Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου...όμως με 800 ώρες στο κοντέρ μου, πρέπει να ομολογήσω ότι η συμπεριφορά της τηλεόρασης έχει αλλάξει άρδην...και ως προς την απόδοση της τηλεόρασης ....και ως προς το image retention....
...αν και από την αρχή είχα αναφέρει την ύπαρξη του φαινομένου και μάλιστα ανησυχούσα από την εμφάνισή του (ειδικά κατά το πρώτο 15λεπτο λειτουργίας με την εμφάνιση των μενού) ....
τώρα πλέον έχει πάψει να με ανησυχεί ...
...έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πλέον εύκολο να το αντιληφθεί κανείς (πρέπει να έχεις σκοτάδι στο χώρο, να έχεις μαύρη οθόνη στη τηλεόραση π.χ. ανενεργή είσοδος).....και για να εμφανιστεί πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες στατική η εικόνα (π.χ. είδα όλον τον τελικό της Savouravision και τα κακκιστεία του ΑΝΤ1 σε 4:3, με μαύρες τις πλαϊνές μπάρες, όχι γκρι, χωρίς να παρατηρήσω αποτύπωμα)...
να πω την αλήθεια για παραπάνω ώρες δεν έχω δοκιμάσει.....αν και έχει αναφερθεί στο νήμα από άλλο κάτοχο (Preve), ότι την άφησε (τον πήρε ο ύπνος), δύο συνεχόμενα βράδια με στατική εικόνα από το wallpaper του DVD...χωρίς να παρατηρήσει αποτύπωμα.
...η μοναδική παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι, το βράδυ όταν κλείνω την τηλεόραση να πάω για ύπνο (με σκοτάδι στο σαλόνι μου)....παραμένει ένα αχνό αποτύπωμα (λογότυπο) το οποίο είναι ορατό από το μισό μέτρο!!! και εξαφανίζεται μετά από 20 δευτερόλεπτα!!! (είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά τι να κάνω)...πιθανολογώ ότι είναι θέμα της τεχνολογίας PLASMA και αφορά τον χρόνο "ψύξης", "αποφόρτισης"...δεν ξέρω πως να το πω...του φωσφόρου...:nounder:
...αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα...