Panasonic S1R, S1, S5 full frame φωτογραφία

Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Μιλάμε για θηρίο όχι αστεία!!

Υ.Γ. Από εμφάνιση πάντως από επάνω έτσι όπως τις βλέπω μου αρέσει σαν σώμα περισσότερο της canon, μετά της Nikon, στην συνέχεια της Panasonic και τελευταία την Sony. Οχι ότι παίζει κανένα ρόλο αυτό άλλα έτσι κουβέντα να γίνεται!!

Y.Γ. Απίστευτο πάντως πιο μεγάλο το σετ panasonic s1+24-105f4 από το Nikon D850 + 24-120f4....το ζήσαμε και αυτό, μια Mirrorless να είναι πιο μεγάλη σαν σετ από μια μεγάλη ναυαρχίδα DSLR.
2RwY3K3

http://j.mp/2RwY3K3

Oπως σωστά παρέθεσε την συνέντευξη ο Κώστας ( σε αλλο νήμα ) του Φίλου μας της Olympus (Aki Murata) :ernaehrung004:
τόνισε και δίκιο έχει (Εάν το επόμενο βήμα είναι μεγάλοι φακοί και τεράστιες φωτογραφικές μηχανές, πολλοί άνθρωποι μπορεί απλά να εγκαταλείψουν και να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους αντί..)
βέβαια η EM1X ειναι για Επαγγελματικό επίπεδο ..
ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ο Γιάννης ποιο πάνω, με την διαφήμιση κ ατάκα (έχεις ξεφύγει) ..:coool:

Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Γουστα ειναι αυτα, αλλα ειναι κακασχημη απο οποια πλευρα και αν την βλεπω. Γκορμουτσα με κοχες και μiρρορλες, fails 3 στα 3

Re: Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Συμφωνώ με τη σειρά αυτή ως προς τον σχεδιασμό.

Το μάτι μου πάντως θέλει να κοιτάξει μέσα από το EVF της S1.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Εμένα δεν μου αρέσει το μέγεθος καθόλου αλλά ο σχεδιασμός της δεν με χαλάει, λόγω επαγγέλματος τα τούβλα μου αρέσουν :music-smiley-005: έχω βαρεθεί τις καμπύλες των DSLR . Εργονομικά επίσης με σκλάβωσαν με τα φωτιζόμενο πλήκτρα , το είχε κάνει η OLYMPUS πριν μια δεκαετία στις consumer Ε600-610 Dslr , απορώ γιατί το εγκατέλειψαν. Εδώ βέβαια η υλοποίηση είναι σε σώμα durable οπότε είναι πιο σημαντική.

Κατι σημαντικό το σύστημα σχετικά σύντομα θα έχει περίπου 42 native φακούς (μόλις η Sigma αρχισει να βάζει την μοντουρα L ) στους φακούς της

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Εμένα δεν μου αρέσει το μέγεθος καθόλου αλλά ο σχεδιασμός της δεν με χαλάει, λόγω επαγγέλματος τα τούβλα μου αρέσουν :music-smiley-005: έχω βαρεθεί τις καμπύλες των DSLR . Εργονομικά επίσης με σκλάβωσαν με τα φωτιζόμενο πλήκτρα , το είχε κάνει η OLYMPUS πριν μια δεκαετία στις consumer Ε600-610 Dslr , απορώ γιατί το εγκατέλειψαν. Εδώ βέβαια η υλοποίηση είναι σε σώμα durable οπότε είναι πιο σημαντική.

Κατι σημαντικό το σύστημα σχετικά σύντομα θα έχει περίπου 42 native φακούς (μόλις η Sigma αρχισει να βάζει την μοντουρα L ) στους φακούς της

Άσχετο άλλα νομίζω ότι η Pentax K1 έχει πάνω κρυφό φωτισμό για να βλέπεις στο σκοτάδι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!!χαχα

Re: Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Συμφωνώ με τη σειρά αυτή ως προς τον σχεδιασμό.

Το μάτι μου πάντως θέλει να κοιτάξει μέσα από το EVF της S1.

Αυτό είναι αλήθεια, και εγώ θέλω να ''χώσω'' το μάτι μου μέσα στην S1 και να κάτσω εκει για πάντα!!

Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Αν σκεφτεί κανείς οτι η S1 κιτ με τον 24-120 που είναι και μακρο και έχει και τα κολπα για MF έχει ακριβως ίδια τιμή όσο η α73, νομίζω είναι πολύ ανταγωνιστική, με απείρως καλύτερο σωμα και δυνατότητες κυρίως στο βίντεο.
Απο την άλλη για βίντεο στη κατηγορία αυτή, όποιος επιθυμεί το μικρότερο κόστος, η Ζ6 νομίζω ειναι η χρυσή τομή που με το atomos θα δίνει prores raw.

Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Αν σκεφτεί κανείς οτι η S1 κιτ με τον 24-120 που είναι και μακρο και έχει και τα κολπα για MF έχει ακριβως ίδια τιμή όσο η α73, νομίζω είναι πολύ ανταγωνιστική, με απείρως καλύτερο σωμα και δυνατότητες κυρίως στο βίντεο.
Απο την άλλη για βίντεο στη κατηγορία αυτή, όποιος επιθυμεί το μικρότερο κόστος, η Ζ6 νομίζω ειναι η χρυσή τομή που με το atomos θα δίνει prores raw.

Ναι άλλα με πολύ μεγαλύτερο σώμα σε σχέση με την Α7ΙΙΙ και με ερωτηματικό στο κομμάτι του AF στο βίντεο που εκει η Sony είναι Βασιλιάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Νίκο είσαι ευχαριστημένος από το κράτημα και ζύγισμα της α7ΙΙΙ με καλούς ζουμ φακούς? Ναι μεν με τους μικρούς prime δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν νομίζω να είναι ιδανικη η εργονομία του σώματος όταν φορτώνεις βαρύτερους FF φακούς.

Το συγκεκριμένο σώμα εξυπηρετεί τους φακούς που έχει το σύστημα. Οι φακοί δεν είναι λιλιπούτειοι όπως βλέπουμε. Και δεν νομίζω οτι χρειάζεται και γκριπ όπως και εγώ δεν χρειάζομαι γκριπ με την ΕΜ1.2 και την G9 για το 90% των φακών του συστήματος που υπηρετούν. Αντίστοιχα και μια MF πρέπει να σηκώνει και να ζυγίζει σωστά τους δικούς της φακούς.

Ποιόν αισθητήρα φοράει, αυτόν της Towerjazz;

Πάντως η κόντρα είναι αλλού μου φαίνεται:Ποια εταιρεία θα βγάλει τον μεγαλύτερο και βαρύτερο πενηντάρη!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Νίκο είσαι ευχαριστημένος από το κράτημα και ζύγισμα της α7ΙΙΙ με καλούς ζουμ φακούς? Ναι μεν με τους μικρούς prime δεν υπάρχει θέμα αλλά δεν νομίζω να είναι ιδανικη η εργονομία του σώματος όταν φορτώνεις βαρύτερους FF φακούς.

Το συγκεκριμένο σώμα εξυπηρετεί τους φακούς που έχει το σύστημα. Οι φακοί δεν είναι λιλιπούτειοι όπως βλέπουμε. Και δεν νομίζω οτι χρειάζεται και γκριπ όπως και εγώ δεν χρειάζομαι γκριπ με την ΕΜ1.2 και την G9 για το 90% των φακών του συστήματος που υπηρετούν. Αντίστοιχα και μια MF πρέπει να σηκώνει και να ζυγίζει σωστά τους δικούς της φακούς.

Δεν έχω ακούσει κανέναν πάντως να παραπονιέται για το κράτημα της A7, το αντίθετο μάλιστα σχεδόν όλοι εκθειάζουν το πώς κατάφερε όλα αυτά η Sony σε τόσο μαζεμένο σώμα και χωρίς να θυσιάζει κάτι σημαντικό από το κράτημα.....οπότε νομίζω πήρες την απάντησή σου.
Σε κάθε περίπτωση το σώμα της S1 είναι για κατόχους βαριών DSLR και είναι μεγάλο θέμα αυτό για τους γνωστούς λόγους που μην τους ξανααναφέρω πάλι και γίνομαι κουραστικός.
Εχει πολύ δουλειά και δύσκολο έργο η Panasonic πάντως, ρίσκαρε πολύ με τόσο μεγάλο σώμα και με αυτές τις τιμές. Ας περιμένουμε βέβαια τα reviews.

Ποιόν αισθητήρα φοράει, αυτόν της Towerjazz;

Πάντως η κόντρα είναι αλλού μου φαίνεται:Ποια εταιρεία θα βγάλει τον μεγαλύτερο και βαρύτερο πενηντάρη!

Η Panasonic μόλις κέρδισε λοιπόν!!! Που να τον έβγαζε και σε f1,2 δηλαδή!!!χαχα

Και όπως πολλές φορές κάνουμε , ξεχνάμε το βασικό... Τους φακούς!

