Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλώς ήρθες στη παρέα μας...-bye-

50 vs 46 ....σημειώσατε άσσο

46 vs 42 ....ξανασημειώσατε άσσο

.....;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους...απέχω 2 μέρες μόνο από το να παραγγείλω plasma Panasonic. κάθομαι τόσες ώρες και διαβάζω όλα μα όλα τα μηνυματα σας. η αλήθεια είναι ότι έχω ζαλιστεί. Για αυτόν τον λόγο θα σας κάνω μια ερώτηση έτσι ώστε να μπορέσω να κατασταλαξω. Λόγω budget δεν πάω στην 50αρα Vseries της Panasonic.
Αρα λοιπόν έχουμε και λέμε....46" G10 ή 42"V10?...
Ευχαριστώ πολύ...

Eπειδή πρόσφατα πέρασα από αυτό το λούκι (λέμε τώρα, σιγά το σοβαρό ζήτημα...) θα σου κάνω μια απλή ερώτηση:

Μπορείς να "ζήσεις" με την εμφάνιση και το ανενεργό πλαίσιο εντός της οθόνης της G10?
Aν ναί, τρέχεις για την G10!!!
Προσωπικά δεν μπόρεσα να καταλάβω καμία διαφορά (και τις έψαξα αρκετά πίστεψέ με!). Με ένα καλό καλιμπράρισμα στα μάτια μας (των αδαών) δεν θα καταλάβεις και σύ διαφορά.

Αν η απόσταση θέασης είναι μεγαλύτερη από 3,00-3,20 μέτρα και δεν έχεις κάποιο χωροταξικό πρόβλημα αξίξει να δείς και την 50G10.
Αν όχι, η 46G10 θα σου κάτσει μια χαρά.

Καλή τύχη σε ότι και να πάρεις.

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eπειδή πρόσφατα πέρασα από αυτό το λούκι (λέμε τώρα, σιγά το σοβαρό ζήτημα...) θα σου κάνω μια απλή ερώτηση:

Μπορείς να "ζήσεις" με την εμφάνιση και το ανενεργό πλαίσιο εντός της οθόνης της G10?
Aν ναί, τρέχεις για την G10!!!
Προσωπικά δεν μπόρεσα να καταλάβω καμία διαφορά (και τις έψαξα αρκετά πίστεψέ με!). Με ένα καλό καλιμπράρισμα στα μάτια μας (των αδαών) δεν θα καταλάβεις και σύ διαφορά.

Αν η απόσταση θέασης είναι μεγαλύτερη από 3,00-3,20 μέτρα και δεν έχεις κάποιο χωροταξικό πρόβλημα αξίξει να δείς και την 50G10.
Αν όχι, η 46G10 θα σου κάτσει μια χαρά.

Καλή τύχη σε ότι και να πάρεις.

-bye-

ξεφύγαμε με την 50". είπαμε το budget... το θέμα είναι ΤΗΧ σε 42" η οχι ΤΗΧ σε 46"?...
γιατι νομίζω πως ούτε κι εσεις έχετε την απάντηση εύκολη?

Στο στρώσιμο εκτός από την φωτεινότητα, αντίθεση κ.τ.λ. , τα πλαϊνά πάνελ πρέπει να είναι σε θέση υψηλή όπως λέει το manual η όχι?

Ευκολότατη επιλογή.
Το ΤΗΧ είναι ειδική εργοστασιακή προ-ρύθμιση της εικόνας.
Εκτός του ότι μπορεί να το πλησιάσεις με τις δικές σου ρυθμίσεις ή κάποιου ειδικού μπορεί και να μην σου αρέσει στην v10 και να μην το χρησιμοποιήσεις...
Ξέρεις το σωστό πολλές φορές δεν είναι και το πιο ωραίο στα μάτια μας.
Προσωπικά δίνω πολλές πιθανότητες να ανεβάσω την οξύτητα της τηλεόρασης όταν με το καλό στρώσει.

Για το budget δεν το κατάλαβα... 1350-1400Ε κοστίζουν και οι δύο...

http://www.skroutz.gr/s/80516/Panasonic-TX-P42V10E.html?keyphrase=Panasonic+Viera+TX-P42v10

http://www.skroutz.gr/s/72691/Panasonic-Viera-TX-P50G10.html?keyphrase=Panasonic+Viera+TX-P50G10

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευκολότατη επιλογή.
Το ΤΗΧ είναι ειδική εργοστασιακή προ-ρύθμιση της εικόνας.
Εκτός του ότι μπορεί να το πλησιάσεις με τις δικές σου ρυθμίσεις ή κάποιου ειδικού μπορεί και να μην σου αρέσει στην v10 και να μην το χρησιμοποιήσεις...
Ξέρεις το σωστό πολλές φορές δεν είναι και το πιο ωραίο στα μάτια μας.
Προσωπικά δίνω πολλές πιθανότητες να ανεβάσω την οξύτητα της τηλεόρασης όταν με το καλό στρώσει.

