Απάντηση: Re: Panasonic LX100
Λοιπον πριν λιγο βρέθηκα με τον Δημητρη (dapost) και ειδα απο κοντα την μηχανουλα.
Εντυπώσεις κατα κυριο λογο θετικες απο το σωμα, η μηχανη ειναι μεγαλυτερη απο την GM1 και μικροτερη απο την GX7, ιδανικο μεγεθος οχι για κολωτσεπη αλλα τοσο για πρωτη αλλα και για δευτερη μηχανη, ευκολα την χειριζεσαι, τα κουμπια παροτι δεν ειναι μεγαλα ειναι σε καλη θεση με αρκετο χωρο για την χρηση τους, το πανω κουμπακι για το ζουμ κινει ομαλα και σχετικα γρηγορα τον φακο σε αντιθεση με αυτο που ειναι πανω στο φακο που απαιτει μεγαλη περιστροφη και ισως ειναι χρησιμο στο βιντεο, εξαιρεση το ON-OFF που ειναι σε αβολη θεση στον περιστροφικο επιλογεα και σχετικα δυσκολο σε κινηση λογω μεγεθους. Φοβερη σε αισθηση εντυπωση το δαχτυλιδι διαφραγματος, η οθονη καλη σε φωτεινοτητα αναλυση, ενω το σκοπευτρο που το φοβομουν παροτι λιγο μικρο σε σχεση με της ΕΜ1, μολις το ρυθμισα για την πρεβυωπια μου ειχε καλη αναλυση και γρηγορο refresh ακομη και σε χαμηλο φωτισμο, συνολικα μου εδωσε θετικη εντυπωση αλλα νομιζω πως θελει ενα καλιμπραρισμα στα χρωματα γιατι τα δινει πιο θερμα απο οτι πρεπει.
Το μενου της μηχανης παροτι ειμαι εξιοικιωμενος με Panasonic (ειχα και εχω αρκετα σωματα) ειναι εργοστασιο ρυθμισεων, πρεπει να υπαρχουν τουλάχιστον 30 ρυθμισεις παραπανω απο το μενου της GM1, εχουν αντιγραφει σχεδον τα περισσοτερα απο την GH4, στο AF εχεουν προστεθει και η δυνατοτητα ζωνων εστιασης με τρια επιπλεον μενου για αποθηκευση συγκεκριμενων σημειων απο τον χρηστη.
To photo4k απολαυστικο, το χρησιμοποιησα προχειρα και εσωσα αμεσα μια φωτο, εντυπωση μου εκανε οτι μπορουσα να πειραξω σχεδον τα παντα, να προσθεσω εκθεση με τον περιστροφικο επιλογεα , να αλλαξω σημειο εστιασης - να το μετακινησω, να αλλαξω διαφραγμα κλπ. και ολα αυτα χωρις να σταματησω το βιντεο.Το μακρο της επισης δειχνει πολυ καλο για compact μηχανη, θελει περιπου 3εκ αποσταση απο τον στοχο στα 75mm ζουμ.:a0210:
Τον περισσοτερο χρονο φαγαμε να δοκιμασουμε το FL600 πανω της αλλα δυστυχως δεν εγινε ασυρματη χρηση μιας και ο Δημητρης δεν εφερε το μικρο φλασακι της. Το φλας παροτι ειναι μικρο σε σχεση με τα παλιοτερα εξωτερικα φλας FL-36,50 και καθεται καλα πανω της και δεν δειχνει μεγαλο, καταφερνει οπως με το βαρος του (4 μπαταριες) να την κανει λιγο προσθοβαρη και απαιτει λιγο καλυτερο-μεγαλυτερο γκριπ που δεν το εχει, ισως με ενα καλο handgrip να λυνεται το προβλημα.
Στην λειτουργια ειχαμε αψογα αποτελεσματα απο τελε εως μακρο, το δουλεψαμε TTL ΑUTΟ και ενιωσα αμεσα την ελαφρια καθυστερηση του κλειστρου, αυτο (οπως ηδη εχω πει σε αλλο ποστ) απαιτει να μπει το φλας σε AUTO mode οπου η ισχυς του ρυθμιζεται απο τον δικο του σενσορα (το Nissin i40 μαλλον δεν εχει), αμεσα το φλας δουλεψε με την ιδια ισχυ χωρις ομως καθυστερηση στο κλειστρο παρακαμπτοντας την μετρηση TTL της μηχανης.
Στην συνεχεια εβαλα την μηχανη στο S και ανεβασα ταχυτητα κλειστρου 1/800 εσωτερικα στο γραφειο και το φλας δουλεψε κανονικα χωρις να το γυρισω σε λειτουργια FP, μαλιστα η συγκεκριμενη λειτουργια δεν εμφανιζοταν καν στο φλας, αυτο με παραξενεψε λιγο και εβαλα την μηχανη σε Α mode , f=1.8, ISO 200 και βγηκα εξω στην στοα μπροστα απο το γραφειο μου και καταφερα να εχω ταχυτητες εως και 1/4000 με σωστο φωτισμο στα 3μετρα, παλι χωρις να γυρισω το φλας σε FP , MAGEIA - MAΓΕΙΑ :2thumb22sup:.
Kαπου εκει αφησα τον Δημητρη να παιξει λιγο με το σετ (μιας και ειναι ο αμεσα ενδιαφερμενος), μετα απο λιγο ομως διακοψαμε τα τεστ γιατι επρεπε να επιστρεψει στην δουλεια του:bigcry:.
Δειγματα δεν κρατησα, ο Δημητρης ειχε την καρτα του μεσα, απο οσο λιγο ειδα στην οθονη και στο σκοπευτρο τα δειγματα σε f=1.8 μου φανηκαν λιγο soft, αλλα ο Δημητρης μου ειπε οτι ειχε την ρυθμιση σε RAW ενω οταν το βαζει σε Jpeg δειχνουν καλυτερα, υποθετω οτι κανει την ιδια παπ...α με την ΕΜ10 δηλ, το embended jpeg που δημιουργει με τα RAW ειναι χαμηλης αναλυσης, πρεπει να σωνεις σε RAW+JPEG για να βλεπεις το πραγματικο.:furious3:
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ξερω το jpeg και το raw. Γινεται να τραβηξεις raw και να το μετατρεψεις σε jpg απο την μηχανη; Μια-μια ή ολες μαζι τις photos;
φυσικα και γινεται οπως και πολλα αλλα απο RAW, να κανεις timelapse απο δειγματα, να μιξαρεις φωτο, να τους βαλεις οτι φιλτρα εχει η μηχανη, να τριμαρεις - κοψεις βιντεο κλπ.