Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εαν σου ειναι ευκολο θελουμε να μας πεις εντυπωσεις μετα το καλιμπραρισμα.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά καλημέρα σε όλους.
Ετοιμάζομαι για αγορά Panasonic Plasma 3D για το σαλόνι μου. Η κύρια χρήση της θα είναι για προβολή ταινιών μέσω media player, nova αθλητικά και κυρίως μπάσκετ ευρωλίγκα και θα έλπιζα σε streaming ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω διαδικτύου. Απόσταση από την Tv γύρω στα 3-3,5 μέτρα. Σαν κονδύλι κοιτάζοντας το skroutz με βλέπω max στα 1500 άρα αυτή τη στιγμή που γράφω φτάνω κοντά σε μια P50VT50. Η διαφορά της με την VT60 (ποιές οι διαφορές στο γυμνό μάτι απλού θεατή?) είναι στα 250 και οι περισσότερες ίντσες P55ST60 στα 50 λιγότερα. Μπορείτε να με καθοδηγήσετε λίγο? Ευχαριστώ.

Εντός ολίγου τα post που δεν αφορούν την VT60, αλλά αγορά νέας τηλεόρασης θα μεταφερθούν στην σωστή κατηγορία.

EDIT

Μεταφέρθηκαν, η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο ..... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112257-Panasonic-Plasma-3D-για-σαλόνι

Last edited:
σοβαρά? τοσο ακριβο ειναι? ξερετε λεπτομερειες πχ ποση ωρα παίρνει να γινει τι μηχανιματα φέρνει ο ανθρωπος κτλ?

Για σας παιδία,
Χάρη στον Γάτο μας JL_? και τον φίλο μας τον Γιάννη Χατζηγεωργίου έκανα ακόμα ένα καλιμπράρισμα με correction matrix.
Το καλύτερο αποτέλεσμα μου έδωσαν του LarryInRI που έχει και αυτός VT60.
Με αυτά έχω λίγο καλύτερα skin tones από ότι με αυτά του zoyd.
Η εικόνα είναι πραγματικά φανταστική.

Να σας δώσω και κάποιες μετρήσεις που έκανα.

Οι μετρήσεις γίνανε με το i1D3 και το HCFR

Μαύρο 0 IRE = 0.002 (φωτεινότητα οθόνης μεσαίο)

ANSI checkboard = Μαύρο 0,006 / Λευκό = 91,41 / ANSI Contrast = 15.235

Μετρήσεις 100IRE Λευκό σε 15% WINDOWS pattern στα διάφορα presets (Contrast 100)
DYNAMIC = 180
NORMAL = 180
CINEMA = 86
THX CINEMA = 135
THX BRIGHT ROOM = 165
CUSTOM = 150 φωτεινότητα οθόνης μεσαίο / 95 φωτεινότητα οθόνης χαμηλή
PRO = 140 φωτεινότητα οθόνης μεσαίο / 90 φωτεινότητα οθόνης χαμηλή

Μετρήσεις 100IRE Λευκό σε full screen στα διάφορα presets (Contrast 100)
DYNAMIC = 55
NORMAL = 60
CINEMA = 55
THX CINEMA = 55
THX BRIGHT ROOM = 55
CUSTOM = 55
PRO = 55

Για σας παιδία,
Χάρη στον Γάτο μας JL_? και τον φίλο μας τον Γιάννη Χατζηγεωργίου έκανα ακόμα ένα καλιμπράρισμα με correction matrix.
Το καλύτερο αποτέλεσμα μου έδωσαν του LarryInRI που έχει και αυτός VT60.
Με αυτά έχω λίγο καλύτερα skin tones από ότι με αυτά του zoyd.
Η εικόνα είναι πραγματικά φανταστική.
...
Θα με βοηθούσε αν μπορούσες να γράψεις και τις τιμές που έβαλες στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, για να τις περάσω και στη δική μου (όπως φαντάζομαι και άλλα μέλη του φόρουμ).

