Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Ο λόγος που σε ρώτησα είναι γιατί από ότι διαβάζω στα ξένα forums δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι από την αλλαγή. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η εικόνα έγινε χειρότερη (στα μάτια μου έγινε βέβαια καλύτερη...). Επίσης πολλοί έχουν αλλάξει 2-3 boards και ακόμα να φτιάξει το πρόβλημα.

Βέβαια υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που μας δίνουν ελπίδες.

1. Οι περισσότεροι που δεν είναι ευχαριστημένοι έχουν την 37άρα.
2. Στην Αγγλία έχουν διαφορετικό μοντέχο (PX και όχι PV). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το νέο version του dboard που βάζουν είναι το 41.02 και όχι το 41.03 που είναι για τις PV. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει παράπονο από ιδιοκτήτη μοντέλου PV.
3. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το service. Η σωστή τοποθέτηση του dboard δεν είναι ευκολο πράγμα από ότι διαβάζω....

Οπότε μάλλον όλα είναι υπέρ μας. Εκείνο που θα κάνω σίγουρα είναι calibration από τεχνικό. Το είχα πάντα στο νου μου αλλά περίμενα να καταλήξω με το πρόβλημα... Ίσως με calibration να δούμε ακόμα καλύτερη εικόνα (το πιθανότερο).

Μάγκες αυτά που τράβηξα με την συγκεκριμένη τηλεόραση δεν περιγράφονται. Δεν είναι μόνο το πάρε δώσε με το service. Είναι το διάβασμα που έχω ρίξει. Το πάγωμα του dvd να βγάλω φωτογραφίες, να τις βάλω στο forum, να τις στείλω στο service, κ.ο.κ. Τελικά όπως όλα δίχνουν άξιζε. Αλλά ρε παιδιά να παίρνεις καινούρια τηλεόραση και να τρέχεις από την πρώτη βδομάδα στα service και με την αγωνία του αμφίβολου αποτελέσματος? Δεν πρόκειται να το ξανακάνω. Την επόμενη φορά θα διβάζω 6 μήνες πριν ψονίσω!

Τώρα για όλα τα παιδιά που την έχουν πάρει πρόσφατα έχετε τουλάχιστον ένα δεδικασμένο και στην χειρότερη θα πρέπει να μπείτε στην διαδικασία του service (μακάρι βέβαι να μην χρειαστεί).

Όσοι δεν την έχετε πάρει σκεφτείτε το όχι 2 αλλά 10 φορές! Αλλά ξέρω πως νιώθετε. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα με έναν φίλο και την κοπέλα του να δει κάποια μοντέλα 32-37' που είχαμε σταμπάρει για αγορά. Το ότι έχω πρόβλημα με την τηλεόραση το ήξεραν και οι 2. Και μάλιστα ο φίλος μου το έχει δει και στην πράξη.
Γυρνάγαμε με τις ώρες. Τελικά ξέρετε που κατέληξαν? Στην Panasonic την 37άρα. Ρε σεις καθείστε καλά τους λεω. Που πάτε να μπλέξετε?
Ρε συ μου λένε, δεν βλέπεις πως παίζουν οι άλλες δίπλα της? Τι θες δηλαδή να δώσουμε 3000 να πάρουμε την εικόνα της Panasonic αφού μπορούμε να την πάρουμε με 900 ευρώ! Ρε με τίποτα δεν με άκουγαν. Βέβαια δεν έχουν παραγγείλει ακόμα αλλά μόλις τους πω ότι είχα καλά αποτελέσματα από το service, ξέρω πολύ καλά ποια θα παραγγείλουν! Τι να πει κανείς? Δεν τους ρίχνω και άδικο γιατί και γω όταν την πήρα το ήξερα ότι έχει πρόβλημα. Αλλά άλλο να το ζεις. Τελείως διαφορετικό....

