Panasonic Plasma U30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πάμε και στα δικά μου.

Είπα να τρέξω λίγο την λευκή μπάρα για δοκιμή και μετά λύπης ανακάλυψα οτι τρέχοντας την, κάποια πίξελ αργούν να αλλάξουν κατάσταση σε σχέση με άλλα. Δηλαδή σα να μένουν πίσω ίχνη απο μαύρο προς άσπρο..

Intertech κι εγώ;

Το πρόβλημα(http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056247932&postcount=308) εξαπλώθηκε.Πάτησα pause στο break in dvd για να κάνω έλεγχο σε ένα-ένα τα χρώματα και στο ίδιο υψος πλεον εμφανίζονται και μερικά ακόμα αναβοσβήνοντα μαυρα πίξελ(δεξιά απο τα κεντρικά που πρωτοεμφανίστηκαν και λίγα αριστερά).Οποτε η επικοινωνία με το κατάστημα επιβάλεται.Καμιά πρόταση για το τι μπορώ να ζητήσω/περιμένω απο κάποιον με ανάλογη εμπειρία?

Μπορείται να βάλετε και μένα στην λίστα με τους κατόχους απο χθές.

Ευκαιρία μάλιστα να γράψω και το πρώτο μου post μετά απο χρόνια ανάγνωσης του forum. ( καλως σας βρήκα )

βάλτε και εμένα στη λίστα κατόχων της 42αρας. ημ/νια αγοράς 23/9/2011

ευχαριστώ

Intertech :award:

Μόλις μίλησα με το σέρβις, σημειώστε οτι όσες φορές έχω μιλήσει με σέρβις στη ζωή μου το έκλεινα με νεύρα.

Παιδιά έχω να πω τα καλύτερα. Μίλησα με έναν τεχνικό ο οποίος όχι μόνο μου έδωσε διευκρινίσεις για το λάθος που περιέγραψα, αλλά και κάποιες οδηγίες σχετικά με το στρώσιμο της τηλεόρασης.

Δεν έχω λόγια. Πολλά ++++ :award:

Kαλόστρωτες και καλοθέατες, παίδες !!! -bye-

Λιστα Κατόχων U30
-----------------------------------------

01.brouzos……......42U30…..01-04-2011..(O.K)
02.nightmare….....50U30…..02-04-2011..(O.K)
03.sentiner..........42U30....28-04-2011..(Λευκές κάθετες σκιές στο panel)
04.kgeorgeg7.......42U30....12-05-2011..(O.K)
05.doros.............**U30....30-05-2011..(O.K)
06.onisim.............50U30....18-06-2011..(O.K)
07.ice2003..........42U30.....22-06-2011..(Ο.Κ)
08.paraskevakos..42U30.....04-07-2011..(O.K)
09.lotos..............**U30....**-**-2011..(O.K)
10.tiniakos..........50U30.....**-**-2011..(O.K)
11.OPTOSTYLE....50U30......11-09-2011..(O.K)
12.jon_t.............42U30......23-09-2011..(O.K)
13.kfaf48............42U30.....26-09-2011..(Λευκή οριζόντια σκιά στο panel, αντικατάσταση 07-10-2011) (O.K)
14.satfoxy..........42U30.....29-09-2011..(O.K)
15.rosspy...........42U30......06-10-2011..(O.K)
16.T_N_T...........**U30.....08-10-2011..(O.K)
17.Fok13............42U30.....10-10-2011..(PWM Noise - αντικατάσταση; )
18.deoxygen.......42U30.....12-10-2011..(O.K)
19.Cmaniac.........42U30.....12-10-2011..(O.K, 1 dead blue subpixel)
20.performergr.....42U30.....**-**-2011..(O.K)
21.Peter Pan........**U30.....19-10-2011..(O.K)
22.manos79.........42U30......23-09-2011..(O.K)

14/22 P42U30E
4/22 P50U30E
4/22 Άγνωστο μοντέλο

Και τι σου είπε σχετικά με τα στίγματα;

Κατ'αρχήν μου περιέγραψε ως μεγάλο λάθος την διαδικασία στρωσίματος, γενικά. Μάλιστα μου είπε πως εάν ακολουθηθεί κάτι τέτοιο τότε η τηλεόραση γίνεται πιο επιρρεπής σε θέματα Image Retention (!) και κυρίως αν εμφανιστεί αυτό, τότε η διόρθωση του παίρνει ακόμα περισσότερες ώρες απ'όσο θα έπρεπε. Όλα αυτά με το στρώσιμο.

Εάν απ'όσο μου είπε, θέλει κάποιος να κάνει ένα υποτυπώδες «στρώσιμο», τότε φτάνει να κατεβάσει απλά την αντίθεση (μόνο) δύο τρία κλικ απο το κανονικό. Πάντως η οδηγία απο το εργοστάσιο είναι οτι δεν χρειάζεται τέτοιο πράγμα στις τηλεοράσεις κατασκευασμένες απο το 2008 και μετά και ήταν κατηγορηματικός!

