Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπέρα στην παρέα...:ciao:
από προχτές και εγώ κάτοχος μιας 42G30 με firmware 1304 (ακόμα δεν την έχω συνδέσει στο δίκτυο για να κάνει update)
Η τηλεόραση είναι πραγματικά πολύ καλή για τα λεφτά της (745 ευρώ). Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια-εμπειρία σας.

Έβαλα ένα επεισόδιο csi 720p σε ένα usb stick μαζί με το αντίστοιχο .srt αρχείο και συγκεκριμένα αγγλικούς υπότιτλους και ΟΧΙ ελληνικούς που γνωρίζω ότι υπάρχει θέμα...Δυστυχώς τους υπότιτλους δεν τους έδειξε ποτέ. Στο μενού κατά την αναπαραγωγή δεν δίνει άλλη επιλογή στο υπομενού ''υπότιτλοι'' παρά μόνο το ''χωρίς υπότιτλους''...!
Προσπάθησα να τους ενσωματώσω στο mkv με το mkvmerge, και ενώ όλα πήγαν καλά και στον υπολογιστή το mkv παίζει κανονικά με υπότιλους πλέον, στην τηλεόραση το αρχείο δεν ξεκινάει ποτέ. Μου δείχνει στον file manager του usb το αρχείο με τον τίτλο του κανονικά, αλλά πατώντας play, η οθόνη παραμένει μαύρη, η μπάρα πάνω της διάρκειας δείχνει κανονικά την διάρκεια του επεισοδίου, το σηματάκι ''play'' υπάρχει, αλλά δεν ξεκινάει ποτέ. Οϋτε το FF κάνει τίποτα...απλά μάυρη οθόνη...
Καμιά ιδέα παιδιά..??
ευχαριστώ προκαταβολικά και καλώς σας βρήκα..;)

παιδια τελικα αξιζει κατα την γνωμη σας να δωσει κανεις τα παραπανο χρηματα για μια vt30? εκτος απο το 3d εχει μεγαλη διαφορα απο την g30?
δηλαδη σε καθημερινη χρηση sd/hd tv, 2d bluray αναπαραγωγη, αντε κανα παιχνιδακι που και που υστερει πολυ η g30?
μιας και οι 2 εχουν THX και εχω ποροση ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2.
μιας και βλεπω οτι το 3d μαλλον ειναι gimmick ακομα, και δεν εχει ακομα φτασει στο peak της η τεχνολογια, μηπως να παρω μια high end 2d tv και οταν με το καλο γινει norm να αγορασω μια 3d?

Last edited:
καλησπέρα στην παρέα...:ciao:
από προχτές και εγώ κάτοχος μιας 42G30 με firmware 1304 (ακόμα δεν την έχω συνδέσει στο δίκτυο για να κάνει update)
Η τηλεόραση είναι πραγματικά πολύ καλή για τα λεφτά της (745 ευρώ). Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια-εμπειρία σας.

Έβαλα ένα επεισόδιο csi 720p σε ένα usb stick μαζί με το αντίστοιχο .srt αρχείο και συγκεκριμένα αγγλικούς υπότιτλους και ΟΧΙ ελληνικούς που γνωρίζω ότι υπάρχει θέμα...Δυστυχώς τους υπότιτλους δεν τους έδειξε ποτέ. Στο μενού κατά την αναπαραγωγή δεν δίνει άλλη επιλογή στο υπομενού ''υπότιτλοι'' παρά μόνο το ''χωρίς υπότιτλους''...!
Προσπάθησα να τους ενσωματώσω στο mkv με το mkvmerge, και ενώ όλα πήγαν καλά και στον υπολογιστή το mkv παίζει κανονικά με υπότιλους πλέον, στην τηλεόραση το αρχείο δεν ξεκινάει ποτέ. Μου δείχνει στον file manager του usb το αρχείο με τον τίτλο του κανονικά, αλλά πατώντας play, η οθόνη παραμένει μαύρη, η μπάρα πάνω της διάρκειας δείχνει κανονικά την διάρκεια του επεισοδίου, το σηματάκι ''play'' υπάρχει, αλλά δεν ξεκινάει ποτέ. Οϋτε το FF κάνει τίποτα...απλά μάυρη οθόνη...
Καμιά ιδέα παιδιά..??
ευχαριστώ προκαταβολικά και καλώς σας βρήκα..;)

Το αρχείο των υποτίτλων είχε ακριβώς το ίδιο όνομα με την ματρόσκα;

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παιδια τελικα αξιζει κατα την γνωμη σας να δωσει κανεις τα παραπανο χρηματα για μια vt30? εκτος απο το 3d εχει μεγαλη διαφορα απο την g30?

