Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν θες την γνωμη μου το θεμα περι στρωσιματος ειναι αρλουμπες.
Εγω "εστρωσα" την 30αρα μου για 250+ ωρες και ειχα IR κατα κορον μετα τις 1000 ωρες.

Δεν ξερω ποιος το εμπνευστηκε το" στρωσιμο" αλλα μου φαινεται μια χαζομαρα και θα ελεγα να μην ασχοληθεις.

Στην 50αρα απο την πρωτη μερα την χρησιμοποιω κανονικα χωρις να πολυασχολουμε εκτος απο κανα δυο καναλια οπως ANT,NatGeoHD που το σημα τους ειναι τραγικα opaque.

Εγώ θα τον συμβούλευα να ακολουθήσει αυτά που προέρχονται απο έναν άνθρωπο που ασχολείται και γνωρίζει και επιπλέον αν τ ακολουθήσω (α) δεν θα μου κοστίσουν και (β) δεν επιδεινώνουν την κατάσταση εγγυημένα.

Ηπήρχε μια παλαιότερη μελέτη, που χώριζε την γήρανση του φωσφόρου στις Plasma σε τέσσερα στάδια: 0-200 ώρες, 200-1000, 1000-2000, 2000-~.

Βάσει της μελέτης, το κάθε στάδιο έχει τον δικό του ρυθμό πτώσης των φωσφόρων, με τον πιο γρήγορο να εντοπίζεται στο πρώτο στάδιο (περίπου 4%, αν θυμάμαι καλά), γι' αυτό και αποτελεί το πιο επικίνδυνο στάδιο για burn-in.

Όσον αφορά το image retention, oι απόψεις διίστανται: υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν πως η μετάπτωση σε κοκκώδη υφή από λεία, της επίστρωσης MgO επισυμβαίνει στις 500 ώρες και άλλες που κάνουν λόγο για μακρύτερα διαστήματα, περί τις 2000-3000 ώρες.

Προσωπικά, στο πειραματόζωό μου (U10), μετά τις 1000-1200 ώρες έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά και συνεχώς ο χρόνος που απαιτείται για το ξέπλυμα του όποιου image retention...

Η έννοια του "στρωσίματος" είναι ολίγον παρεξηγημένη, φίλε CASPER. Ένα πάνελ Plasma, "στρώνει" με κινούμενη εικόνα, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Όσον αφορά τους φωσφόρους, μία αυξημένη προσοχή για τις πρώτες 200 ώρες και σταδιακό πέρασμα στην κακομεταχείριση στη συνέχεια, είναι απολύτως αρκετά για να αποφύγεις την όποια πιθανότητα burn-in. Βάσει των μελετών αυτών, μετά τις 1000-2000 ώρες, οι Plasma συμπεριφέρονται ως CRT και καλύτερα, στο θέμα του burn-in των φωσφόρων (αυτό το τελευταίο μένει να αποδειχθεί και στην πράξη βέβαια για τον καθένα, αν και μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια αναφορά από μέλος, για αποτύπωμα σε μεταγενέστερη φάση της ζωής μιας Plasma).

Το image retention, όπως έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, αποτελεί φυσιολογική "παρενέργεια" της λειτουργίας ενός πάνελ πλάσματος. Όλα τα πάνελ Plasma, διαθέτουν εσωτερικά μία επίστρωση MgO, της οποίας η βασική λειτουργία είναι να αποτελεί το διηλεκτρικό μέσον ανάμεσα στα ηλεκτρόδια και το αέριο (δευτερευόντως, αποτελεί και φίλτρο για το υπεριώδες, μια και το MgO είναι απολύτως αδιαφανές σε αυτά τα μήκη κύματος). Όταν συσσωρεύονται τοπικά φορτία σε αυτήν την επίστρωση, λόγω συνεχούς προβολής στατικής εικόνας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεταβολή, τοπικά, της τάσης οδήγησης του πάνελ, κάτι που εκφράζεται οπτικά με το image retention.

