Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

"με τη σιγουριά της γνησιότητας και την εγγύηση καταστήματος" εννοεί ο ποιητής ότι αποφεύγεις τον πιθανόν τυχαίο πωλητή του ebay.

Τυχαίος δεν είναι ένας πωλητής από Hong-Kong με χιλιάδες πωλήσεις στο ebay και 37 πωλήσεις αποκλειστικά της συγκεκριμένης κάρτας.

Πλησιάζει στην τιμή βέβαια ο Γερμανός με την πρόσφατη μείωση τιμής, αλλά την 128GB την έχει πιο ακριβά, στα 78 έναντι 55 τρέχουσας τιμής από Hong-Kong.

Από θέμα ταχύτητας αποστολής τα γράμματα από HK μου έρχονται γρήγορα.

Προσωπικά από HK ψώνισα την τελευταία μου κάρτα, 128gb transcend U3, και την επόμενη πάλι από εκεί θα την πάρω. Η Ευρώπη πέραν του ότι ότι αργεί να φέρει τις νέες κάρτες, πάντα έχει από μικρή έως αρκετά μεγάλη διαφορά τιμής σε σχέση με HK.

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

αν κάποιος κόβει τιμολόγιο η διαφορα μπορει να ειναι μικρότερη : http://www.computerbeast.gr/index.p...details&virtuemart_product_id=266687&Itemid=0

Νομιζω επιςης οτι οι κάρτες U1 που εχουν την ίδια ονομαςτικη ταχυτητα ανάγνωσης με αυτές των U3 μεταφέρουν με την ίδια ταχυτητα τα αρχεία στο PC.

Εχω την Sandisk των 95mb/s, με την ΕΜ1 οπου εχει εξαιρετικο buffer σε ριπή οποια αλλη κάρτα είχα βαλει πέρυσι αγκομαχούσε, οποτε οι εταιριες δεν πουλάνε τυχαία τις γρήγορες κάρτες, απλα το 4Κ εκτος των υπέρ υψηλών bitrate δειχνει να το κουμαντάρουν και οι πιο αργές.

H 95mb/s της Sandisk είναι πολύ καλή, αλλά σε 64gb λίγο ακριβότερη. Στα 128gb η τιμή εκτοξεύεται.
Χωρίς να μπορώ να πω ότι είναι τέρας αξιοπστίας. Είχα δύο ακριβοπληρωμένες από παλιά, η μία αχρηστεύτηκε αφού χάλασε η ασφάλεια Lock.
Επίσης στις Sandisk θέλει προσοχή με τις αντιγραφές, αφού οι Sandisk έχουν αντιγραφεί πολύ.

Για μηχανή που τραβάει βίντεο 4Κ, η ελάχιστη χωρητικότητα καλό είναι να είναι 64gb, δηλαδή περίπου 1 ώρα βίντεο και κάτι, χωρίς να υπολογίζουμε τις φωτογραφίες.
Προτιμότερη η 128gb, ώστε να ξενοιάσει κανείς από θέμα χωρητικότητας.

Η Transcend 128 U3 στα 55 ευρώ είναι αχτύπητη πρόταση αυτή την περίοδο. Την πρώτη την είχα πάρει 100 ευρώ από Αμερική μόλις βγήκε για την GH4, τη δεύτερη 65 ευρώ από HK. Tώρα που έπεσε στα 55 είναι πολύ καλή τιμή.

Βέβαια με την LX100 που στα 15 λεπτά λήψης περιμένεις να κρυώσει, έχεις χρόνο να αλλάξεις και κάρτα. Έτσι κάποιος μπορεί να μην κρίνει απαραίτητη τη μεγάλης χωρητικότητας κάρτα.
Δεν είναι όπως με την GH4 εκτός Ευρώπης που μπορείς να γράψεις πάνω από δυο ώρες 4Κ συνεχόμενα στην ίδια κάρτα, ώστε να έχει νόημα η 128gb.
Παρόλ' αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλή αγορά η 128gb στα 55 ευρώ.

Από θέμα ασφάλειας, οι πολλές μικρές θεωρούνται πιο ασφαλής λύση, με τη λογική ότι και μία να χαλάσει δεν χάνεις όλα σου τα δεδομένα.
Προσωπικά δεν έχω χάσει δεδομένα από μία μεγάλη κάρτα. Έχω χάσει όμως ολόκληρη μια μικρή κάρτα, κάπου παράπεσε, δεν τη βρήκα ποτέ. Ευτυχώς χωρίς περιεχόμενο αξίας.

