Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H εικόνα θα αλλάζει βδομάδα με την βδομάδα. Στο νόβα-αναλόγικό δεν θα δείτε εντυπωσιακές διαφορές παρά μόνο μία μικρή βελτίωση στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις πρώτες 200 ώρες, μετά θα σταματήσει και θα παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο επειδή ακριβώς οι πλάσμα σε τηλεοπτικό θεωρούνται -και ειναι- μέτριες προς καλές σε σχέση με τις led-lcd που είναι ένα σκαλί πάνω.
Με αυτό όμως που θα εντυπωσιαστείτε θα είναι στο πως θα κλιμακώνεται η απόδοσή της σε HD υλικό. Άλλωστε αυτό είναι και το δυνατό σημείο των πλάσμα έναντι των lcd.Τεράστια διαφορά πιστέψτε με. Και αυτό θα το βλέπετε μήνα με τον μήνα. Στην δική μου G20 που είχα , η απόδοσή της σε HD τον πρώτο μήνα δεν είχε καμία σχέση με αυτήν στον τρίτο.Συνεχώς θα βελτιώνεται σε σημείο να λέτε "πόσο πιο τέλεια ακόμα να γινει". Επίσης μαζί με την ποιότητα εικόνας θα βελτιώνεται ραγδαία και η κίνηση που και σε αυτήν θα δείτε μεγάλη διαφορά ειδικά αν κάποιος ήταν κάτοχος led-lcd θα το παρατηρήσει αμέσως, ιδιαίτερα πάλι σε HD υλικό, οι πλάσμα υπερτερούν.

Με όλο αυτό θέλω να σας πω ότι ακόμα και με το πέρας των 200 ώρών μην περιμένετε να δείξει αμέσως τα "δόντια" της.Πιστεύω τουλάχιστον μετά το πρώτο 2μηνο περίπου θα αρχίζει να δίνει ρέστα.

Υπομονή λοιπόν..

Last edited:
Μια χαρά συμπεριφέρεται, αρκεί να μην δείχνεις για πολλή ώρα στατική εικόνα. Εμένα βλέπει για λίγο desktop και μετά games/movies κυρίως.

Μακαρι!!!
Με τα υπολοιπα (πλην των δικων μου bold) ομως δεν ξερω σε τι ακριβως αναφερεσαι...

Εγω βασικα αναφερθηκα στο connectivity ή με απλα λογια: εχω ενα PC και απο αυριο θα εχω και μια TV. Τα συνδεω με HDMI. Αυτα που εχω στο PC (οι ταινιες κυριως, αλλα και φωτο πχ) θα παιζουν απροσκοπτα στην TV?!

Και αυτα που παιζει η TV μπορουν να αποθηκευτουν στο PC?? (γι'αυτο αμφιβαλλω σφοδρα...)

Εσυ πως στελνεις τα media σου στην τηλεοραση σου? Με αυτη τη μεθοδο?

υσ--> πρωτη TV, sorry για την ασχετοσυνη μου

Οφειλω λοιπον να παρω θεση σαν κατοχος της 42G30 με 190 ωρες πλεον στο πανελ μετα απο 38 on/off.
Εχω παρακολουθησει σιγουρα γυρω στις 60 ωρες τηλεοπτικο και δορυφορικο χωρις ζουμ (και καναλια με διαφανη λογοτυπα και mega, και υποτιτλους-αλλα με ζαπινγκ σε καθε''ευκαιρια''), καμια 100η ωρες με ζουμ χωρις λογοτυπα και τις υπολοιπες ταινειες με και χωρις μπαρες - υποτιτλους. Σχεδον ολες τις ωρες που εγραψε το πανελ τις εγραψε σε cinema mode διαφοροποιημενο αρκετα με φωτεινοτητα στο -8 με -14, αντιθεση 22 με 28 και τα ifc,p-nr στο off. Με αυτες τις ρυθμισεις και την χρηση δεν εχω δει το παραμικρο I.R.

