Panasonic Plasma PX80 / ΡΧ8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Εγγενή προβλήματα! You can't do much about them...

Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

η καλη ποιοτητα εικονας φαινεται σε σκοτεινο δωματιο με ρυθμισμενη την αντιθεση σε υψηλα επιπεδα και την φωτεινοτητα σε μετρια επιπεδα οπως ακριβως στο σινεμα.
Τωρα ακομα και αν εχω και crt και βαλω το Brightness στο τερμα ακομα και αυτη θα φαινεται η εικονα της καθαρη αλλα τα ματια θα ειναι καρελια σε λιγη ωρα
icon10.gif

καρέλια άφιλτρο??? :proud:

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

και εγω λεω οτι ειμαι ο αινσταιν το θεμα ειναι ποιος με πιστευει χωρις σωστη επιχειρηματολογια ολα ειναι αερας
icon7.gif
καλα φιλε μου... εσυ νομιζεις οτι επιχειρηματολογια ειναι γραφομενα αλλων -της pioneer ας πουμε (ΧΑΧΑΧΑΧΑ) - μεσα απο το ιντερνετ...
Εισαι μικρος... καποια στιγμη θα καταλαβεις...

Last edited:

Με λίγα λόγια παρατήρησες αυτό ακριβώς που λέει κι εδώ...

http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/sharpness/

Μη παιρνεις σαν δεδομενο "αρθρα" που εχουν διαφημησεις κυριως κατασκευαστων plasma - panasonic - pioneer...
Απλα δες την εικονα/διαφημηση κατω του "αρθρου" σε καθε σελιδα και θα καταλαβεις...
Απλα ο τρεις-λαλων-και-δυο-χορευων και δε μπορει να καταλαβει οτι ειναι το μανιφεστο ενος καλου πλασματακια και ουδεμια σχεση εχει με τα σημερινα δεδομενα!!

Πάντως με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω βρει LCD στην οποία θα είχα το sharpness πάνω από το 0. Το edge enhancement πάει σύννεφο και αν υπήρχε και τιμή κάτω από το 0 θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Η PX80 από την άλλη είναι στο άλλο άκρο αφού το scaling της είναι soft. Για τα δικά μου γούστα την καλύτερη απόδοση σε αυτό τον τομέα την έχουν οι πλάσμα των Pioneer, Samsung και LG με την σειρά που τις έβαλα.

Ρε συ ενέργειε σόρρυ κιόλας, αλλά μπήκες στο τόπικ της PX80 να θάψεις τις πλάσμα; Αφού δεν σου αρέσουν, και τέλος πάντων αν μπορούσες LCD θα έπαιρνες, τί θες και τρώγεσαι με τα ρούχα σου;
Τόσα τόπικ με υγρούς κρυστάλλους έχει εδώ μέσα. Άσε μας στο κάτω κάτω να ζούμε με ψευδαισθήσεις.

Κατι τετοια αρθρα ξεχνουν οτι τα contrast 15000:1 κλπ των πλασμα που εχουν (φυσικα καλυτερο) σε απολυτο σκοταδι απο μια LCD, το απογευματακι με φως γινεται περιπου 200 αντε 300:1 πολυ χειροτερο απο μια κοινη LCD στο ιδιο περιβαλον λογω ανακλασεων και λιγοστου φωτος των συσκευων...
Τετοιες πληροφοριες φιλε trisalon δε θα τις βρεις σε αρθρα της pioneer... και υπαρχουν και ακομη περισσοτερα μυστικα που ακομη δεν εισαι ικανος να μαθεις...
Οι μετρησεις "εργαστηριων" με τις μετρησεις "everyday use" εχουν τραγικες διαφορες... ψαξτες!... μερικες φαινονται με το ματι!

Ρε συ ενέργειε σόρρυ κιόλας, αλλά μπήκες στο τόπικ της PX80 να θάψεις τις πλάσμα; Αφού δεν σου αρέσουν, και τέλος πάντων αν μπορούσες LCD θα έπαιρνες, τί θες και τρώγεσαι με τα ρούχα σου;
Τόσα τόπικ με υγρούς κρυστάλλους έχει εδώ μέσα. Άσε μας στο κάτω κάτω να ζούμε με ψευδαισθήσεις.

Αφου εσυ θες να ζεις σε εναν κοσμο με ψευδαισθησεις... και εγω θελω να ζω σε εναν κοσμο με ελευθερια λογου και αποψης χωρις να με δυναστευουν ατομα με γνωσεις απο τα αρθρα της pioneer...!

Φίλε, energy, σε παρακαλώ να σταματήσεις τις ειρωνείες προς άλλα μέλη. Αυτό αποτελεί κι επίσημη παρατήρηση.

Εχω παρατηρήσει ότι μπαίνεις περισσότερο στο θέμα επειδή έχεις προηγούμενα με το μέλο Trisalon. Αν έχετε όντως, σας παρακαλώ αλλού να λύσετε τις όποιες διαφορές σας κι όχι εδώ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!!!

Συγνώμη παιδιά για την διακοπή του θέματος. Συνεχίζουμε... :operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μη παιρνεις σαν δεδομενο "αρθρα" που εχουν διαφημησεις κυριως κατασκευαστων plasma - panasonic - pioneer...
Απλα δες την εικονα/διαφημηση κατω του "αρθρου" σε καθε σελιδα και θα καταλαβεις...
Απλα ο τρεις-λαλων-και-δυο-χορευων και δε μπορει να καταλαβει οτι ειναι το μανιφεστο ενος καλου πλασματακια και ουδεμια σχεση εχει με τα σημερινα δεδομενα!!