Όταν ένα πάνελ Plasma είναι καινούριο, αυτή η επίστρωση είναι λεία. Κατά τις πρώτες εκατοντάδες ώρες λειτουργίας, μεταπίπτει σιγά-σιγά σε κοκκώδη, κατάσταση στην οποία παραμένει για το υπόλοιπο της ζωής του πάνελ. Όσο βρίσκεται σε λεία κατάσταση, πλεονάζοντα ηλεκτρικά φορτία μπορούν να συσσωρευτούν πιο γρήγορα και αποβάλλονται με αργότερο ρυθμό. Σε κοκκώδη κατάσταση, συμβαίνει το αντίθετο: τα πλεονάζοντα φορτία συσσωρεύονται πιο δύσκολα και αποβάλλονται ταχύτερα.

Γι' αυτό, όσο γράφει ώρες ένα πάνελ Plasma, το image retention επισυμβαίνει δυσκολότερα και ξεπλένεται πολύ πιο γρήγορα.

Στη φάση που η επίστρωση MgO είναι ακόμα λεία, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος, με υπερβολικά μακροχρόνια προβολή στατικής εικόνας (τριψήφιος αριθμός ωρών, συνεχόμενα) να προξενηθεί δομική αλλοίωση σε αυτή και να έχουμε μόνιμο image retention. Όταν όμως η επίστρωση έχει μεταπέσει σε κοκκώδη κατάσταση, είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οκ. Θέλω να βάλω να δω ένα έργο.
Το έργο θεωρητικά κρατάει 2 ώρες. Ας πούμε ότι στα διαλείματα αλλάζω κανάλι.
Τι θα γίνει δηλαδή, θα έχω ίχνος όπου για να καθαρίσει τις 2 ώρες έργου, θα θέλει 2 μέρες χιόνια?

Αν αυτό κατάλαβες , απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά....

Εμ, με τα 'στρωσιματα' και τοσα που διαβαζει ο ανθρωπος εχει πανικοβληθει.....
Κοιτα αυτο εδω και θα εισαι οκ.

Aνδρεα πολυ το προσπαθεις το θεμα.Αρκετες φορες ειναι κουραστικο.Απλα αυτο που ειπωθηκε ειναι σαν το clouding που βλεπουν μερικοι αετοι στα καταστηματα και συγκρινουν και μαυρο.Δεν βαριεσαι;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς και πιο ειναι το πρόβλημα σου ;

Με πιο απλα λογια ηθελα να πω χαρας το κουραγιο σου που εχεις την vt και ξερις αν υπαρχουν βελτιωσεις η οχι παρολα αυτα καθεσε και τα διαβαζεις,kai εξηγειςΤι παρεξηγησες;Αν σε ενοχλησε κατι sorry

Παιδια καλημερα. Ηθελα μια βοηθεια απο καποιον γνώστη. Να μου πειτε αν μπορειτε σε ποιο mode ειναι το καλυτερο για να βλεπω συγκεκριμενα πραγματα. Δηλαδη, σε ποιο mode ειναι ιδανικο να βλεπεις ταινια, σε ποιο να παιζεις video games, σε ποιο να βλεπεις αγωνα ποδοσφαιρο και σε ποιο να κανεια απλη τηλεοπτικη θεαση. Μιλαω εκτος pro calibration...

Παιδια καλημερα. Ηθελα μια βοηθεια απο καποιον γνώστη. Να μου πειτε αν μπορειτε σε ποιο mode ειναι το καλυτερο για να βλεπω συγκεκριμενα πραγματα. Δηλαδη, σε ποιο mode ειναι ιδανικο να βλεπεις ταινια, σε ποιο να παιζεις video games, σε ποιο να βλεπεις αγωνα ποδοσφαιρο και σε ποιο να κανεια απλη τηλεοπτικη θεαση. Μιλαω εκτος pro calibration...

