imjp1982, έχεις κάνει πολλές αναρτήσεις , και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε όλες.
Το αν το μαύρο ξεχωρίζει από το πλαίσιο, ναι ξεχωρίζει σε όλες τις τηλεοράσεις. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί το μάτι να ξεγελαστεί και να νομίζεις ότι είναι το ίδιο, αλλά είναι περισσότερο ψευδαίσθηση παρά πραγματικότητα.
Όμως, το αν το μαύρο είναι το ίδιο με το πλαίσιο, δεν αποτελεί κριτήριο ποιότητας της τηλεόρασης. Δεν είναι κάτι σημαντικό.
Φετινή πανασόνικ (σειρά 30) δεν έχω δει, αλλά η πλειοψηφία των ρεβιουζ συμφωνεί ότι η στάθμη του μαύρου είναι καλή, και τα floating blacks είναι περιορισμένα.
Το μεγάλο ερωτηματικό για μένα, είναι τι θα συμβεί μετά τις 1600 ώρες. Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό τώρα, παρά μόνο οι κάτοχοι στο κοντινό μέλλον.
Σε σχέση με την κούρο, λίγη σημασία έχει από την στιγμή που η κούρο μας τέλειωσε εδώ και τόσο καιρό. Είμαι λίγο δύσπιστος με τα γραφόμενα των σαιτς που παραθέτεις, σχετικά με την άνοδο του μαύρου στην κούρο με το πέρασμα του χρόνου (τύπου πανασόνικ), γιατί θα το είχαμε δει σε 2 συγκριτικά που έχουν γίνει. Σχετικά με την αντίθεση, αν και δεν έχω μετρήσει κούρο, από την θέαση της και μόνο δύσκολα θα δεχόμουν κάτω από 6000:1. Το 3500:1 που αναφέρεις για την κούρο, μάλλον θα έλεγα είναι "πλασάρισμα" της πανασόνικ από το σαιτ που το βρήκες παρά πραγματικότητα.
Από την άλλη, τα 3000:1 της πανασόνικ, δεν την κάνει κακή τηλεόραση. Είναι μια ικανοποιητική τιμή αντίθεσης, ενώ ταυτόχρονα είναι μια σύγχρονη τηλεόραση με αρκετές ευκολίες (IFC, cinema smooth, 3Δ, κλπ).
Αν την αγοράσεις, θα πρέπει να αποδεχθείς ότι ίσως χρειαστεί στο τηλεοπτικό να βλέπεις με το IFC ενεργό, και ότι στον χρόνο (1500-1600 ώρες) ίσως συμβεί μια μικρή υποχώρηση στην ποιότητα απεικόνισης. Αλλά αν ψάχνεις μια τηλεόραση για θέαση ταινίας σε σκοτεινό δωμάτιο, είναι μάλλον μονόδρομος.