Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της V10 απέναντι στην G10, είναι επίσης και η δυνατότητα επιλογής ρύθμισης κατά THX.

Η επιλογή αυτή, δίνει το δικαίωμα στην τηλεόραση να παρουσιάζει σχεδόν άριστη χρωματική συμπεριφορά.

Re: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστω για τις απαντησεις!!Αντε να δω πως θα το ανεβασω το budget τωρα για να την παρω...:furious3::bigcry: αυτο ειναι το προβλημα :bang:

Γιώργο η V έχει τόσο καλή κίνηση όσο η Ζ που είδαμε στην έκθεση;

Γιατί κάτι που ξέχασα να σας πω, είναι ότι δεν παρατήρησα καθόλου phosphor trail στην Ζ11. Ενώ στα περσινά μοντέλα της πανασόνικ (αλλά και στις κούρο) το έβλεπα... (και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό στις πανασόνικ από τις κούρο).
Το παρατήρησε κανείς άλλος αυτό; (Ή τα μάτια μου θέλουν αλλαγή και πέταμα;; :flipout:)

Γιατί κάτι που ξέχασα να σας πω, είναι ότι δεν παρατήρησα καθόλου phosphor trail στην Ζ11. Ενώ στα περσινά μοντέλα της πανασόνικ (αλλά και στις κούρο) το έβλεπα... (και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό στις πανασόνικ από τις κούρο).
Το παρατήρησε κανείς άλλος αυτό; (Ή τα μάτια μου θέλουν αλλαγή και πέταμα;; :flipout:)

Οντως ισχυει , και πολυ λιγοτερα phosphor trails και πολυ λιγοτερο pwm noise απο PZ80/85....η διαφορα ειναι ορατη...

Απ' το δισκάκι που παίξαμε στην έκθεση και που δείχνει την κίνηση στα 24p, τόσο στην Ζ11 όσο και στην V10 το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το ίδιο test το έχω δει και σε άλλες τηλεοράσεις, και σε καμία η κίνηση δεν ήταν τόσο καλή. Ακόμα και στην kuro βλέπεις μικρά σπασιματάκια.
Οσον αφορά phosphor trails, δεν έχω καταφέρει να δω.....

Έτσι όπως το λες είναι Γιώργο, το pattern με τα 24ρ έπαιζε νερό και στην Z και στην V, είχαν splitter και έπαιζε το ίδιο video και στις τρεις, η LCD έκανε σπασίματα, αλλά και σε σχέση με την G ήταν καλύτερη η κίνηση (αν κοίταζες πιο προσεχτικά)

Όσο για τα phosphor trails το έχουν επισημάνει στα reviews (εσύ διάβασε το θεωρητικά πιο αξιόπιστο hdtvtest και όχι κανένα άλλο...:D), καθώς επίσης ότι έχει λιγότερο PWM noise και IR ακόμα και από τις KURO...στις PX και στις PZ καμιά φορά έβλεπα (συνήθως σε άσπρους τίτλους τέλους ταινίας) στην G δεν βλέπω ούτε εκεί.

Βρήκες και μια φορά κάτι καλό σε Panasonic....:flipout:

Υ.Γ.:Την πάτησα με το δισκάκι και μου ξέφυγες βρε άπιστε Γιώργο...-bye-

Γιάννη εσύ θα είσαι ο κουμπάρος και θα βαφτίσεις και το παιδί...εγώ θα παραδώσω τη νύφη.......:flipout:....-bye-

edit: Κουνηθήκατε το πρωί??

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πάλι τι να πω, γενικά ενώ δεν έχω πρόβλημα με το φαινόμενο του phosfhor trail στην V10 το έβλεπα αρκετά, όχι σε ενοχλητικό βαθμό αλλά στα μάτια μου υπήρχε....τελικά κάποια πράγματα είναι θέμα ευαισθησίας :nounder:

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

edit: Κουνηθήκατε το πρωί??

Συνηθισμενα τα βουνα απο τα χιονια...:D

ΥΓ. Γμτο δεν επεσε η τηλεοραση με το σεισμο...ευκαιρια θα ηταν...ουτε καηκε απο την ΔΕΗ που το πρωι ανεβοκατεβαζε τασεις...:twoguns:

Έτσι όπως το λες είναι Γιώργο, το pattern με τα 24ρ έπαιζε νερό και στην Z και στην V, είχαν splitter και έπαιζε το ίδιο video και στις τρεις, η LCD έκανε σπασίματα, αλλά και σε σχέση με την G ήταν καλύτερη η κίνηση (αν κοίταζες πιο προσεχτικά)
συγγνωμη επειδη δεν το καταλαβα αυτο,εννοεις πως και η LCD ειχε καλυτερη κινηση απο την G?

συγγνωμη επειδη δεν το καταλαβα αυτο,εννοεις πως και η LCD ειχε καλυτερη κινηση απο την G?