Χωρίς να είμαι κάτοχος και πριν το calibration, δεν νομίζω να υπάρχουν καλύτερα modes από τα THX Bright Room για μέρα και απλό THX για νύχτα

Για αγώνες και τηλεοπτικό το κανονικό, για games φυσικά το game mode, για ταινίες τσεκάρεις και αποφασίζεις μόνος σου.
Μη φοβάσαι να παίξεις και με τις προρυθμισμένες τιμές όλων των mode, ψάξιμο θέλει.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με πιο απλα λογια ηθελα να πω χαρας το κουραγιο σου που εχεις την vt και ξερις αν υπαρχουν βελτιωσεις η οχι παρολα αυτα καθεσε και τα διαβαζεις,kai εξηγειςΤι παρεξηγησες;Αν σε ενοχλησε κατι sorry
Οκ απλως δεν καταλαβα γιατι θεωρείς κουραστικο να επισημαίνονται κάποια πραγματα.
Εν πάση περιπτώσει δεν νομιζω πως ειναι κακο να προλαβαίνουμε λανθασμένες εντυπώσεις.
Το να γραφουμε πως σε 120-130 ωρες ανεβαίνει η φωτεινότητα του πανελ ( που σημαινει συγχρόνως οτι ανεβαίνει και η σταθμη του μαυρου ) δεν στέκει .

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οκ απλως δεν καταλαβα γιατι θεωρείς κουραστικο να επισημαίνονται κάποια πραγματα.
Εν πάση περιπτώσει δεν νομιζω πως ειναι κακο να προλαβαίνουμε λανθασμένες εντυπώσεις.
Το να γραφουμε πως σε 120-130 ωρες ανεβαίνει η φωτεινότητα του πανελ ( που σημαινει συγχρόνως οτι ανεβαίνει και η σταθμη του μαυρου ) δεν στέκει .

Το αν ανεβαίνει η φωτενότητα δεν το ξέρω. Το ότι στην αρχή είναι χλωμή , σα να έχει μια θολούρα και μετά αστράφτει το έχω ζήσει .
Θα δω αν θα συμβεί το ίδιο και στην επόμενη όταν με το καλό την παραλάβω εντος των επόμενων ημερών

Παιδια στην 55vt50 μου παρατηρω απο την πρωτη μερα οτι οταν υπαρχει γρηγορη κινηση ειτε σε ταινια ειτε σε αγωνα ποδοσφαιρου και οταν υπαρχει κοντινο πλανο, πολλες φορες αλλοιωνεται λιγο στιγμιαια το περιγραμμα και τα ματια των ανθρωπων και μετα φτιαχνει αμεσως. Υπαρχει καποιο setting να ελαττωσω το φαινομενο;

μάλλον είναι τεχνούργημα από το IFC. κατέβασε το αν το έχεις στο μέγιστο και δες τι γίνεται.

Οταν το βαζω στο off φαινεται. Οταν το εχω on μειωνεται αλλα υπαρχει λιγο...

Λοιπον τράβηξα βιντεο με iphone 4s 1080p και το ανέβασα στο youtube για να δειτε με τα μάτια σας πως βλέπω αγώνες ποδοσφαίρου στην 55vt50. Ρύθμιση στο Κανονικό με contrast 47 και brightness 0. Tα συμπεράσματα δικά σας:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το Flickering που ζαλίζει φαντάζομαι δέν είναι ορατό, απλά δέν έχει ρυθμιστεί η κάμερα στα 1/60 ταχύτητα κλέιστρου;

Aν πραγματι "βλεπεις" με τοσο τρεμοπαιγμα, τοτε οντως ειναι απαραδεκτο προβλημα - στην 50vt30 δεν υπαρχει παντως! Μηπωςομως υπαρχει θεμα με την καμερα που λεει ο φιλος παραπανω;