Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρήγγειλε ένας φίλος την 55VT30.. ανυπομονώ να τη δω :D

Για extra γυαλιά, υπάρχουν τίποτα φτηνότερα που να κάνουν τη δουλειά ή πάει γι' αυτό το σετάκι;

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...essories/Panasonic-3D-Active-Glasses-Pack.htm

Περιμενουμε ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...Δυστηχως δεν υπαρχουν φτηνα γυαλια για ενεργες τηλεορασεις..Το μονο παρηγορο ειναι οτι εχουν ηδη αρχισει τις προσφορες πακετων 3D γυαλιων...

Μύθος ;)

Για την ακρίβεια οι Kuro είχαν ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση από τις αντίστοιχες Panasonic:

Calibrated Pioneer PDP-LX5090: 272 Watt
Calibrated 50PZ800: 314 Watt
Calibrated 50PZ81: 301 Watt

(Αρκετοί νοσταλγοί του παρελθόντος θα ρωτήσουν εύλογα το... πόρισμα σε σύγκριση με τον μύθο της Kuro. θα απαντήσω δια της ατόπου. Δεν πιστεύω ότι μία σημερινή Kuro, με τις επιβολές που ισχύουν για την μείωση της κατανάλωσης, θα μπορούσε να αποδώσει διαφορετικά)Απο το review της 50VT30 στο Fullhd.grΜιλαμε για ανθρωπους που εχουν πραγματικες γνωσεις και χρονια εμπειριας και για να το λενε και να το ξαναλενε περι ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,πρεπει να παιζει το ρολο του στην πορεια που ειχε εως τωρα η Pionner αλλα και αυτη που εχει τωρα η Panasonic αλλα και ολες οι τηλεορασεις

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ξερω πραγματικα τι να πιστεψω για το μαυρο πλεον...Το πως και το γιατι..Η Pany εχει φτασει σε ενα εκπληκτικο επιπεδο μαυρου,αλλα υπολιπεται συγκριτικα με αυτο της Pionner και πρεπει και θα το κανει καποια στιγμη,να ξεπερασει μια τελειωμενη εταιρια αν θελει και αυτη να γραψει ιστορια...Θα το κανει...Τοθεμα ομως ειναι ποτε;;;Σε ολα τα αλλα επιπεδα περα του μαυρου εχει φτασει τις κορυφαιες Pionner και τις εχει ξεπερασει κιολας...Αλλα πρεπει να γινει το number one και συντομα και να μην καθυσιχαζεται βλεποντας τους αλλους να μην την απειλουν

Τα πάντα είναι θέμα επιλογών φίλε μου.

Η Panasonic όπως και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές ελάχιστα ενδιαφέρονται στο να τους "γράψει η ιστορία". Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το μέγιστο κέρδος, οπότε ανά εποχή εστιάζουν στο κομμάτι της πίτας που έχει περισσότερο "φαί" και αυτή την εποχή το "φαί" είναι στην προβολή 3D και στις επονομαζόμενες "SmartTV's" με αυξημένες δικτυακές ικανότητες, video on demand μέσω δικτύου κλπ. Λογικό είναι και η Panasonic να δίνει βάρος σε αυτούς τους τομείς.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οταν η τηλεόραση δείχνει μαύρο, έχει μειωμένη κατανάλωση.

Η κατανάλωση αυξάνεται όσο αξάνεται η φωτεινότητα.

Ακριβως αυτο...Γιαυτο λεω οτι πραγματικα απορω με καποια πραγματα...Οταν ομως αναφερουν περι οικολογιας και καταναλωσης ανθρωποι του ΧΩΡΟΥ που ειναι η δουλεια τους αυτοι και δεν κανουν και αλλη,τοτε κατι θα ξερουν...Τεσπα...Προσωπικη γνωμη οτι μιλαμε βεβαια για λεπτομερειες γιατι το θεμα αρχισε απο την διαφορα μαυρου Panasonic-Kuro και η πραγματικοτητα ειναι πως η διαφορα ειναι απιροελαχιστη οχι στα νουμερα οσο στην πραξη...

O Κωτσόβολος παζαρεύει online την τιμή της 65αρας VT30 μέχρι 3936 ευρώ πάντως. Για όποιον ενδιαφέρεται...

O Κωτσόβολος παζαρεύει online την τιμή της 65αρας VT30 μέχρι 3936 ευρώ πάντως. Για όποιον ενδιαφέρεται...

