- PANASONIC TV Line-up 2010 -

TX-P42G20 Review από το hdtvtest.co.uk

tx-p42g20.jpg

cie.jpg

Eπιτέλους σωστό τρίγωνο σε φτηνή Panasonic, αλλά το μαύρο απ' ό,τι φαίνεται παραμένει στα περισυνά επίπεδα...

Μάλλον η μετάγγιση KURO-τεχνογνωσίας θα πρωτοεμφανιστεί στη σειρά του 2011. Αν αναλογιστεί κανείς πως κατά την περίοδο που προσχώρησαν οι τεχνικοί και οι πατέντες της Pioneer στην Panasonic, το μεγαλύτερο μέρος του R&D για τη σειρά του 2010 είχε πραγματοποιηθεί και έμεναν μόνο οι δοκιμές και το στήσιμο των γραμμών παραγωγής, δεν είναι παράλογο. Μπορεί βέβαια κανείς να ελπίζει ακόμα για την VT20... :D

Αν βέβαια η VT20 έχει γονίδια KURO και 10 (ή έστω 5) φορές καλύτερο μαύρο από την G20, φαντάζομαι πως οι μαρκετινίστες της Panasonic δεν θα έχαναν ευκαιρία να το τονίσουν...

To areadvd.de μόλις έπεσε πολύ χαμηλά στην εκτίμισή μου...

Last edited:
On the whole however, SD programmes — as long as the source bit-rate was up to par — were a joy to watch on the Panasonic TX-P42G20 thanks to its inky blacks, excellent contrast, accurate colours and decent upscaling.

Επιτελους...

Οσοι θελετε καλη αποδοση σε τηλεοπτικο και δεν εισαστε κολλημένοι με συγκεκριμενη μαρκα...

...πχ. Philips...:vroam:

...παρακαλω προσέλθετε....:D

YΓ. Ονοματα δεν λεμε...υπολήψεις δεν θιγουμε...:BDGBGDB55:

Επιτελους...

Οσοι θελετε καλη αποδοση σε τηλεοπτικο και δεν εισαστε κολλημένοι με συγκεκριμενη μαρκα...

...παρακαλω προσέλθετε....:D

YΓ. Ονοματα δεν λεμε...υπολήψεις δεν θιγουμε...:BDGBGDB55:

Κάτσε να το δούμε κιόλας από κοντά, γιατί είμαστε και λίγο δύσπιστοι.
Άμα πιστεύαμε αυτά που διαβάζαμε, όλες οι μάρκες έχουν "κορυφαίο" τηλεοπτικό από χρόνια... :flipout:

To areadvd.de μόλις έπεσε πολύ χαμηλά στην εκτίμισή μου...

Γιατί;

Schwarzwert: Exzellent - tiefer geht das Schwarz kaum noch.
Επίπεδο μαύρου: Εξαιρετικό - πιο βαθύ μαύρο είναι σχεδόν αδύνατο

Unterschiede GW20 - GW10:

• Die neue GW20-Baureihe realisiert ein nochmals tieferes Schwarz - das ist das Niveau, welches wir vom CRT-TV her kannten.
Διαφορές GW20 - GW10

Η νέα σειρά GW20 πετυχαίνει ένα ακόμα πιο βαθύ μαύρο - αυτό είναι το επίπεδο, που γνωρίζαμε από τις τηλεοράσεις CRT.

Konkurrenzvergleich:

Pioneer PDP-LX5090: ...Aber - der preiswerte TX-P42GW20 macht deutlich, dass die Technik nicht Halt macht. Das Schwarz erscheint sogar noch satter...
Σύγκριση με τον ανταγωνισμό:

Pioneer PDP-LX5090: ... Όμως - η οικονομική TX-P42GW20 κάνει σαφές, πως η τεχνολογία δεν σταματάει. Το μαύρο φαίνεται ακόμα πιο χορταστικό...

Φτάνουν αυτά; :D

Last edited:
Eπικοινώνησα με τον τοπικό αντιπρόσωπο (Magnet Electric) εδώ στο νησί μου, και κάναμε backorder την G20 50''. Tον ενημέρωσαν ότι Ελλάδα θα φτάσουν τέλη του μήνα. Πιστευω δλδ ότι αρχές Απρίλη -το πολύ- ( και ελπίζω να μην πέσω στις αργίες της Μεγάλης Εβδομάδας) θα την έχω.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

Last edited:
Επιτελους...

H philips έχει απο τα καλύτερα τηλεοπτικά σήματα που έχω δεί , τουλάχιστον η 9603 που σύγκρινα με samsung series 7 sony w5500 kai lg 3k - 4k άλλες δεν έχω δεί.
Τώρα για μαύρο δεν χρειάζετε να το σηζητήσουμε εκεί συμφωνούμε.

Έγινε και η δικιά μου παραγγελιά σήμερα (G20)....μου είπαν πως στις 20 του μήνα θα είναι στο σαλόνι μου!!!!!! ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

Έγινε και η δικιά μου παραγγελιά σήμερα (G20)....μου είπαν πως στις 20 του μήνα θα είναι στο σαλόνι μου!!!!!! ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

Φίλε μου αν επιτρέπεται απο που την παράγγειλες, γιατί εμένα μου είπαν όταν την "έκλεισα" ότι στα τέλη του μηνα θα έρθει Ελλάδα.

Bέβαια απο την στιγμή που μου είπαν τέλη του μήνα δεν σημαίνει ντε και καλά ότι θα έρθει στης 30 ας πούμε.. μπορεί και στης 25 του μήνα να μου στρογγυλοκάθεται. Θα δείξει..