Μπορει καποιους να ξενιζουν οι επιλογες μου, ομως οπως εχω ξανααναφερει η τηλεοραση ειναι τοσο απολαυστικη σε αυτες τις ρυθμισεις που λογω λογικης στρωσιματος προτημηθηκαν ωστε να με βαζει σε σκεψεις να διατηρησω τουλαχιστον την φωτεινοτητα σε αρκετα χαμηλα στανταρ και μετα το περας των 200 ωρων. Τα χρωματα ειναι φυσικα αλλα και πολυ πλουσια (οχι κορεσμενα και εκτυφλωτικα). Το μαυρο ειναι πραγματικα διαφορετικο εδω απο οτι στις αλλες τεχνολογιες. Η κινηση ειναι καταπληκτικη σε αθλητικα γεγονοτα και ταινιες.

Ολα αυτα που αναφερω εχουν ως αποτελεσμα να με κανουν να αισθανομαι πως η θεαση της ειναι πιο ανετη και ξεκουραστη στα 2 περιπου μετρα απο οτι ηταν με μια lcd 32 στην ιδια ακριβως αποσταση.

Πιστευω οτι αν καποιος δει μια τετοια τηλεοραση σε εναν σωστο χωρο θα καταλαβει αμεσως αν του κανει ή οχι. Εγω ειμαι σαφως ικανοποιημενος. Πιστευω πως ειδικα στα χρηματα που ζηταει (και σιγουρα οχι μονο) ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη.

ΥΓ: Το ανωτερω φαινομενο το εχω δει σε μια συγκεκριμενη σκηνη σε σιριαλ που ειχε εναν περιεργο λευκο φοντο. Ομως καμια σχεση με το τρεμοπαιγμα που φαινεται στα βιντεακια. Ισως να φταινε και οι πολυ χαμηλες ρυθμισεις που εχω.

Last edited:
Εγω βασικα αναφερθηκα στο connectivity ή με απλα λογια: εχω ενα PC και απο αυριο θα εχω και μια TV. Τα συνδεω με HDMI. Αυτα που εχω στο PC (οι ταινιες κυριως, αλλα και φωτο πχ) θα παιζουν απροσκοπτα στην TV?!

Και αυτα που παιζει η TV μπορουν να αποθηκευτουν στο PC?? (γι'αυτο αμφιβαλλω σφοδρα...)

Εσυ πως στελνεις τα media σου στην τηλεοραση σου? Με αυτη τη μεθοδο?
Κι εγώ σε σύνδεση με HDMI αναφερόμουν. Το PC σου θα τη δει σαν 2η οθόνη και θα μπορείς να τη ρυθμίσεις είτε σαν προέκταση της 1ης οθόνης, είτε σαν «αντίγραφο» της. Από TV σε PC δε θα μπορείς να κάνεις κάτι. Το DLNA που αναφέρεις στο link σου δε το έχω δοκιμάσει, μιας και δεν έχω συνδέσει την TV στο δίκτυο ακόμα.

Το fluctuating brightness είναι αυτό που φαίνεται στο 2ο video σου.

Αν η τηλεόραση έχει τόσο έντονες διακυμάνσεις στη φωτεινότητα, πρέπει να πάει κατευθείαν για αντικατάσταση. Βλέπω στα σχόλια του YouTube οτι μειώνεται αρκετά μετα το στρώσιμο αλλα ποιός θα ρίσκαρε να περιμένει?

Υ.Γ. Αυτό που βλέπω στα βίντεο θυμίζει το flickering που φαινεται στο super slow motion, σε παιχνίδια του Champion League

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Thanx...JL ?..:ernaehrung004:..Συνηθως το χρησιμοποιω λιγες φορες κατα τη διαρκεια που παρακαλουθω τηλεοπτικο...Θα το αφησω για λιγη ωρα και "ειδωμεν"...

Ok..Λοιπον...

0..Ωρες 02/05/2011

Συνδεση με Νοβα Πανασατ 990 (Ντροπη!!) και εναλλαγη τηλεθεασης με τα επιγεια ψηφιακα...

