Panasonic LCD-Plasma 2009

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Καποια πραγματα ας πουμε καλα ειναι, αλλα δεν κανουν ουσιαστικη διαφορα. Πχ λενε οτι σε motion resolution αυτες οι neo-PDP πιανουν το 100% πλεον (1080 γραμμες) σε σχεση με 900 των προηγουμενων panasonic και 400-600 των LCD, και καλο ακουγεται μεν αλλα στην πραξη δε νομιζω να μπορει κανεις να δει τη διαφορα...

Η Sony Ζ4500 και η Samsung A950 (Aμερικανικο μοντελο αντιστοιχο της 956) εχουν 1080 γραμμες απο περυσι , η πρωτη λογω 200 Hz και η δευτερη λογω scaning backlight.

Αν ομως μια LCD πιανει 1080 γραμμες εχει καλυτερη κινηση απο μια αντιστοιχη πλασμα αφου η τελευταια εχει παντα και phosphor trails.

60_217_102.jpg

Λίγο άσχετο , χθες πήγα στο Saturn και ρώτησα για τις νέες Panasonic και για την αγορά TV 46' γενικά. Ο υπάλληλος μου είπε ότι τα νέα μοντέλα 2009 θα έλθουν μετά από ένα μήνα (και αν...). Η 46ΡΖ85 δεν υπήρχε ούτε στις αποθήκες ,είχαν στημένη μόνο μία 42ΡΧ8 καί εξέφρασε την άποψη ότι οι πλασμα παίζουν τελικά καλύτερα (παρότι το μαγαζί ήταν γεμάτο πάσης φύσεως LCD που έπαιζαν λαμπιρίζοντας...)

Λίγο άσχετο , χθες πήγα στο Saturn και ρώτησα για τις νέες Panasonic και για την αγορά TV 46' γενικά. Ο υπάλληλος μου είπε ότι τα νέα μοντέλα 2009 θα έλθουν μετά από ένα μήνα (και αν...). Η 46ΡΖ85 δεν υπήρχε ούτε στις αποθήκες ,είχαν στημένη μόνο μία 42ΡΧ8 καί εξέφρασε την άποψη ότι οι πλασμα παίζουν τελικά καλύτερα (παρότι το μαγαζί ήταν γεμάτο πάσης φύσεως LCD που έπαιζαν λαμπιρίζοντας...)

Αυτη ειναι μια αφελης γενικευση χωρις νοημα.

Το θεμα ειναι να μιλαμε για συγκριση συγκεκριμενων μοντελων και για συγκεκριμενες αναγκες χρησης και υλικο θεασης.

Συγνώμη φίλε αλλά πιάσαμε το θέμα με soft, sharp, κλπ και σε ξέχασα :slapface:

Για τις V και Ζ νομίζω πως είναι λίγο νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα αφού θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.

Παντως Γιωργο αυτοι http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/plasma-tvs/993-panasonic-tx-42pg10e-review ζαλιστηκαν με τη G10 φαντασου με V KAI Z!!!

Λολ , εχουν κανει λαθος στον κωδικο του μοντελου , ειναι P42G10E.

Για να δουμε αν και σε αλλα τεστ θα επαληθευτούν τα νουμερα και η βαθμολογια.

Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Κάπου πήρε το μάτι μου μια μέτρηση 0,0009 στο 0% τι είναι αυτό ορέ κοπέλια...για πέστε και σε μας τους άσχετους....μπας και μάθουμε τίποτα...

...αααα αυτός ο D-Nice τι ρόλο βαράει???

Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Κάπου πήρε το μάτι μου μια μέτρηση 0,0009 στο 0% τι είναι αυτό ορέ κοπέλια...για πέστε και σε μας τους άσχετους....μπας και μάθουμε τίποτα...

εαν μιλας για την μετρηση του μαυρου σε nits,η συγκεκριμενη ενδειξη,οσο πιο χαμηλα ειναι,τοσο πιο πυκνο μαυρο παιρνεις.
το μαυρο της 5090H-για παραδειγμα-δινει 0.0031.
εαν η μετρηση που αναφερεις ειναι οντως αυτη,εχουμε ακομα πυκνοτερο μαυρο.
εαν κανω καπου λαθος,ας με διορθωσει καποιος...:fahne90:

czoun μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο.. καλά λένε ή κακά?

Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Χρήστο μέτρηση φωτεινότητας του μαύρου είναι, αλλά υποθέτω πως είναι στην μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι δηλαδή footlambert. Αντιστοιχεί σε 0.003 nits που είναι πολύ καλή τιμή μαύρου. Σε ποιο μοντέλο αναφέρεται η μέτρηση ?

Ο D-Nice είναι γνωστό μέλος του αμερικάνικου φόρουμ με μεγάλη δραστηριότητα στην κατηγορία των πλασμάτων (έγραφε κυρίως για Pioneer).

