Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εχει κανεις συνδεσει εξωτερικο με 2 partition? γιατι λεω να παρω ενα 500αρι και να τον χωρισω στη μεση για εγγραφες απο tv (που δεν θα ειναι και πολλες) και στον αλλο μισο να εχω τιποτα ταινιες

Παιδιά η ενημέρωση που μας παρέχετε ,για τις εντυπώσεις σας , είναι φοβερή .Μπράβο και πάλι μπράβο.
Ήθελα να ρωτήσω τον Jimakosk στα πόσα μέτρα βλέπει ,κι αν θεωρεί την 42αρα αρκετή, καθώς και την Ioanna123 αν θεωρεί την 46άρα πολύ μεγάλη και αν θα προτιμούσε την 42άρα .Το λέω αυτό γιατί εγώ είμαι στα 2.5 μέτρα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα .
Επίσης ήθελα να ρωτήσω τους <<γκουρού>> αν στην 42άρα το αναλογικό τηλεοπτικό θα δείχνει καλύτερα ή όχι.

Προσωπικά, ακόμη και η 42G30 μου με ενοχλεί αν παρακολουθήσω αναλογικό από τα 2,5μ.
Όχι τόσο εικόνες από στούντιο αλλά κυρίως πλάνα από εξωτερικό χώρο δεν είναι καθαρά. Από τα 4μ. που παρακολουθώ συνήθως,τα πράγματα είναι πιο ισοπεδωτικά.

Πάντως να λάβεις υπόψη σου ότι χάνεις και κάμποσες ίντσες όταν παρακολουθείς ταινία με μπάρες πάνω κάτω.

Και κάτι άσχετο που δεν επισημαίνεται συχνά. Η αισθητική του χώρου. Όταν η τηλεόραση δεν παίζει, είναι μάλλον επιβαρυντική ως παρουσία σε αυτά τα μεγέθη.

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις...

Για να διαπιστωσεις αν διακρινεις phosphor-trails αρκει η παρακολουθηση οποιασδηποτε πλασμα σε ντεμο mode ή πρεπει να εχει πχ εικονες με υψηλη αντιθεση/hd περιεχομενο κτλ??

καλησπερα παιδες....
ειμαι αναμεσα σε δυο tv την 50g20 η την 50g30 και επειδη οι τιμες ειναι σχεδον ιδιες περιπου 1200 ευρω δεν ξερω πια να αποφασισω με αυτα που γραφεται και οι δυο ειναι πολυ καλες....
καμια συμβουλη αν ειναι ευκολο...
ευχαριστω

Παιδιά η ενημέρωση που μας παρέχετε ,για τις εντυπώσεις σας , είναι φοβερή .Μπράβο και πάλι μπράβο.
Ήθελα να ρωτήσω τον Jimakosk στα πόσα μέτρα βλέπει ,κι αν θεωρεί την 42αρα αρκετή, καθώς και την Ioanna123 αν θεωρεί την 46άρα πολύ μεγάλη και αν θα προτιμούσε την 42άρα .Το λέω αυτό γιατί εγώ είμαι στα 2.5 μέτρα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα .
Επίσης ήθελα να ρωτήσω τους <<γκουρού>> αν στην 42άρα το αναλογικό τηλεοπτικό θα δείχνει καλύτερα ή όχι.

Εμενα προσωπικα δεν μου φαινεται σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση μικρη η 46 ιντσων τηλεοραση που εχω! Μην τρελλαθουμε κιολας--> στο υπνοδωματιο μου την εχω (δωματιο μου ειναι δηλαδη), διαστασεων 3,20 Χ 3,70 περιπου (την μια διασταση την ξερω ακριβως επειδη εχω μετρησει για να βαλω την τηλεοραση σε επιτοιχια βαση)

Σε αυτο το χωρο λοιπον η παρουσια της τηλεορασης ειναι ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ κατι το οποιο θα ενισχυθει απο το γεγονος οτι θα κρεμεται στον αερα σε αποσταση 25-30 cm απο τον τοιχο (η βαση που λεγαμε...)! Δηλαδη, σαν να ειναι τηλεοραση ο ενας τοιχος...

