Panasonic Plasma S20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάτοχος και εγώ της τηλεόρασης από τις 23/9. Περιμένω να μετακομίσω στο νέο σπίτι σε κανένα μήνα για να την βγάλω από το κουτί, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα αντέξω το επόμενο Σ/Κ και θα την ανοίξω.
Μέχρι τότε έχω το thread να διαβάζω και να προετοιμάζομαι. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να μπορέσω να συνεισφέρω και εγώ.

στην 32 philips crt 100hz δεν διακρίνω ίχνος flickering

Τι μοντέλο φίλιπς; Γιατί είχα την 9618 η οποία δεν είχε flickering ούτε για αστείο, αλλά η U20 έχει λίγο, όταν είναι πολύ φωτεινές μεγάλες επιφάνειες.
Είναι πολύ έντονο;

Μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπετε flickering σε CRT 100Hz, εγώ στην 33άρα Philips Matchline 100Hz του γείτονα, μια χαρά το βλέπω, όπως και σε όλες τις 100άρες που έχω δει μεχρι τώρα... :chinscratch:

Μία Plasma 100Hz, μπορεί να εμφανίσει flickering για δύο λόγους.

Ο ένας, περιγράφεται εδώ και στα δικά μου μάτια, αυτού του είδους το flickering, είναι σαν των CRT 100Hz.

H δεύτερη περίπτωση, κατά την οποία μπορεί να εμφανιστεί flickering σε Plasma 100Hz, είναι όταν δεν αποφορτιστεί σωστά από υπολειπόμενα φορτία το πάνελ και σε αυτή την περίπτωση, το flickering είναι έντονο και μπορεί και χειρότερο από CRT 50Hz. Tέτοιο flickering δεν έχω δει στην U10 μου ποτέ μέχρι τώρα, μόνο σε ελλατωματικές ή πολύ γερασμένες συσκευές έχει τύχει να το παρατηρήσω...

Μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπετε flickering σε CRT 100Hz, εγώ στην 33άρα Philips Matchline 100Hz του γείτονα, μια χαρά το βλέπω, όπως και σε όλες τις 100άρες που έχω δει μεχρι τώρα... :chinscratch:

Απλό, άλλο matchline 100 Hz, και άλλο τηλεοράσεις με pixel plus. Αν στην 9618 βάλεις 100Hz, υπάρχει flickering. Μόλις βάλεις pixel plus, με τίποτα...
Ούτε κατά διάνοια, με την άκρη του ματιού. Σε καμία περίπτωση...

Μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπετε flickering σε CRT 100Hz, εγώ στην 33άρα Philips Matchline 100Hz του γείτονα, μια χαρά το βλέπω, όπως και σε όλες τις 100άρες που έχω δει μεχρι τώρα..
φαντάσου δηλαδή πόσο έντονο είναι στην s20...

Απλό, άλλο matchline 100 Hz, και άλλο τηλεοράσεις με pixel plus. Αν στην 9618 βάλεις 100Hz, υπάρχει flickering. Μόλις βάλεις pixel plus, με τίποτα...
Ούτε κατά διάνοια, με την άκρη του ματιού. Σε καμία περίπτωση...

Σε διαβεβαιώ περί του αντιθέτου. Στην 32PW9528 (ίδια με την 9618 με μόνη διαφορά την έλλειψη ασύρματων περιφερειακών ηχείων) την οποία είχα 4 χρόνια, βάζοντας pixel plus εξακολουθεί να υπάρχει flickering και μάλιστα έντονο. Εξαλείφεται πλήρως μόνο αν βάλεις την επιλογή "διπλασιασμός γραμμών"...... Τώρα τι ακριβώς κάνει αυτή η επιλογή δεν θυμάμαι, αλλά μπορώ να δω το manual το απόγευμα.

Last edited:
Kαι εγω θυμαμαι flicker στην παλια μου Philips εκτος απο την επιλογη "digital scan" που ομως εκανε κατι σαν deinterlacing και εκανε "δοντακι" στην εικονα.