Χρηση Επαγγελματικο1 με ολα απενεργοποιημενα (Bελτ.Ευκρινειας,Isf,Eco On,Pixel Orbiter On),μερικη χρηση μπαρας πολυ αραια,Ζoom 1-3 αναλογα με το καναλι...
Απειρες εναλλαγες ρυθμισεων (μαλλον παω για καινουριες μπαταριες:SFGSFGSF:) και...

..Εκτος κουτας προερχομενης εκ Νεου Ψυχικου,σε τηλεοπτικο,απο απογοητευση εως μαυρα χαλια...Εξαρταται και απο το καναλι...

Τελικος Φαιναλ Φορ και "κοντρα" μεταξυ Νοβα και Νετ (Digea).."Nικητης καθαρος" το σφουγγαρακια Nana's...Ωπα λαθος..!!..:twoguns:..Νικητης λοιπον...
η Νοβα με αισθητα καλυτερη εικονα και ηχο!!...Ρυθμισεις για παρακολουθηση τελικου (επειδη δεν υποφεροταν το Επαγγ.1) οι εξης...Lcd..:

Σε ιδιαιτερο (και λογω ωρας) φωτιζομενο δωματιο....

Contrast..+34 - +38
Brightness..0 - +4
Colour..+27
Sharpness..+7 - +9..!!
Isf..Μεσαιο - Μεγιστο
Pn-R..Μεσαιο..

Εναλλαγες σε Ζοομ 1 στις διαφημισεις αλλα το παιχνιδι σχεδον ολο στο "Αυτοματο"..Σχεδον ποτε "Overscan"..

(Ενδομυχιες σκεψεις)...

-.."με τετοια φωτεινοτητα και αντιθεση,σε τετοιες φωτιζομενες συνθηκες τι να την κανω την Lcd..??
-.."Aν νυχτωσει και κλεισουν και τα φωτα παλι ποση διαφορα θα εχει..??..Τεραστια..Αντε παλι ρυθμισεις.."
-.."Ανυπομονω να νυχτωσει,για να βαλω καποια "σκοτεινη" ταινια..."
-.."Ευτυχως η εικονα εχει αλλαξει δραματικα οποτε αν ειναι ετσι οπως τα λενε τα καλυτερα ερχονται.
.:dancing:..

Περα απο την πλακα ειχαμε και καποια εμποδια...

1) Στις δυναμικες ρυθμισεις που ανεφερα οι οποιες βεβαια ειναι πολυ πιο ηπιες απο τις εργοστασιακες ρυμισεις στην Επιλογη "Δυναμικη", και παρακολουθωντας το Barcelona-Real (2ος αγωνας),υπηρχαν αρκετα συχνες και ιδιαιτερα εντονες τοπικες διακυμανσεις των χρωματων (κυριως πρασινο και κοκκινο)..
2) Αν δεν χρησιμοποιησω την επιλογη "Photo" οι αποτομες αυξομειωσεις της φωτεινοτητας μαλλον θα συνεχισουν..Απο την αλλη η κινηση αυτης της επιλογης επειδη ειναι προκαθορισμενη μονο για φωτο και οχι για παρακολουθηση σπορ ή ταινιων,ειναι με μονιμο το Isf στο μεγιστο,κατι που και με ξενιζει και δεν μου αρεσει...Μου κανει πολυ "ψευτικο"..
Παρολα αυτα τωρα που εχω υπερβει τις 100 ωρες το Νο.1 προβλημα δεν εχει ξαναπαρατηρηθει και το Νο.2 εχει σχεδον εξαφανιστει σε ολες παντα τις ρυθμισεις...:BDGBGDB55:

Τωρα...

Πρωτες ωρες λειτουργιας και παρακολουθηση "Spartacus:Blood and Sand" σε mkv 720p...

:grinning-smiley-043

...Σχεδον δε χρειαζεται καμμια ιδιαιτερη ρυθμιση περα απο τις "True Cinema" ή "Cinema"...Δεν περιμενα την τηλεοραση να δειχνει τετοια καλη εικονα...

