Πανεπιστημιακό άσυλο?

Βασίλη, νομίζω πως συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιοι είναι "αυτοί" που λες. Η κυβέρνηση, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων, κάποιοι άλλοι;

konnos, αν κατάλαβα καλά, η διαφορά μεταξύ αυτού που λες και της ισχύουσας νομοθεσίας είναι η παροχή ασύλου και σε άτομα που δε φέρουν τη φοιτητική ιδιότητα. Αυτή όμως είναι και η έννοια του ασύλου, εκεί που προσφεύγει κάποιος - οποιοσδήποτε - που πιστεύει ότι διώκεται για τις ιδέες του.

Εκεί που δε διαφωνώ είναι στο ότι ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Εν προκειμένω, αν μου δείξουν έστω και έναν ταραξία που να του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τότε μόνο έχει νόημα να γίνει αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος. Διότι συλλήψεις υπήρξαν κατ' επανάληψη, και μάλιστα με τη βοήθεια των φοιτητών.

Λευτέρη συμφωνώ γι´αυτόν πού ´πιστευει ότι διώκεται για τίς ιδέες του´.Το ερώτημα είναι γι´αυτόν που καταφευγει εκεί γιατί διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.Και χτές μούκανε αλγεινή εντύπωση που ξανάκουσα απο συνδικαλιστές φοιτητές ,να χρησιμοποιούν τήν ίδια ξύλινη γλώσσα περί ´δικαιωμάτων´Εκεί βρίσκονται τα δικά μου ερωτηματικά.Και δεν κρύβω ότι πιθανή είσοδος αστυνομικών στο Πανεπιστήμιο μού ξυπνά αντανακλαστικά τού παρελθόντος πού μού είναι πολύ δυσάρεστα.
Το ερώτημα είναι γιατί οι σημερινοί ιθύνοντες τών σχολών δεν εφαρμόζουν τον ήδη υπάρχοντα νόμο.Τι φοβούνται???

Αν καποιοι προσπαθησουν να καταλησουν την Δημοκρατια θα κολλησουν στο ασυλο?η δηλαδη το ασυλο ειναι η πεμπτουσια του δημοκρατικου πολιτευματος?Η ο πολιτης ειναι ελευθερος να εκφραζεται οπουδηποτε στην Ελληνικη επικρατεια η δεν ειναι και του χρειαζονται τα οποια ασυλα.Αν εγω για να εκφρασω τις αποψεις μου,ελευθερα και κατω απο ΟΛΕΣ τις συνθηκες, πρεπει να το κανω μεσα στο Πανεπιστημιο τοτε λυπαμαι αλλα δεν ειμαι ελευθερος.

1. Στη σημερινή Ελληνική Δημοκρατία ουδείς διώκεται για τις ιδέές του είτε εκτός είτε εντός Πανεπιστημίων. (ευτυχώς ) .Το σύστημα πάσχει αλλού (βλέπε media – διαφθορά - μίζες – κουμπαριές –δυστυχώς)

2. Χρήση του Πανεπιστημιακού ασύλου σήμερα δεν πραγματοποιείται από κανέναν , γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν λόγοι.
Αυτό που πραγματοποιείται (μάλλον καθημερινά) είναι κατάχρηση της έννοιας του ασύλου

Το «Ασυλο» σήμερα είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός χωρίς καμία πρακτική σκοπιμότητα για τις ανάγκες του σήμερα. Θα πρέπει να ισχύει ότι και για την υπόλοιπη Ελλάδα .

Και μία πρακτική πρόταση .
Να καταργηθεί το άσυλο, ΑΛΛΑ να μπορεί να επανέλθει ΑΜΕΣΑ μετά από αίτημα οιουδήποτε κόμματος εντός Βουλής (όχι μόνο του κυβερνώντος ) , αναλαμβάνοντας τις πολιτικές (και όχι μόνο) ευθύνες της απόφασης.

Ηλία και εάν ο Συνασπισμός κάθε τρείς και λίγο ζητάει συνεδριάσεις για επαναφορά τού Ασύλου ,τι θα γίνει??Θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός τής Βουλής.:flipout: :flipout:

Εχω προσεξει οτι πολλες παραβατικες συμπεριφορες ανηλικων γινονται στις τουαλετες των σχολειων. Τι λετε, να καταργηθουν οι τουαλετες στα σχολεια;

Μπα το πιο σωστο ειναι να τους βαλουν και κρεβατια:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Πανεπιστημιακό άσυλο?