Γεια σας,
Έιμαι ο ευτυχής κάτοχος εδώ και 2 ημέρες της ΤΧ-Ρ50VT60.
Δεν μπορώ να συνδεθώ ούτε ασύρματα ούτε ενσύρματα με την Forthnet σύνδεσή μου(βρίσκει το δίκτυο,συνδέεται με το ρούτερ αλλά όχι με το ίντερνετ,λόγω προβλήματος με την πύλη...).
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για κάποιες προτάσεις για HomeCinema και αν πρέπει να περιμένω να "γράψει" κάποιες ώρες η tv για να κάνω καλιμπράρισμα ή όχι(και γιατί).
Ευχαριστώ πολύ

Για σου stel67,
Θα της ποστάρο σήμερα τα βράδυ, ωστόσο αυτές είναι ρυθμίσεις που ταιριάζουν για την δική μου 50VT60 και δεν ξέρω εάν θα ταιριάξουν και σε κάποια άλλη, μπορεί και να την κάνεις και χειρότερα έτσι.
Το πιο σίγουρο είναι εφόσον έχεις και εσύ 50VT60 να περάσεις της γενικές ρυθμίσεις μου και το gamma (χωρίς τα white balance και color).

Εδώ λοιπόν οι ρυθμίσεις μου.

Αντίθεση = 58
Φωτεινότητα = 7
Χρώμα = 50
Απόχρωση = 0
Οξύτητα = 10
Θερμοκρασία = Θερμό
Ζωντανό Χρώμα = Όχι
Αισθ. περιβ. = Όχι
Μείωση θορύβου = Όχι
MPEG Remaster = Όχι
Resolution remaster = ελάχιστο
Caption smoother = Όχι
Brilliance enhancer = Όχι
Intel. frame creation = ελάχιστο

Προηγμένες ρυθμίσεις
Φωτειν. οθόνης = Μεσαίο
Προσ. έλεγχος gamma = 0
Διεύρυνση μαύρο = 0
Γκάμα χρωμάτων = REC709

Ισορροπία λευκού
R=-9 / G=0 / B=4
Αποκοπή R= 0 / G=0 / B=0

Πιο λεπτ. Λευκό
R G B
10= -11 / -1 / 7
20= 12 / -5 / 5
30= 8 / -3 / 0
40= 9 / -1 / -13
50= 6 / -3 / 1
60= 6 / 1 / -5
70= 1 / -1 / -8
80= 5 / 2 / -5
90= 9 / -2 / 0
100= 0 / 0 / 2

Διαχείριση χρώματος
απόχρωση R = -4
κορεσμός R = -1
Φωτεινότητα R = -1

απόχρωση G = 10
κορεσμός G = -1
Φωτεινότητα G = 4

απόχρωση B = 0
κορεσμός B = 2
Φωτεινότητα B = -2

απόχρωση C = 0
κορεσμός C = 0
Φωτεινότητα C = 3

απόχρωση M = 3
κορεσμός M = 0
Φωτεινότητα M = -12

αποκοπή Y = -4
κορεσμός Y = 2
Φωτεινότητα Y = -1

Gamma = 2.4
Πιο λεπτομερής Gamma
10 = -50
20 = -26
30 = -8
40 = 10
50 = 5
60 = 15
70 = 10
80 = 5
90 = 0
100 = 0

Film Cadence = Ναι
Περιστροφή Pixel = Ναι

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χαιρετώ όλη την παρέα!!!
Γιάννης λέγομαι. Μένω στην εξοχή της Πάτρας, σε σπίτι με ημιυπόγειο. Είμαι φανατικός σινεφίλ και λάτρης ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Όνειρό μου να δημιουργήσω το δικό μου "σινεμαδάκι". Ξεκίνησα με την LZD70 και πέρασα πριν από κάποια χρόνια στην 42G30. Με αυτή τη τηλεόραση στο σαλόνι μας και με την βοήθεια του forum ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις πλάσμα. Η οικογένεια μεγάλωσε και θα μεγαλώσει και άλλο οπότε αποφασίσαμε να μετακινήσουμε τοhobby μας κάτω στα άδυτα του σπιτιού όπου η ένταση του ήχου μπορεί να είναι λίγο πιο αυξημένη από το Mute λόγω των μωρών. Διαβάζω όλα σας τα ποστ και κατέληξα στο topic αυτό εδώ και αρκετό καιρό λόγω της Panasonic VT60.