Επίσης βλέπω ότι στο fullhd.gr μέτρησαν την G10 στα 0.001nits. Αν όντως ισχύει η συγκεκριμένη τιμή τότε μιλάμε για σημαντικά βελτιωμένο μαύρο σε σχέση με τις PZ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

... αλλά υποθέτω πως είναι στην μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι δηλαδή footlambert. Αντιστοιχεί σε 0.003 nits που είναι πολύ καλή τιμή μαύρου.

Σε ποιο μοντέλο αναφέρεται η μέτρηση ?

Στη G10, ως μονάδα μέτρησης στο πίνακα αναφέρεται cd/m2, όχι fL, για ρίξε μια ματιά και πες μου, μπορεί να κάνω και λάθος .... :grandpa:

Το post με τις μετρήσεις από τον Chad Billheimer (ISF calibrator - http://www.hdtvbychadb.com/)... πρέπει να είσαι μέλος για να φανούν οι photo..... http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=16026547&postcount=248

Το thread της G10... http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1128052

Το thread του D-Nice με Settings/Issues για όλα τα μοντέλα της νέας σειράς Panasonic (ανανεώνεται με τα μοντέλα που δοκιμάζει) ... http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1128487

Ο D-Nice αναφέρει (για την Χ10 νομίζω, για δες το και αυτό και πες μου)... http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=16017376&postcount=46

The lowest minimum luminacne level i could achieve in Cinema mode was 0.015fL. I measured 0.012fL in Custom mode however
...1 fL = 3,426 cd/m2.....0,015 fL = 0,05 cd/m2

Υ.Γ. 1: Σύμφωνα με τον D-Nice απαιτείται οπωσδήποτε ρύθμιση μέσω του Service Menu για το RGB.

Service Menu Offsets

ADJUST MENU
SUB-BRT: ....

WB-ADJ MENU
R-DRV: ...
G-DRV: ...
B-DRV: ...
R-CUT: ...
G-CUT: ...
B-CUT: ...
Κατά τη γνώμη μου είναι ΜΕΓΑ λάθος της Panasonic που δεν δίνει πρόσβαση στα παραπάνω, μέσω του κανονικού μενού..καλά οι μερακλήδες, αλλά οι υπόλοιποι????

Υ.Γ. 2:The G10E operating manual..... http://tda.panasonic-europe-service....TQB0E0797U.pdf

Υ.Γ. 3: Κάτι off topic για τα review που βγάζει το Cnet...

From cnet's "How We Test TVs"

"Note that, unlike many of the third-party TV calibrations offered today, such as those available from contractors certified by groups like the ISF, the calibrations performed for CNET TV reviews no longer utilize settings in the hidden "service menus" of televisions."

Υ.Γ. 4: KURO δεν είναι...

Υ.Γ. 5: Δεν ξέρω πόσες διαφορές θα υπάρχουν ανάμεσα στα Αμερικάνικα και τα Ευρωπαϊκά μοντέλα....εν αναμονή...

Καλή εβδομάδα...-bye-

Απάντηση: Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

.....Αυτό που συμβαίνει είναι πως στην σύνθεση του λευκού από τα τρία βασικά υπερισχύει το πράσινο. Μειονέκτημα μεν, αλλά είναι κάτι που φτιάχνει από service menu αν κάποιος είναι διατεθειμένος να μπει στην διαδικασία.....

Μπαγασάκο.....:D....στην photo με τις μπάρες των χρωμάτων από τις μετρήσεις...έρχεται δύσκολα μόνο από το SM....you know..;)

Υ.Γ.: Για ρίξε μια ματιά στις απόψεις/μετρήσεις των ISF calibrators για το πράσινο και πες, αν δεν κάνω λάθος, σωστά λες ότι δεν είναι χαρακτηριστικό του panel...

czoun μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο.. καλά λένε ή κακά?

Δυστυχώς φίλε sokos, δεν ξέρω να σου απαντήσω, όλες οι συσκευές έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, αυτό που χρειάζεται περισσότερο απ' όλα είναι να ξέρει ο καθένας τι ψάχνει και τι θέλει, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτιμήσεις/απαιτήσεις και τα ίδια μάτια, γι' αυτό και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις...

..... κάτι που αρέσει σε κάποιον δεν σημαίνει ότι θα αρέσει σε όλους

..... και αντίστοιχα κάτι που ενοχλεί κάποιον δεν σημαίνει ότι θα ενοχλεί όλους.

Το λάθος είναι να αναφέρονται μόνο τα καλά ή μόνο τα κακά...ανάλογα με τις εμπάθειες του καθενός...και δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια γραφικά παραδείγματα.

