Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Καλημερα σε ολους...εχθες το βραδυ ειχα μια πολυ ευχαριστη επισκεψη(απο ολες τις πλευρες)του «μαγου» της εικονας Μανωλη Καστρουνη. πρωταρχικος στοχος της επισκεψης ηταν να φερουμε την εικονα εκει που θελουμε και κατα δευτερον εαν μπορουσαμε να εξαφανιζαμε το γνωστο προβλημα.ξεκινωντας απο τον Μανωλη σαν ανθρωπο τα λογια νομιζω ειναι περιτα αφου αυτα που εχουν αναφερθει στο φορουμ κατα καιρους επιβεβαιωθηκαν και εχθες χωρις καμια απολυτως υπερβολη.ηρεμη δυναμη και προθυμος να απαντησει σε οποιαδηποτε ερωτηση του γινει εστω και αν για αυτον ειναι απλη η χαζη.το μονο που θελει ειναι εναν σκετο φραπε χτυπημενο με το κουταλακι.2 ολοκληρους καφεδες ηπιε ο αθεοφοβος και μαλιστα σκετους....
Απλωσε λοιπον τα εργαλεια του,βεντουζαρε την τηλεοραση μου και αρχισαν τα οργανα....!!!!συχγρονως με οτι κινηση εκανε μου εξηγουσε τι ακριβως αλλαζει και τι προσπαθει να βελτιωση.πραγματι παιδια αυτη η δουλεια θελει γνωσεις και προπαντως μερακι....πολυ μερακι......
Αφου λοιπον φεραμε την εικονα εκει που θελαμε(χρωματα,gamma,βαθος πεδιου κτλ)και επιτελους «ηρεμησαμε» την επιθετικη και τρομερα φωτεινη εικονα περασαμε στην επιχειρηση “δαμαζοντας τα φιδια”.παρα το γεγονος οτι ο Μανωλης κατεληξε στο συμπερασμα οτι προκειται οντως για καποια αδυναμια της τηλεορασης,το εφερε απο εδω,το εφερε απο εκει,εκανε μια διαγνωση και τελικα την εφερε ο μπαγασας ρε παιδια....!!!!βεβαια να αναφερω οτι το αποτελεσμα βγηκε σε συγκεκριμενη ρυθμιση(αντιθεση τοσο,φωτη/τα τοσο)αλλα με σωστη και ισσοροπημενη εικονα!!!
Το αποκορυφωμα βεβαια ηταν την ωρα που εφευγε οταν και μου ζητησε μια ελευθερη hdmi για να βαλει επανω το laptop και να μου προβαλει ενα καλογυρισμενο κλιπακι 720p.εκει τα ειδα ολα.....!!!!!!παρολο που η δευτερη hdmi ηταν «μαμισια» αυτο που εβλεπα ηταν το κατι αλλο.χρωματα,ευκρινεια,μαυρο,ασπρο,no snakes...
Παρε μια γευση-μου λεει-τι βλεπουν οι τεχνολογικα αναπτυγμενες χωρες και τι θα βλεπουμε εμεις σε καααααποια χρονια......!!!
Συμπερασμα(προσωπικα):
Ολες οι tv θελουν καλιμπραρισμα(αλλες λιγο,αλλες πολυ)γιατι πραγματικα εχουν περιθωριο βελτιωσης και μπορεις με σωστες ρυθμισεις να την φερεις στα μετρα σου.
Τωρα οσο αναφορα το γνωστο προβλημα εαν δεν σε ενοχλει να βλεπεις στην συγκεκριμενη ρυθμιση(επαναλαμβανω απολυτα ισσοροπημενη)δεν υπαρχουν φιδια πουθενα!!!εαν ενοχλει την πουλας η δεν την αγοραζεις καθολου...
Αυτα....

:SFGSFGSF:

Αντε ρε Μανώλη να πάρουμε και μεις σειραααα!!!!!!!!!!!!!

Δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις και τα φίδια!!!! Λίγο το έχεις????? :grinning-smiley-043

Συγχαρητήρια στο Μανώλη λοιπόν!!!
Απόδειξη ότι το μεράκι και η γνώσε μπορούν να λύσουν τα περισσότερα προβλήματα.
Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν τί εννοείς λέγοντας απόλυτα ισορροπημένη...

Τωρα οσο αναφορα το γνωστο προβλημα εαν δεν σε ενοχλει να βλεπεις στην συγκεκριμενη ρυθμιση(επαναλαμβανω απολυτα ισσοροπημενη)δεν υπαρχουν φιδια πουθενα!!!

Συγχαρητήρια στο Μανώλη λοιπόν!!!
Απόδειξη ότι το μεράκι και η γνώσε μπορούν να λύσουν τα περισσότερα προβλήματα.
Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν τί εννοείς λέγοντας απόλυτα ισορροπημένη...

εννοω οτι με την συγκεκριμενη ρυθμιση δεν βλεπεις φιδια ,χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι χανεις στην ποιοτητα της εικονας...

εννοω οτι με την συγκεκριμενη ρυθμιση δεν βλεπεις φιδια ,χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι χανεις στην ποιοτητα της εικονας...

Δημήτρη μήπως μετακινούνται σε άλλα σημεία της οθόνης? Γιατί εγώ αυτό έχω καταλάβει ότι μπορείς να κάνεις με τις ρυθμίσεις. Δηλ, σε άλλο dvd μήπως θα είναι ορατά? Γιατί μπορεί με ένα dvd να καταφέρατε να τα βγάλετε από την οθόνη, σε άλλο όμως? Λέω εγώ τώρα.....

Δημήτρη μήπως μετακινούνται σε άλλα σημεία της οθόνης? Γιατί εγώ αυτό έχω καταλάβει ότι μπορείς να κάνεις με τις ρυθμίσεις. Δηλ, σε άλλο dvd μήπως θα είναι ορατά? Γιατί μπορεί με ένα dvd να καταφέρατε να τα βγάλετε από την οθόνη, σε άλλο όμως? Λέω εγώ τώρα.....

οχι Νεκταριε...σιγουρο και τσεκαρισμενο....:BDGBDGB53:

οχι Νεκταριε...σιγουρο και τσεκαρισμενο....:BDGBDGB53:

Επειδή είχα μια κουβέντα με τον Μανώλη επί του θέματος σήμερα. Γι αυτό σε ρωτάω. Πόσα dvd δοκίμασες? Στη θέση των φιδιών τι βλέπεις? Μωβ πιξελιάσματα ή την κανονική εικόνα?

θα ξανατσεκαρω το βραδακι και θα σας πω τι γινεται σε διαφορα επιμαχα σημεια.παντως -οπως ειπα και νωριτερα -ο πρωταρχικος σκοπος ηταν να φερω την tv εκει με μου αρεσει εμενα.απο εκει και περα οτι μπορουσαμε να καταφερουμε θα ηταν καλο.το πρωτο το πετυχαμε απολυτα,το δευτερο μπορει να το κρυψαμε,μπορει να το εξαφανισαμε ,μπορει.......?νεοτερα το βραδακι.

Επειδή είχα μια κουβέντα με τον Μανώλη επί του θέματος σήμερα. Γι αυτό σε ρωτάω. Πόσα dvd δοκίμασες? Στη θέση των φιδιών τι βλέπεις? Μωβ πιξελιάσματα ή την κανονική εικόνα?

τα dvd ηταν το matrix και "ο σχιζοφρενης δολοφονος...."....στα σημεια που ηταν τα φιδακια μπορει να δεις καμια κουκιδα μωβ(μια εδω μια στην πολη)αλλα θα πρεπει να κολλησεις την μουρη σου στην οθονη για να δεις εαν υπαρχει κατι τετοιο!!

Άντε. Βάλε τώρα και το dboard Να είσαι κομπλέ! (πλάκα κάνω. Αν είσαι ευχαριστημένος όπως είσαι τώρα ίσως να μην πρέπει να κάνεις και τίποτα... )

Καλό ΣΚ παίδες. Θα τα πούμε από Δευτέρα! :grandpa:

μετα απο προσεκτικο τσεκαρισμα διαπιστωσα τα εξης:
σαν εικονα εχει βελτιωθει παρα πολυ και εχει ερθει πραγματικα στα μετρα μου.τωρα οσο αναφορα την αποπειρα λυσης του φαινομενου ,τελικα(κατα την κριση μου και τα ματια μου βεβαια)το προβλημα ουσιαστικα παραμενει ,απλα ο Μανωλης βρηκε τι ειναι και καταφερε να το "καλυψει" εν μερη σε ενα συγκεκριμενο mode εικονας και με συγκεκριμενες ρυθμισεις με τις οποιες εγω δεν μπορω να παρακολουθησω ταινια-τουλαχιστον το βραδυ.εαν παιξεις με την τηλ, προς τα επανω η προς τα κατω στο ιδιο η και σε αλλα mode το εχασες το παιχνιδι...επειδη ομως με αυτο ασχοληθηκαμε πολυ λιγο-την τελευταια μια ωρα περιπου-νομιζω οτι ο Μανος θα την βρει την ακρη και θα το σκαλισουμε καλυτερα...:BDBDG54:

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

μετα απο προσεκτικο τσεκαρισμα διαπιστωσα τα εξης:
σαν εικονα εχει βελτιωθει παρα πολυ και εχει ερθει πραγματικα στα μετρα μου.τωρα οσο αναφορα την αποπειρα λυσης του φαινομενου ,τελικα(κατα την κριση μου και τα ματια μου βεβαια)το προβλημα ουσιαστικα παραμενει ,απλα ο Μανωλης βρηκε τι ειναι και καταφερε να το "καλυψει" εν μερη σε ενα συγκεκριμενο mode εικονας και με συγκεκριμενες ρυθμισεις με τις οποιες εγω δεν μπορω να παρακολουθησω ταινια-τουλαχιστον το βραδυ.εαν παιξεις με την τηλ, προς τα επανω η προς τα κατω στο ιδιο η και σε αλλα mode το εχασες το παιχνιδι...επειδη ομως με αυτο ασχοληθηκαμε πολυ λιγο-την τελευταια μια ωρα περιπου-νομιζω οτι ο Μανος θα την βρει την ακρη και θα το σκαλισουμε καλυτερα...:BDBDG54:

Δημήτρη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Η τηλεόραση παρουσιάζει αυτά τα λεγόμενα ¨φιδάκια¨ μόνο στα πολύ χαμηλά IRE δηλαδή στις υποφωτισμένες σκηνές. Όσοι έχετε διαβάσει το θέμα και όσοι έχετε παίξει με τις τηλεοράσεις σας θα παρατηρήσατε ότι το φαινόμενο μετατοπίζετε αυξάνοντας την φωτεινότητα δηλ. το brightness. Ορμώμενος από αυτό και μόνο, όπως είχα αναφέρει και άλλο σημείο αυτού του thread, αυτό οφείλετε κατά πάσα πιθανότητα στην μη σταδιακή ενεργοποίηση του panel στο σύνολό του και για τα τρία βασικά χρώματα.
Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν φυσικά να μπω στο κρυφό μενού να σημειώσω όλες μα όλες τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μια και η κάθε τηλεόραση έχει διαφορετικές προρυθμίσεις και μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί εάν δεν έχεε κρατήσει back up σε περίπτωση αποτυχημένης απόπειρας.
Μέτρησα όλα τα mode και κράτησα αυτή που είχε την ποιο γραμμική συμπεριφορά όσο αφορά το gamma το rgb vs ire(grayscale) μικρό Delta c. Τελικά επέλεξα να επέμβω στο dynamic mode και όχι στην normal μια και η συγκεκριμένη τηλεόραση σε αυτό το mode πληρούσε όλες αυτές τις προϋποθέσεις.
Μετά τις όποιες δικές μου επεμβάσεις το φαινόμενο αυτό το οποίο βλέπαμε στις επίμαχες σκηνές δεν εμφανίστηκε παρόλο που κάποια στιγμή έπαιξα με το brightness πάνω κάτω.
Τι γίνεται όμως. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και η όποια αλλαγή μπορεί να κάνει το φαινόμενο αυτό να «φανερωθεί». Ο Δημήτρης έχει «πρόβλημα» με την υψηλή φωτεινότητα του panel κατά την θέαση ταινιών τις βραδινές ώρες δηλαδή μετά από μια κουραστική ημέρα. Την εικόνα θα την προτιμούσε ποιο dim (Δημήτρη σε παρακαλώ διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος) πράγμα όμως που θα έκανε την συνολική εικόνα ποιο flat και θα μείωνε σημαντικά το συνολικό contrast. Κάτι τέτοιο ιδιαίτερα με την συνύπαρξη της τηλεόρασης σε ένα φωτεινό δωμάτιο, θα ‘ήταν σκέτη καταστροφή. Γιαυτο και ο Δημήτρης αναφέρει «σε ενα συγκεκριμενο mode εικονας και με συγκεκριμενες ρυθμισεις με τις οποιες εγω δεν μπορω να παρακολουθησω ταινια-τουλαχιστον το βραδυ.εαν παιξεις με την τηλ, προς τα επανω η προς τα κατω στο ιδιο η και σε αλλα mode το εχασες το παιχνιδι».
Πάντως το πρόβλημα που εντόπισα ήταν ότι το μπλέ χρώμα ήταν ποιο μπροστά(ξύπναγε ποιο γρήγορα) από τα άλλα δυο χρώματα με το κόκκινο να ακολουθεί. Γιαυτό και τα φιδάκια ήταν τις περισσότερες φόρες μωβ.
Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Καλημέρα σας.