Να θυμισω ότι όταν βγήκε η σονυ, και για πολύ καιρό της προσαπταμε συνεχως το θέμα των φακών, της πληρότητας και των τιμών.

Τώρα με τη panasonic τη προτείνουμε άνετα, με φακούς μεγαλύτερης αξίας, βάρους και όγκου.

Αντε και πήρες την s1 με τον κιτ... 3500.
Και μετά;
πρέπει κάποιος να περιμένει 1 2 χρονια να βγουν κάποιοι με λογικές τιμές και που να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες.

Σε 1 2 χρονια ισως το σκεφτόμουνα, λέμε τώρα.... Αλλα αυτή τη στιγμή με τίποτα.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Μια S1R με το battery grip της και τον 105/1.4 Art L-mount θέλω και τίποτε άλλο.
Σκασίλα μου για το βάρος και τον όγκο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Η Panasonic μόλις κέρδισε λοιπόν!!! Που να τον έβγαζε και σε f1,2 δηλαδή!!!χαχα

Υπάρχει πρωταθλητής ήδη στην ίδια μοντουρα με παραπάνω γραμμάρια 1065γρ. για την ακρίβεια.

Summilux-50-Full-Width_teaser-2400x787.jpg

1-2 χρόνια δεν χρειάζεται ούτε πρόκειται να περιμένω για φακούς.

Σε λίγους μήνες που θα βγάλει SA- σε L-mount αντάπτορα η Sigma θα είμαι κομπλέ με το καλημέρα με:
24-35/2 Art
85/1.4 Art
135/1.8 Art
180/2.8 APO macro

Τον 105/1.4 Art αν πάρω μόνο σε L-mount.

Native Panasonic δεν νομίζω πως θα χρειαστώ, αφού το CAF για κλάματα θα είναι ούτως ή άλλως. :smash:

Στην προσπάθειά της να την κάνει πιο εργονομική, αναγκαστικά της έδωσε όγκο.
Σαν εμφάνιση όμως δείχνει να σχεδιάστηκε από διακομματική επιτροπή της ελληνικής Βουλής....
Βιαζόμαστε να την κρίνουμε βέβαια, μένει να δούμε από ποιότητα εικόνας τι λέει.
Αν και από τα πρώτα δείγματα του dpreview που είδα......:chinscratch:
Υπομονή.

Και μετά;
πρέπει κάποιος να περιμένει 1 2 χρονια να βγουν κάποιοι με λογικές τιμές και που να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες.

Γιαννη μεχρι το μαιο το πολυ θα εχει βγαλει η Sigma ανταπτορα αντιστοιχο του MC11 και ξαφνικα θα μπορεις να βαλεις ολους τους ART επανω της με αριστη συνεργασια. Οπως καναμε μεχρι να βγαλει τους φακους με E mount δηλαδη και μια χαρα βολευομασταν.

Χωρια που νομιζω οτι η Sigma εκτος απο το να βγαλει ολους τους ART primes σε μοντουρα L συντομα θα βγαλει και dedicated φακους για την μοντουρα αυτη μην αφηνοντας πχ την tamron να κανει παιχνιδι με ζουμακια οπως τον 28-75.

Δεν το ξερω αυτο το τελευταιο απλα το υποθετω. Αλλωστε φετος θα δουμε και SIgma foveon καμερα με L mount οποτε εκει θα ριξουν το βαρος τους.

Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

:
Και όπως πολλές φορές κάνουμε , ξεχνάμε το βασικό... Τους φακούς!

Να θυμισω ότι όταν βγήκε η σονυ, και για πολύ καιρό της προσαπταμε συνεχως το θέμα των φακών, της πληρότητας και των τιμών.

Τώρα με τη panasonic τη προτείνουμε άνετα, με φακούς μεγαλύτερης αξίας, βάρους και όγκου.

Και μετά;

Σε 1 2 χρονια ισως το σκεφτόμουνα, λέμε τώρα.... Αλλα αυτή τη στιγμή με τίποτα.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Το ξαναγράφω γιατί μάλλον το έχασες πιο πριν που το έγραψα , το σύστημα θα έχει μάλλον γρηγορότερα φακούς native χωρίς χρήση ανταπτορα από Canon, Nikon :

«Κατι σημαντικό το σύστημα πολύ σύντομα θα έχει περίπου 42 native φακούς , μόλις η Sigma αρχισει να βάζει την μοντουρα L στους υπάρχοντες φακούς της», ήδη το ανακοίνωσε αυτό πριν 1-2 μήνες.