Panasonic plasma:Αύξηση Drive Level-Αύξηση φωτεινότητας-Ώρες λειτουργίας

χμμ..κάπου στις 800-900!

Ωραία... Αν σου είναι εύκολο, μπορείς να παρατηρήσεις για τις επόμενες ώρες τα ακόλουθα;

α) Πέφτει ξανά σιγά-σιγά η στάθμη του μαύρου μέχρι τις 1000 ώρες;

β) Υπάρχει ξανά μια μικρή αύξηση την πρώτη φορά που θα ανοίξεις την TV μετά τις 1000 ώρες;

Είμαι στις 1170 ώρες :blink: το οποίο μεταφράζεται σε 9 ώρες / ημέρα
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σίγουρα χειροτέρεψε η στάθμη του μαύρου, ειδικά όταν στην οθόνη υπάρχει μόνο μαύρο ή μεγάλα κομάτια μαύρου!
Ιδιαίτερα σε συνθήκες συσκότισης ενώ πρίν τα γύρω γύρω κομάτια της οθόνης που ήταν μαύρα σχεδόν δεν ξεχώριζαν μες στο σκόταδι, τώρα είναι εμφανές ότι υποφωτίζονται.
Το φαινόμενο δεν είναι τόσο εμφανές όταν υπάρχουν μικρά σποραδικά σημεία με μαύρο χρώμα στην εικόνα.

Εννοείται ότι η σύγκριση γίνεται με ίδιες ρυθμίσεις, μιά και η περίοδος στρωσίματος έχει περάσει πρό πολλού άλλα παρ'όλα αυτά εγώ προτιμώ την στάθμη της αντίθεσης σε χαμηλά επίπεδα, κάτω του 40

Είμαι στις 1170 ώρες :blink: το οποίο μεταφράζεται σε 9 ώρες / ημέρα
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σίγουρα χειροτέρεψε η στάθμη του μαύρου, ειδικά όταν στην οθόνη υπάρχει μόνο μαύρο ή μεγάλα κομάτια μαύρου!
Ιδιαίτερα σε συνθήκες συσκότισης ενώ πρίν τα γύρω γύρω κομάτια της οθόνης που ήταν μαύρα σχεδόν δεν ξεχώριζαν μες στο σκόταδι, τώρα είναι εμφανές ότι υποφωτίζονται.
Το φαινόμενο δεν είναι τόσο εμφανές όταν υπάρχουν μικρά σποραδικά σημεία με μαύρο χρώμα στην εικόνα.

Εννοείται ότι η σύγκριση γίνεται με ίδιες ρυθμίσεις, μιά και η περίοδος στρωσίματος έχει περάσει πρό πολλού άλλα παρ'όλα αυτά εγώ προτιμώ την στάθμη της αντίθεσης σε χαμηλά επίπεδα, κάτω του 40

αυτό ακριβώς...σε μεγάλα μέρη μαύρου, η εντελώς μαύρης οθόνης.

βέβαια το η φωτεινότητα εχει αυξηθεί αρκετά, και πλέον σπάνια παίζω σε contrast πάνω απο 36-38. Το 40 μου κάνει πολύ φωτεινό.

Σάκη αν κάνουμε το hack για τις extra ρυθμίσεις μήπως μπορέσουμε να το φέρουμε σε κάπως καλύτερα επίπεδα παίζοντας με το gamma κτλ?

Σάκη αν κάνουμε το hack για τις extra ρυθμίσεις μήπως μπορέσουμε να το φέρουμε σε κάπως καλύτερα επίπεδα παίζοντας με το gamma κτλ?

To κατώτατο επίπεδο του μαύρου, δεν επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις.

Μεταβάλλεται μόνο κατά τις αυτόματες αλλαγές drive mode, οι οποίες επισυμβαίνουν αναλόγως της θέσης του ρυθμιστικού αντίθεσης και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, όπου στην ουσία αυτό που αλλάζει είναι ο αριθμός των παλμών erase σε κατάσταση απεικόνισης μαύρου.

Επίσης και κατά τη διαβόητη άυξηση της τάσης των παλμών erase, η οποία υποτίθεται ότι επισυμβαίνει στις 650, 850 και 1000 ώρες λειτουργίας, κατά 5V τη φορά...

