Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

Ευχαριστώ! Την πήρα από το fotomundus, μαύρη. 750 + μεταφορικά + paypal fees.

Προτιμώ και εγώ το natural προφίλ, με λιγότερο NR.

Αυτό που με παίδεψε πολύ χθες είναι ότι είχα πατήσει το κουμπί δίπλα στο κλείστρο που ενεργοποιεί ένα σούπερ αυτόματο πρόγραμμα, δεν το είχα καταλάβει και δε με άφηνε ούτε με reset να μπω στο full menu. Επίσης, δεν έκανε, στην αρχή τουλάχιστον, πολύ καλή επαφή το φλας και μία δούλευε, μία όχι, χωρίς να καταλαβαίνω τι φταίει. Άλλα μείον, η θέση και το μέγεθος του διακόπτη on-off. Την μπαταρία την ψιλο-τελείωσα σε ένα απόγευμα, χμμμ, δε μου αρέσει αυτό.

Πάντως όσο τη συνηθίζω, τόσο μου αρέσει, καλή εστίαση, ρυθμίσεις που έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ όπως bracketing και εύκολο exposure compensation, καλό in camera raw processing. Φυσικά δεν είμαι ειδικός, συγκρίνω απλά με σχετικά φθηνές, παλιότερες dslr που είχα (D300s, D3200) και μέχρι στιγμής την προτιμώ. Δεν μπαίνει με τίποτα σε τσέπη παντελονιού αλλά γενικά είναι μικρή και βολική, τέρμα οι τσάντες.

Σίγουρα θα πάρω άμεσα ένα φλασάκι και ένα ND φίλτρο. Αλήθεια, τι ND προτείνετε για γενικη χρήση;

Φωτογραφίες, να ανεβάσω, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι οι φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν αποκλειστικά το ταλέντο του φωτογράφου και όχι του εξοπλισμού. Άπειρα τα παραδείγματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πες μας οταν βρεις χρόνο εντυπωςεις απο το EVF, μέγεθος , διαύγεια, αποκριςη, διάβασα αντικρουόμενες απόψεις.

Πραγματικά δεν μπορώ να το κρίνω, το μόνο άλλο EVF που έχω δει είναι από olympus OMD. Δε με ενόχλησε πάντως κάτι, μέγεθος όχι μεγάλο αλλά ικανοποιητικό, διαύγεια και απόκριση ΟΚ.

Γενικά, δεν τις ψυρίζω τις μηχανές. Από την άλλη αν κάτι με ενοχλεί, με ενοχλεί τόσο που μου αχρηστεύει τη μηχανή. Π.χ. έχω συνηθίσει να εστιάζω στο κεντρικό σημείο focus και να καδράρω στη συνέχεια. Η D3200 δε μου διαχώριζε με έντονο τρόπο το κεντρικό σημείο εστίασης από τα περιφερειακά, με αποτέλεσμα κάθε φορά που τράβαγα φωτογραφία, να το ψάχνω και να χάνω χρόνο. Λεπτομέρεια θα μου πείτε, αλλά με εμένα με χάλαγε απίστευτα!

Παρε και 1-2 μπαταριες απο ebay να ξεγνοιασεις. Ποτε προσωπικα δε με απασχολησε η αυτονομια καποιας μηχανης, οσο μεγαλη και να ηταν παντα ειχα μια 2η μαζι, γιατι δε ξερεις ποτε θα τελειωσει η 1η. ;)

Για φλας προτείνω το Nissin i40 MFT.
Σίγουρα καλύτερο από αυτό που συνοδεύει τη μηχανή, χωρίς να προσθέτει όγκο.

Nissin-i40-Compact-Flash-Price-Release-Date-Revealed.jpg

P_4938574040015.jpg

http://www.nissindigital.com/i40.html

Panasonic FL-360L:
10,4 εκ. (ύψος) x 9,8 εκ. (βάθος) και παίρνει δύο μπαταρίες.
257 γρ. βάρος
135 μοίρες περιστροφή κεφαλής
GN24 (35mm, 100iso)

Nissin i40:
8,5 εκ. (ύψος) x 8,5 εκ. (βάθος) και παίρνει τέσσερις μπαταρίες!
203 γρ. βάρος
180 μοίρες περιστροφή κεφαλής
GN27 (35mm, iso100)

Γιάννη, όντως πολύ καλύτερο το nissin. Παίζει ασύρματα και αυτό χωρίς να είναι πάνω στη μηχανή, ε;

Και υπάρχει και σε καλή τιμή εδώ: http://www.katerelos.gr/product/32348/nissin-i40-mft.html

Σχετικά με την ασύρματη λειτουργία, πρέπει να έχω υποχρεωτικά και το μικρό φλας της panasonic πάνω στη μηχανή για να ενεργοποιεί ασύρματα το nissin;

Επίσης, είναι σωστό ότι μηχανές σαν την LX100 έχουν flash sync speed ίδιο με το mechanical shutter speed; Δηλ. μπορείς να τραβάς με φλας σε π.χ. 1/2000;

Υ.Γ. Και το panasonic 4 AA μπαταρίες παίρνει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Panasonic FL-360L:
10,4 εκ. (ύψος) x 9,8 εκ. (βάθος) και παίρνει δύο μπαταρίες.
257 γρ. βάρος
135 μοίρες περιστροφή κεφαλής
GN24 (35mm, 100iso)

Δεν ειναι σωστα τα στοιχεια για το FL-360L, περνει τεσσερις μπαταριες και εχει GN36 σε ISO100, full περιστροφη με ενα κουμπι, ειναι το αντιστοιχο του FL600 Olympus.