Παράγγειλα λοιπόν στις 06/12/2013 την 65VT60 από Electronet (5 χρόνια εγγύηση για παραγγελίες μέσα στον Δεκέμβρη). Παραλαμβάνω την τηλεόραση την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαμορφώνω χώρο 3,5μ*3,5μ σε ημιυπόγειο (σκοτεινός χώρος) για Home Theatre. Η VT60 θα δέσει με ένα Panasonic BTT775 και συνδέετε μέσω οικιακού δικτύου με WDLive HUB. Ανοίγω παρένθεση για να σας πω ότι είμαι άπειρος στα settings. Η 42G30 στρώθηκε με ζοομ και τώρα θα ήθελε καλιμπραρισμα για τέλεια εικόνα.

Θα ήθελα να συμμαζέψω σε ένα ποστ τις συμβουλές που δώσατε ο ένας στον άλλο έτσι ώστε όταν ανοίξω την τηλεόραση και την στήσω να ακολουθήσω προγραμματισμένα βήματα για το στρώσιμό της. Πρέπει λοιπόν στην αρχή και για όσες περισσότερες ώρες:

-να γίνει άμεσα κάποιο ΤΕΣΤ για ελλατωματικά Pixel (που μπορώ να το κατεβάσω?). Από το service Panasonic Πάτρας με ενημέρωσαν για DOA 7 ημερών.
-η αντίθεση να κρατηθεί χαμηλά (προτείνετε κάτι συγκεκριμένο?)
-η φωτεινότητα να κρατηθεί χαμηλά (προτείνετε κάτι συγκεκριμένο?)
-κινηματογραφικό προφίλ
-Pixel orbiter ON
-Ambient sensor OFF
-Noise reduction OFF
-Mpeg remaster OFF
-Resolution remaster OFF
-Caption Smoother OFF
-Brilliance enchancer OFF
-IFC (NO ή χαμηλό ή μεσαίο)

όλα αυτά για τουλάχιστον 250 ώρες. Μπορω να αφήνω την τηλεόραση με ζοομ και αυτά τα settings ανοιχτή το βράδυ (με κάποιο B-RAY στρωσίματος ίσως) ώστε να στρώνεται ή πρέπει να ξεκουράζεται?

-σε κάποια φάση μετά το στρώσιμο θα χρειαστεί καλιμπράρισμα η τηλεόραση. Εκτός από τον κο Καστρουνή, μπορω να βάλω μόνος μου settings από τα άλλα παιδιά που έχουν την ίδια TV στις ίδιες ίντσες όπως έδωσε ο sakisadr ή διαφέρει λόγω του χώρου και της φωτεινότητας του κάθε χρήστη?

Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να ευχαριστηθούμε ταινίες και αγώνες με την VT60 γιατί επενδύσαμε πολλά και θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια. Ευχαριστώ :-)

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έλαβα την τηλεόραση.
Μπορείτε να με βοηθήσετε δινοντάς μου τιμές για χαμηλή αντίθεση και χαμηλή φωτεινότητα? Να τα βάλω στο ελάχιστο και να αφήσω κανάλι σε zoom (μια σκάλα μεγέθυνσης έχει η VT60 απ ότι είδα)? Ευχαριστώ.

Εφόσον δεν δείχνει κάποια στατική εικόνα η τηλεόραση (πχ. λογότυπο από κανάλι) είναι περιττό να κατεβάσεις την φωτεινότητα και την αντίθεση.

Παρέλαβα και εγώ μια 50άρα σήμερα. Και επειδή είμαι επιρρεπής σε "αποτυπώματα", έβαλα την αντίθεση στο 0. Και τον αισθητήρα φωτός στο όχι.

Ευχαριστώ Γιάννη... Αν και οι θεάσεις θα αργήσουν, θέλει να γράψει μερικές ώρες πρώτα... -bye-

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT60 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ Γιάννη... Αν και οι θεάσεις θα αργήσουν, θέλει να γράψει μερικές ώρες πρώτα... -bye-

Καμμια σειρουλα σε 1080p νομιζω μπορεις ανετα να βαλεις απο την αρχη για να τη φχαριστηθεις
και να μη χρειαστει να περιμενεις πολυ!
16:9 ειναι, οποτε δεν θα εχεις και θεμα με τις μπαρες.
Anyway, καλοριζικη!!!