Παίδες, χαιρετώ. Δυστυχώς, δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες της συζήτησης - καμιά... 25άρα από την αρχή, και καμιά 10άρα από το τέλος. Έτσι, ζητώ συγνώμη αν είχε απαντηθεί στο ενδιάμεσο - δεν είχα χρόνο να διαβάσω τα πάντα.
Τι "παίζει" με τους υπότιτλους στην VT30;
Προσπαθώ να δω Ελληνικούς αλλά και Αγγλικούς srt σε αρχεία avi που "μοιράζομαι" από Windows 7 (folder sharing) και... "ντεν παίζει". Θέλει υποχρωτικά στήσιμο ξεχωριστού DLNA server - π.χ. του Twonky; Μου φαίνεται περίεργο να βλέπει και να παίζει τα αρχεία AVI με απλό sharing, αλλά να χρειάζονται πρόσθετες κινήσεις για την προβολή υποτίτλων. Για την ώρα, χαίρομαι ένα σκέτο "no subtitles found" (ή κάπως έτσι) όποτε χτυπάω το options καθώς παίζει ένα avi... :-(
Και μια δεύτερη ερώτηξης: "στρώσιμο" και burn in
Την έχω εδώ και ένα μήνα, αλλά αχρησιμοποίητη - απλά της έκανα ένα ψιλο-στρωσιματάκι για περίπου 40 ώρες με τις γνωστές "προτεινόμενες εικόνες από την κάρτα SD" (αυτές με τα διαφορετικής εντάσσεως RGB και grey - τις έπαιξα από SD διότι δεν ήθελα να "κουράζω" τα dvd-players στις κονσόλες μου - ναι, δεν έχω "κανονικό" dvd player). Η πραγματική χρήση ξεκίνησε σήμερα, αν και είχα δει και νωρίτερα κάποια trailers από YouTube και λίγο zapping, να βεβαιωθώ πως "δουλεύει και δεν θα ανατιναχτεί". To the point, λοιπόν...
Από τη στιγμή που οι ώρες "κανονικού στρωσίματος" ήταν μόνο 40, άντε μέχρι 50, θα πρέπει να αγχώνομαι για την πιθανότητα burn in;
Η αλήθεια είναι πως, μέσα σε αυτή την πρώτη μέρα, δεν είδα κανένα πρόβλημα - συνήθως με το έτερον ήμισυ βλέπουμε TV μέχρι να πέσουν διαφημίσεις και να αρχίσει το zapping, οπότε, κατά μέσο όρο, ανά 20-30 λεπτάκια, το κανάλι αλλάζει (και άρα, εξαφανίζεται και το "σταθερό" λογότυπο).
Έλα μου που θέλω να αρχίσω να... λυώνω στις κονσόλες μου, και φοβάμαι για τα σταθερά HUD στα παιχνίδια. Όσοι την έχετε, και ασχολείστε και με gaming, είδατε ποτέ κάποιο αισθητό πρόβλημα; Πόση ώρα παίζετε max, και τι τύπου παιχνίδια (εννοώ πως ένα FPS με cutscenes δεν είναι τόσο "static" όσο ένα... Ασιατικό RPG σε Snes emulator, οπότε μάλλον είναι και λιγότερες οι πιθανότητες burn in). Κάνετε κάτι για να προλάβετε το όποιο πρόβλημα; Zapping? Scrolling bar ανά 5 λεπτά παιχνιδιού; Ζωοθυσίες και σπονδες σε σκοτεινούς θεούς; Κάτι βρε παιδί μου;
Με έχει φάει η ανησυχία... :-D
Φιλικά
Οδυσσέας