Η κυλιόμενη μπάρα απο την άλλη, είναι κάτι πολύ πιο έξυπνο απ'ότι φανταζόμαστε. Αν κατάλαβα καλά τα χιόνια αυτά τα οποία φαίνονται κατά την κύλιση της εν λόγω μπάρας είναι ηθελημένα απο το λογισμικό του πάνελ και είναι αποτέλεσμα κάποιων μετρήσεων φόρτισης (τάσης). Είναι απολύτως φυσιολογικά και είναι ο τρόπος ο οποίος κάνει τη διάγνωση για την διόρθωση τυχόν IR που έχει παρουσιαστεί.

Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το after sales :)

Μίλησα και εγώ με Ιντερτεκ με το τεχνικό τμήμα.
Το πρόβλημα (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056247932&postcount=308) εμπίπτει στην κατηγορία Dead on Arrival(DOA) οπότε ξεκίνησε η διαδικασία απο την Panasonic και το κατάστημα για αντικατάσταση της τηλεόρασης.
Υπόψην ότι η ημερομηνία αγοράς είναι πριν 10 μέρες και η προθεσμία της Πανασόνικ για DOA είναι 15 μέρες.

Κατ'αρχήν μου περιέγραψε ως μεγάλο λάθος την διαδικασία στρωσίματος, γενικά. Μάλιστα μου είπε πως εάν ακολουθηθεί κάτι τέτοιο τότε η τηλεόραση γίνεται πιο επιρρεπής σε θέματα Image Retention (!) και κυρίως αν εμφανιστεί αυτό, τότε η διόρθωση του παίρνει ακόμα περισσότερες ώρες απ'όσο θα έπρεπε. Όλα αυτά με το στρώσιμο.

Εάν απ'όσο μου είπε, θέλει κάποιος να κάνει ένα υποτυπώδες «στρώσιμο», τότε φτάνει να κατεβάσει απλά την αντίθεση (μόνο) δύο τρία κλικ απο το κανονικό. Πάντως η οδηγία απο το εργοστάσιο είναι οτι δεν χρειάζεται τέτοιο πράγμα στις τηλεοράσεις κατασκευασμένες απο το 2008 και μετά και ήταν κατηγορηματικός!

Η κυλιόμενη μπάρα απο την άλλη, είναι κάτι πολύ πιο έξυπνο απ'ότι φανταζόμαστε. Αν κατάλαβα καλά τα χιόνια αυτά τα οποία φαίνονται κατά την κύλιση της εν λόγω μπάρας είναι ηθελημένα απο το λογισμικό του πάνελ και είναι αποτέλεσμα κάποιων μετρήσεων φόρτισης (τάσης). Είναι απολύτως φυσιολογικά και είναι ο τρόπος ο οποίος κάνει τη διάγνωση για την διόρθωση τυχόν IR που έχει παρουσιαστεί.

Γενικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το after sales :)

Σίγουρα μίλησες με τεχνικό; Γιατί τέτοια σενάρια επιστημονικής φαντασίας ούτε στο Χόλιγουντ. Αδικείται εκεί...

Τίποτα από αυτά που σου είπε δεν ισχύει.

Τι να πώ, ελπίζω να μην μεταφέρω/κατάλαβα κάτι λάθος.

Έχω τα στοιχεία του κυρίου, αλλά δεν θα ήθελα να τα δημοσιοποιήσω, για ευνόητους λόγους.

petasis, εφόσον είσαι τόσο κατηγορηματικός, αν σου είναι εύκολο, διευκρίνισε σε τι διαφωνείς με τα όσα είπε ο τεχνικός γιατί και εγώ είμαι στη διαδικασία στρωσίματος, οπότε να μην συνεχίζω μια τέτοια διαδικασία, όχι μόνο άδικα αλλά και με αποτέλεσμα χειρότερο στο τέλος από το αναμενόμενο...

Διαφωνώ και στα 3 πράγματα που είπε.
Το IR δεν εξαρτάται από το τι έχεις κάνει τις πρώτες ώρες. Έχει να κάνει με τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής του πάνελ. Αυτά δεν αλλάζουν, οπότε δεν αλλάζει και η συμπεριφορά του IR.

Το "υποτυπώδες" που λέει, μπορεί να οδηγήσει σε burn-in. Εγώ θα συμβούλευα να ακολουθούνται οι οδηγίες που δίνονται εδώ, τηλεοπτικό χωρίς λογότυπα, αντίθεση 10 κλικ πιο κάτω, eco off.
Αν δεις πολύ Αντ1 στις ρυθμίσεις που έρχεται η τηλεόραση, θα καεί ανομοιόμορφα η περιοχή του λογότυπου. Ειδικά δισκάκια δεν χρειάζονται.

Για το τελευταίο ότι γίνονται μετρήσεις "τάσης" πάνω στο πάνελ, και ότι η τηλεόραση "βρίσκει" που έχει IR, είναι ανάξιο σχολιασμού. Υπάρχει μόνο στην φαντασία αυτού που το είπε.