Τα σέβη μου :grandpa:

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο αλλά και εγώ που την έψαχνα κάνα χρόνο, γενικά ήμουν απογοητευμένος,
Η μια (Sony 52 x2000) είχε 3 μήνες παράδοση και 4700€ τελική τιμή.
Η άλλη (pioneer 507 ) 4000€ και χειρότερη εικόνα από την panny.
Η τελευταία επιλογή μου (Sony 50 rear projector) 2300€ αλλά δεν χωράει πουθενά.
Οπότε με 1250 που την πήρα μάλλον έκανα την σωστή επιλογή.
Ο χρόνος θα δείξει όμως.

μπραβο ρε φιλε...καλοριζικη παλι!!χαρηκα ειλικρινα που ολα πηγαν καλα γιατι για να πω την αληθεια ειχα πραγματικα αγωνια αφου η υποθεση αλλαγης του board ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ .ειδικα η ρυθμισεις που πρεπει να γινουν μετα την τοποθετηση του ειναι πολλες και χρειαζονται τρομερη προσοχη,γνωσεις και υπομονη!!!αντε να ηρεμησουμε λιγο.....

μπραβο ρε φιλε...καλοριζικη παλι!!χαρηκα ειλικρινα που ολα πηγαν καλα γιατι για να πω την αληθεια ειχα πραγματικα αγωνια αφου η υποθεση αλλαγης του board ειναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ .ειδικα η ρυθμισεις που πρεπει να γινουν μετα την τοποθετηση του ειναι πολλες και χρειαζονται τρομερη προσοχη,γνωσεις και υπομονη!!!αντε να ηρεμησουμε λιγο.....

Δημήτρη επειδή έχεις ιστορικό με το service και σε ξέρουν θα σου πρότεινα να το τολμήσεις. Μέσα σε 2 μέρες είχα την τηλεόραση πίσω. Έχεις τραβήξει και συ πολλά (βασικά χάρη σε σένα μάθαμε για το πρόβλημα) και πιστεύω ότι αξίζει να το κάνεις. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει τουλάχιστον με αυτά που βλέπω μέχρι τώρα που μιλάμε...

Τώρα θυμήθηκα τι μου είχε πει ο τεχνικός από το τηλέφωνο:

"Εντάξει το dboard. Το αλλάξαμε επιτυχώς!"

"Παίζει η τηλεόραση" - Τον ρωτάω :flipout:

"Ε αν δεν έπαιζε θα σε παίρναμε τηλέφωνο?" - Μου απαντάει :violent-smiley-030:

"Και όχι μόνο παίζει, αλλά εγώ βλέπω καλύτερη και καθαρότερη εικόνα από πριν" - Μου απαντάει (να διευκρινύσω ότι από τα τόσα τηλέφωνα που τους έχω κάνει ότι μιλάγαμε, λες και γνωριζόμασταν χρόνια :grinning-smiley-043)

Λοιπόν την τελευταία του κουβέντα την επιβεβαιώνω σύμφωνα με αυτά που βλέπω.

Ελπίζω να μην σας πρίζω αλλά επειδή δεν τράβηξα και λίγα θα ήθελα όλοι όσοι έχετε πρόβλημα να πάρετε λίγο τα πάνω σας!!!

Φίδια είναι θα τα φάμε -bye-

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Δημήτρη εσύ τι σκέφτεσαι να κάνεις?
Σε ρωτάω γιατί εάν θυμάμαι καλά η δική σου είχε μεγάλο πρόβλημα.

ειλικρινα παιδια εχω ηρεμησει και δεν δινω και τοσο σημασια τελευταια.οταν το προβλημα κατασταλαξει και βρω την ευκαιρια(καλως η κακως εχουμε και αλλα πραγματα να κανουμε)θα την παω.προς το παρων χαρηκα ειλικρινα με την περιπτωση σου Νεκταριε!!!

Στέργιο αν μπορούσες να τους πείσεις να την στείλεις όταν θα έρθει το ανταλακτικό θα ήταν σούπερ (λίγο δύσκολο βέβαια..)