Αν καποιοι προσπαθησουν να καταλησουν την Δημοκρατια θα κολλησουν στο ασυλο?η δηλαδη το ασυλο ειναι η πεμπτουσια του δημοκρατικου πολιτευματος?Η ο πολιτης ειναι ελευθερος να εκφραζεται οπουδηποτε στην Ελληνικη επικρατεια η δεν ειναι και του χρειαζονται τα οποια ασυλα.Αν εγω για να εκφρασω τις αποψεις μου,ελευθερα και κατω απο ΟΛΕΣ τις συνθηκες, πρεπει να το κανω μεσα στο Πανεπιστημιο τοτε λυπαμαι αλλα δεν ειμαι ελευθερος.

:grinning-smiley-043

και εγω επισης συμφωνω 100 %%

αλλα με καλυψε και ο Σουρλας πριν τον Πετρο αλλα και ο Ηλιας πιο κατω ...

οντως αν ειμαστε αναγκασμενοι να μιλαμε ελευθερα ΜΟΝΟ σε πανεπηστιμιακο χωρο τοτε εχουμε ακομα Χουντα !!!!

H χούντα είχε είκοσι καραβανάδες τής πλάκας ,αγράμματους,κομπλεξικούς και προδότες τής πατρίδας τους,που βέβαια πρέσβευαν τήν αγάπη για την πατριδα,δήθεν, καί προκάλεσαν τεράστιο εθνικό , πολιτιστικό καί αισθητικό θέμα στήν χώρα.Γύρισαν την Ελλάδα στήν εποχή τής Βαυαροκρατίας,άνοιξαν φυλακές έστειλαν ξανά κόσμο στα ξερονήσια και στό τέλος ξεπούλησαν και τήν Κύπρο.
Οι χουντικοί καραβανάδες υπήρξαν επίορκοι και κατ´εξακολούθησιν βιαστές και προδότες τής χώρας.
Την άλλη εβδομάδα έχει η κρατική τηλεόραση τήν συνέχεια αφιερώματος για την άθλια επταετία,σε επιμέλεια τού Κούλογλου.Με το πού δείχνει Παπαδόπουλο και Παττακό να ´αγορεύουν´,αρχίζει το μεγάλο γέλιο.Τότε έπεφτε κλάμα. Πρόκειται για φαιδρές φιγούρες αποτυχημένου κόμικ πού δυστυχώς όμως βγήκαν απο το χαρτί και πήραν πραγματικά όπλα και έδεσαν τήν Ελλάδα για 7 χρόνια.
Υ.γ
Το ότι περνάνε τα χρόνια δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε κιόλας τήν αθλιότητα.

H χούντα είχε είκοσι καραβανάδες τής πλάκας ,αγράμματους,κομπλεξικούς και προδότες τής πατρίδας τους,που βέβαια πρέσβευαν τήν αγάπη για την πατριδα,δήθεν, καί προκάλεσαν τεράστιο εθνικό , πολιτιστικό καί αισθητικό θέμα στήν χώρα.Γύρισαν την Ελλάδα στήν εποχή τής Βαυαροκρατίας,άνοιξαν φυλακές έστειλαν ξανά κόσμο στα ξερονήσια και στό τέλος ξεπούλησαν και τήν Κύπρο.
Οι χουντικοί καραβανάδες υπήρξαν επίορκοι και κατ´εξακολούθησιν βιαστές και προδότες τής χώρας.
Την άλλη εβδομάδα έχει η κρατική τηλεόραση τήν συνέχεια αφιερώματος για την άθλια επταετία,σε επιμέλεια τού Κούλογλου.Με το πού δείχνει Παπαδόπουλο και Παττακό να ´αγορεύουν´,αρχίζει το μεγάλο γέλιο.Τότε έπεφτε κλάμα. Πρόκειται για φαιδρές φιγούρες αποτυχημένου κόμικ πού δυστυχώς όμως βγήκαν απο το χαρτί και πήραν πραγματικά όπλα και έδεσαν τήν Ελλάδα για 7 χρόνια.
Υ.γ
Το ότι περνάνε τα χρόνια δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε κιόλας τήν αθλιότητα.

ΠΑΤΑΚΟς ολα ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!!!!

μιλαμε για βλημα φοβερο :slapface: :slapface:

:slapface:

πολυ ενδιαφεροντα τα ρεπορταζ του Κουλογλου !!!!