Last edited:
Multirama στην Ρόδο. Μακάρι να ειναι αλήθεια η ημερομηνία που μου είπαν, αλλά απ'την άλλη ποτέ δεν με έχουν απογοητεύσει.

Επίπεδο μαύρου: Εξαιρετικό - πιο βαθύ μαύρο είναι σχεδόν αδύνατο

Διαφορές GW20 - GW10

Η νέα σειρά GW20 πετυχαίνει ένα ακόμα πιο βαθύ μαύρο - αυτό είναι το επίπεδο, που γνωρίζαμε από τις τηλεοράσεις CRT.

Σύγκριση με τον ανταγωνισμό:

Pioneer PDP-LX5090: ... Όμως - η οικονομική TX-P42GW20 κάνει σαφές, πως η τεχνολογία δεν σταματάει. Το μαύρο φαίνεται ακόμα πιο χορταστικό...

Φτάνουν αυτά; :D

Εμ, άμα δεν έχει μετρήσεις... Από "εκτιμήσεις" χορτάσαμε... :flipout:
Σαν να έκανα εγώ review τηλεοράσεις σε τηλεοπτικό. Ούτε την βάση δεν θα έβαζα... :flipout:

Επιτελους...

H philips έχει απο τα καλύτερα τηλεοπτικά σήματα που έχω δεί , τουλάχιστον η 9603 που σύγκρινα με samsung series 7 sony w5500 kai lg 3k - 4k άλλες δεν έχω δεί.
Τώρα για μαύρο δεν χρειάζετε να το σηζητήσουμε εκεί συμφωνούμε.

Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν δούμε τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα να παίζουν, είναι δύσκολο να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Και εμένα μου αρέσει το τηλεοπτικό της δική μου τηλεόρασης, αλλά όταν βλέπω άλλες μάρκες κρίνω ανάλογα με το τι θυμάμαι. Μπορεί σε άμεση σύγκριση να είναι διαφορετικά τα πράγματα... :a0210:

Για αυτές μιλάω γιατί τις είδα να πέζουν δίπλα δίπλα στον κοτσώβολο και τις δοκίμασα και με το λάλπτοπ βέβεα μέσα στα φώτα δεν υπολόγισα το μαύρο και δεν ξέρω και τι ρυθμίσεις είχε η κάθε μιά...
Αλλα ας μην ξεφεύγουμε απο το θέμα...
Και εγώ ώπος τα έλεγαν για την g20 περίμενα μαύρο σχεδόν kuro αλλα τελικά πρέπει να είσαι ειδικός στις μέρες μας για να ξεχωρίζεις τις μαρκετίστικες πα..ριές που λένε, που προσωπικά αρχίζω να τα βλέπω σαν κορο'ι'δία για να αγοράσεις και να σε γελάσουν παρά μάρκετινγκ.

Καλά κάνουμε και ζητάμε το καλύτερο δυνατόν απο μία τηλεόραση. Απλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν γίνεται σε ένα πακέτο των 1500 ευρώ το οποίο διαθέτει ότι καλύτερο απο εικόνα,κίνηση,διπλή ανακλαστική επίστρωση, THX mode,δυνατότητα καλιμπραρίσματος και άλλα τόσα καλούδια, να διαθέτει και το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο.

Και κατά την γνώμη μου ειλικρινά, το μαύρο της G20 αναλογικά με τα λεφτά που δίνεις, και το τονίζω αυτό, αναλογικά, είναι εξαιρετικό. Αν είχε το μαύρο της Κούρο δεν θα είχε 1500 ευρώ απλά πράγματα.

Εν κατακλείδι την θεωρώ τίμια αγορά και πιστευω ότι δεν θα το μετανιώσω με τίποτα.

Εχω LCD που υποτειθεται οτι εχει πολυ καλο μαυρο (Sony W4000) και παλι η διαφορα με την U10 ειναι χαοτικη...αρα θεωρω οτι ειναι δυσκολο να μην μεινει καποιος ικανοποιημενος απο πχ. την G20 (οριακα καλυτερη απο τα περυσινα μοντελα) και ειδικα για προερχομενους απο LCD...

Εγώ είμαι περίεργος να δω σε πόσες τηλεοράσεις φέτος, θα μετρήσει μαύρο 0,02 nits το hdtvtest....:D (το οποίο θεωρώ από τα πλέον αξιόπιστα).

Πέρα από την G20; Φαντάζομαι σε όλες τις local dimming (όσες παρελάσουν από το site τουλάχιστον)...

Σαν πρωτάρης κάνεις ώρες-ώρες...:a0210:

Το φαινόμενο του ότι μερικοί σε κινούμενες εικόνες έβλεπαν καλύτεrο το 0,03 από το 0 των patterns δεν έχει εξηγηθεί ακόμα (εκτός του ότι δεν ξέραν τι βλέπαν ή δεν το είδαν όσοι δεν χρειάζεται να το εξηγήσουν...:flipout:)

2 ερωτήσεις έχω όποιος δύναται να μου απαντήσει.

1. Στην παραγγελία για την G20 που έκανα δεν διευκρίνησα για το χρώμα της. Λογικά θα μου έρθει στο μαυρο έτσι? Γιατί αν βγαίνει και σε δευτερο χρώμα τότε να τον ξανακαλέσω να το διευκρινήσω.

2. Έχω ήδη συνδεδεμένο ένα Set Home Cinema 5.1 και τον Mvision HD 200 Combo. Οκ για το Home Cinema δεν θα κάνω κάτι πέρα του να βάλω το HDMI στην καινούργια του θύρα. Ο Mvision θα μου υποστηρίζει Greek E.P.G λογικά και σε αυτήν σωστά?