Οσον αφορα δε, το μεγεθος τις εικονας που αντικρυζω, εχω να πω οτι στα μεν αναλογικα τηλεοπτικα καναλια (no Digea here yet) μου ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ-->ΟΧΙ "ευχαριστω" ΔΕΝ θα παρω αλλο απ' τα μουτρα σας κ. Καναλαρχες ή απο την κακιστη ποιοτητα σας- στις δε αναπαραγωγες Blu-ray υλικου, εγω προσωπικα καλυπτομαι απολυτα!!! Ο χωρος μου ειναι τοσο μικρος (εχω βεβαια και το γραφειο με το PC στο δωματιο μου) που ειλικρινα σας λεω, οταν αρχιζει ταινια γεμιζει ο χωρος εικονα!! Αυτα απο μενα, και φυσικα μιλω παντα με τα δικα μου κριτηρια και για τον δικο μου χωρο. Στο σαλονι μας πχ θα πηγαινα κι εγω για 50" και πανω!

Τελος, οχι προσωπικα δεν την θεωρω ουτε πολυ μεγαλη για μενα διοτι θελω να πραγματικα να δω καποιες ταινες...

Last edited:
καλησπερα παιδες....
ειμαι αναμεσα σε δυο tv την 50g20 η την 50g30 και επειδη οι τιμες ειναι σχεδον ιδιες περιπου 1200 ευρω δεν ξερω πια να αποφασισω με αυτα που γραφεται και οι δυο ειναι πολυ καλες....
καμια συμβουλη αν ειναι ευκολο...
ευχαριστω
Η G30 είναι φετινό μοντέλο (η G20 περσινό) και ελαφρώς βελτιωμένη, οπότε δε βλέπω το λόγο να πας στο παλιότερο μοντέλο στην ίδια περίπου τιμή.

Last edited:
Λοιπον, πριν απο λιγο τελειωσα την παρακολουθηση μιας αλλης ταινιας αναφορας, του Star Trek (2009)

Ολα καλα, ολα σουπερ-τελεια!!

Αλλα μου παρουσιαστηκε παλι το ιδιο προβλημα ρε παιδια--> κολληματα στην ταινια, το ιδιο που παρατηρησα και στην προηγουμενη:

"Το μοναδικο προβλημα που ειδα ηταν στην ταινια The Dark Knight η οποια «κολλαγε» σε καποια χρονικα διαστηματα, ψιλο-σταματαγε και συνεχιζε μετα από καποια κλασματα του δευτερολεπτου… Αυτό όμως νομιζω ότι οφειλεται στο μεγεθος της ταινιας (10 GB) και στο format της. Ζοριζοταν το PC μου, δηλαδη! Δεν ξερω βεβαια, γι’ αυτό εβαλα και τους τυπους των αρχειων να μου πειτε κι εσεις που οφειλοταν αυτο.."

Μηπως ξερετε ΠΟΥ οφειλεται αυτο?

Με το τελευταιο VLC player παρακολουθω!

??

Το λέω αυτό γιατί εγώ είμαι στα 2.5 μέτρα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

Εγώ που είμαι στην ίδια απόσταση (άντε στα 2.6m) και πήρα 50άρα, δεν το μετάνιωσα.

Γιατί;

Γιατί σκοπός είναι να σε βάζει η τηλεόραση και λίγο "μέσα" στην ταινία/σειρά.

Λοιπον, πριν απο λιγο τελειωσα την παρακολουθηση μιας αλλης ταινιας αναφορας, του Star Trek (2009)

Ολα καλα, ολα σουπερ-τελεια!!

