Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι σιγουρα γιατι νομιζα οτι εφταιγε το ifc που ηταν στο μεγιστο και το αλλαξα. Βεβαια αυτα που λεει πιο πριν ο papavas τα ειχα ολα στο on. Μπορει να εφταιγε κατι απο αυτα. Υπαρχει πουθενα καποιο post σχετικα με τι ρυθμισεις (αντιθεση, φωτεινοτητα, ifc , echo, 24p κτλ κτλ) πρεπει να εχουμε για καθε περιπτωση? mkv, games, αθλητικα κτλ

πάντως έχει δίκιο ο george. με ifc off δεν έχει σπασίματα πουθενά. μήπως ο δέκτης δεν στέλνει 25/50 και έχεις τίποτα pulldown?????

το echo το έχω στο off από την πρώτη ώρα.

σε τηλεοπτικό βλέπω στο κανονικό και από media player / htpc στο true cinema / cinema. σε όλα βλέπω με ifc μεσαίο. επίσης στο τηλεοπτικό έχω βγάλει off το ανίχνευση υλικού από φιλμ γιατί έχω παρατηρήσει ότι τα πάει καλύτερα στα κυλιόμενα γράμματα (βηξήματα του αλγορίθμου).

δοκίμασα τα paterns του avforums και τα πάει καλά με την κλίμακα του μαύρου (17 και πάνω αναβοσβήνουν) σε όλα τα modes και δεν χρειάστηκε να πειράξω κάτι σε αναπαραγωγές από hdmi.

Last edited:
Τελικα, η s30 παιζει ματροσκες με εξωτερικους ελληνικους υποτιτλους; εστω και με καποια μετατροπη του αρχειου των υποτιτλων (οχι ομως ενσωματωση, παει μακρια η δουλεια....)

Ειμαι αναμεσα σ' αυτην και στη 43αρα samsung d450. ξερω πως δεν ειναι της ιδιας κατηγοριας, θεωρητικα ειναι καλυτερη η πανυ αλλα και οι ευκολιες του player της d450 με δελεαζουν, μιας και δεν εχω με τι να παιζω αρχεια mkv. (και δε θελω να αγορασω media player)
Eιναι και στα 389 εναντι 450 της s30. στα μειον hdready vs fullhd :(
Αλλα απ' την αλλη λεω, δε θα παιζει bluray, hd καναλια, παιχνιδια. Θα βλεπω sd δορυφορικα (με εμφαση στο ποδοσφαιρο) και κατεβασμενες ταινιες mkv και divx. Αρα ισως με καλυπτει η hdready..... Τι λετε;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικα, η s30 παιζει ματροσκες με εξωτερικους ελληνικους υποτιτλους; εστω και με καποια μετατροπη του αρχειου των υποτιτλων (οχι ομως ενσωματωση, παει μακρια η δουλεια....)

Ειμαι αναμεσα σ' αυτην και στη 43αρα samsung d450. ξερω πως δεν ειναι της ιδιας κατηγοριας, θεωρητικα ειναι καλυτερη η πανυ αλλα και οι ευκολιες του player της d450 με δελεαζουν, μιας και δεν εχω με τι να παιζω αρχεια mkv. (και δε θελω να αγορασω media player)
Eιναι και στα 389 εναντι 450 της s30. στα μειον hdready vs fullhd :(
Αλλα απ' την αλλη λεω, δε θα παιζει bluray, hd καναλια, παιχνιδια. Θα βλεπω sd δορυφορικα (με εμφαση στο ποδοσφαιρο) και κατεβασμενες ταινιες mkv και divx. Αρα ισως με καλυπτει η hdready..... Τι λετε;

παίζει

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/83699-AVCLUB-s-Panasonic-Subtitle-Tool

to θέμα είναι που να την βρείς να στους παίξει (εκτός αν δεν είσαι ελλάδα)

http://www.skroutz.gr/search?cat_id=&keyphrase=panasonic+42s30

αν υπάρχει ακόμα στα 450 κτύπα την.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

to θέμα είναι που να την βρείς να στους παίξει (εκτός αν δεν είσαι ελλάδα)

ελλαδα ειμαι.... δυστυχως!:furious3:

την εχω εντοπισει σε καταστημα, εδω στα βορεια που ζω. Εχει και στοκ απ' ο,τι μου ειπε. (τα καλα της επαρχιας....)
(θα 'χει πλακα να μπερδευτηκε και να ειναι καμια c3 τελικα, τους εχω ικανους για κατι τετοιο!) :flipout:

σας ζαλιζω καιρο αλλα πλεον , μιας και χθες παρεδωσε το πνευμα η crt των γονιων μου :BDGBGDB55:, κανω πασα τη δικη μου και χτυπαω ενα πλασματακι για μενα........