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Το φαινόμενο είναι κάτι ανάλογο με το dithering που συνανταμε στους ψηφιακούς προβολείς τεχνολογίας DLP.
Δημήτρη και πάλι σε ευχαριστώ εσένα και το έτερον ήμισυ για την φιλοξενία.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Το φαινόμενο είναι κάτι ανάλογο με το dithering που συνανταμε στους ψηφιακούς προβολείς τεχνολογίας DLP.
Δημήτρη και πάλι σε ευχαριστώ εσένα και το έτερον ήμισυ για την φιλοξενία.

να εισαι καλα Μανωλη....μην αγχωνεσαι,ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την λυση συντομα απο την στιγμη που βρηκες τι φταιει.οντως κατι καναμε αλλα με περιορισμενες επιλογες.δηλαδη δεν μου αρεσει να ειμαι υποχρεωμενος να βλεπω μονο σε αυτο το mode και το χειροτερο μονο με συγκεκριμενη ρυθμιση.
anyway....καλες ρυθμισεις στην Σαλονικα και καλη επιστροφη....-bye-

Να ρωτήσω κάτι?
Τα φιδάκια που αναφέρετε εμφανίζονται και στην 42 PV 600 ?

επειδη ομως με αυτο ασχοληθηκαμε πολυ λιγο-την τελευταια μια ωρα περιπου-νομιζω οτι ο Μανος θα την βρει την ακρη και θα το σκαλισουμε καλυτερα...:BDBDG54:

Άσχετο αλλά χρειάζονται τόσες πολλές ώρες για την ρύθμιση μιας τηλεόρασης?
Γιατί για να λες λίγο μια ώρα , για τις ρυθμίσεις πόσο θέλει..
Απλή περιέργεια!

Πάντως αν πάρω lcd(ελπίζω μες το Πάσχα) θα τον εμπιστευτώ και εγώ τον κ.Μάνο..

Άσχετο αλλά χρειάζονται τόσες πολλές ώρες για την ρύθμιση μιας τηλεόρασης?
Γιατί για να λες λίγο μια ώρα , για τις ρυθμίσεις πόσο θέλει..
Απλή περιέργεια!

Πάντως αν πάρω lcd(ελπίζω μες το Πάσχα) θα τον εμπιστευτώ και εγώ τον κ.Μάνο..

στην δικια μου τουλαχιστον ξεκινησαμε 20:00 και τελειωσαμε 00:00....!!!

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΤΙΣ 116 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 3 ΜΕΡΕΣ!!!!ΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑ
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΤΗΛ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
1 ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΧΩΡΟ
2 ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΕΙ DVD ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ
3 ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΜΠΑΡΙ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ
1 ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 07 ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΗΛ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ SOFT?
2 ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕΤΡΑΓΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΟΣ-ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΕΑΝ ΧΩΡΑΕΙ Η ΟΧΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 78 ΠΟΝΠΟΥΣ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ 32 ΒΑΘΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΙΣ 116 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΗ
ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΑΛΤΑΡΕΙ:flipout::flipout::flipout:ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΟΙΑ Ε??????