Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ξέρετε καταστήματα στην Αθήνα που να έχουν την τηλεόραση για να την δω? Δεν την βρίσκω σε κανένα κατάστημα.

Πλαίσιο και Public στο Σύνταγμα. Την είδα πριν από κάποιες ώρες και μπορώ να πω πως μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις αν και τα trailer που έπαιζαν (σε όλες τηλεοράσεις) είχαν αρκετό θόρυβο. Μάλλον θα φταίει το γεγονός ότι είναι πολλές τηλέοράσεις ενωμένες με splitter. Κατά τα άλλα με ένα μήνα περίπου λειτουργίας που είχε στο κατάστημα, έδειχνε αρκετά καλά. :a0210:

Sorry, αλλα επειδη δεν ξερω - πρωτη φορα ασχολουμαι με ολα αυτα, μηπως μπορεις να εξηγησεις / διευκρινησεις λιγο τι εννοεις?

Στο screen-shot φαινονται οι τεχνικες πληροφοριες απο το manual της τηλεορασης (σελ. 94, pdf). Στην τελευταια γραμμη λεει για την μορφη σηματος εισοδου των HDMI θυρων:
1.125 (1.080) / 60p, 50p, 24p

Απο εκει φαινεται οτι ο μεγιστος ρυθμος ανανεωσης που υποστηριζει ειναι τα 60Hz? Δηλαδη 60p = 60Hz??

Εχεις κι εσυ G30? :)

ps1: ξεκινησα να ασχολουμαι με το θεμα "Plasma TV, BD etc" στις 12/05 φετος που πηρα την τηλεοραση μου. Ουδεμια πρωτερη σχεση ειχα, ποτε στη ζωη μου.
ps2: μα γιατι δεν ασχολειται / απαντα και κανενας moderator/ γκουρου / παλιος, σε αυτο το θεμα?! Μπαναλ ειναι αυτα που ρωταμε αλλα βασικα για μας (τους ασχετους)...

Την τηλεόραση δεν την βλάπτει εννοείται?Έχει να κάνει με το πως αρέσει σε εσένα να βλέπεις ταινίες.στα 60 καρέ εξομαλύνεται η κίνηση.Στα 23.9 πάλι όχι.
Posted via Mobile Device

Την τηλεόραση δεν την βλάπτει εννοείται?Έχει να κάνει με το πως αρέσει σε εσένα να βλέπεις ταινίες.στα 60 καρέ εξομαλύνεται η κίνηση.Στα 23.9 πάλι όχι.
Posted via Mobile Device

Γεια σας!! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!

Μου αρεσει να βλεπω ταινιες στον φυσικοτερο-πιστοτερο δυνατο τροπο που μου επιτρεπουν οι συσκευες μου. Εφοσον λοιπον δεν βλαπτεται η τηλεοραση μου και εφοσον, οπως λετε, στα 60Hz εξομαλυνεται η κινηση, φυσικα και θα την θεσω στα 60Hz! :)

Με συμφερει αλλωστε, διοτι εχει και πολυ καλυτερο feeling σαν extended desktop (οταν και αν θα αρχισω να την χρησιμοποιω για αυτο το σκοπο).

Θυμαμαι παντως οτι εχω διαβασει οτι το καλυτερο δυνατον ειναι να τιθεται στα 24Hz το refresh rate, αλλα βεβαια ως απειρη μαλλον καταλαβα λαθος...

Ευχαριστω :)

Ξέρετε καταστήματα στην Αθήνα που να έχουν την τηλεόραση για να την δω? Δεν την βρίσκω σε κανένα κατάστημα.

Το Public στο Συνταγμα την ειχε πριν 2-3 εβδομαδες.

Δοκιμασε και σε κανα Saturn που συνηθως εχουν αρκετες Panasonic.

Στο screen-shot φαινονται οι τεχνικες πληροφοριες απο το manual της τηλεορασης (σελ. 94, pdf). Στην τελευταια γραμμη λεει για την μορφη σηματος εισοδου των HDMI θυρων:
1.125 (1.080) / 60p, 50p, 24p

Απο εκει φαινεται οτι ο μεγιστος ρυθμος ανανεωσης που υποστηριζει ειναι τα 60Hz? Δηλαδη 60p = 60Hz??

Nαι 60p=60Hz=60 frames/sec , 24p=24 Hz κτλ.

Οι κινηματογραφικες ταινιες ειναι γυρισμενες σε 24 Hz , οι Αμερικανικες σειρες στα 60 Hz , οι Ευρωπαικες στα 50 Hz. Καποιες σειρες ομως γυριζονται με "Κινηματογραφικα" προτυπα στα 24 Hz.

Οταν βαλεις αναπαραγωγη 24 Hz τοτε η τηλεοραση τα δειχνει στα 96 Hz (=4x24).