Για το budget δεν το κατάλαβα... 1350-1400Ε κοστίζουν και οι δύο...

http://www.skroutz.gr/s/80516/Panasonic-TX-P42V10E.html?keyphrase=Panasonic+Viera+TX-P42v10

http://www.skroutz.gr/s/72691/Panasonic-Viera-TX-P50G10.html?keyphrase=Panasonic+Viera+TX-P50G10
να πλησιασω τις ρυθμίσεις μόνος μου το βλέπω λίγο χλωμό. Θα είναι η πρώτη πλασμα που αγοράζω. το θέμα τιμής της 50" ειλικρινά δεν το ήξερα. θεωρούσα πως θα είναι ακριβή ο´πότε δεν το έψαξα. 'Αρα καταλήγουμε σε μεγάλη οθόνη αντί σε κατά τι καλύτερη τεχνολογία σωστά?

Αν καταλάβεις διαφορά σφύρα μου...;)

Και μόλις μαζέψεις κάτι extra φωνάζεις και τον ειδικό (τα άλλα παιδιά μπορούν να σου προτείνουν κάποιον και να σου πούν και την τιμή). Απλό!

-bye-

Πάντως εμένα το ΤΗΧ μου άρεσε πάρα πολύ!
Βεβαίως γούστα είναι αυτά (=υποκειμενικά κλπ κλπ)

-bye-

Αν καταλάβεις διαφορά σφύρα μου...;)

Και μόλις μαζέψεις κάτι extra φωνάζεις και τον ειδικό (τα άλλα παιδιά μπορούν να σου προτείνουν κάποιον και να σου πούν και την τιμή). Απλό!

-bye-
σε ευχαριστώ πολύ. νομίζω πως ο κύβος ερρίφθη. Τα Σάββατο το νεότερα. Ασχετο, να υποθέσω πως δεν υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα αυτη την περίοδο στην Panasonic ετσι?

Σήμερα παράγγειλα την 42V10 και μου είπαν ότι ως τις 9:30 το βράδυ θα την έχω!
Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα και με την G10... Δεν θα βλάψει και να βιαστείς λίγο!

Σκέψου, καταστάλαξε και γιούρια στο ντορβά με τα κουλούρια...

Με υγεία!
Καλοθέατη!
Ετοιμάσου για χαρές...ότι εικόνα και να είδες στα καταστήματα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα δείς στο σπίτι σου!

-bye-

Last edited:
Άντε, καλοθέατη Νίκο !!! :ernaehrung004: -bye-

Μόλις την βάλεις στο ρεύμα, πες το μας να ξέρουμε, γιατί μετά μάλλον θα κάνεις καμμιά εβδομάδα να ξαναγράψεις... :D :p

Επιτέλους, πήρες TV και μάλιστα της σωστής τεχνολογίας.

Σου εύχομαι να έχεις καλές θεάσεις!!!!!

Φιλικά, J.J. Abrams :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άντε, καλοθέατη Νίκο !!! :ernaehrung004: -bye-

Μόλις την βάλεις στο ρεύμα, πες το μας να ξέρουμε, γιατί μετά μάλλον θα κάνεις καμμιά εβδομάδα να ξαναγράψεις... :D :p

Επιτέλους, πήρες TV και μάλιστα της σωστής τεχνολογίας.

Σου εύχομαι να έχεις καλές θεάσεις!!!!!

Φιλικά, J.J. Abrams :flipout::flipout::flipout:

Θα απαντήσω στις προκλήσεις σας :BDGBGDB55:

με λίγο από τα καλά

attachment.php

και λίγο από τα κακά

attachment.php

Attachments

• P100004011.jpg
    P100004011.jpg
    116.1 KB · Views: 98
  • P100004111.jpg
    P100004111.jpg
    109 KB · Views: 107
Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

και λίγο από τα κακά

attachment.php

E, καλά... Αυτό το ήξερες... :p

Βουίζει ο τόπος γι' αυτό από τον Μάρτη του '09. Βέβαια, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί πως οφείλεται στις αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις, το πραγματικό όμως αίτιο του φαινομένου βρίσκεται στο πάχος του προστατευτικού plexiglass που είναι ενσωματωμένο στο πάνελ (το κάνει και η U10 που δεν διαθέτει καμμία εξωτερική επίστρωση).