:chinscratch: νομίζω ότι σκέφτηκα κάτι που μπορεί να γίνει!
αν εφαρμώσουμε το παρακάτω προϊόν στην οθόνη της τηλεόρασης δεν θα βελτιστοποιηθεί το βάθος του μαύρου? - εννοείται ότι η τηλεόραση θα επιστρέψει όσον αφορά το θέμα της αντίθεσης στα προηγούμενα επίπεδα!

Μεμβράνη φιμέ Graduation Charcoal για παράθυρα
4004045.jpg

:award::award::fahne90::fahne90::award::award:

:flipout: :flipout: :flipout:

Θα σου ρίξει όμως τη φωτεινότητα...

Πλάκα-πλάκα, τη δεκαετία του '80, είχαν κυκλοφορήσει μερικές CRT με φιμέ παρμπρίζ μπροστά από τον καθοδικό, αλλά όλοι οι videophile το αφαιρούσαν... :Banane0:

τώρα να σου πω πως το έχω σκεφτεί...

για να δεις κάτι όμως θα πρέπει να είναι αρκετά σκούρα και θα πέσει η φωτεινότητα αρκετα! τα χρώματα ίσως χαλάσουν.

εντάξει, δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, ούτως η άλλος ακόμα και με drive στο μέγιστο, το μαύρο παραμένει κορυφαίο.

(ξέχασες την προηγούμενη LCD σου? :laugh: )

900κάτι ώρες ...

το μαύρο έχει χαλάσει αρκετά σε σχέση με την αρχή, αλλά παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα.

Φυσικά δηλώνω δυσαρεστημένος με αυτή την συμπεριφορά της τηλεόρασης. ( μόνο με αυτή όμως! :D )

δείτε πως περίπου είναι το μαύρο σε αυτό το χρόνο ζωής

(η φωτογραφία έχει τραβηχτεί με έκθεση τέτοια ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν τι βλέπει το μάτι στην πραγματικότητα.)

ss20100603224830.png

(ρυθμίστε την οθόνη σας σωστα, τα κουτάκια πρέπει να είναι εντελώς διακριτά)
ss20100603225441.png

Last edited:
Κι εγω εχω την αισθηση οτι αναλογα το τι δειχνει , δεν εχει το ιδιο μαυρο με την αρχη , οταν αφορα μεγαλα τμηματα τελειως μαυρης οθονης. Στη διαφημιση ομως που παιζει τελευταια με μαυρο φοντο και αστερακια , ειναι κατραμι ...
Θα ελεγξω ωρες και θα σας πω...

ειμαι στις περιπου 400 ωρες λειτουργιας

στο στρωσιμο θυμαμαι οτι δυσκολα ξεχωριζα το πλαισιο της τιβι (42u10e) απο τις μαυρες μπαρες μιας ταινιας

τωρα το ξεχωριζω σχετικα ευκολα

φυσικα παρακολουθηση χωρις φωτισμο

μια λιγο ασχετη ερωτηση. εχω δει πολλες φωτο που δειχνουν ενα απαλο φωτισμο πισω απο τις τηλεορασεις,αυτο βοηθαει σε κατι? η ειναι μονο αισθητικη παρεμβαση?

Κι εγω εχω την αισθηση οτι αναλογα το τι δειχνει , δεν εχει το ιδιο μαυρο με την αρχη , οταν αφορα μεγαλα τμηματα τελειως μαυρης οθονης. Στη διαφημιση ομως που παιζει τελευταια με μαυρο φοντο και αστερακια , ειναι κατραμι ...
Θα ελεγξω ωρες και θα σας πω...

1615 ωρες . Κι εγω στην αρχη δυσκολα ξεχωριζα το πλαισιο , τωρα αν παρατηρησω το διακρινω σχετικα ευκολα...

μια λιγο ασχετη ερωτηση. εχω δει πολλες φωτο που δειχνουν ενα απαλο φωτισμο πισω απο τις τηλεορασεις,αυτο βοηθαει σε κατι? η ειναι μονο αισθητικη παρεμβαση?

Θεωρητικά κάνει πιο ξεκούραστη τη θέαση στο σκοτάδι, αν και σε μία αρκούντως μεγάλη τηλεόραση και σωστά ρυθμισμένη, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη...

Επίσης, μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της προσλαμβανόμενης αντίθεσης, αναγκάζοντας το μάτι να βλέπει με πιο κλειστή ίριδα, ώστε το μαύρο να φαίνεται πιο σκούρο...