Αν σκοπεύει κάποιος να ασχοληθεί με το 'σπορ' καλό είναι να αφιερώσει λίγο χρόνο στο διάβασμα των πάμπολλων πληροφοριών που υπάρχουν στα διάφορα site και forum...ξεκινώντας από το τι πρέπει να ψάξει στην εικόνα μιας τηλεόρασης .... και μετά να ψάξει την τηλεόραση που θέλει να πάρει, αφού προσπαθήσει να την δει και να την κρίνει από μόνος του....

...έτσι θα μπορέσει να συγκρίνει το τι λένε οι άλλοι με αυτό που βλέπει αυτός...τότε θα τα βάλει σε μια ζυγαριά και θα αποφασίσει...

....αν θέλει μόνο να αγοράσει μια τηλεόραση, τα πράγματα είναι εύκολα πάει και παίρνει όποια να 'ναι και τελειώνει η υπόθεση, ούτως ή άλλως θα την χαρεί ...είτε είναι κορυφαία, είτε μέτρια, είτε κακή....όσα κι αν έχει πληρώσει.

Καλές οι συμβουλές και οι γνώμες, αλλά μέχρι εκεί, σου δίνουν κάποιες πληροφορίες για να φτάσεις εκεί που θες, αλλά το δρόμο θα πρέπει να τον διαβείς μόνος σου... στη τελική, τι να κάνεις μια τηλεόραση που αρέσει στους άλλους και δεν αρέσει σε σένα???

.....-bye-

Χρήστο φαίνεται πως είμαστε τυχεροί με τις ευρωπαικές G10 :2thumb22sup:

Οι αμερικάνικες έχουν το THX mode που θα λείπει από τις ευρωπαικές, αλλά στις ευρωπαικές υπάρχει (επιτέλους) ρύθμιση White Balance και Gamma (σελίδα 26 του εγχειριδίου που έδωσες). Τέλος οι περιηγήσεις στο service menu για τα DRV και CUT ;)

Όσον αφορά τις μονάδες φωτεινότητας μπερδεύτηκα με τα δεκαδικά πριν. Τα 0.003 nits που ανέφερα δεν είναι απλά πολύ καλή τιμή, αλλά πολύ καλή για να είναι αληθινή. Μια λογική τιμή για την G10 είναι γύρω στα 0.03, αλλά το fullhd.gr την μέτρησε 0.01 που είναι σούπερ. Ενδεικτικά οι περσινές PX80/PZ80 έπαιζαν στα 0.05-0.07 nits. To 0.0009 δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι nits και αμφιβάλλω αν υπάρχει όργανο μέτρησης που να μπορεί να κατέβει τόσο χαμηλά.

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Στις συγκριτικες μετρησεις του FullHD οι 2 τηλεορασεις , Panasonic - Pioneer εχουν αυτες τις τιμες .
Δεξια εικονα η Pioneer 5090H.

Attachments

• 3-ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏΓŽΒΉ Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒΌΓŽΒ΅Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓŽΒΉ Ρικον...jpg
    3-ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏΓŽΒΉ Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒΌΓŽΒ΅Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓŽΒΉ Ρικον...jpg
    23.6 KB · Views: 31
  • 3-ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏΓŽΒΉ Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒΌΓŽΒ΅Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓŽΒΉ Ρικον...jpg
    3-ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓΖ’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏΓŽΒΉ Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒΌΓŽΒ΅Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓŽΒΉ Ρικον...jpg
    16.4 KB · Views: 31

α) Οι αμερικάνικες έχουν το THX mode

β) αλλά στις ευρωπαικές υπάρχει (επιτέλους) ρύθμιση White Balance και Gamma (σελίδα 26 του εγχειριδίου που έδωσες). Τέλος οι περιηγήσεις στο service menu για τα DRV και CUT ;)

γ) To 0.0009 δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι nits και αμφιβάλλω αν υπάρχει όργανο μέτρησης που να μπορεί να κατέβει τόσο χαμηλά.

α) Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι με το default ΤΗΧ mode...απ' ότι λένε μάλλον θέλει γαργάλημα κι αυτό..

β) Στην 26 μου βγάζει τις επιλογές συνδεδεμένων συσκευών... :hmmmm2:

γ) Άμα δεν ξέρεις εσύ...:D

Υ.Γ.: Δεν σε έχω ξεχάσει, ψάχνω να βρω μέρα για να έχουμε την ησυχία μας...:hanged:

......-bye-

.... αλλά το fullhd.gr την μέτρησε 0.01 ....

Πρωϊνό δεν έφαγες??? και έφαγες το κουλουράκι???....0.001 μέτρησαν, το οποίο είναι πολύ κοντά με το 0,0009...:eating:

...τεσπα από τα νούμερα μέχρι την πραγματικότητα θα υπάρχει διαφορά...υπομονή.