Έτσι όπως το λες είναι Γιώργο, το pattern με τα 24ρ έπαιζε νερό και στην Z και στην V, είχαν splitter και έπαιζε το ίδιο video και στις τρεις,......................., αλλά και σε σχέση με την G ήταν καλύτερη η κίνηση (αν κοίταζες πιο προσεχτικα)

...........

Το ίδιο test το έχω δει και σε άλλες τηλεοράσεις, και σε καμία η κίνηση δεν ήταν τόσο καλή. Ακόμα και στην kuro βλέπεις μικρά σπασιματάκια.

Καλά, για την κούρο δεν θες και κανένα ειδικό δισκάκι για να την ελέγξεις... -bye-

Αντε να τον "παντρεψουμε" και με μια V10 τωρα Χρηστο...:D

Εγώ με πλάσμα αποκλείεται... :flipout:
Με τις 100 ώρες τηλεοπτικό που θα δείχνει την μέρα, δεν έχω burn in όλα τα λογότυπα μαζί... :smash:
Χώρια την κατανάλωση και την ζέστη...
Ενώ μια LCD με LED, θα καίει λιγότερο και θα είναι και δροσερή... -bye-

Συνηθισμενα τα βουνα απο τα χιονια...:D

ΥΓ. Γμτο δεν επεσε η τηλεοραση με το σεισμο...ευκαιρια θα ηταν...ουτε καηκε απο την ΔΕΗ που το πρωι ανεβοκατεβαζε τασεις...:twoguns:

Αν είχε πέσει, τι θα αγόραζες;

Αν είχε πέσει, τι θα αγόραζες;

Τα λεφτα μου σε πειραματικες τεχνολογιες (LCD*) δεν τα ξαναδινω εστω και αν απο την δικη μου LCD ειμαι πολυ ικανοποιημενος...

*Φετος εχουμε το local LED , του χρονου 400 Ηz black frame insertion , μετα κατι αλλο και σε δουλεια να βρισκομαστε...:twoguns:

Απο εκει και περα θα δουμε τι θα αγορασουμε , 50" και πλασμα θα ειναι σιγουρα...Samsung η Panasonic μαλλον...αλλωστε μονο αυτες και η LG υπαρχουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μιας και έβαλα κι εγώ το χεράκι μου για να βγούμε εκτός θέματος, ας επανέλθουμε κάπως στο θέμα μας, με την απάντηση στον φίλο Teramanos...

...εννοούσα ότι η κίνηση με 24ρ στη Ζ και τη V ήταν νερό, πραγματικά δεν υπήρχε ίχνος σπασίματος, στην G αν κοίταζε κάποιος προσεχτικά ήταν λίγο χειρότερη (αν και δεν ήταν η G στην έκθεση, έχω μέτρο σύγκρισης την δική μου) και τέλος στην LCD V10 που υπήρχε στην έκθεση έκανε εμφανέστατα σπασίματα.

Και τα παιδιά που ήταν εκεί όταν βάλαμε το pattern διαπίστωσαν ότι αυτό είναι για test, σε κανονική ροή ταινίας μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα και έντονα διακριτό κι αυτό αφορά οποιαδήποτε τηλεόραση, όχι μόνο αυτές που είδαμε προχτές.

Ευχαριστώ Kblachos.

Παιδιά νομίζετε ότι με τις πιο κάτω ριθμίσεις όλα θα είναι όπως πρέπει!!! Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω;

Για τις πρώτες 200 ώρες, είχα τις εξής ρυθμίσεις εικόνας:
Mode: Cinema
Κοντράστ, φωτεινότητα, χρώμα : Δύο κλικ κάτω (από τις default ρυθμίσεις του Cinema)
Sharpness: εντελώς off
Zoom για να αποφεύγω τα σήματα των καναλιών

Ευχαριστώ.

Μετά τις 200 ώρες δεν χρειάζεται zoom και χαμηλές αντιθέσεις, φωτεινότητες, sharpness κ.λ.π.....η V10 έχει και την Default ΤΗΧ για ταινίες....αν επιλέξεις τη Cinema γύρνα το gamma σε 2.2 γιατί το default είναι 2.0..

.... περί καλιμπραρίσματος και ρυθμίσεων,

δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα και βάζουμε ότι μας αρέσει,

δεν ταιριάζουν οι ρυθμίσεις άλλων τηλεοράσεων στην δική μας,

δεν γίνεται καλιμπράρισμα χωρίς εξοπλισμό και εμπειρία

και το καλιμπράρισμα γίνεται στην εικόνα που παίρνουμε από εξωτερική πηγή (DVD, BD)...

...πάντα υπάρχει και η επιλογή ....

.... 'αφού μου αρέσει αυτό που βλέπω δεν το πειράζω'.