notisxodos
New member
- 1 May 2008
- 66
Εγώ πάντως που το βάζω να κάνει αναητηση για καινούριο firmware στην 55vt30 μου λέει οτι η 1518 εκδοση που έχω είναι η τελευταία και είναι ήδη εγκατεστημένη! Δεν μ βγάζει τίποτα για 1520..
To 50Hz-Bug, αποτελεί μία αδυναμία που εμφανίζεται στους επεξεργαστές εικόνας της Panasonic, αλλά και άλλων εταιρειών, κατά την οποία όταν η τηλεόραση προβάλλει υλικό των 50Hz, δημιουργείται διπλό είδωλο στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο είναι τόσο πιο εμφανές, όσο πιο γρήγορη είναι η κίνηση.
Μέχρι στιγμής, η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, είναι η ύπαρξη κάποιου συστήματος frame interpolation, όπως το IFC.
Δηλαδή αυτο συμβαινει κυριως οταν βλεπουμε SD καναλια; Σε HD υπαρχει το ιδιο φενομενο;
Δηλαδή αυτο συμβαινει κυριως οταν βλεπουμε SD καναλια; Σε HD υπαρχει το ιδιο φενομενο;
ΕυχαριστωΑυτό συμβαίνει όταν το εισερχόμενο σήμα είναι υλικό βίντεο στα 50Hz, είτε SD, είτε HD...
Τοποθετώντας το IFC στο "Μεσαίο" για το τηλεοπτικό, δεν αναμένεται να σε προβληματίσει αυτό το θέμα...
Αυτό συμβαίνει όταν το εισερχόμενο σήμα είναι υλικό βίντεο στα 50Hz, είτε SD, είτε HD...
Τοποθετώντας το IFC στο "Μεσαίο" για το τηλεοπτικό, δεν αναμένεται να σε προβληματίσει αυτό το θέμα...
Γιατι οχι μεγιστο?
Εγω το εχω μονιμα στο μεγιστο βλακεια κανω?
Υποθέτω πως με το IFC στο μέγιστο θα εμφανίζονται περισσότερα τεχνουργήματα στα κινούμενα στοιχεία και θα είναι πιο έντονο το interpolation.
Η γνώμη μου είναι να "παίξεις" μεταξύ των δύο επιλογών και να επιλέξεις όποια σου κάθεται καλύτερα στο μάτι :a0210:
Όχι.Στην μεσαία παίρνουμε το ifc on της σειράς 10 και στο μέγιστο της σειράς 20.Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ανανέωση 100hz και στην δεύτερη 60hz.
Αυτο ακρειβως διαβασα και εγω..Ετσι λενε στο αγγλικο φορουμ.
Σε καποιες χωρες της Ευρωπης με καποιο firmware το λυσανε. Ξεκινησε απο την Ισπανια αν θυμαμαι καλα και μετα πιεσαν οι κατοχοι και αλλων χωρων τις κατα τοπους αντιπροσωπειες να βαλουν το ιδιο.
Για αρχή, θα ήταν διαφωτιστικό να ξεκαθαρίσουμε πότε γίνεται παρεμβολή, και πότε γίνεται προσαρμογή με διάφορα pull down και pull up. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.