Bαγγέλη μιά και είμαι κουρασμένος λόγω τής σύναξης με τα παιδιά τού φόρουμ-έπρεπε νάσαι ρε σύ-εξήγησε, σε παρακαλώ, του νεαρού συμφορουμίτη μας τί ήταν η ´επταετία´στήν Ελλάδα γιατί λογικό είναι να μήν γνωρίζει.
:ernaehrung004:

Δεν αμφέβαλλα για τήν πλάκα.Απλώς ήταν μιά ευκαιρία γιά υπενθύμιση.Και η ιστορία τής επταετίας στην Ελλάδα και για τήν Ελλάδα ,δεν είχε καθόλου πλάκα δυστυχώς.

Λυπαμαι για αυτο που θα πω αλλα δυστυχως για αυτον τον τοπο χρειασθηκαν 7 χρονια χουντας,για να καταλαβουμε την αξια της Δημοκρατιας.Το μεγιστο καλο για αυτον τον τοπο ειναι οτι χρειασθηκαν τα 7 χρονια της χουντας για να αναγνωρισθει το ΚΚΕ,και ενα σωρο ακομη αυτονοητα ,σημερα,δικαιωματα Να κανω μια ρητορικη ερωτηση?οι δημοκρατικα εκλεγμενες κυβερνησεις,αν δεν μεσολαβουσε η χουντα,ποτε θα ανεγνωριζαν το ΚΚΕ?

Πιστεύω ότι οι ´συνταγματάρχες´και οι Αμερικανοί επιθυμούσαν να ανακόψουν τήν δημοκρατική εξέλιξη τής χώρας πού είχε ξεκινήσει με την άνοδο τής Ενωσης Κέντρου(όχι οτι ο Γ.Παπανδρέου είχε κάποια πρόθεση γιά μεγάλες αλλαγες,αλλά πολλοί φοβισμένοι και δημοκρατικοί Ελληνες στήριξαν το κόμμα αυτό με την ελπίδα να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ελλάδα),αλλά και με την σημαντική επιρροή τής Ε.Δ.Α.
Βεβαια οι μικροί συνταγματάρχες πρόλαβαν τήν χούντα τών στρατηγών πού ετοιμαζόταν τότε.
Για τήν συρρίκνωση τής Ε.Δ.Α πέρα απο την τρομοκρατία τής εποχής τεράστιες ευθύνες είχε και το παράνομο Κ.Κ.Ε,πού φοβήθηκε ότι η διευρυνση της,θά το υπερέβαινε και έκανε ότι μπορύσε να τήν ανακόψει.
Η μεταπρατική αστική τάξη στην Ελλάδα,κουβαλώντας τήν ντροπή ότι ´νίκησε´στον Εμφύλιο με ξένη βοήθεια ουδέποτε έδειξε τήν οφειλόμενη μεγαλοψυχία τού νικητή πρός τον ´ηττημένο αδελφό´ και διαιώνισε ένα καθεστώς διώξεων και στερήσεων τής ελευθερίας σε πολλούς Ελληνες.
Πιστεύω ότι η νομιμοποίηση τού Κ.Κ.Ε,θά καθυστερούσε στήν Ελλάδα ,ακόμα και εάν δεν υπήρχε χούντα.Ισως όχι 7 χρόνια αλλα δυστυχώς κάμποσα ακόμα.

Αγαπητε Σπυρο,δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να ανακοψει τον εκδημοκρατισμο μιας χωρας αν δεν υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες.Στην προκειμενη περιπτωση οι πολιτικοι εκεινης της εποχης,ολων των κομματων,φροντισαν με τη σταση τους και τις ενεργειες τους να δημιουργησουν το καταλληλο εδαφος για επεμβασεις τοσο απο τον στρατο οσο και απο τους Αμερικανους.Οσο για την μεγαλοψυχια που δεν εδειξαν οι νικητες ,αυτο μαλλον οφειλεται οτι καποιοι πρωτα εβαζαν το κομμα και επειτα την Ελλαδα, και το οτι ηταν ετοιμοι για την δημιουργια της Ενωσης Βαλκανικων Σοσιαλιστικων Κρατων με την αιγιδα της Βουλγαριας ειναι κατι που μαλλον πρεπει να το λαμβανουμε υπ οψιν