3936 ευρω η 65;;;Μονο online;Αν πας απο εκει δηλ ποσο την δινουν;

Η μεγαλυτερη απορια μου εχει να κανει με το γεγονος οτι ακομα η Pany δεν εχει φτασει το επιπεδο μαυρου της Pionner και αρχιζω να πιστευω και γω πως εχει να κανει με την οικονομια...Το εχουν πει και στο fullhd.gr..Οι Kuro τραβουσαν πολυ ΧΥΜΟ απο τα εργοστασια της ΔΕΗ για να ΠΑΙΞΟΥΝ....

Όπως έγραψε ήδη και ο Γιώργος, αυτή η άποψη αποτελεί απλά έναν μύθο...

Έναν μικρό ρόλο στο μαύρο της Kuro, έπαιζε μεν το εμπρόσθιο φίλτρο που τοποθετούνταν στο πάνελ, που ήταν λίγο πιο σκούρο από το συνηθισμένο χάρη στη σχετικά υψηλή για την εποχή απόδοση των πάνελ, το βασικό όμως χαρακτηριστικό που επέτρεπε αυτή τη χαμηλή στάθμη του μαύρου, ήταν μία νέα μέθοδος που είχε πατεντάρει η Pioneer για την τοποθέτηση του διηλεκτρικού MgO στην εσωτερική επιφάνεια του πάνελ: αντί να το ψεκάζει εν είδει βαφής, χρησιμοποιούσε μία ειδική μέθοδο εξάχνωσης που επέτρεπε την τοποθέτηση του σε σταθερή κρυσταλλική μορφή. Με τέτοιου τύπου δομή του διηλεκτρικού, ήταν δυνατόν για το πάνελ να λειτουργήσει αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα, χρησιμοποιώντας σημαντικά μικρότερη τάση για τους παλμούς erase/reset σε σχέση με τον ανταγωνισμό και επιτυχάνοντας έτσι σημαντικά βαθύτερο μαύρο κατά τη λειτουργία. Το μειονέκτημα που έχει η συγκεκριμένη μέθοδος τοποθέτησης του MgO κατά την κατασκευή των πάνελ, είναι πως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να την περάσουν με αρκούντως οικονομικό τρόπο στη μαζική παραγωγή, ώστε να επιτρέπει τις τιμές των τηλεοράσεων να παραμένουν στα χαμηλά επίπεδα που τις έχουμε συνηθίσει σήμερα...

Όπως έγραψε ήδη και ο Γιώργος, αυτή η άποψη αποτελεί απλά έναν μύθο...

Έναν μικρό ρόλο στο μαύρο της Kuro, έπαιζε μεν το εμπρόσθιο φίλτρο που τοποθετούνταν στο πάνελ, που ήταν λίγο πιο σκούρο από το συνηθισμένο χάρη στη σχετικά υψηλή για την εποχή απόδοση των πάνελ, το βασικό όμως χαρακτηριστικό που επέτρεπε αυτή τη χαμηλή στάθμη του μαύρου, ήταν μία νέα μέθοδος που είχε πατεντάρει η Pioneer για την τοποθέτηση του διηλεκτρικού MgO στην εσωτερική επιφάνεια του πάνελ: αντί να το ψεκάζει εν είδει βαφής, χρησιμοποιούσε μία ειδική μέθοδο εξάχνωσης που επέτρεπε την τοποθέτηση του σε σταθερή κρυσταλλική μορφή. Με τέτοιου τύπου δομή του διηλεκτρικού, ήταν δυνατόν για το πάνελ να λειτουργήσει αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα, χρησιμοποιώντας σημαντικά μικρότερη τάση για τους παλμούς erase/reset σε σχέση με τον ανταγωνισμό και επιτυχάνοντας έτσι σημαντικά βαθύτερο μαύρο κατά τη λειτουργία. Το μειονέκτημα που έχει η συγκεκριμένη μέθοδος τοποθέτησης του MgO κατά την κατασκευή των πάνελ, είναι πως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να την περάσουν με αρκούντως οικονομικό τρόπο στη μαζική παραγωγή, ώστε να επιτρέπει τις τιμές των τηλεοράσεων να παραμένουν στα χαμηλά επίπεδα που τις έχουμε συνηθίσει σήμερα...