Πιθανώς ο czoun να έχει μιλήσει με το ίδιο άτομο με το οποίο μίλησα εγώ. Απ' ότι βλέπω, η άποψη του για το στρώσιμο ταιριάζει πολύ με αυτά που άκουσα κι εγώ το μεσημέρι. Μάλιστα ο ίδιος ο τεχνικός μου ανέφερε τα site που ασχολούνται με το a/v (μεταξύ αυτών και το avclub.gr) και απ'οτι μου είπε είναι εντελώς αντίθετος με ορισμένες ακραίες οδηγίες που δίνονται για το στρώσιμο.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056132164&postcount=696

Ο άνθρωπος ήταν ευγενικός και κατάλαβε οτι ψάχνομαι, όπως όλοι, για το βέλτιστο. Μου ανέφερε οτι ως τεχνικός έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει με το εργοστάσιο και την μαμά Panasonic και όσες φορές έχει κάνει νύξη στο θέμα στρώσιμο, το εργοστάσιο έδωσε την ίδια απάντηση. Well, αν δεν ξέρει ο ίδιος, η μαμά θα ξέρει σίγουρα.

Σε συνέχεια της συζήτησης μας, μου είπε και το εξής: Το 90% της αξίας μιας τηλεόρασης είναι το Panel της. Έτσι, η Panasonic θα έκανε τα πάντα για να μπορέσει να προστατεύσει το Panel, γιατί σε ενδεχόμενη βλάβη εντός εγγύησης θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να το αλλάξει. Έτσι, εάν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για IR, ή Burn In από λάθος ρυθμίσεις, θα το έλεγε στις οδηγίες οτι χρειάζεται αυτή και αυτή η διαδικασία στις πρώτες ώρες. Άδικο δεν θα είχε. Μάλιστα κάπου εκεί εύλογα αναρωτήθηκα και συμπλήρωσα οτι αυτό θα μπορούσε να γίνεται αυτόματα απο το λογισμικό της τηλεόρασης, αν κρινόταν αναγκαίο και συμφώνησε μαζί μου. Δεν θα ήταν κάτι το τρομερό αυτό..

Επίσης, η ίδια η τηλεόραση για να μην δημιουργήσει προβλήματα στο πάνελ της, αν διαγνώσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην οδήγηση, τότε απ'οτι μου είπε δεν θα ανοίξει καν, ακριβώς γιατί θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει απο βλάβη το πιο πολύτιμο πράγμα της: το πάνελ.

Συμπέρασμα: όλα είναι θέμα α) οικονομικό, αλλά και β) ευχαριστημένων πελατών, οι οποίοι δεν θα ήθελαν σε καμμία περίπτωση να τους "χαλάσει" η TV, από λάθος ρυθμίσεις. ;)

Να είσαι σίγουρος ότι και οι τεχνικοί και η πανασόνικ πληροφορούν υπεύθυνα.
Τόσο, που βεβαιώνουν ότι η U20 έχει IFC.

Αν η τηλεόραση ήξερε τι συμβαίνει στο πάνελ σε επίπεδο πίξελ, δεν θα πάθαινε ποτέ IR & burn-in. Θα το σταματούσε εν τη γενέσει του.

Ότι και να σου λένε, η τηλεόραση στρώνει τις πρώτες 250 ώρες. Θα το καταλάβεις και μόνος σου, με την πρασινο-κιτρινίλα του λευκού που υποχωρεί όσο περνάνε οι ώρες.

Όπως και να έχει, η τηλεόραση έχει δρομολογηθεί για αλλαγή στα πλαίσια της εγγύησης DOA, εξ'αιτίας του κολλημένου υποπίξελ που είχε. -bye-

Ότι και να σου λένε, η τηλεόραση στρώνει τις πρώτες 250 ώρες. Θα το καταλάβεις και μόνος σου, με την πρασινο-κιτρινίλα του λευκού που υποχωρεί όσο περνάνε οι ώρες.

Ακριβεστατη περιγραφη.Πρασινοκιτρινιλα του λευκου.

Καλημερα.
Μια ερωτηση προς κατοχους και οχι μονο:
Φιλος σκεφτεται κατοπιν παροτρυνσης μου την αγορα της σχετικης τηλεορασης (Panasonic 42 U30) προς αντικατασταση μιας Samsung LCD που εχει (40 s71) περιπου 4-5 ετων.
Στην αγορα παιζει απο 445 εως και 500 ευρω περιπου.
Ενας ιδιοκτητης καταστηματος που του την δινει 480 ευρω ισχυριζεται πως ειναι καλη τιμη λογω που αυτη που εχει ειναι Made in Japan.
Ισχυει κατι τετοιο?
Τι προελευσης ειναι το μοντελο αυτο?
Εχει 1 η' 2 γραμμες παραγωγης η Panasonic για την U30?
Αυτο θελω να ρωτησω γιατι νομιζω τον κοροιδευουν!
Thanks!