Last edited:

Οφ τοπικ, αλλα μιας και αναφερατε τις sd card, να ρωτησω κατι..
Σε μια μου καρτα (sandisk), ειδα οτι καποιες φωτογραφιες μου απο το καλοκαιρι ειναι corrupted ξαφνικα.
Με φορματ θα στρωνει η καρτα ή να κοιταξω για εγγυηση? Τον ιουλιο την αγορασα και μου φανηκε κουλο να κανει τετοια νουμερα.
Παλι καλα τις φωτογραφιες τις ειχα παρει στο pc οποτε δεν εχασα τπτ... Αλλα ρωταω για να μην χασω στο μελλον :p

Οφ τοπικ, αλλα μιας και αναφερατε τις sd card, να ρωτησω κατι..
Σε μια μου καρτα (sandisk), ειδα οτι καποιες φωτογραφιες μου απο το καλοκαιρι ειναι corrupted ξαφνικα.
Με φορματ θα στρωνει η καρτα ή να κοιταξω για εγγυηση? Τον ιουλιο την αγορασα και μου φανηκε κουλο να κανει τετοια νουμερα.
Παλι καλα τις φωτογραφιες τις ειχα παρει στο pc οποτε δεν εχασα τπτ... Αλλα ρωταω για να μην χασω στο μελλον :p

Υπάρχει ειδική εφαρμογή για σωστό format στις μηχανές.
Το φορματ το απλο απλα κάνει νεροπέρασμα.
Εγώ έχω το SD formatter v4.0

Thanx για τις προτασεις.
Θα της κανω πρωτα ενα φορματ απο την μηχανη μεσα και αν δεν στρωσει θα δοκιμασω το formatter που λες.

Για να δουμε λίγο καλυτερα το μέγεθος της αναμεσα στα αδερφάκια της :

image358.jpg

image369.jpg

και στα ξαδερφακια της, Sony RΧ10, Fuji X10 :

P8700988.jpg

Mια χαρά στην κατηγορία compact την βρίσκω.

Having all the necessary components or features neatly fitted into a small space:

Οι μικρές-μικρές είναι κατηγορία "zip" .. στριμωγμένες, αν μη τι άλλο δεν ικανοποιούν το "neatly fitted"

Έχω την εντύπωση ότι όσο πιο all-around είναι μια μηχανή, τόσο αποδεικνύεται ότι κάνει περισσότερο για δεύτερη μηχανή παρά για πρώτη για τον απαιτητικό με την εικόνα χρήστη. Με την έννοια ότι η μηχανή κάνει πολλά, αλλά πουθενά δεν αριστεύει.

Κι εξετάζοντάς την για δεύτερη μηχανή, συνειδητοποιεί κανείς ότι δε διακρίνεται ούτε στη φορητότητά της, ώστε να είναι μηχανή που κουβαλά πάντα μαζί του.

Σημερα παρελαβα και εγω. Μην εχοντας ξανα panasonic, παιδευτηκα αρκετα με το menu αλλα νομιζω την εφερα τελικα στα μετρα μου. Απο την αποδοση της, οι πρωτες μου αντυπωσεις ειναι θετικες, με εξαιρεση ισως τα default jpg της (fuji, oly δεν ειναι). Επισης μεχρι στιγμης και για τις δικες μου αναγκες, δε μου ελειψε κατι απο τις προηγουμενες μηχανες μου που ηταν entry-mid level dslr.

Αν καποιος ενδιαφερεται για κατι συγκεκριμενο και μπορω να βοηθησω, ευχαριστως.

Συμφωνώ με το Γιάννη παραπάνω.
Dapost καλύτερα από όλα μιλάνε οι φωτογραφίες και τα βίντεο.
Αν έχεις χρόνο και διάθεση αναμένουμε.
(Αύριο παραλαμβάνω για φίλο την rx100iii αν καταφέρω τις επόμενες μέρες θα σας έχω υλικό).

δοκίμασε να μειώσεις το NR αρκετά, όλες οι Panasonic το θέλουν και δεν νομιζω να αποτελεί εξαίρεση, εχουν πολυ δυνατό φίλτρο ΘΟΡΥΒΟΥ by default, ιςως να χρειαστεί και +1,+2 η οξυτητα, για το JPEG δοκίμασε το Natural colour mode και παίξε με τo Saturation (-),
πες μας οταν βρεις χρόνο εντυπωςεις απο το EVF, μέγεθος , διαύγεια, αποκριςη, διάβασα αντικρουόμενες απόψεις.
ελπίζω να την ευχαριστηθείς και να σου χαρίσει υπέροχες φωτογραφικές εμπειρίες.