Ασε βρε συ παρτάκια να γράψω και εγώ τίποτα .. πάλι σε δικά σου μηνύματα θα παραπέμπω :flipout::flipout::flipout:

Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε η συσχέτιση μεταξύ απόδοσης μαύρου με κατανάλωση από τον φίλο (άλλωστε και το fullhd.gr δεν τα σχετίζει). Αλλά μπορούμε να βγάλουμε την Pioneer έξω από την κουβέντα και να δούμε μόνο την Panasonic η οποία μέσα σε μια διετία μείωσε σημαντικά την κατανάλωση των πλάσμα της ενώ ταυτόχρονα καλυτέρευσε και το μαύρο τους.

3900 12 ατοκες Welcome stores Θεσσαλονικη

Ασε βρε συ παρτάκια να γράψω και εγώ τίποτα .. πάλι σε δικά σου μηνύματα θα παραπέμπω :flipout::flipout::flipout:

Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε η συσχέτιση μεταξύ απόδοσης μαύρου με κατανάλωση από τον φίλο (άλλωστε και το fullhd.gr δεν τα σχετίζει). Αλλά μπορούμε να βγάλουμε την Pioneer έξω από την κουβέντα και να δούμε μόνο την Panasonic η οποία μέσα σε μια διετία μείωσε σημαντικά την κατανάλωση των πλάσμα της ενώ ταυτόχρονα καλυτέρευσε και το μαύρο τους.

Η ςυσχετιση φιλε Γιωργο εγινε,διοτι ειδικοι στο χωρο οπως ανεφερα και πιο πριν τα λενε αυτα και θελω να πιστευω οτι δεν τα λενε απλα για να τα πουν αλλα επειδη εχουν καποια βαση...Αυτο και τιποτε αλλο...Απο κει και περα το τι ισχυει στην πραξη λιγο νοημα εχει πλεον αφου η Pionner σταματησε την κατασκευη πλασμα και η Pany ειναι η κορυφαια αυτη την στιγμη...Και εννοειτε οτι θα προτιμουσα και μια ενεργη εταιρια κατασκευαστρια πλασμα να ειναι η καλυτερη και στην πραξη και στα χαρτια...

εφτασα τις 200 ωρες!θελω προτασεις για σωστες ρυθμισεις απο εδω κ περα..τι να κανω απο εδω κ περα με τις στατικες εικονες οπως σε παιχνιδια κ λογοτυπα αλλα και στατικα γραμματα οπως στις ειδησεις και αλλου..

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η ςυσχετιση φιλε Γιωργο εγινε,διοτι ειδικοι στο χωρο οπως ανεφερα και πιο πριν τα λενε αυτα και θελω να πιστευω οτι δεν τα λενε απλα για να τα πουν αλλα επειδη εχουν καποια βαση...

Θα με αναγκάσεις να γίνω "κακός" και προσπαθούσα να το αποφύγω -bye-

Στο review που αναφέρεσαι δίνει ιδανικές χρωματικές ρυθμίσεις της VT30 με την χρήση του CMS που είναι διαθέσιμες μόνο στα δυο isf modes και ταυτόχρονα δηλώνει ότι το "Ζωντανο Χρώμα" πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Ας μας πουν οι κάτοχοι της VT30 αν είναι δυνατόν να ενεργοποιήσεις το Ζωντανό Χρώμα σε κάποιο ISF mode ;)

Στο review της D8000 αναφέρεται ότι η Samsung Μ91 είχε local dimming, ενώ δεν είχε.

Απλά ανέφερα δυο πρόσφατες ανακρίβειες για να δεις ότι και οι ειδικοί κάνουν λάθη. Θα μπορούσα να αναφέρω και τα μαργαριτάρια του γιαννακη του τοξότη (aka John Archer) που τεστάρει 14 τηλεοράσεις την ημέρα και γράφει reviews για Αγγλικά περιοδικά και sites, αλλά για αυτόν χρειάζεται πολυσέλιδο ξεχωριστό νήμα:flipout:

Κατά την γνώμη μου καλό είναι να είμαστε όλοι λίγο πιο "καχύποπτοι" και να φιλτράρουμε κάθε εισερχόμενη πληροφορία από όπου κι αν προέρχεται.

Αν θες την προσωπική μου γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος που έβαλε την κατανάλωση στο παιχνίδι κάνοντας μια αόριστη τοποθέτηση που δεν έχει λογική βάση και που δεν μπορεί να αποδειχτεί, ήταν απλά μια έξυπνη ντρίπλα για να αποφύγει την απευθείας σύγκριση και να μην στεναχωρήσει κανέναν.