Η VT30 ειναι καλυτερη , ενας μεσος χρηστης ομως δεν θα δει την μεγαλη διαφορα.

Προκειμενου να ζοριστεις οικονομικα (και δεν ειμαστε για τετοια την σημερον ημερα) καλυτερα παρε την G30.-bye-

ναι βέβαια...το γνωρίζω αυτό, αλλά δυστυχώς δεν παίζουν...:(

Mήπως όταν το πέρασες από το mkvmerge ενεργοποίησες κατά λάθος το header compression;

Γενικά για τους υπότιτλους, ρίξε και μια ματιά εδώ.

δε νομίζω...αλήθεια που είναι αυτή η επιλογή..??
θα δοκιμάσω και με το εργαλείο που προτείνεις...ευχαριστώ..:)

τελικά μετά από πολλές δοκιμές το πρόβλημα παραμένει...
ματρόσκα με ξεχωριστούς υπότιτλους παίζει χωρίς όμως να δείχνει τους υπότιτλους..(ακόμα και με το πρόγραμμα φτιαξίματος των υπότιτλων για panasonic)
ματρόσκα με ενσωματωμένους υπότιτλους (mkvmerge) απλά δεν ξεκινάει να παίζει ποτέ...
έχουμε άλλη ιδέα ?? (αφήνω ένα μικρό ποσοστό να αλλάξει κάτι όταν αναβαθμίσω το firmware από 1304 στο τελευταίο 1317)..

πάντως πέρα από τις μετατροπές που απαιτούνται και το εν γένει σηχτήρι ο player της g30 παίζει 24p??? το λέω γιατί στην s30 δεν βγάζει κατά την αναπαραγωγή 24p smooth cinema όπως συμβαίνει σε εξωτερικό media player αλλά παραμένει ifc και η κίνηση έχει τα σπασιματάκια της που δεν τα έχει με ένα εξωτερικό Player (πικο 5.1).

νίκο είχα δοκιμάσει και εγώ να ενσωματώσω ελληνικούς με το Mkvmerge αλλά τζίφος. δεν το αναπαρήγαγε το αρχείο.

το περίεργο είναι ότι μιλάμε για αγγλικούς υπότιτλους και ΟΧΙ ελληνικούς...τελικά με βλέπω για media player, οπότε ρίξτε και γι'αυτό καμιά πρόταση..
thanks

το περίεργο είναι ότι μιλάμε για αγγλικούς υπότιτλους και ΟΧΙ ελληνικούς...τελικά με βλέπω για media player, οπότε ρίξτε και γι'αυτό καμιά πρόταση..
thanks

Εμενα παντως με το προγραμματακι που ειπαν τα παιδια της Panasonic τους μετετρεψα και επαιξαν...αλλα βγαινουν μικροι!

Στην ενσωματωση ειχα κ εγω προβλημα κ δεν επαιζε καθολου το αρχειο μετα.

Εγω για player μετα απο παρα πολυ διαβασμα κατεληξα στον NetGear NTV550 .

και τι διορθωνει/βελτιωνει?

Εχει να κανει με τις υπηρεσιες Viera . Aν δεν κανεις αναβαθμιση δε μπορεις να τις χρησιμοποιησεις!

Απο που κανετε update παιδες????:smash:

Συνδεεις σε δικτυο την τηλεοραση , μπαινεις στο μενου - ρυθμισεις και κανεις αναβαθμιση λογισμικου

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συνδεεις σε δικτυο την τηλεοραση , μπαινεις στο μενου - ρυθμισεις και κανεις αναβαθμιση λογισμικου

Εγώ πάντως, μ' αυτό τον τρόπο, δεν κατάφερα ακόμη να κάνω την αναβάθμιση. Μου βγάζει πάντα το μήνυμα (μετά από 10 λεπτά μαύρης οθόνης) ότι δεν βρίσκει τον server...

thanks

Υπαρχει αναλογη κατηγορια...κοιταξε πχ. καποιο απο αυτα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=83955
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78513
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80941

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πάντως, μ' αυτό τον τρόπο, δεν κατάφερα ακόμη να κάνω την αναβάθμιση. Μου βγάζει πάντα το μήνυμα (μετά από 10 λεπτά μαύρης οθόνης) ότι δεν βρίσκει τον server...

Κι εμενα ετσι εκανε!!!

1)Εβγαλα το καλωδιο απο την τηλεοραση
2) Εκλεισα το Wi-Fi στο router
3)Αλλαξα θεση του καλωδιου στο router(απο τη θεση 2 το εβαλα στο 3)
4) Ξανακουμπωσα το lan στην TV

Και ως εκ θαυματος συνδεθηκε και εκανε update!!!!