Γεια σας,πριν πεντε μερες πηρα και εγω την g30 50'' με πολυ καλες εντυπωσεις και θα ήθελα να μου πειτε αν υπαρχει καποιο προγραμματακι που να μετατρεπει το αρχειο srt σε καποιο αλλο για να βλεπω υποτιτλους στην TV. ευχαριστω!
Δεν είναι θέμα του format των υπότιτλων. Από ότι καταλαβαίνω η τηλεόραση έχει ένα "θέμα" με τους εξωτερικούς υπότιτλους στα ελληνικά. Καλό θα ήταν να κοιτάξεις για αγορά ενός εξωτερικού media player στα 60-90 ευρώ για να παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα. Εναλλακτικά θα μπορούσες να "ράψεις" τους υπότιτλους με κάποιο προγραμματάκι πάνω στο video, αλλά είναι μια διαδικασία χρονοβόρα σε αρκετές πριπτώσεις και δε θα σου το συνέστηνα. Αν έχει κάποιος από τους κατόχους κάποια καλύτερη εναλλακτική ας το μοιραστεί με τους υπόλοιπους. :hmmmm:
Λοιπόν σήμερα άνοιξα την τηλεόραση περίπου στις 18:20 και παίζει μέχρι και τώρα που σας γράφω. Όμως πριν από 5 λεπτά, εκεί που έπαιζε έκλεισε και άνοιξε μόνη της. Λέτε να είναι κάτι αυτό?
Ακόμα κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι πως όταν είναι στην ΤV δλδ στα αναλογικά κανάλια, μετά από κάποιο χρονικό όριο μπαίνει στο HDMI όπου έχω συνδέσει το NOVA ακόμα και όταν αυτό είναι κλειστό.
Εγώ το μόνο που κάνω, μιας και κατεβάζω πλέον ταινίες HD είναι να ενσωματώνω τους υπότιτλους με το mkvmerge GUI, το οποίο παίρνει από 1,5 λεπτό έως 6 λεπτά για να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση. Όποιος ενδιαφέρεται, θα το βρει εδώ μαζί με οδηγίες χρήσης του προγράμματος
Οι οδηγίες στο αναφερόμενο link είναι ελλιπείς.
Καλό είναι επιπλέον να κάνετε τα εξής:
- Να απενεργοποιήσετε μια για πάντα από τα options το A/V header compression
- Να δηλώνετε πάντα (από τη λίστα) τη γλώσσα, στα A/V/S tracks
Και φυσικά, πριν πλέξετε, οι υπότιτλοι σας να είναι οπωσδήποτε utf8 (στα Windows, με το Notepad++, στο Linux με π.χ. Kate ή gedit).
Ευχομαι να μην ειναι αυτο που ειπε ο Petasis,το οποιο βεβαια ειναι και πιθανο...Η τηλεοραση out of the box εχει ενεργοποιημενες το Eco mode,το οποιο μετα απο δυο ωρες κλεινει αυτοματα,μιας και "εχει ξεχαστει" για λογους προφανως οικονομιας και προστασιας...Αν πας στις "Ρυθμισεις" μπορεις να το αλλαξεις...
Καλησπερα σε ολους.Απο σημερα το μεσημερι ειμαι και εγω κατοχος μιας G30 42 ιντσων.Ευχομαι να καναμε ολοι καλη αγορα και να αξιζει τα χρηματα της.Τωρα για το στρωσιμο εγω ειμαι της σχολης βαλτην στην μπριζα να παιζει, ααα και η γυναικα μου δεν εχει την υπομονη του στρωσιματος!!!Καλη θεαση σε ολους.
Γεια σας,πριν πεντε μερες πηρα και εγω την g30 50'' με πολυ καλες εντυπωσεις και θα ήθελα να μου πειτε αν υπαρχει καποιο προγραμματακι που να μετατρεπει το αρχειο srt σε καποιο αλλο για να βλεπω υποτιτλους στην TV. ευχαριστω!
..... ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις ....
Παραπάνω έχω προσπαθήσει να εξηγήσω και παλιότερα ότι δεν υπάρχουν 'σχετικά ιδανικές ρυθμίσεις', αν έχεις κάποιο BD player κατέβασε το δισκάκι AVCHD από το link που γράφω και κάνε μια υποτυπώδη ρύθμιση contrast και φωτεινότητας.
Ό,τι ρυθμίσεις και να αντιγράψεις, ό,τι ρυθμίσεις και να σου δώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο. Ακόμα και επαγγελματικές να είναι (από ρυθμισμένη τηλεόραση) θα αφορούν 'εκείνη' την τηλεόραση και όχι τη δική σου.
Για contrast και φωτεινότητα ρίξε μια ματιά Βασικές ρυθμισεις ενός προβολικού μεσου. , πάνω κάτω και στο AVCHD τα ίδια είναι, απλά τα βάζεις να παίζουν και 'ανεβοκατεβάζεις' τα ρυθμιστικά φωτεινότητας - αντίθεσης ώστε με το μάτι να 'εμφανοεξαφανίζονται' οι αντίστοιχες μπάρες.
Από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιος φίλος που μπορεί να σε βοηθήσει με τις ρυθμίσεις της δικής του τηλεόρασης, το βήμα είναι ελεύθερο....
...όπως και να έχει... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!![]()
Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το πότε θα υπάρξει πτώση των τιμών της 46g30?
Saturn και Media Markt που είναι στην ίδια αλυσίδα μάλλον δε θα προμηθευτούν με Panasonic τηλεοράσεις για φέτος. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα σε συνομιλία με υπάλληλο του καταστήματος πριν από κάποιες εβδομάδες.
Βαλε και τον Κωτσοβολο μαζι...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.