Η αλλη καλη εντυπωση (σε εμενα τουλαχιστον) αφορα το media player της tv το οποιο παιζει σχεδον τα παντα ολα (δε μου διαβασε κατι avi) και το πιο σημαντικο για εμενα,κατι που ισχυει και για την εναλλαγη των καναλιων με το (+) (-),ειναι οτι ειναι πολυ γρηγορο..Το "Spartacus" το παρακολουθησα με το media Player της τηλεορασης με αγγλικους (ωραιους αλλα μικρους) υποτιτλους,προσπαθω να αλλαξω κωδικοποιηση για ελληνικους αλλα ακομη δεν εχω πετυχει κατι...

100 ωρες..(give or take) που λεν' και στο χωριο μ'...

"Pandorum" Novacinema2...Δεν αλλαξα τιποτα απο τις ηδη πολυ χαμηλωμενες ρυθμισεις και πραγματικα φαινεται οτι οι ωρες για την τηλ. δουλευουν υπερ της..Ελαχιστος οπισθιος φωτισμος στο σαλονι και αρκουν για να απολαυσεις.
Με αλλαγη ρυθμισεων...Λιγο πιο φωτεινα και λιγο αντιθεση η και οξυτητα παμε σε αλλα επιπεδα....Μαλλον το Isf θα ειναι μονο για παρακολουθηση..

Τα παιδια οπως ειπα σε παλαιοτερο ποστ,ξεχασαν τρεις ωριτσες το Mega και το screenburn του ειναι ορατο ΜΟΝΟ στις πρασινες εικονες των breakin εικονων...

Τωρα δοκιμαζω "Pirates of the Caribbean 3" :plank: με Pico HD και επιλεγω απλα "True Cinema" το οποιο ειναι νομιζω υπεραρκετο..

Ειμαι ειλικρινα περιεργος να δω συμπεριφορα "ενηλικιωσης" και εικονα απο ΗD δορυφορικο...:smile:

Ελπιζω να βοηθησα...

Εγω ο ασχετος εχω να πω, μετα απο 2 μερες συμβιωσης, τα εξης:

Η 46G30 αντικατεστησε την Toshiba 37Z3030 που ηταν μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις εκεινης της σοδειας. Κατεληξα στην G30 γιατι ειχα καταληξει στην G20 οταν αυτη τελειωσε, αποκλειστικα κ μονο απο διαβασμα forum. Κοινως δεν ειχα δει την τηλεοραση πριν την αγορασω.

Στο δια ταυτα. Ειναι σαφως καλυτερη απο την 37Ζ3030 που ηταν ηδη καλη (για τα ματια μου). Στις 5 ωρες λειτουργιας που εχω προλαβει να την φορτωσω, σε οτιδηποτε HD (ειτε novasports, novacinema, Discovery HD κλπ), κ ειδικα στο Yellowstone docymentary BD, ειναι εντυπωσιακη. Με 5 ωρες λειτουργιας.

Τηλεοπτικα δεν μπορω να πω πολλα γιατι παιζει στο zoom3.

Γεια χαρα

Από χθες, 12 Μαϊου, ειμαι και εγω μια ευτυχισμενη κατοχος μιας Panasonic TX-P46G30E. Προσθεστε με στην λιστα κατοχων, αν θελετε :)

Η τηλεοραση θα πρεπει να εχει παιξει γυρω στις 8 ωρες μεχρι τωρα, και θα γραψω καποιες αρχικες εντυπωσεις + πληροφοριες…

- Χωρος: το υπνοδωματιο μου, διαστασεων περιπου 3,20 Χ 3,70. Θυμαμαι όταν ρωταγα, καποιοι μου ειχαν πει (με στομφο) ότι θα μου πεσει... λιγη, να παω λεει στην 50αρα. LOL! Το θηριο αυτό (η 46αρα μου) εχει σχεδον γεμισει το δωματιο και αυτό ηταν και το πρωτο πραγμα που με σοκαρε ευχαριστα: το τεραστιο –για το χωρο μου- μεγεθος της!!