Σχετικά με την ασύρματη λειτουργία, πρέπει να έχω υποχρεωτικά και το μικρό φλας της panasonic πάνω στη μηχανή για να ενεργοποιεί ασύρματα το nissin;

Επίσης, είναι σωστό ότι μηχανές σαν την LX100 έχουν flash sync speed ίδιο με το mechanical shutter speed; Δηλ. μπορείς να τραβάς με φλας σε π.χ. 1/2000;

Ασυρματα για να δουλεψουν πρεπει να εχεις το μικρο φλας πανω, νομιζω οτι και το Nissin υποστηριζει και αυτο TTL ασυρματη λειτουργια οχι μονο slave , οταν δουλευει το φλας η μηχανη δουλευει με μηχανικο κλειστρο απο οσο ξερω απο τα αλλα μοντελα Panasonic που εχουν ηλεκτρονικο κλειστρο. Σε τι ταχυτητες ανεβαινει σε FP mode (εφοσον το υποστηριζει και το φλας οπως το Panasonic FL-360L ) αναμενουμε να μας το πεις εσυ.:a0210:

Last edited:

Το Nissin i40 παραμένει μικρότερο, ελαφρύτερο και παρόλ' αυτά ισχυρότερο από το FL-360L:

Panasonic FL-360L:
10,4 εκ. (ύψος) x 9,8 εκ. (βάθος)
253 γρ. βάρος
Guide Number 36

Nissin i40:
8,5 εκ. (ύψος) x 8,5 εκ. (βάθος)
203 γρ. βάρος
Guide Number 40

υπαρχει και για fuji

Η έκδοση για Fuji ακοινώθηκε εδώ και μήνες μεν, αλλά δίνεται συνεχώς νέα αναβολή στην ημέρα κυκλοφορίας του. Τώρα κάτι ακούγεται για Δεκέμβριο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Το Nissin i40 παραμένει μικρότερο και ισχυρότερο από το FL-360L:

Panasonic FL-360L:
10,4 εκ. (ύψος) x 9,8 εκ. (βάθος)
253 γρ. βάρος
Guide Number 36

Nissin i40:
8,5 εκ. (ύψος) x 8,5 εκ. (βάθος)
203 γρ. βάρος
Guide Number 40

Ανακοινώθηκε εδώ και μήνες μεν, αλλά δίνεται συνεχώς νέα παράταση στην ημέρα κυκλοφορίας του. Τώρα κάτι ακούγεται για Δεκέμβριο.

Δεν ειμαι σιγουρος :

Nissin i40: στα 18mm(36mm) Guide Number 27 , στα 53mm(106mm) Guide Number 40

Panasonic FL-360L: στα 12 mm(24mm) Guide Number 36, φθανει εως και zoom στα 42mm(84mm)

Ούτε εγώ είμαι σίγουρος.

Αφού θέλει να ψωνίσει από Ελλάδα ο Δημήτρης, ας πάει στο κατάστημα να δοκιμάσει και τα δύο φλας πάνω στην LX100, να μεταφέρει και σε μας τις εντυπώσεις του.
Διατηρώ το ενδιαφέρον μου για τη σύγκριση μεταξύ των δύο φλας, για τυχόν χρήση πάνω στην FZ1000.

Παράλληλα θα έχω και νέα από το i40 που παρήγγειλα για την α7s.

Και υπάρχει και σε καλή τιμή εδώ: http://www.katerelos.gr/product/32348/nissin-i40-mft.html

Αν δεν θέλεις να έχεις το μκρό φλας πάνω στη μηχανή, δοκίμασε στο κατάστημα ποιο radio trigger δουλεύει με το Nissin i40.

Ναι, προσφέρει τη λειτουργία high-speed sync το i40.

Σίγουρα θα πάρω άμεσα ένα φλασάκι και ένα ND φίλτρο. Αλήθεια, τι ND προτείνετε για γενικη χρήση;

H Heliopan, που βγάζει εξαιρετικής ποιότητας φίλτρα, διαθέτει και το δυσεύρετο 43mm ND στην γκάμα της.
Για γενική χρήση μπορείς να πάρεις ένα 3-στοπ ND 0,9.
http://www.fotomayr.de/
Πάνω δεξιά βάζεις να ψάξει τον κωδικό:
FI2090-43
Κοστίζει 44 ευρώ + μεταφορικά