εφτασα τις 200 ωρες!θελω προτασεις για σωστες ρυθμισεις απο εδω κ περα..τι να κανω απο εδω κ περα με τις στατικες εικονες οπως σε παιχνιδια κ λογοτυπα αλλα και στατικα γραμματα οπως στις ειδησεις και αλλου..

Όσο το επίπεδο της φωτεινότητας είναι σε λογικά πλαίσια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα φίλε μου. Από εδώ και πέρα απλά φρόντισε να χαρείς την τηλεόραση σου -bye-

Για βέλτιστες ρυθμίσεις η πιο εύκολη λύση είναι το default THX mode.

Last edited:
Θα με αναγκάσεις να γίνω "κακός" και προσπαθούσα να το αποφύγω -bye-

Στο review που αναφέρεσαι δίνει ιδανικές χρωματικές ρυθμίσεις της VT30 με την χρήση του CMS που είναι διαθέσιμες μόνο στα δυο isf modes και ταυτόχρονα δηλώνει ότι το "Ζωντανο Χρώμα" πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Ας μας πουν οι κάτοχοι της VT30 αν είναι δυνατόν να ενεργοποιήσεις το Ζωντανό Χρώμα σε κάποιο ISF mode ;)

Στο review της D8000 αναφέρεται ότι η Samsung Μ91 είχε local dimming, ενώ δεν είχε.

Απλά ανέφερα δυο πρόσφατες ανακρίβειες για να δεις ότι και οι ειδικοί κάνουν λάθη. Θα μπορούσα να αναφέρω και τα μαργαριτάρια του γιαννακη του τοξότη (aka John Archer) που τεστάρει 14 τηλεοράσεις την ημέρα και γράφει reviews για Αγγλικά περιοδικά και sites, αλλά για αυτόν χρειάζεται πολυσέλιδο ξεχωριστό νήμα:flipout:

Κατά την γνώμη μου καλό είναι να είμαστε όλοι λίγο πιο "καχύποπτοι" και να φιλτράρουμε κάθε εισερχόμενη πληροφορία από όπου κι αν προέρχεται.

Αν θες την προσωπική μου γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος που έβαλε την κατανάλωση στο παιχνίδι κάνοντας μια αόριστη τοποθέτηση που δεν έχει λογική βάση και που δεν μπορεί να αποδειχτεί, ήταν απλά μια έξυπνη ντρίπλα για να αποφύγει την απευθείας σύγκριση και να μην στεναχωρήσει κανέναν.

Όσο το επίπεδο της φωτεινότητας είναι σε λογικά πλαίσια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα φίλε μου. Από εδώ και πέρα απλά φρόντισε να χαρείς την τηλεόραση σου -bye-

Για βέλτιστες ρυθμίσεις η πιο εύκολη λύση είναι το default THX mode.

Τεσπα..Απο εδω και περα θα εχω πανω απ'ολα εμπυστοσυνη στα ματακια μου παρα τα διαφορα reviews-previews απο που και αν ειναι αυτα..Ειτε Fullhd.gr,ειτε HDTV Test,ειτε τα διαφορα Forums....

Οπως ειπε και ο φιλος Γιωργος,το καλυτερο mode ειναι το THX για να βλεπεις ταινιες..Απλα θεωρω πως πρεπει να συνεχισεις να εισαι προσεχτικος οσον αφορα το θεμα των στατικων εικονων και κυριως αυτων που εχουν τα βιντεοπαιχνιδια...Μη γραφεις 2-3 συνεχομενου gaming χωρις την αλλαγη σε full screen εικονας πχ τηλοπτικου καναλιου...Η εστω αφου εχεις την επιλογη υου scrolling bar,βαζε την καθε μια ωριτσα για λιγο να παιζει και συνεχιζε μετα το game που θελεις..

το scrolling bar που είναι?επίσης δεν χρειάζομαι καμια αλλαγή για ΤΗΧ mode σε πχ eco,gamma,ifc και σε αλλα τέτοια?2 ώρες στατικής εικόνας με αρκετά cut scenes υπάρχει περίπτωση να πειράξουν?όπως Για το nba2k11,προ,fifa buzz?για τα κανάλια ποσο να Τ'αφήνω να παίζουν στο ίδιο κανάλι?sorry που ρωτάω πολλά αλλα είναι η πρώτη μου πλάσμα k ξέρετε..