- Από πού «ερχομαι»: από μια crt SONY 21 ιντσων, χωρις καμια προτερη επαφη με plasma, εκτος κι αν εννοειτε μια ματια στα cafe… Επισης, δεν εκανα καμμια «βολτα» να την δω (τι να δω?!)… Καταλαβαινετε λοιπον την τεραστια εντυπωση που μου δημιουργησε αυτή η τηλεοραση, και παλι λογω του ογκου της…

- Μεχρι τωρα, αυτές τις 8-9 ωρες, εχει παιξει τα αναλογικα καναλια που πιανουμι-δω-πανου, (Digea μαλλον θα ερθει του Αγ. Π…ου ανημερα, οποτε θα λειπω), slideshow από .jpg στρωσιματος, και ευτυχως τα Still Waiting... Unrated 2009 (DVDRip H264 AAC) και Kung Pow, Enter The Fist (Dvd Rip).

- Τα αναλογικα καναλια είναι για τα μπαζα (προς το παρων ελπιζω): σαν να είναι «ζωγραφιστα», σαν να είναι ψευτικα… Ισως φταινει και οι ρυθμισεις μου, δεν ξερω. Ευελπιστω και πιστευω σφοδρα ότι μετα την παροδο καποιων (δεκαδων) ωρων θα αλλαξουν αρδην και κυριως δε με την αφιξη της Digea.

- Αφωνη εμεινα όμως με την ποιοτητα απεικονισης των high resolution φωτογραφιων (wallpapers) που ετρεχαν στα «διαλλειματα στρωσιματος»… ΠΟΛΥ ζωντανα χρωματα, τεραστια καθαροτητα απεικονισης, εξαιρετικα!!! Σε καποιες φωτο με μπολικο μαυρο νομιζα ότι ανοιγοταν η πορτα προς καποια μαυρη τρυπα…Και γενικοτερα τα παντα, κοκκινα μπλε, κιτρινα ουρλιαζαν μεσα από την οθονη!!

- Επισης κατενθουσιασμενη εμεινα με την αναπαραγωγη του Still Waiting… η οποια εγινε στο κανονικο cimena mode της τηλεορασης. Δεν ειδα ολοκληρη την ταινια, αλλα ηταν ολοι τους ΠΟΛΥ ζωντανοι, η ομορφια των ηθοποιων και των σκηνικων απεικονιζοταν πεντακαθαρα, και γενικοτερα δεν είχε κανενα ψεγαδι, τουλαχιστον στα ματια μου.

- Να συμπληρωσω εδώ ότι σε καμμια περιπτωση χρησης (slideshow, αναλογικα καναλια, ταινιες) δεν παρατηρησα κανενα απολυτως προβλημα από τα διαφορα που εχουν αναφερθει σε αυτό το thread (νημα)!

- Τελος, η τηλεοραση συνδεθηκε απροσκοπτα με το desktop PC μου -από οπου παιχτηκαν και οι ταινιες μεσω VLC- με ένα HDMI καλωδιο το οποιο μου δινει και ηχο! Επισης, διασκεδαστικο (αλλα «λιγο») ηταν και το Viera Connect.

Τελειωνοντας, να πω ότι ειμαι παρα πολύ ευχαριστημενη από την συγκεκριμενη τηλεοραση η οποια πραγματικα επανεφερε την τηλεοπτικη εικονα στη ζωη μου.

Οι ρυθμισεις μου (παρακαλω αv είναι λαθος διορθωστε με):

- Ταινιες (τμηματα αυτων για να δω πως παιζει): Cinema

- Αναλογικα καναλια + slideshows:
Μεγενθυση Χ 2 ή Χ 3 (πλην slideshows)
Προεπιλογες εικονας Κανονικο
Αντιθεση 20
Φωτεινοτητα – 10
Χρωμα 25
Οξυτητα 5
Ισσοροπια χρωματος Κανονικη
Ζωντανο χρωμα ΝΑΙ
Λειτουργια Eco ΟΧΙ
P-NR Ελαχιστο
3D-COMB ΝΑΙ

Γεια χαρα

Από χθες, 12 Μαϊου, ειμαι και εγω μια ευτυχισμενη κατοχος μιας Panasonic TX-P46G30E. Προσθεστε με στην λιστα κατοχων, αν θελετε :)

