Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ πάντως που το βάζω να κάνει αναητηση για καινούριο firmware στην 55vt30 μου λέει οτι η 1518 εκδοση που έχω είναι η τελευταία και είναι ήδη εγκατεστημένη! Δεν μ βγάζει τίποτα για 1520..

http://www.youtube.com/watch?v=dDX3-1eLeh4&feature=player_embedded#at=66
Βρηκα επιτελους βιντεο της VT30 65" μολις παραλαβω την δικια μου 65αρα θα ανεβασω και εγω.. ανυπομονω... σα να περιμενω δωρο απο τον Αι Βασιλη :p Η εικονα χωρις να ειμαι εμπειρος και βασει του youtube φαινεται εξαιρετικη δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη σας παιδια... :)

Και κάτι ακόμα.. αυτό το πρόβλημα με τα 50Hz που βλέπω και σε ξένα sites... τι ακρειβως ειναι; Τι σημαίνει; Συγνωμη, μαθαίνω και εγω... :s σας ευχαριστω

...

To 50Hz-Bug, αποτελεί μία αδυναμία που εμφανίζεται στους επεξεργαστές εικόνας της Panasonic, αλλά και άλλων εταιρειών, κατά την οποία όταν η τηλεόραση προβάλλει υλικό των 50Hz, δημιουργείται διπλό είδωλο στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο είναι τόσο πιο εμφανές, όσο πιο γρήγορη είναι η κίνηση.

Μέχρι στιγμής, η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, είναι η ύπαρξη κάποιου συστήματος frame interpolation, όπως το IFC.

κατι τελευταιο για την ωρα επειδη εχω γυρισει κι απο ξενυχτι.. αυτη τη στιγμη εχω μια 50αρα SONY rear projection η οποια δεν ειναι καν HD. Ωστοσο μπορει να μην εχω την εικονα που θα θελα (τα bluray τα δειχνει σαν τα DVD) με τα δεδομενα της τεχνολογις τωρα αλλα η τηλεοραση με εχει αφησει σχετικα ικανοποιημένο ολα αυτα τα χρονια (εχει χασει πολυ σε χρωμα τον τελευταιο χρονο 5ο που την εχω). Που θελω να καταληξω.. Διαβαζω ολα αυτα τα "προβληματακια" που εχει η VT30 και ερωτω... Θα τα καταλαβω και θα με ενοχλησουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που να πω.. "μου λειπει η παλια μου τηλεοραση"; Ή μήπως βγαζουμε απο την μυγα ξίγκι; Ευχαριστώ και συγνωμη για την λογοδιαρροια αποψε. Καλημερες σε ολους

Δηλαδή αυτο συμβαινει κυριως οταν βλεπουμε SD καναλια; Σε HD υπαρχει το ιδιο φενομενο;

Αυτό συμβαίνει όταν το εισερχόμενο σήμα είναι υλικό βίντεο στα 50Hz, είτε SD, είτε HD...

Τοποθετώντας το IFC στο "Μεσαίο" για το τηλεοπτικό, δεν αναμένεται να σε προβληματίσει αυτό το θέμα...

Αυτό συμβαίνει όταν το εισερχόμενο σήμα είναι υλικό βίντεο στα 50Hz, είτε SD, είτε HD...

Τοποθετώντας το IFC στο "Μεσαίο" για το τηλεοπτικό, δεν αναμένεται να σε προβληματίσει αυτό το θέμα...
Ευχαριστω

Γιατι οχι μεγιστο?
Εγω το εχω μονιμα στο μεγιστο βλακεια κανω?

Γιατι οχι μεγιστο?
Εγω το εχω μονιμα στο μεγιστο βλακεια κανω?

Υποθέτω πως με το IFC στο μέγιστο θα εμφανίζονται περισσότερα τεχνουργήματα στα κινούμενα στοιχεία και θα είναι πιο έντονο το interpolation.

Η γνώμη μου είναι να "παίξεις" μεταξύ των δύο επιλογών και να επιλέξεις όποια σου κάθεται καλύτερα στο μάτι :a0210:

Υποθέτω πως με το IFC στο μέγιστο θα εμφανίζονται περισσότερα τεχνουργήματα στα κινούμενα στοιχεία και θα είναι πιο έντονο το interpolation.

Η γνώμη μου είναι να "παίξεις" μεταξύ των δύο επιλογών και να επιλέξεις όποια σου κάθεται καλύτερα στο μάτι :a0210:

Εγώ έχω μπερδευτεί με την φετινή σειρά που έβαλε τις 2 διαβαθμίσεις. Αν έχω καταλάβει καλά, στην θέση μεσαίο παίρνουμε το περσινό IFC στο on, και στην θέση μέγιστο παίρνουμε κάτι στα 60 Hz, που δεν ξέρω αν είναι παρεμβολή.
Δεν έχω καταλάβει...