Last edited:
to scrolling bar poy einai?episis den xreiazomai kamia allagi gia thx mode se px eco,gamma,ifc kai se alla tetoia?2 wres statikis eikonas me arketa cut scenes yparxei periptwsi na peiraxoun?opws goa to nba2k11,pro,fifa buzz?gia ta kanalia poso na t'afinw na paizoun sto idio kanali?sorry pou rwtaw polla alla einai i prwti mou plasma k xerete..sorry gia ta greeklish

Sorry που ρωτας;;;Οχι βεβαια μη ζητας συγνωμη προς θεου..Οταν εχουμε μια απορια αυτο πρεπει να κανουμε..Σε default ρυθμισεις το mode THX ειναι παρα πολυ καλο χωρις τιποτε να πειραξεις εσυ...Μονο το IFC που εηναι θεμα γουστου..Αν σου αρεσει να το εχεις στο μετριο...Αν οχι τοτε κλειστο...Ναι για καναλια μην εχει πολυ ωρα σερι να παιζει το Mega πχ..Δεν ειμαι σιγουρο οτι θα εχεις προβλημα αλλα τουλαχιστο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...Στα παιχνιδια τυπου Pro,Fifa κλπ που εχουν μπαρες,νουμερα και αλλα τετοια εικονιδια,καλο ειναι. καθε μιση με μια ωρα να βαζεις το Srolling Bar η κυλιομενη μπαρα στα ελληνικα(Ειναι καπου στο μενου ψαξε και θα το βρεις)να το αφηνεις για λιγη ωρα και μετα συνεχιζε το παιχνιδι σου..Εγω αυτο θα εκανα στημ θεση σου ανεξαρτητα οτι σε πολλα παιχνιιδια δειχνει replay η βιντεακια που εξαφανιζονται κατα την διαρκει αυτων,τα διαφορα στατικα εικονιδια...

στα παιχνιδια μηπως το game mode ειναι καλυτερο κυριως για το input lag?(ή καπως ετσι)οσο για τα καναλια ποση ωρα λες ειναι το σωστο να αφηνω στο ιδιο?τελος το scrolling bar να το χρησιμοποιω(για ποσο κανα 10λεπτο πχ) μονο για games η και για καναλια?

στα παιχνιδια μηπως το game mode ειναι καλυτερο κυριως για το input lag?(ή καπως ετσι)οσο για τα καναλια ποση ωρα λες ειναι το σωστο να αφηνω στο ιδιο?τελος το scrolling bar να το χρησιμοποιω(για ποσο κανα 10λεπτο πχ) μονο για games η και για καναλια?

Το Scrolling Bar ναι μια χαρα ειναι κανενα 5 λεπτο 10 λεπτο ανεξαρτητα αν εβλεπες καναλι πιο πριν χωρις ζουμ η επαιζες καποιο game...Δεν υπαρχει σωστο και λαθος στην χρηση καποιου καναλιου..Αν βλεπεις με ζουμ που δεν θα φενονται τα λογοτυπα,μπορεις να βλεπεις οση ωρα θελεις...Χωρις ζουμ εγω δεν θα αφηνα νε φενεται το Mega ειδικα που εχουν ακουστει τοσα και τοσα,πανω απο 5-10 λεπτα...Οσο για το Game mode δεν το εχω δει στην πραξη με παιχνιδι οποτε δεν μπορω να σου απαντησω...

gergeo το κουραζεις το θεμα και δεν θα ευχαριστηθεις την τηλεοραση σου.
Βαλε την σε THX και κανε οτι θα εκανες και μια οποιαδηποτε τηλεοραση.
Το game mode λεγεται ετσι για να το χρησιμοποιειες σε παιχνιδια ενεργοποιει το pixel orbit και ρυθμιζει σωστα τις αντιθεσεις αν δεν κανω λαθος, γενικα τα modes ειναι φτιαγμενα με τις θεωρητικα καλυτερες συνθηκες οποτε απλα τα επιλεγεις και δεν κανεις τιποτα αλλο.
Το scrolling bar εγω μια φορα το χρησιμοποιησα απο περιεργεια αλλα απ'οτι καταλαβαινω το βαζεις σε περιπτωση που εχεις IR μεχρι να φυγει.

Παντως πρεπει να εχει σχεση και η ευαισθησια του panel.
Εγω δεν εχω δει καποιο σημαδι ουτε μετα απο σερι ταινια στο mega χωρις zoom.

μονο το μεγκα?

φοβαμαι γιατι στην προηγουμενη σονυ ειχα κατι καθετες που χαλουσαν ολη την εικονα..και το φοβαμαι αυτο..