To τηλεοπτικο ειναι στα 100 Hz (2x50Hz του PAL).

Δεν μπορουν να αναλυθουν ολα αυτα σε τοσο λιγο χωρο ελπιζω να καταλαβες τα βασικα.

Δοκιμασε και σε κανα Saturn που συνηθως εχουν αρκετες Panasonic.

Από ότι κατάλαβα με συνομιλία που είχα με υπάλληλο του καταστήματος στο Σταθμό Λαρίσης, δεν πρόκειται να προμηθευτούν με Panasonic φέτος...

Nαι 60p=60Hz=60 frames/sec , 24p=24 Hz κτλ.

Οι κινηματογραφικες ταινιες ειναι γυρισμενες σε 24 Hz , οι Αμερικανικες σειρες στα 60 Hz , οι Ευρωπαικες στα 50 Hz. Καποιες σειρες ομως γυριζονται με "Κινηματογραφικα" προτυπα στα 24 Hz.

Οταν βαλεις αναπαραγωγη 24 Hz τοτε η τηλεοραση τα δειχνει στα 96 Hz (=4x24).

To τηλεοπτικο ειναι στα 100 Hz (2x50Hz του PAL).

Δεν μπορουν να αναλυθουν ολα αυτα σε τοσο λιγο χωρο ελπιζω να καταλαβες τα βασικα.

Να σου πω την αληθεια, οχι δεν τα καταλαβα ολα (και φυσικο ειναι).

Πχ--> Nαι 60p=60Hz=60 frames/sec , 24p=24 Hz κτλ.

Οι κινηματογραφικες ταινιες ειναι γυρισμενες σε 24 Hz , οι Αμερικανικες σειρες στα 60 Hz , οι Ευρωπαικες στα 50 Hz. Καποιες σειρες ομως γυριζονται με "Κινηματογραφικα" προτυπα στα 24 Hz. To τηλεοπτικο ειναι στα 100 Hz (2x50Hz του PAL).

ΟΚ σε πιστευω.

---> Οταν βαλεις αναπαραγωγη 24 Hz τοτε η τηλεοραση τα δειχνει στα 96 Hz (=4x24).

Γιατι? Αφου το manual λεει και 1080/ 60p, 50p, 24p...
?

Αλλα το σημαντικοτερο για μενα ειναι --->> Συμφωνεις κι εσυ στο να βαλω 60Hz στο refresh rate της καρτας γραφικων μου για να βλεπω το καλυτερο δυνατο στην TV μου? Και αν ναι, γιατι καποιοι αλλοι συστηνουν κλειδωμα στα 24Hz οταν πχ. φτιαχνουνε ενα HTPC?

Σορρυ για τις ερωτησεις...αλλα θελω να ξεκαθαρισω 5 πραγματα

Last edited:
Αυτο που εννοει παραπανω ειναι οτι με την χρηση του IFC δηλαδή του πολλαπλασιάστη προβαλλομενων καρέ όπως το εξηγεί ο yperion.Δηλαδή οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτα και με χρήση λογισμικού φτανει στα 96.Αυτό πρακτικά σημαίνει μείωση του τραιμοπαιγματος μιας και το λεγόμενο blur δεν υφίσταται πρακτικά.
Posted via Mobile Device

--- snip! ---

Αλλα το σημαντικοτερο για μενα ειναι --->> Συμφωνεις κι εσυ στο να βαλω 60Hz στο refresh rate της καρτας γραφικων μου για να βλεπω το καλυτερο δυνατο στην TV μου? Και αν ναι, γιατι καποιοι αλλοι συστηνουν κλειδωμα στα 24Hz οταν πχ. φτιαχνουνε ενα HTPC?

Σορρυ για τις ερωτησεις...αλλα θελω να ξεκαθαρισω 5 πραγματα

Ρυθμισε την ανανέωση όπου βλέπεις καλύτερη εικόνα, απλό δεν έιναι? :smile: Δεν μπαινεις σε κανένα διαγωνισμό ποιότητας εικόνας, αν σου αρέσουν τα 60Hz, κράτησε τα.

Οι κιν. ταινίες γυρίζονται στα 24fps οπότε για να παραμείνει η κινηματογραφική αίσθηση της εικόνας προτινεται να ειναι ρυθμισμένο το HTPC στα 24Hz. Σε πολλούς δέν αρέσει και θέλουν πιο "ρευστη" εικόνα με διαφορα συστήματα εξομαλυνσης Natural motion, Motion flow κτλ) οπότε και εμφανίζεται η διαβόητη "βιντεϊλα", εικόνα σαν να εχει βγει απο βιντεοκάμερα δηλαδή. Προσωπικα δεν μου αρέσει αλλα...horses for courses, που λεν και στο χωριο μ' ! :D

Στη δική μου G10, στα 24Hz βλέπω μια ασάφεια στα πλάνα με έντονη κίνηση. Δυστυχως για μένα και ευτυχώς για εσας, η Panasonic βελτίωσε το IFC στις σειρς G20 και G30. Και δεν ειναι καιρος για αλλαγή τηλεόρασης...