Αλλα μου παρουσιαστηκε παλι το ιδιο προβλημα ρε παιδια--> κολληματα στην ταινια, το ιδιο που παρατηρησα και στην προηγουμενη:

"Το μοναδικο προβλημα που ειδα ηταν στην ταινια The Dark Knight η οποια «κολλαγε» σε καποια χρονικα διαστηματα, ψιλο-σταματαγε και συνεχιζε μετα από καποια κλασματα του δευτερολεπτου… Αυτό όμως νομιζω ότι οφειλεται στο μεγεθος της ταινιας (10 GB) και στο format της. Ζοριζοταν το PC μου, δηλαδη! Δεν ξερω βεβαια, γι’ αυτό εβαλα και τους τυπους των αρχειων να μου πειτε κι εσεις που οφειλοταν αυτο.."

Μηπως ξερετε ΠΟΥ οφειλεται αυτο?

Με το τελευταιο VLC player παρακολουθω!

??
τα αρχεια wmv παιξτα με τον windows media player καλυτερα

Εγώ που είμαι στην ίδια απόσταση (άντε στα 2.6m) και πήρα 50άρα, δεν το μετάνιωσα.

Γιατί;

Γιατί σκοπός είναι να σε βάζει η τηλεόραση και λίγο "μέσα" στην ταινία/σειρά.

Εγω νομιζω παντως οτι παιζει ρολο ο χωρος γενικοτερα: αλλο ειναι να εισαι στα 2.6 μετρα μεσα σε ενα δωματιο 5Χ6 και αλλο να εισαι στα 2.6 μετρα σε ενα δωματιο 3 Χ 4

Οσον αφορα τα σπασιματα-κωλυματα στην ροη των ταινιων, που εχω αναφερει δυο φορες (και κανεις δεν εδωσε μια απαντηση...), φαινεται να οφειλεται στο refresh rate που ειχα θεσει στην καρτα γραφικων μου για την τηλεοραση (παιζω τις ταινιες μεσω του PC μου): το ειχα στα 23Hz και οταν το ανεβασα στα 60Hz το προβλημα λυθηκε αμεσως!

Δεν ξερω βεβαια ΑΝ ειναι σωστο αυτο...
Θα το ψαξω!

Αν θελει καποιος ας απαντησει παρακαλω

Εγω νομιζω παντως οτι παιζει ρολο ο χωρος γενικοτερα: αλλο ειναι να εισαι στα 2.6 μετρα μεσα σε ενα δωματιο 5Χ6 και αλλο να εισαι στα 2.6 μετρα σε ενα δωματιο 3 Χ 4

Το δωμάτιο στο οποίο αναφέρομαι είναι 3x4.

Οσον αφορα τα σπασιματα-κωλυματα στην ροη των ταινιων, που εχω αναφερει δυο φορες (και κανεις δεν εδωσε μια απαντηση...), φαινεται να οφειλεται στο refresh rate που ειχα θεσει στην καρτα γραφικων μου για την τηλεοραση (παιζω τις ταινιες μεσω του PC μου): το ειχα στα 23Hz και οταν το ανεβασα στα 60Hz το προβλημα λυθηκε αμεσως!

Τί να σου πω. Εγώ έχω media player που υποστηρίζει 24p. Το έχω on, και σεταρισμένο στα 1080/60p.

Στα 24άρια (ή 23.976) κλιπ, την γυρίζει την τηλεόραση στα 24. Στα υπόλοιπα (29.97, 30, 25) την αφήνει στα 60.

Οπότε λέω, άσε την κάρτα γραφικών στα 60Hz.

Λιστα Κατόχων G30
-----------------------------------------

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011

1.dionysg……......42g30…...01-04-2011..…(O.K)
2.mike 911…...….42g30…...04-04-2011…..(O.K)
3.gkontos……...... ? ....…...09-04-2011…..(O.K)
4.bouzou……......42g30…...08-04-2011…..(O.K)
5.rozak………......42g30…...11-04-2011…...(O.K)
6.billman...........50g30.....13-04-2011.....(O.K)
7.robostav........50g30......14-04-2011.....(O.K)
8.taz00............42g30......14-04-2011.....(O.K)
9.sigtania.........42g30......16-04-2011.....(O.K)
10.Teoulas........50g30......18-04-2011.....(O.K)
11.mouris..........46g30......19-04-2011....(O.K)
12.kastaniotis....46g30......18-04-2011....(O.K)
13.sakattaq.......42g30......21-04-2011....(O.K)
14.Dim-sat.........42g30......21-04-2011....(O.K)
15.gmethenitis....42g30......21-04-2011....(O.K)
16.papantin........42g30......22-04-2011....(O.K)
17.darthminus.....50g30...........?.............(F loating blacks http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=197 )
18.kalhas...........46g30.......27-04-2011....(O.K)
19.ax8899..........42g30.......27-04-2011....(O.K)
20.zpaf..............50g30......31-04-2011.....(O.K)