Παίρνω σα δεδομένο τα μάτια μου και τις ρυθμίσεις που έχουν στις LCD στα μαγαζιά. Το άρθρο απλά το επιβεβαιώνει...

Και η ειρωνία (όπως λέει κι ο Πάνος) καλό είναι να λείπει...

Παρεμπιπτόντως, για το άλλο που λες για φως κλπ. Αν βάλω την τηλεόραση στις ρυθμίσεις εικόνας, εκεί που λέει "δυναμική" παραέχω φως! Αλλά αυτό θα είναι είτε για να εντυπωσιάσω τον άλλο, είτε αν στο δωμάτιο χτυπάει όλο το φως του ήλιου. Όχι για συνηθισμένη τηλεθέαση. Έτσι βλέπεις εσύ τηλεόραση;

Last edited:

Προσωπικά έχω την τηλεόραση από την αρχή που την αγόρασα στο CINEMA και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της. Στο DYNAMIC προσυποφράφω αυτό που λέει κι ο Σωτήρης, ότι δηλαδή η εικόνα της βγάζει μάτια από το πολύ contrast. Το ιδανικό κατ' εμέ είναι το CINEMA, κι από εκεί και πέρα παίζει ο καθένας με τις ρυθμίσεις για να την φέρει στα μέτρα του.

Κοιτα πως εχει το πραγμα ποτε δεν διναμε βαση μονο σε διαφημισεις, εν μερη εδω γινεται μια διαφημιση ομως το αρθρο λεει σωστα πραγματα δεν εχει βγει κανενας να το αμφισβητησει.

Αλλα το κυριοτερο αλλοι παιρνουνε βαση ενω δεν θα επρεπε το full hd και τα δυναμικα κοντραστ που πλασσαρουν κατα καιρους οι διαφημισεις χωρις να ξερουν στην ουσια τι κανουν , τουλαχιστον εδω το αρθρο σου εξηγει και 5 πραγματα πως δουλευουνε οι 2 τεχνολογιες , μπορει να ειναι διαφημιση των εταιριων το αρθρο ΟΜΩΣ δεν λεει ανακριβειες δεν ειδα κανεναν να το κριτικαρει εννοω απο τους ειδικους που γραφουν κατα καιρους στο νετ κριτικες

Προσωπικά έχω την τηλεόραση από την αρχή που την αγόρασα στο CINEMA και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της. Στο DYNAMIC προσυποφράφω αυτό που λέει κι ο Σωτήρης, ότι δηλαδή η εικόνα της βγάζει μάτια από το πολύ contrast. Το ιδανικό κατ' εμέ είναι το CINEMA, κι από εκεί και πέρα παίζει ο καθένας με τις ρυθμίσεις για να την φέρει στα μέτρα του.

δεν ειναι απαιρατητο με συνδιασμο ρυθμισεων μπορεις να κανεις και το cinema να φαινεται σαν το dymamic εχω βρει την χρηση τομη μεταξη κανονικης και cinema εννοω στο sd γιατι ειναι πολυ σκοτεινο απο μονο του το σινεμα

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο πιο σκοτεινό το CINEMA, αλλά προσωπικά δεν με κουράζει στα μάτια όταν είναι έτσι. Σε αντίθεση με μια Toshiba LCD που έχω στην κρεβατόκαμαρα, στην οποία μετά από κάποια ώρα, με κουράζει και με κοιμίζει.:sleep:

Μπορεί να φταίει βέβαια και το κρεβάτι που είναι εκεί :D

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο πιο σκοτεινό το CINEMA, αλλά προσωπικά δεν με κουράζει στα μάτια όταν είναι έτσι. Σε αντίθεση με μια Toshiba LCD που έχω στην κρεβατόκαμαρα, στην οποία μετά από κάποια ώρα, με κουράζει και με κοιμίζει.:sleep:

Μπορεί να φταίει βέβαια και το κρεβάτι που είναι εκεί :D

το σινεμα ειναι η καλυτερη επιλογη για τα παιχνιδια στο πλαιστασιον παιζω απο το ενα μετρο δεν με κουραζει ουτε με χαμηλωμενα φωτα

Μία παρατήρηση όσον αφορά τις ρυθμίσεις της PX80. Τα διαφορετικά modes δεν έχουν απλά διαφορετική φωτεινότητα/αντίθεση, αλλά και διαφορετικές τιμές σε gamma, θερμοκρασία χρωμάτων κλπ. στις οποίες δεν μπορεί να επέμβει ο χρήστης από το κανονικό μενού.

Θέλω να πω πως αν πάρετε το cinema mode και το normal mode και περάσετε ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις, ΔΕΝ θα πάρετε το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Μία παρατήρηση όσον αφορά τις ρυθμίσεις της PX80. Τα διαφορετικά modes δεν έχουν απλά διαφορετική φωτεινότητα/αντίθεση, αλλά και διαφορετικές τιμές σε gamma, θερμοκρασία χρωμάτων κλπ. στις οποίες δεν μπορεί να επέμβει ο χρήστης από το κανονικό μενού.

Θέλω να πω πως αν πάρετε το cinema mode και το normal mode και περάσετε ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις, ΔΕΝ θα πάρετε το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα.

Το ξέρουμε, το ξέρουμε!