Re: Panasonic TH-42PV60E.
Update
Όπως σας είπα μετά το fix έβαλα panic room και σας είπα ότι το φαινόμενο μειώθηκε αρκετά και μόνο σε πολύ λίγα σημεία είδα φίδια να χορεύουν (όσοι έχουν δει το πρόβλημα από κοντά καταλαβαίνουν τι εννοώ). Γενικά μωβίλες έβλεπα αλλά από ότι διαβάζω η ταινία αυτή το κάνει ακόμα και σε CRT...
Το επόμενο test ήταν να παίξω το Superman Returns από το Laptop με VGA καλώδιο στην TV. Σε μια σκηνή που τσέκαρα δεν είδα κανένα φίδι. Λίγε μωβίλες είδα αλλά μπορεί να τις κάνει και σε άλλες τηλεοράσεις. Δεν ήταν φίδια τελος πάντων...
Πάμε τώρα σε αυτά που δεν σας είπα και έχουν ενδιαφέρον.
Σήμερα έγραψα το Superman σε DVD να δω μήπως το ότι δεν είδα πρόβλημα οφειλόταν στο laptop... Η συμπίεση που έκανα ήταν 65% με dvdshrink για να χωρέσει σε ένα απλό DVD.
Βάζω λοιπόν το DVD και στο ίδιο σημείο όλα καλά αλλά λίγο χειρότερα από το laptop. Πάω σε τυχαία σημεία στην ταινία και τσουπ βλέπω ένα μικρό φιδάκι... Μικρό όμως. Χμμμμ σκέφτομαι. Λες να είναι η συμπίεση?
Ντύνομαι, παίρνω την μηχανή και βουρ για το video club. Το Panic Room το έχετε? "Αυτό με την Τζόντι Φόστερ?" μου απαντάει μια ωραία κοπελίτσα.. :grandpa:. Πήγα να της πω, "Όχι, αυτό με τα φίδια. Ποια είναι αυτή?"

. Αλλά φυσικά απαντάω, "Ναι, αυτό".
"Το έχουμε" μου λεει. "Ωραία της λεω, Το θέλω".
Επιστροφή στο σπίτι. Κάνω υπομονή να τελειώσει η Πανάθα που έπαιζε μπάσκετ :firstprize: ανάβω τσιγάρο κάνω τον σταυρό μου και το βάζω να παίξει.
Ω τι έκπληξη! Where are the f**ing snakes? :guitarist:Nowhere παναθεμά τα. Εντάξει, μωβίλες είδα, αλλά σε καμία περίπτωση φίδια. Και γι αυτούς που δεν γνωρίζουν τα λέμε φίδια, γιατί ενώ έχεις κάνεις pause στην οθόνη αυτά χορεύουν σαν τρελά (τα pixels...). Ρε να μην δω ούτε ένα φιδάκι????
Τώρα τι συμπέρασμα να βγάλω ο καψερός? Το σημείο αναφοράς μου ήταν το Panic Room (κόπια) και το superman returns (κανονικό). Στην κόπια το κάνει και μετά το fix. Στο superman μάλλον όχι (ε δεν είδα και όλη την ταινία). Επίσης δεν το κάνει στο κανονικό Panic Room....
Όλα αυτά καλά, αλλά το ερώτημα είναι.... Έκανε τίποτα το dboard ή είναι η ιδέα μου? Λίγο καλύτερα τα βλέπω τα πράγματα (αυτή την αίσθηση έχω) αλλά ένας που δεν το έχει δει ποτέ το πρόβλημα είμαι σίγουρος ότι στην δική μου τηλεόραση είναι πάρα πολύ δύσκολο να το δει. Αντίθετα όπως ήταν πριν, πιστεύω και στραβός να ήταν θα το έβλεπε.
Έχω την εντύπωση ότι πλέον το σήμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Στο πολύ φτωχό σήμα (όπως επίγειο σήμα και NOVA) βλέπω κάτι ψιλομωβάκια (τα οποία όμως βλέπω και στην CRT αλλά λόγω ότι είναι 32' φαίνονται λιγότερο) ενώ σε DVD φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο. ΣΚ έρχεται θα κάνω περισσότερες δοκιμές και θα σας ενημερώσω.
Όλα αυτά τα κάνω γιατί θέλω να σας πω με όση σιγουριά μπορώ αν αξίζει να την πάτε για service όσοι έχετε πρόβλημα. Όσοι δεν έχετε να μην έχετε ποτέ παλικάρια μου! Γιατί μια φορά φτάνει για να σας γίνει έμμονη ιδέα.
Υ.Γ. Μέχρι και να την πουλήσω σκέφτηκα, και μπαίνω στο avforums να δω τι παίζει με τις Hitachi και Pioneer. Μακρινάρια τα threads, και το πήγαινε έλα με το service καθημερινή ρουτίνα. Αφήστε που από αυτά που διάβασα μπορεί και να διάλεγα τα φίδια από τα προβλήματα που έχουν...
Α του τα λερ!