Μην μπλεκουμε την συχνοτητα του εισερχομενου σηματος (24 , 50 , 60 Hz) με την συχνοτητα ανανεωσης της οθονης.

Οταν δωσουμε 1080/24p αναπαραγεται στα 96 Hz με μια διαδικασια που λεγεται 4:4 pulldown. Εκει παιζει ρολο η λειτουργια "smooth film" που αναλαμβανει για προσθεσει εξτρα frames ωστε να μην εχουμε "σκαλωματα".

Παρομοιως σε τηλεοπτικο (δηλαδη σημα PAL 50 Hz) με το IFC στο "max" εχουμε 3:2 pulldown και αναπαραγωγη στα 60 Hz , ενω στο "medium" η αναπαραγωγη γινεται στα 100 hz.

(Η τηλεοραση στην γωνια δειχνει την συχνοτητα του εισερχομενου σηματος).

Από ότι κατάλαβα με συνομιλία που είχα με υπάλληλο του καταστήματος στο Σταθμό Λαρίσης, δεν πρόκειται να προμηθευτούν με Panasonic φέτος...

και στο media markt με μισόλογα κάτι τέτοιο κατάλαβα. οι γερμανοί ρίχνουν το βάρος στην κορέα που έχει το ζουμί.

στο public συντάγματος την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν. 42u30, 42g30, 42st30, 50vt30.

Μην μπλεκουμε την συχνοτητα του εισερχομενου σηματος (24 , 50 , 60 Hz) με την συχνοτητα ανανεωσης της οθονης.

Οταν δωσουμε 1080/24p αναπαραγεται στα 96 Hz με μια διαδικασια που λεγεται 4:4 pulldown. Εκει παιζει ρολο η λειτουργια "smooth film" που αναλαμβανει για προσθεσει εξτρα frames ωστε να μην εχουμε "σκαλωματα".

Παρομοιως σε τηλεοπτικο (δηλαδη σημα PAL 50 Hz) με το IFC στο "max" εχουμε 3:2 pulldown και αναπαραγωγη στα 60 Hz , ενω στο "medium" η αναπαραγωγη γινεται στα 100 hz.

(Η τηλεοραση στην γωνια δειχνει την συχνοτητα του εισερχομενου σηματος).

Αν στειλεις 60Hz θα παιξει στα 120Hz, σωστα?

Μήπως μπορείς να μου πεις αν με το Smooth film της G30 έχεις μεγάλη διαφορά στην κίνηση σε σχέση με την G10 (η οποια δυστυχως δεν βγάζει ένδειξη εισερχόμεης συχνότητας :bigcry:)?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γράφω μία σκέψη μου που μπορεί να είναι και επιπόλαιη, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.

Πιστεύετε θα ήταν καλή ιδέα να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημά μας με τους υπότιτλους στη (μαμά) Panasonic (όχι ότι δεν θα το ξέρουν) και να "απαιτήσουμε" να το λύσουν ( αν λύνεται) με αναβάθμιση; Οι κάτοχοι μόνο G30 είμαστε ήδη καμιά 30αριά.

Γιαπωνέζοι είναι αυτοί. Ποιος ξέρει...
+1...!!!:2thumb22sup:

Ρυθμισε την ανανέωση όπου βλέπεις καλύτερη εικόνα, απλό δεν έιναι? :smile: Δεν μπαινεις σε κανένα διαγωνισμό ποιότητας εικόνας, αν σου αρέσουν τα 60Hz, κράτησε τα.

Οι κιν. ταινίες γυρίζονται στα 24fps οπότε για να παραμείνει η κινηματογραφική αίσθηση της εικόνας προτινεται να ειναι ρυθμισμένο το HTPC στα 24Hz. Σε πολλούς δέν αρέσει και θέλουν πιο "ρευστη" εικόνα με διαφορα συστήματα εξομαλυνσης Natural motion, Motion flow κτλ) οπότε και εμφανίζεται η διαβόητη "βιντεϊλα", εικόνα σαν να εχει βγει απο βιντεοκάμερα δηλαδή. Προσωπικα δεν μου αρέσει αλλα...horses for courses, που λεν και στο χωριο μ' ! :D

Στη δική μου G10, στα 24Hz βλέπω μια ασάφεια στα πλάνα με έντονη κίνηση. Δυστυχως για μένα και ευτυχώς για εσας, η Panasonic βελτίωσε το IFC στις σειρς G20 και G30. Και δεν ειναι καιρος για αλλαγή τηλεόρασης...