Σε διαβεβαιώ περί του αντιθέτου. Στην 32PW9528 (ίδια με την 9618 με μόνη διαφορά την έλλειψη ασύρματων περιφερειακών ηχείων) την οποία είχα 4 χρόνια, βάζοντας pixel plus εξακολουθεί να υπάρχει flickering και μάλιστα έντονο. Εξαλείφεται πλήρως μόνο αν βάλεις την επιλογή "διπλασιασμός γραμμών"...... Τώρα τι ακριβώς κάνει αυτή η επιλογή δεν θυμάμαι, αλλά μπορώ να δω το manual το απόγευμα.

Εγώ πάλι ποτέ δεν είχα βάλει διπλασιασμό γραμμών, γιατί είχε έντονο flickering... :nounder:
Άντε τώρα να βγάλουμε άκρη... -bye-

Έχω μπερδευτεί... :nounder:

Άλλοι μιλάτε για τρεμόπαιγμα γραμμής, άλλοι για τρεμόπαιγμα επιφάνειας, άντε να βγάλεις άκρη... :flipout:

Εγώ πάντως, ως προς το flickering των Plasma, σε τρεμόπαιγμα επιφάνειας αναφέρομαι... :D

Για την ιστορία, η 9618 και όλες οι ομοειδείς Philips (σασί ΕΜ6Ε), με πηγή PAL, στην επιλογή 100Hz έπαιζαν με ανάλυση 720x576i@100Hz, στην επιλογή double lines σε 720x576p@50Hz και στην επιλογή Pixel Plus σε 1366x768i@75Hz (και οι τρεις αναλύσεις αντιστοιχούν στην ίδια συχνότητα εναλλαγής γραμμής στον καθοδικό: 31,25KHz).

Φίλοι συνιδιοκτήτες της S20 και όχι μόνο. Δυστυχώς είμαι ακόμα σε διαδικασία στρωσίματος αλλά η εικόνα συνεχώς βελτιώνεται.Ο συνδυασμός δε με την NOVA και τα HD κανάλια είναι πραγματικά φανταστικός!
Ωστόσο, όταν βλέπω ποδόσφαιρο όταν η μπάλα κινείται με ταχύτητα (πχ βολέ τερματοφύλακα) βλέπω στην κίνηση της μπάλας μια σκιά...
Είναι φυσιολογικό για μια TV με 600Htz (ή έστω 100Htz).
Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Έχεις ενεργοποιήσει το IFC;

Aν τυχόν αναφέρεσαι στον χθεσινό αγώνα που μεταδόθηκε από το mega, το πρόβλημα ήταν στο σήμα του καναλιού...

Έχεις ενεργοποιήσει το IFC;

Aν τυχόν αναφέρεσαι στον χθεσινό αγώνα που μεταδόθηκε από το mega, το πρόβλημα ήταν στο σήμα του καναλιού...

[DNM mode on]
Χμ, εγώ που έβλεπα στα διαλείμματα του Λαζόπουλου, δεν παρατήρησα κάτι στην κίνηση της μπάλας. :BDGBGDB55:
[DNM mode off]

Τελικά, αχρείαστα να είναι, αλλά καλό είναι να υπάρχουν και αυτά...

Φαίνεται και στο mega καμμιά Philips θα έχουν στο master control και τους ξεφεύγουν ένα κάρο λάθη... :p

Όσο τα κανάλια εκπέμπουν σε πλεκτή σάρωση, μία άγνη και ανόθευτη, απλή CRT θα είναι πάντα απαραίτητη για να ξέρεις επακριβώς τί φεύγει (ή τί λαμβάνεις). ;)

Αλήθεια, με τις διαφημιστικές πινακίδες, πώς τα πήγε το DNM;

Last edited:
Φαίνεται και στο mega καμμιά Philips θα έχουν στο master control και τους ξεφεύγουν ένα κάρο λάθη... :p

Όσο τα κανάλια εκπέμπουν σε πλεκτή σάρωση, μία άγνη και ανόθευτη, απλή CRT θα είναι πάντα απαραίτητη για να ξέρεις επακριβώς τί φεύγει (ή τί λαμβάνεις). ;)

Αλήθεια, με τις διαφημιστικές πινακίδες, πώς τα πήγε το DNM;

Άψογα τα πάντα. Οι θεατές στις κερκίδες θολώνουν ελάχιστα, αλλά δεν γίνεται καλύτερα φαντάζομαι.

