Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σας ευχαριστώ για τις ευχές.
Όταν πήρες την τηλεόραση έπρεπε να τους πεις να σου κάνουν δώρο μία. Τόσα λεφτά έσκασες
Μα μου έκαναν δώρο. Έναν media player της Philips :ernaehrung004:
Code:
polakis

Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια
 Καλοριζικη φιλε! Τωρα αν βλεπεις ποδοσφαιρο εχεις κανενα θεμα με γραμμη καθετη δεξια στην κινηση;
Όχι φίλε polakis. H ομοιομορφία της είναι καλή.
Carrion

Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Originally Posted by ttboy

Καλησπερα.
Από Παρασκευή είμαι κάτοχος της 50αρας.
...
Ένα σημαντικό αρνητικό σημείο για πιθανούς μελλοντικούς αγοραστές είναι ότι η τηλεόραση υποφέρει αν τοποθετηθεί σε χώρο με έντονο φυσικό φωτισμό (πολύ περισσότερο από τις 2 LED που ανέφερα παραπάνω), τουλαχιστον στα mode εικόνας που βλέπονται (τα mode δυναμικό και κανονικό είναι αισχρά). Αντίθετα το φίλτρο κάνει πολύ καλή δουλειά όταν υπάρχει τεχνητός φωτισμός σε φυσιολογικά πάντα επίπεδα.
Καλορίζικη και καλές θεάσεις!

Μια ερώτηση σχετικά με το παραπάνω quote.
Τι εννοείς ακριβώς όταν λες ότι "υποφέρει"; Ρωτάω γιατί και εγώ την έχω σε πολύ φωτεινό χώρο (δίπλα σε 2 παράθυρα και απέναντι από μπαλκονόπορτα).
Αν αναφέρεσαι στις αντανακλάσεις πάω πάσο... αλλά πέρα από αυτό νομίζω τα χρώματά τις παραμένουν "καθαρά".
Αναφέρομαι στο ¨ξέπλυμα¨ της εικόνας. Οι δύο LED τηλεοράσεις που χρησιμοποιούσα κρατούσαν καλύτερα την αντίθεσή τους σε ανάλογες συνθήκες. Οι αντανακλάσεις (που έχει) δε με ενοχλούν ιδιαίτερα.

Τότε εγώ δεν θα έχω σωστή εντύπωση. Πριν χρησιμοποιούσα LCD, οπότε το μέτρο σύγκρισης είναι διαφορετικό.

Αγαπητοί φίλοι το Intelligent Frame Creation τι ακριβώς κάνει ? Πως μου προτείνετε να το χρησιμοποιήσω ? Επίσης έχετε να προτείνετε καμία custom ρύθμιση πέρα από το preset True Cinema για βέλτιστη τηλεοπτική εμπειρία ... ? Ευχαριστώ προκαταβολικά ...

ppp76 said:
Αγαπητοί φίλοι το Intelligent Frame Creation τι ακριβώς κάνει ? Πως μου προτείνετε να το χρησιμοποιήσω ? Επίσης έχετε να προτείνετε καμία custom ρύθμιση πέρα από το preset True Cinema για βέλτιστη τηλεοπτική εμπειρία ... ? Ευχαριστώ προκαταβολικά ...

Το Intelligent Frame Creation (IFC) είναι ο αλγόριθμος παρεμβολής νέων καρέ στην εικόνα από την Panasonic. Προσωπικά σε τηλεοπτικό το χρησιμοποιώ σε ρύθμιση ελάχιστο, ενώ το αφήνω εκτός όταν βλέπω ταινίες από τον media player. Όσο για ρυθμίσεις μπορείς να βρείς να κατεβάσεις κάποιες καρτέλες για ρύθμιση αντίθεσης, φωτεινότητας και οξύτητας από το link http://www.avsforums.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration. Δυστυχώς στην κλίμακα του γκρί και στα χρώματα για να παρέμβεις χρειάζεσαι τη βοήθεια calibrator.

Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα έγινα κάτοχος της st50.
Λοιπόν έχει ένα πίξελ που αναβοσβήνει ειδικά σε πράσινο και άσπρο φόντο.
Θα ξεκολλήσει ή να αλλάξω τηλεόραση?
Όσο για το DSE σαν να το βλέπω(δεν είμαι σίγουρος), στην αριστερή και όχι στη δεξιά πλευρά του πάνελ.
Θέλω τα φώτα σας άμεσα, γιατί αγχώθηκα.

Βάλε το βράδυ να δεις ποδόσφαιρο. Αν στην κίνηση της κάμερας δεξιά-αριστερά βλέπεις κάθετες γραμμές όπου το γρασίδι έχει διαφορετικό χρώμα τότε είναι DSE.

Το βλέπω αμυδρά στην αριστερή πλευρα.
Μόνο μια κάθετη μπαρα, και όχι απο πάνω μέχρι κάτω(έτσι μου φαίνεται)
Με το πίξελ τι γίνεται?

Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει από μόνο του. Δες αν έχεις DSE και ζήτα αντικατάσταση της τηλεόρασης. Για ένα pixel μόνο δύσκολο να στην αλλάξουν (αλλά όχι και αδύνατο).

Στο πρώτο δεκαήμερο έχω δικαίωμα αντικατάστασης.
Μετά δυσκολεύει το πράγμα.
Σύμφωνα με τη πείρα σου, τι ποσοστό υπάρχει να ξεκολήσει το πίξελ?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους.
Όσο για το DSE σαν να το βλέπω(δεν είμαι σίγουρος), στην αριστερή και όχι στη δεξιά πλευρά του πάνελ.

Καλοριζικη
Μην αγχωνεσαι ολα θα πανε καλα

Καλησπέρα σε όλους.

Καλορίζικη!
Όσο ξέρεις ότι το πίξελ είναι εκεί με την δική του προσωπικότητα, η ματιά σου θα είναι πάντα πάνω του και θα το ψάχνει αν δουλεύει καλά ή όχι.
Αν δεν ξεκολλήσει όσο είσαι μέσα στο 15ήμερο, θα έλεγα να το κοιτάξεις για αντικατάσταση (αν γίνεται στο 1 pixel όπως ανέφερε ο Yperion).

Πριν απο λιγο πηγα στον φιλο Τρυφωνα και ειδα την νεα του τιβι
Η τηλεοραση κατεμε δουλευει τελεια βλεπαμε και το ματς απο την ERT HD
Εχει ενα καμενο πιξελ που εμφανιζεται πολυ αραια σε κοκκινο χρωμα με την προυποθεση να κοιταει καποιος στο συγκεκριμενο σημειο της οθονης και να βλεπει στο 1-1,5 μετρο αποσταση
Αυτο DSE που λενε τις μπαρες δεν το ειδα μονο ενα ελαχιστοτατο συννεφο στο πρασινο του γηπεδου ανευ ουσιας
Γενικα η τηλεωραση μου αρεσε πολυ και του προτεινα να μην κανει καμια αλλαγη κλπ

Μια 2η γνώμη μόνο καλό μπορεί να κάνει.
Μην παρεξηγηθώ πως πρότεινα να την αντικαταστήσει, άρα να ταλαιπωρηθεί.
Το είπα μόνο και μόνο γιατί σε τέτοιες καταστάσεις, πολλοί "κολλάνε" και κοιτάνε το pixel όλη την ώρα. Μην τον αποτρέπει από το να ευχαριστηθεί την αγορά του.

Χτες το βράδυ παρατήρησα μειώνοντας το contrast, δύο αχνές κάθετες γραμμές πάχους περίπου στο 1 εκατοστό (η μία στην αριστερή πλευρά 10 πόντους περίπου από το bezel, και η άλλη στη δεξιά πλευρά 5 πόντους από το bezel). Aυτό φαίνονταν μόνο σε μία από τις καρτέλες του breakin (σε μία από τις πράσινες), Σε κανονικό πρόγραμμα δε φαίνεται τίποτα. Σίγουρα δεν ήταν αντανακλάσεις γιατί όλα τα φώτα ήταν σβηστά. Εάν είναι banding, είναι φυσιολογικό η έντασή του να εξαρτάται από τη ρύθμιση του contrast;

Ναι αλλά η εμφάνισή του εξαρτάται από τη ρύθμιση του contrast; Γιατί αυξάνοντας το εξαφανίζεται.

Αυτο ειναι και το λαθος που κανουν στο service! Για να δουν αν εχει προβλημα το πανελ σου βαζουν τις καρτελες με τα χρωματα απο το κρυφο μενου, ελα ομως που οι καρτελες απο το κρυφο μενου δουλευουν στην δυναμικη ρυθμιση και ετσι δεν μπορουν να δουν τις γραμμες.

Ετσι και εμενα οταν ηρθαν σπιτι μου απο το service μου εβγαλαν το πανελ τελειο αλλα οταν τους την εστειλα και τους εδωσα εγω καρτελες για να τις βαλουν στο cinema η στο thx τοτε ειδαν τις γραμμες και περιμενω να μου αλλαξουν πανελ.

Όσο αυξάνει η φωτεινότητα το μάτι σου δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορά μεταξύ της γραμμής και της διπλανής περιοχής.

Δεν μιλάω για ρύθμιση δυναμική. Το φαινόμενο εμφανίζεται σε τιμή contrast από 25 και κάτω, ενώ σε τιμή 40 και πάνω εξαφανίζεται. Ο λόγος που δεν το παρατήρησα στην αρχή, είναι οτί κάνοντας στοιχειώδη ρύθμιση brightness, contrast και sharpness με τις γνωστές καρτέλες, με το που αγόρασα την τηλεόραση, ρύθμισα το contrast στο 46.