Φίλε Πέτρο είμαι ο τελευταίος πού θα δικαιολογήσω βαρύτατα λάθη τής εποχής εκείνης,που μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ακόμα και σήμερα κανείς δεν ανέλαβε τήν ευθύνη να τα παραδεχτεί.
Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι στούς ´ηττημένους´υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι πού άξιζαν καλύτερης τύχης.Και θά πρέπει να ληφθεί και υπ´όψιν ότι η ανυπαρξία αντίστασης στην Γερμανική κατοχή,απο τήν ,ας πούμε ,ελληνική αστική τάξη ,ωδήγησε πολύ κόσμο στο βουνό.Το ότι αρκετοί δεν στάθηκαν στό ύψος τών περιστάσεων και απο τήν άλλη πλευρά ,οδήγησε σε μιά πολύ τραγική περίοδο για τήν Ελλάδα.Επίσης οι ´νικητές´δεν τιμώρησαν κάν αυτούς πού έπρεπε ,αλλά τούς χρησιμοποίησαν δυστυχώς,και κάποιοι απο αυτούς στελέχωσαν,τελικά και τήν επτάχρονη δικτατορία.
Οι εξελίξεις στήν γειτονική Ιταλία ήταν εντελώς διαφορετικές,γιατί εκεί και οι δύο πλευρές έδειξαν άλλου είδους πολιτική ωριμότητα.
Είναι τεράστιο τό θέμα και θα μπορύσαμε να συζητάμε ώρες.Το δυστύχημα είναι ότι σήμερα παρόμοιες ψευτοδιεθνιστικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα,οπότε έχουμε παρεμβάσεις τού Αμερικανού πρέσβη περί ´Μακεδονικής´και ´Τουρκικής ´,αλλά και ´Τσάμικης ´μειονότητας,όπως επίσης και τήν παρουσίαση ´λεξικών τής Μακεδονικής γλώσσας´.Και αυτά προέρχονται απο διαφορους ´ανανεωτές´όλου τού πολιτικού φάσματος.
Υ.Γ
Πιστευω πάντως ότι θά συμφωνήσεις ´πώς διάφοροι Τσουδεροί και Κανελλόπουλοι δεν στάθηκαν στο ύψος τους στην κυβέρνηση τής Μ.Ανατολής,και στήν ουσία συνετέλεσαν και αυτοί στον εμφύλιο πού ακολούθησε.Επιμένω πάντως ότι οι ´νικητές´ώφειλαν να αντιμετωπίσουν αλλοιώς τούς ´ηττημένους´μετά τον εμφύλιο.
Ειμαστε μάλλον εντελώς off-topic.:smile:

Αγαπητε Σπυρο,δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να ανακοψει τον εκδημοκρατισμο μιας χωρας αν δεν υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες.Στην προκειμενη περιπτωση οι πολιτικοι εκεινης της εποχης,ολων των κομματων,φροντισαν με τη σταση τους και τις ενεργειες τους να δημιουργησουν το καταλληλο εδαφος για επεμβασεις τοσο απο τον στρατο οσο και απο τους Αμερικανους.Οσο για την μεγαλοψυχια που δεν εδειξαν οι νικητες ,αυτο μαλλον οφειλεται οτι καποιοι πρωτα εβαζαν το κομμα και επειτα την Ελλαδα, και το οτι ηταν ετοιμοι για την δημιουργια της Ενωσης Βαλκανικων Σοσιαλιστικων Κρατων με την αιγιδα της Βουλγαριας ειναι κατι που μαλλον πρεπει να το λαμβανουμε υπ οψιν

να συνεχισω το οφ τοπικ ......

***** Οσο για την μεγαλοψυχια που δεν εδειξαν οι νικητες ,αυτο μαλλον οφειλεται οτι καποιοι πρωτα εβαζαν το κομμα και επειτα την Ελλαδα, και το οτι ηταν ετοιμοι για την δημιουργια της Ενωσης Βαλκανικων Σοσιαλιστικων Κρατων με την αιγιδα της Βουλγαριας ειναι κατι που μαλλον πρεπει να το λαμβανουμε υπ οψιν ********

σε αυτο θα συμφωνησω !!!!

και το ΚΚΕ φταιει γιατι ηταν ετοιμο να ξεπουλησει καποια κοματια εδαφων μας στους Ανατολικους .......

τελος παντων οπως λεει και ο Σουρλας επρεπε να δειχτει μεγαλοψυχια και σεβασμος για το αλλο μισο και.... των Ελληνων απο την Αστικη ταξη τοτε και οχι αυτη η ανθρωποφαγια !!!!!!

εχετε διαβασει το Βιβλιο του Καζανζακη ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΦΑΔΕΣ ;;;;;; πολυ με εντυπωσιασε .....

ασχετο ...... -bye- -bye-

Να με συγχωρείτε που επιστρέφω στο θέμα (:D), αλλά θα ήθελα να σχολιάσω το παραπάνω μήνυμα του Πέτρου. Το άσυλο μπορεί να μην είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, αλλά αποτελεί ένα από τα σύμβολά της. Όση πρακτική χρησιμότητα έχει και η σημαία πάνω στην Ακρόπολη έχει και αυτό.