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

την εχω εντοπισει σε καταστημα, εδω στα βορεια που ζω. Εχει και στοκ απ' ο,τι μου ειπε. (τα καλα της επαρχιας....)
(θα 'χει πλακα να μπερδευτηκε και να ειναι καμια c3 τελικα, τους εχω ικανους για κατι τετοιο!) :flipout:

σας ζαλιζω καιρο αλλα πλεον , μιας και χθες παρεδωσε το πνευμα η crt των γονιων μου :BDGBGDB55:, κανω πασα τη δικη μου και χτυπαω ενα πλασματακι για μενα........

Φίλε μου, πού βρήκες την S30 με 450 ? Με ενδιαφέρει άμεσα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δε με έχεις ξεχάσει, ε? :ciao:

Φίλε μου, πού βρήκες την S30 με 450 ? Με ενδιαφέρει άμεσα!

Και έμενα! Πάντως στο Skroutz δεν υπάρχει!

την τσιμπησα χθες το βραδυ τελικα. (φορτωναν και τη δικια σου την ιδια ωρα spyrako :)
πρωτες (ισως και βιαστικες) εντυπωσεις:
sd δορυφορικο: μια χαρα. Τα αθλητικα του skyit που ανησυχουσα πως θα παιζουν, ειναι καλυτερα απ οτι περιμενα. και η νοβα οκ.
dvd: κι αυτα οκ, τα βλεπεις ανετα χωρις να σ' ενοχλει κατι
hd: σε samples ταινιων που παιξα απο στικακι δειχνει τα προσοντα της! διαβασε καλο ποσοστο απο αρχεια mkv

Η κινηση τις πρωτες ωρες μου φανηκε περιεργη (δοκιμασα καθε πιθανη ρυθμιση) Δε λεω για σπασιματα ή κολληματα, απλα μια αισθηση μη ρεαλστικης κινησης. Αλλα τωρα σα να τα πηγαινει καλυτερα. (ιδεα μου;...)
Εσεις τι ρυθμισεις εχετε σε IFC κτλ;

αντανακλασεις: εχει συννεφια σημερα, οποτε αυτο το αφηνω για καποια αλλη στιγμη :flipout:
παντως και με φωτα το βραδυ δε με ενοχλησε κατι ιδιαιτερα.

να θυμισω πως ειχα κανει παλιοτερα μια αποπειρα με πλασμα της lg και ειμαι ακομα πολυ επιφυλακτικος.
μακαρι να με κερδισει, δειχνει να χει δυνατοτητες.
τα υπολοιπα σιγα σιγα. για να δουμε.............

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma S30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

την τσιμπησα χθες το βραδυ τελικα. (φορτωναν και τη δικια σου την ιδια ωρα spyrako :)
πρωτες (ισως και βιαστικες) εντυπωσεις:
sd δορυφορικο: μια χαρα. Τα αθλητικα του skyit που ανησυχουσα πως θα παιζουν, ειναι καλυτερα απ οτι περιμενα. και η νοβα οκ.
dvd: κι αυτα οκ, τα βλεπεις ανετα χωρις να σ' ενοχλει κατι
hd: σε samples ταινιων που παιξα απο στικακι δειχνει τα προσοντα της! διαβασε καλο ποσοστο απο αρχεια mkv

Η κινηση τις πρωτες ωρες μου φανηκε περιεργη (δοκιμασα καθε πιθανη ρυθμιση) Δε λεω για σπασιματα ή κολληματα, απλα μια αισθηση μη ρεαλστικης κινησης. Αλλα τωρα σα να τα πηγαινει καλυτερα. (ιδεα μου;...)
Εσεις τι ρυθμισεις εχετε σε IFC κτλ;

αντανακλασεις: εχει συννεφια σημερα, οποτε αυτο το αφηνω για καποια αλλη στιγμη :flipout:
παντως και με φωτα το βραδυ δε με ενοχλησε κατι ιδιαιτερα.