Πάντως εσύ μπορείς να κάνεις πλάκα, αλλά εγώ να θυμίσω το περίπτερο της νόβα στην έκθεση: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1244895#post1244895
Είπες τίποτα;;; :BDGBGDB55:

Άψογα τα πάντα. Οι θεατές στις κερκίδες θολώνουν ελάχιστα, αλλά δεν γίνεται καλύτερα φαντάζομαι.

Eνεστώτας;

Αποφάσισε, για το σημερινό παιχνίδι στη ΝΕΤ ή για το χθεσινό παιχνίδι στο mega μιλάμε; :p

To σημερινό ήταν μια χαρά, το χθεσινό ήταν που είχε τα προβληματάκιά του...

Πάντως εσύ μπορείς να κάνεις πλάκα, αλλά εγώ να θυμίσω το περίπτερο της νόβα στην έκθεση: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1244895#post1244895
Είπες τίποτα;;; :BDGBGDB55:

Δεν κάνω πλάκα, Γιώργο... Σε showroom έχει κανείς πάρα πολλά επιχειρήματα για να επιλέξει Philips. Σε ρόλο μόνιτορ ελέγχου-αναφοράς όμως, όπου θέλεις να βλέπεις το σήμα σου ως έχει, ούτε χειρότερο, ούτε καλύτερο, είναι παντελώς ακατάλληλες...

Eνεστώτας;

Αποφάσισε, για το σημερινό παιχνίδι στη ΝΕΤ ή για το χθεσινό παιχνίδι στο mega μιλάμε; :p

To σημερινό ήταν μια χαρά, το χθεσινό ήταν που είχε τα προβληματάκιά του...

Μιλάω και για τα 2. Διαφορά δεν είχαν...
Η μόνη διαφορά που παρατήρησα ήταν στο σφύριγμα (το γνωστό της 9705). Σήμερα καταλάβαινα ότι υπάρχει και από την θέση ακρόασης...
Λες να είναι η τηλεόραση οπαδός μιας από τις 2 ομάδες του σημερινού μάτς;;

Μιλάω και για τα 2. Διαφορά δεν είχαν...
Η μόνη διαφορά που παρατήρησα ήταν στο σφύριγμα (το γνωστό της 9705). Σήμερα καταλάβαινα ότι υπάρχει και από την θέση ακρόασης...
Λες να είναι η τηλεόραση οπαδός μιας από τις 2 ομάδες του σημερινού μάτς;;

Μάλλον δεν παρατήρησες και πολύ καλά ή η 9705 πάει την παράδοση υπερεπεξεργασίας πολλά βήματα μπροστά... :D

Κι αν το DNM κατάφερνε να εξαλείψει τη λάσπη κατά την κίνηση χθες, δε μπορεί να μη παρατήρησες το σκαλοπάτι στις γραμμές του γηπέδου και των πινακίδων ή έστω την μείωση ευκρίνειας, αν η 9705 χρησιμοποιεί edge adaptive scaling. Σήμερα, δεν υπήρχε κανένα από αυτά τα δύο προβλήματα.

Τα προβλήματα της χθεσινής μετάδοσης, επιβεβαιώθηκαν με CRT 50Hz*...

*Tην ίδια που δείχνει πεντακάθαρα και τους 4 στίχους του AVClub Motion Test...

Last edited:
Για την κίνηση δεν μιλάμε; Με μπέρδεψες με την ανάλυση.
Χτες δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Την Τρίτη έβλεπα Λαζόπουλο, και είδα λιγάκι, ανάμεσα στις διαφημίσεις. Την κίνηση παρατηρούσε, δεν θυμάμαι να είδα σκαλοπάτια, αλλά δεν είναι και απίθανο...

Γενικά τα σκαλοπάτια η 9705 δεν τα φτιάχνει, τα βλέπεις κανονικά...