Κοιταξε, ειναι αδικο να θεωρηθει οτι εγω προσωπικα ειμαι καποια υπερ-λεπτολογος που αναλωνεται σε ανουσιες-αφελεις "λεπτομερειες" και δεν καθεται απλα να χαρει την τηλεοραση της...

Τρεις ταινιες εχω δει ολες κι ολες.
Στην πρωτη, που δεν ειχα πειραξει το refresh rate της καρτας γραφικων μου, επαιξε κατι παραπανω απο τελεια. Στις 2 επομενες, και αφου αλλαξα το refresh rate σε 23Hz, φανηκαν αμεσως κολληματα στην ροη της ταινιας. Δεν ειδα ποτε κανενα θολωμα (blurring), δεν ειδα ποτε καμμια "βιντεϊλα", η εικονα ηταν η ιδια, παντα αψογη!!
Απλα, η ταινια αντι να εχει συνεχη και απροβληματιστη ροη, "εσπαγε/κολλουσε", δηλαδη σταματουσε για κλασματα του δευτερολεπτου και συνεχιζοταν μετα. Οπως εχω ηδη αναφερει το προβλημα το εχω λυσει: ειτε θετοντας custom refresh rate ακριβως στα 24Hz, ειτε θετοντας το στα 60Hz.

Απλα, επειδη παρα πολυς κοσμος περναει και διαβαζει απο εδω χωρις ουτε καν να ενγραφεται στο site, και επειδη ολοι θα ενοχλουνταν απο αυτα τα μικρο-κολληματακια κατα την διαρκεια αναπαραγωγης μιας ταινιας, γι' αυτο και 'γω το "διυλισα" το θεμα!

Λυθηκε ομως, ευχαριστω :)

Last edited:
Κοιταξε, ειναι αδικο να θεωρηθει οτι εγω προσωπικα ειμαι καποια υπερ-λεπτολογος που αναλωνεται σε ανουσιες-αφελεις "λεπτομερειες" και δεν καθεται απλα να χαρει την τηλεοραση της...

Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο, κι εγώ έτσι ψαχνόμουν όταν πήρα την Panasonic. :smile:

Καλογεροπουλος,Αγγ.Σικελιανου,Ν.Ψυχικο (Φαρος)...Στημενη με το που μπαινεις στο Pioneer Center,στο αριστερο σαλονακι...

Καλο θα ηταν αν μπορει να βοηθησει 2ο ατομο, να το κανει. Εγω παντως την 46αρα την εστησα μονος μου.
+1...Αν και εγω την 50 μονος μου την εστησα...Καλυτερα με δυο βεβαια.. ,αλλιως προσεχτικα με τα αφρολεξ την φερνεις με την οθονη προς τα κατω,(απαγορευται κανονικα) αλλα για δευτερολεπτα δε θα πειραξει,και πολυ γρηγορα βιδωνεις τη βαση...Ε...και μετα αν μπορεις το βαρος,την τοποθετεις εκει που εχεις επιλεξει...:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλογεροπουλος,Αγγ.Σικελιανου,Ν.Ψυχικο (Φαρος)...Στημενη με το που μπαινεις στο Pioneer Center,στο αριστερο σαλονακι...

και σε συνθήκες θέασης που προσεγγίζουν τις οικιακές.

Eιμαι και εγω προσωπικα "πολεμιος" της βιντειλας....Η χρηση σε τηλεοπτικο και κινηματογραφικο με μεγιστο IFC ΕΙΝΑΙ βιντειλα και υπαρχει ακομα,οποτε μη στεναχωριεσαι για τη διαφορα μοντελων...Στο "μεσαιο" ειναι καλυτερα τα πραγματα,αλλα δε τρελαινεσαι κιολας...Εκει ομως που αλλαζουν ολα για εμενα ειναι στις αθλητικες μεταδοσεις...:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eιμαι και εγω προσωπικα "πολεμιος" της βιντειλας....Η χρηση σε τηλεοπτικο και κινηματογραφικο με μεγιστο IFC ΕΙΝΑΙ βιντειλα και υπαρχει ακομα,οποτε μη στεναχωριεσαι για τη διαφορα μοντελων...Στο "μεσαιο" ειναι καλυτερα τα πραγματα,αλλα δε τρελαινεσαι κιολας...Εκει ομως που αλλαζουν ολα για εμενα ειναι στις αθλητικες μεταδοσεις...:Banane0:

Το τηλεοπτικό φυσικά προέρχεται από βιντεοκάμερες...
Το ότι το "IFC" θα του προσδώσει χαρακτήρα υλικού βίντεο, είναι και αυτό μια άποψη. Στα αθλητικά, γιατί αλλάζουν όλα;