Η τηλεοραση θα πρεπει να εχει παιξει γυρω στις 8 ωρες μεχρι τωρα, και θα γραψω καποιες αρχικες εντυπωσεις + πληροφοριες…

- Χωρος: το υπνοδωματιο μου, διαστασεων περιπου 3,20 Χ 3,70. Θυμαμαι όταν ρωταγα, καποιοι μου ειχαν πει (με στομφο) ότι θα μου πεσει... λιγη, να παω λεει στην 50αρα. LOL! Το θηριο αυτό (η 46αρα μου) εχει σχεδον γεμισει το δωματιο και αυτό ηταν και το πρωτο πραγμα που με σοκαρε ευχαριστα: το τεραστιο –για το χωρο μου- μεγεθος της!!
Ήμουν ένας απο αυτούς που σου είπαν για 50αρα και μένω σταθερός στην άποψη μου. ΚΑι εγω τα ίδια έλεγα όταν πήγα απο 32" σε 42". Περίμενε 5-6 μήνες να συνηθίσει το μάτι σου και τα ξαναλέμε. :smile:

Τελικα υποτιτλους μεσω dlna/usb-hdd καταφερα να δω κανοντας Encoding in UTF-8 without BOM με το notepad++ http://notepad-plus-plus.org/release/5.9 και επιλεγοντας unicode στο menu υποτιτλων της τηλεορασης.
Εξαιρεση αποτελουν τα mkv μεσω dlna μιας και το mezzmo δεν το υποστηριζει.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ήμουν ένας απο αυτούς που σου είπαν για 50αρα και μένω σταθερός στην άποψη μου. ΚΑι εγω τα ίδια έλεγα όταν πήγα απο 32" σε 42". Περίμενε 5-6 μήνες να συνηθίσει το μάτι σου και τα ξαναλέμε. :smile:

5-6 μηνες...???...Στις 3 ωρες απο τη συναρμολογηση,λεω μ....α εκανα.:SFGSFGSF:..!!!..Επρεπε να παρω μεγαλυτερη...(και "προερχομαι" απο Sony Crt δεκαετιας)...:Banane0:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικα υποτιτλους μεσω dlna/usb-hdd καταφερα να δω κανοντας Encoding in UTF-8 without BOM με το notepad++ http://notepad-plus-plus.org/release/5.9 και επιλεγοντας unicode στο menu υποτιτλων της τηλεορασης.
Εξαιρεση αποτελουν τα mkv μεσω dlna μιας και το mezzmo δεν το υποστηριζει.

Α-Ψ-Ο-Γ-Ο-Σ..Το μηνυμα σου περιμενα για να συνεχισω πιο εντατικα τα πειραματα με τους υποτιτλους...:SFGSFGSF:

Αύριο με το καλό την παραλαμβάνω κι εγώ.
Θα μπορέσω να την συναρμολογήσω μόνος ή θα χρειαστώ κάποια βοήθεια (λόγω βάρους-όγκου);
Πόσα χρόνια εγγύηση έχει (αχρείαστη να είναι);
Θα πρέπει να στείλω κάποιο απόκομα στην εταιρία ή ισχύει το τιμολόγιο αγοράς;

Με το καλό να σου έρθει.

Τη 42άρα τη συναρμολόγησα μόνος.
Από εκεί που την πήρα μου είπαν 2 χρόνια εγγύηση με το τιμολόγιο αγοράς.

Αύριο με το καλό την παραλαμβάνω κι εγώ.
Θα μπορέσω να την συναρμολογήσω μόνος ή θα χρειαστώ κάποια βοήθεια (λόγω βάρους-όγκου);
Πόσα χρόνια εγγύηση έχει (αχρείαστη να είναι);
Θα πρέπει να στείλω κάποιο απόκομα στην εταιρία ή ισχύει το τιμολόγιο αγοράς;

σε 42 μπορείς αν και καλό θα είναι να έχεις βοήθεια - σε 46 και 50 σίγουρα να έχεις ενα 2ο άτομο να βάλετε την οθόνη πάνω στη βάση. μόνος σου μην το επιχειρήσεις καλύτερα.