ΜΑΙΟΣ 2011

21.Jad Tsourou..........50g30......02-05-2011.....(O.K)
22.earthlife...............50g30......05-05-2011.....(O.K)
23.poli9999...............50g30......06-05-2011.....(O.K)
24.Αδρ.Καραλιωτης.....42g30......07-05-2011.....(O.K)
25.Sokos..................50g30......07-05-2011......(O.K)
26.kacey...................46g30.....10-05-2011......(O.K)
27.Ioanna123.............46g30.....13-05-2011......(O.K)
28.jimakos.................42g30.....15-05-2011......(O.K)

Με ένα copy-paste οποιοσδήποτε μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία αγοράς ή τυχών αναφορές για προβλήματα.

Ξέρετε καταστήματα στην Αθήνα που να έχουν την τηλεόραση για να την δω? Δεν την βρίσκω σε κανένα κατάστημα.

Η 50αρα εχει 1091 ευρω εδω στην Ισπανια οσο δηλαδη η 46αρα στην Ελλαδα.

Αν βρω φθηνο τροπο να την φερω τον Ιουνιο που ερχομαι θα την παρω απο εδω!

Τί να σου πω. Εγώ έχω media player που υποστηρίζει 24p. Το έχω on, και σεταρισμένο στα 1080/60p.

Στα 24άρια (ή 23.976) κλιπ, την γυρίζει την τηλεόραση στα 24. Στα υπόλοιπα (29.97, 30, 25) την αφήνει στα 60.

Οπότε λέω, άσε την κάρτα γραφικών στα 60Hz.

Τελικα, νομιζω οτι ελυσα το προβλημα των κολληματων κατα την αναπαραγωγη.

Ειχε να κανει με το refresh rate που οριζα στην καρτα γραφικων μου (nVidia 260 GTX). Συγκεκριμενα, παρατηρω οτι αν ορισω το refresh rate στα 60Hz ΟΛΑ παιζουν απροβληματιστα: και η αναπαραγωγη των blu-ray αρχειων γινεται χωρις κανενα κολλημα απο τον υπολογιστη μου, αλλα και το mouse κινειται βελουδινα οταν βλεπω την επιφανεια εργασιας μου στην τηλεοραση.

Επειδη ομως ΔΕΝ ξερω αν τα 60Hz βαρυνουν ή βλαπτουν με καποιο τροπο την τηλεοραση μου, ορισα ενα custom refresh rate στα 24Hz ακριβως, απο το NVIDIA control panel. Σε αυτη την περιπτωση, οι ταινιες αναπαραγονται απροβληματιστα -κανενα κολλημα / κανενα προβλημα- αλλα το mouse αργει να ανταποκριθει οταν φαινεται η επιφανεια εργασιας (στην τηλεοραση) ή ακομα και οταν επιλεγω κατι απο τα μενου του VLC.

Τα παραπανω δεν ειχα αρκετο χρονο να τα ελενξω, τα τσεκαρα με αποσπασματα απο 2 ταινιες μονο.