Καλημέρα σας -bye-

Τόσο εύκολα νομίζατε ότι θα ξεμπλέκαμε? :flipout:

1. Το HDMI1 σε stand by με το σήμα του DVD δίνει χιόνι. Και πολύ μάλιστα. Τώρα μέσα στην ταινία δεν κατάλαβα κάτι αλλά μπορεί και να μειώνει την ποιότητα της.
2. Το HDMI2 είναι ολόσωστο. Κανένα χιόνι.
3. Η εικόνα κάνει burn-in για πλάκα. Μισή ώρα θέαση φτάνει για μείνει σηματάκι στην τηλεόραση, κλπ.
4. Έβαλα το δισκάκι που εναλάσει διάφορα χρώματα και "στρώνει" τους κρυστάλλους της τηλεόρασης για αποφυγή burn-in. Στο πράσινο δεν είναι όλη η οθόνη πράσινη. Στις άκρες έχει μωβ αποχρώσεις!!!! Το ίδιο και στο γκρι!!!! Θα το αφήσω να παίξει μήπως είναι από burn-in.

Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει γίνει 100% σωστή ρίθμηση μετά την αλλαγή του dboard. Αλλά επιφυλλάσομαι με μερικές ώρες ακόμα θέασης.

Υ.Γ. Το παράθυρο μου μια χαρά την χωράει την τηλεόραση. Μόνο κανένας φουκαράς φοβάμαι μην την φάει στο κεφάλι και πάμε και φυλακή! :grinning-smiley-043

Λοιπόν έχω φοβερή ιδέα!

Θα την βάψω γύρω γύρω μωβ για να μην μου φαίνεται παράξενο που βλέπω μέσα μωβ! :flipout::flipout::flipout:

Το πράσινο άρχισε να παίρνει λίγο τα πάνω του. Το γκρι ακόμα μωβίζει στα άκρα. Έχε γούστο να θέλει στρώσιμο πάλι. Μακάρι να είναι αυτό διαφορετικά μην περνάτε έξω από το σπίτι μου! Κίνδυνος θάνατος!!! :flipout:

Τα χρώματα ήρθαν στα ίσα τους με το στρώσιμο. Πάλι καλά. Έφυγε και το burn-in. Μάλλον θα της κάνω ένα στρωσιματάκι. Δεν ξέρω αν είναι λογικό αλλά θα την προσέξω λίγο.

Το HDMI1 παραμένει μυστήριο.

Υ.Γ. Ότι βρίσκω το λεω αμέσως. Σόρυ που σας αγχώνω αλλά επειδή μερικοί ετοιμάζεστε να μπείτε στην διαδικασία πρέπει να τα γνωρίζετε όλα!

Καλημέρα σας!

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Τα χρώματα ήρθαν στα ίσα τους με το στρώσιμο. Πάλι καλά. Έφυγε και το burn-in. Μάλλον θα της κάνω ένα στρωσιματάκι. Δεν ξέρω αν είναι λογικό αλλά θα την προσέξω λίγο.

Το HDMI1 παραμένει μυστήριο.

Υ.Γ. Ότι βρίσκω το λεω αμέσως. Σόρυ που σας αγχώνω αλλά επειδή μερικοί ετοιμάζεστε να μπείτε στην διαδικασία πρέπει να τα γνωρίζετε όλα!

Καλημέρα σας!

Πρέπει να ομολογήσω ότι έχεις μεγάλες αντοχές.:SFGSFGSF:

Βρε νεκτάριε μήπως το παρακάνεις λίγο? (Χωρίς παρεξήγηση...) Στο κάτω κάτω μια τηλεόραση είναι. Κάτσε να δεις καμια ταινιούλα να τη ευχαριστηθείς και μην ψάχνεις για ατέλειες. Όλες οι τηλεοράσεις κάπου πάσχουν... Δε ξέρω, λέω τώρα...Μήπως χάνεις την ουσία?????