Όχι.Στην μεσαία παίρνουμε το ifc on της σειράς 10 και στο μέγιστο της σειράς 20.Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ανανέωση 100hz και στην δεύτερη 60hz.

Όχι.Στην μεσαία παίρνουμε το ifc on της σειράς 10 και στο μέγιστο της σειράς 20.Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ανανέωση 100hz και στην δεύτερη 60hz.

Για ανέλυσε το λίγο παραπάνω. Τι παρεμβολή γίνεται από τα 50/ι του τηλεοπτικού στα 60/p;
Σε τι διέφερε η παρεμβολή των 20 από των 10;

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ετσι λενε στο αγγλικο φορουμ.

Σε καποιες χωρες της Ευρωπης με καποιο firmware το λυσανε. Ξεκινησε απο την Ισπανια αν θυμαμαι καλα και μετα πιεσαν οι κατοχοι και αλλων χωρων τις κατα τοπους αντιπροσωπειες να βαλουν το ιδιο.
Αυτο ακρειβως διαβασα και εγω..

Στις ''20'' του 2010 δηλαδή,από 24,50 hz μετατρέπονταν σε 60hz (Από τα 60 τι γίνεται άραγε;; :flipout:)Αυτό γίνεται τώρα με την ρύθμιση ''μέγιστο''.Οι panasonic του 2009 μετέτρεπαν τα εισερχόμενα σήματα στα 100 hz.Ρυθμίζοντας την στο μέγιστο παίρνεις μια ομαλή εικόνα,αλλά θα υπάρξουν κάποια τεχνουργήματα(αυτός έιναι ο λόγος που προτιμάται η ρύθμιση ''Μεσαίο'').Σε κάθε περίπτωση έχεις Motion resolution 1080 γραμμές.

Edit:Εννοείται ότι το Interlaced σήμα μετατρέπεται σε progressive.

Για αρχή, θα ήταν διαφωτιστικό να ξεκαθαρίσουμε πότε γίνεται παρεμβολή, και πότε γίνεται προσαρμογή με διάφορα pull down και pull up. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα...

Καλησπέρα! Χθές χρησημοποίσησα την εφαρμογή του Youtube που έχει μεσα η Τηλεόραση.. κ δοκίμασα να δώ κανένα 3d video.. κ πραγματικά μερικά που είδα για τεστ κατι λουλουδια κ τέτοια.. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!! Απλώνεις το χέρι κ τα πιάνεις που λέει ο λόγος... Ξέρει κανείς όμως που μπορώ να βρώ άλλα τέτοια βίντεο να κατεβάσω? Αν μπορείτε να μου δώσετε 5-6 τίτλους απο βίντεο για να ψάξω να κατεβάσω γιατί δεν έχω ιδέα...
Εκτός αυτού.. νοίκιασα χθες απo video club το Piranha σε 3d αλλα δεν μ έκανε κ τόσο αίσθηση...

Και κάτι ακόμα.. για να δώ πόσο ΜΑΥΡΟ είναι το ΜΑΥΡΟ.. πρέπει να κάνω αυτό που διάβασα πριν λιγες μερες στις προηγούμενες σελιδες με το να πάρω μια μαύρη εικόνα κ να την δώ στην οθόνη μου με σβηστά τα φώτα? Ισχύει?

Για αρχή, θα ήταν διαφωτιστικό να ξεκαθαρίσουμε πότε γίνεται παρεμβολή, και πότε γίνεται προσαρμογή με διάφορα pull down και pull up. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα...

Όταν είναι ανοιχτό το IFC, γίνεται παρεμβολή. Χρησιμοποιώντας το AVClub Motion Test ή κάποιο άλλο motion pattern, είναι εύκολο να φωτογραφίσεις τα "επιπλέον καρέ"...

Όσον αφορά το ποιά διαστροφή ώθησε τους τεχνικούς της Panasonic να ρυθμίσουν πιο παρεμβατικά το frame interpolation στα 60fps απ' ό,τι στα 100fps, μάλλον κάτι σε οικονομία στο R&D υποψιάζομαι... :BDGBGDB55:

Γιάννη,όταν δίνουμε σήμα 60hz,με το IFC στο μέγιστο,τι ακριβώς γίνεται;Μετατρέπονται σε 100 καρέ...παραμένουν τα ίδια;