Επειδη μαλλον περναει αρκετος κοσμος απο το παρων thread σε αναζητηση τηλεορασης και μιας και η συγκεκριμενη σειρα της Panasonic ισως αποδειχθει απο τα "καλυτερα" που εχει κυκλοφορησει η συγκεκριμενη εταιρια παρακαλειται καποιος που να ξερει να μας πει αν τα 60Hz "επιβαρυνουν /βλαπτουν" την TV ασκοπα ή αν μπορουν να οριστουν ως refresh rate κατα την αναπαραγωγη υλικου απο Η/Υ. Εγω παντως στα ελαχιστα που προλαβα να διαβασω, λενε οτι προσθετονται (ανεπαισθητα) artifacts αν δεν "στελνεις 24Hz"...Αλλιως θα το αφηνα κι εγω στα 60!

Ας απαντησει καποιος που να ξερει! Εγω ενα ξερω---> η τηλεοραση ειναι Βασιλισσα...

Για να διαπιστωσεις αν διακρινεις phosphor-trails αρκει η παρακολουθηση οποιασδηποτε πλασμα σε ντεμο mode ή πρεπει να εχει πχ εικονες με υψηλη αντιθεση/hd περιεχομενο κτλ??

???

--- snip! ---

Επειδη μαλλον περναει αρκετος κοσμος απο το παρων thread σε αναζητηση τηλεορασης και μιας και η συγκεκριμενη σειρα της Panasonic ισως αποδειχθει απο τα "καλυτερα" που εχει κυκλοφορησει η συγκεκριμενη εταιρια παρακαλειται καποιος που να ξερει να μας πει αν τα 60Hz "επιβαρυνουν /βλαπτουν" την TV ασκοπα ή αν μπορουν να οριστουν ως refresh rate κατα την αναπαραγωγη υλικου απο Η/Υ. Εγω παντως στα ελαχιστα που προλαβα να διαβασω, λενε οτι προσθετονται (ανεπαισθητα) artifacts αν δεν "στελνεις 24Hz"...Αλλιως θα το αφηνα κι εγω στα 60!

Ας απαντησει καποιος που να ξερει! Εγω ενα ξερω---> η τηλεοραση ειναι Βασιλισσα...

Γιατί να τη βλάψει? Ειναι ο μεγιστος ρυθμος ανανεωσης που υποστηριζει. Ένα χρόνο τωρα έχω το δικό μου HTPC στα 60Hz και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα.

Γιατί να τη βλάψει? Ειναι ο μεγιστος ρυθμος ανανεωσης που υποστηριζει. Ένα χρόνο τωρα έχω το δικό μου HTPC στα 60Hz και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα.

Sorry, αλλα επειδη δεν ξερω - πρωτη φορα ασχολουμαι με ολα αυτα, μηπως μπορεις να εξηγησεις / διευκρινησεις λιγο τι εννοεις?

Στο screen-shot φαινονται οι τεχνικες πληροφοριες απο το manual της τηλεορασης (σελ. 94, pdf). Στην τελευταια γραμμη λεει για την μορφη σηματος εισοδου των HDMI θυρων:
1.125 (1.080) / 60p, 50p, 24p

Απο εκει φαινεται οτι ο μεγιστος ρυθμος ανανεωσης που υποστηριζει ειναι τα 60Hz? Δηλαδη 60p = 60Hz??

Εχεις κι εσυ G30? :)

ps1: ξεκινησα να ασχολουμαι με το θεμα "Plasma TV, BD etc" στις 12/05 φετος που πηρα την τηλεοραση μου. Ουδεμια πρωτερη σχεση ειχα, ποτε στη ζωη μου.
ps2: μα γιατι δεν ασχολειται / απαντα και κανενας moderator/ γκουρου / παλιος, σε αυτο το θεμα?! Μπαναλ ειναι αυτα που ρωταμε αλλα βασικα για μας (τους ασχετους)...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    87.2 KB · Views: 60
Last edited:
σε 42 μπορείς αν και καλό θα είναι να έχεις βοήθεια - σε 46 και 50 σίγουρα να έχεις ενα 2ο άτομο να βάλετε την οθόνη πάνω στη βάση. μόνος σου μην το επιχειρήσεις καλύτερα.

Καλο θα ηταν αν μπορει να βοηθησει 2ο ατομο, να το κανει. Εγω παντως την 46αρα την εστησα μονος μου.