Στην πράξη, είναι ορατό μόνο με λευκούς τίτλους ή υπότιτλους και σε ακραίες γωνίες από κοντινή απόσταση, όπως της φωτό, μη χρησιμοποιούμενες από θεατές...

Κατά τ' άλλα φαντάζομαι μαύρα χάλια, flat, δισδιάστατη, θολή εικόνα με κακό μαύρο, όπως στα καταστήματα... :flipout: :flipout: :flipout: :ernaehrung004:

Πάνο φωτογραφίες έχω υποσχεθεί και δεν θα τις γλυτώσετε...:flipout:
Αλλά τώρα τι να postάρω? Cinema mode, contrast 25 και οξύτητα 2? Δε λέει!

Γιάννη το πρόβλημα το γνώριζα από πολύ νωρίτερα... από το 2006 περίπου όταν σε ένα ξενοδοχείο στη Σιγκαπούρη είχα περιεργαστεί μιά Panasonic πλασμα. Tότε βέβαια ήταν παραμορφωμένη και η εικόνα (σε τηλεοπτικό 4:3 αλλού έδειχνε πιο πλατιά αλλού λιγότερο) και ήταν μάλιστα εμφανές.
Φυσικά έκανα πλάκα με τους διπλούς υπότιτλους... δεν αποτελεί πρόβλημα αφού η συγκεκριμένη γωνία και απόσταση δεν είναι ούτε καν στην φαντασία του τηλεθεατή (περισσότερο από 70 μοίρες δεξιά/αριστερά και περισσότερο από 45 μοίρες πάνω/κάτω.

Η τηλεόραση είναι μέχρι τώρα πολύ υψηλότερα απο τις προσδοκίες μου αλλά

1) έχω την υποψία ότι η πρασινίλα (ελάχιστη είναι αλήθεια, κάτι σαν την μπλεδίλα της LCD) δεν θα φύγει μετά το στρώσιμο
2) τρισδιάστατη αίσθηση όπως στην LCD μάλλον δεν θα δώ (ο Πάνος είδε και καταλαβαίνει τι εννοώ)

Βέβαια είναι νωρίς ακόμα και σχεδόν αμεληταίες οι διαφορές και στα δύο παραπάνω. Επιπλέον δεν έχει παίξει ακόμα με το Oppo...

Αυτά που μπορώ να πώ με σιγουριά έως τώρα (συνολικά περί της 10 ώρες λειτουργίας) είναι:
(+)
- Το μαύρο της είναι εμπειρία για μένα που δεν το είχα ξαναδεί
- Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα φωτεινότητας (το φοβόμουν αυτό)
(-)
- Το τηλεκοντρόλ ανάξιο λόγου (και από εργονομία και από εμφάνιση)
- Αντανακλά οτιδήποτε φωτεινό στο χώρο αρκεί να είναι στη γωνία θέασης
- Η βάση της θα μπορούσε να είναι πιο επιμελημένη

Κίνηση, απόπλεξη, Phosphor lag, IR κτλ αργότερα, είναι νωρίς για συμπεράσματα αφού την προσέχω ακόμα. Πάντως δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Και κάτι τελευταίο που έχει απασχολήσει τελευταία.
Θέαση από τα 2,5μ (στο υπνοδωμάτιο την έβαλα προς το παρόν) χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χρειάζομαι μεγαλύτερη. Στα τηλεοπτικά μάλιστα δεν θα ήταν άσχημα να είχα λίγο πιο μεγάλη απόσταση.

Για το σαλόνι στα 2,8μ όταν με το καλό πάρουμε την 3D, θα μπεί 46"-47" (αν βέβαια κυκλοφορήσει 3d στις 46"-47"). Δεν μου χρειάζεται περισσότερο.
Δεν θα έβλαπτε περισσότερο, αλλά με τα ώς τώρα δεδομένα το θεωρώ πολυτέλεια και όχι ανάγκη.

Από Δευτέρα περισσότερα για όποιον ενδιαφέρεται, αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα έχεται στραμένα τα βλέματα στα νέα μοντέλα (ξέρω ξέρω μου πέφτουν και μένα τα σάλια :drummer: )

-bye-

"λερώνει" πάρα πολύ εύκολα

Από Δευτέρα περισσότερα για όποιον ενδιαφέρεται, αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα έχεται στραμένα τα βλέματα στα νέα μοντέλα (ξέρω ξέρω μου πέφτουν και μένα τα σάλια :drummer: )

Ποια νέα μοντέλα βρε παιδιά?

(το'ξερα ότι έχω χάσει επεισόδια αλλά από τότε που πήρα την Kuro δεν ξαναασχολήθηκα με το σπορ....)