να θυμισω πως ειχα κανει παλιοτερα μια αποπειρα με πλασμα της lg και ειμαι ακομα πολυ επιφυλακτικος.
μακαρι να με κερδισει, δειχνει να χει δυνατοτητες.
τα υπολοιπα σιγα σιγα. για να δουμε.............

αν δεν κάνω λάθος απότι θυμάμαι η μαμα ρύθμιση του ifc είναι μέγιστο. δοκίμασε στο μεσαίο ή βγάλτο και τελείως off και δες την κίνηση.

κατά τα άλλα σε τηλεοπτικό και νόβα βλέπω στο κανονικό. εχω βγάλει οφφ noise reduction - eco - ανιχνευση υλικού από φιλμ - βελτιωτή ευκρίνειας.

σε ταινίες βλέπω στο true cinema.

σε όλα έχω το ifc στο μεσαίο.

καλορίζικη και από εμένα.

η κινηση παντως σε mkv απο στικακι και ιδιαιτερα στα 1080 ειναι περιεργη (καρτουνιστικη να την πω;...)
και δοκιμασα διαφορους συνδυασμους με on-off σε ολα τα ρυθμιστικα.

αραγε φταιει ο ενσωματωμενος player (που πιθανον δεν ειναι και ο,τι καλυτερο) που ζοριζεται στην υψηλη αναλυση των αρχειων; με καποιο αρχειο εχασε και το συγχρονισμο του ηχου, ενω σ' ενα αλλο αρχειο επαιζε με κολληματα)

η μπαλιτσα σε sd μια χαρα ητανε (οχι mega, barca στο skyit)
καποια στιγμη την ωρα του ματς μου φανηκε σα να γλυκαναν τα χρωματα, σα να ζωντανεψαν.....

τα λεμε!

Last edited:
Παίξε λίγο με τις επιλογές του IFC. Οι ταινίες είναι γυρισμένες σε 24 Hz οπότε αν η τηλεόραση είναι στα 100 Hz με το IFC στο μέγιστο είναι λογικό να σου φαίνεται λίγο περίεργη η κίνηση. Περισσότερα από κάποιον από τους κατόχους της τηλεόρασης...

Θυμάται κανείς κόστος της 50s30?

η s30 ηλθε και απήλθε ελλάδα (αύγουστος - σεπτέμβριος) στις 42 ίντσες. δεν βγαίνει σε άλλες ίντσες στην ευρώπη. σε 50 ιντσες u30 ή g30.

δεν ξέρω που τα παίζει η s30 τα 24p mkv από τον εσωτερικό player της. αν τις δώσεις σήμα από εξωτερικό player 24p τότε το ifc γίνεται 24p smooth και έχει τις ίδιες επιλογές. από τον εσωτερικό παραμάνει ifc. γενικά σε κάποιες αναπαραγωγές 24p που έχω κάνει έχει σπασίματα η εικόνα.

Last edited:
δεν ξέρω που τα παίζει η s30 τα 24p mkv από τον εσωτερικό player της. αν τις δώσεις σήμα από εξωτερικό player 24p τότε το ifc γίνεται 24p smooth και έχει τις ίδιες επιλογές. από τον εσωτερικό παραμάνει ifc. γενικά σε κάποιες αναπαραγωγές 24p που έχω κάνει έχει σπασίματα η εικόνα.

Ο εσωτερικός player, κατά πως φαίνεται, τα 24άρια τα παίζει στα 60Hz με 3:2 pulldown (με κλειστό IFC). Τα σπασίματα στα 24p που αναφέρεις, τα έχεις δει και σε αναπαραγωγή από εξωτερικό player, Βασίλη;

οχι δεν εχω προσέξει κάτι σε αναπαραγωγή στα 24p και ifc (smooth cinema) στο μεσαίο. πηγή piko και κάποιες δοκιμές από τον crypto redi 250mp που έχει επιλογή 24p και παίζει ματρόσκες με υποτίτλους αν και το 24p το πιάνει στο περίπου.