Lepton said:Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά έξω από το Πολυτεχνείο με το άσυλο;
Πάντως, όσο ήμουν εγώ στο Πολυτεχνείο, ούτε υπολογιστές κλάπηκαν, ούτε τζάμια έσπασαν. Από όσο ξέρω τουλάχιστον. Και μη μπερδεύουμε τις καταλήψεις (ειδικά τις σχολικές) με το άσυλο, έτερον εκάτερον.
Όσο για το παράδειγμα του Παναγιώτη, να ρωτήσω εγώ το εξής: Μπορεί ένας καθηγητής ή ένας αστυνομικός να ανοίξει την πόρτα μιας τουαλέτας ενώ κάποιος μέσα θεωρητικά κάνει την ανάγκη του;
Lepton said:Όσο για το παράδειγμα του Παναγιώτη, να ρωτήσω εγώ το εξής: Μπορεί ένας καθηγητής ή ένας αστυνομικός να ανοίξει την πόρτα μιας τουαλέτας ενώ κάποιος μέσα θεωρητικά κάνει την ανάγκη του;
ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Η ΕΞ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ; ΤΙ ΡΩΤΑΣ ΡΕ LEPTON ΤΩΡΑ ;
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το να μπορείς να κάνεις την ανάγκη σου χωρίς να μπαίνει απροειδοποίητα ο καθένας να σε ελέγξει είναι μία στοιχειώδης ελευθερία. Ομοίως και η δυνατότητα να εκφραστείς μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Πρέπει να συντρέχουν εξαιρετικής σημασίας λόγοι για να μπουκάρεις σε μια τουαλέτα (π.χ. ακούς κραυγές για βοήθεια ή μυρίζεις ναρκωτικές ουσίες), αλλιώς εγώ θα σε πάρω με τις πέτρες. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το πανεπιστημιακό άσυλο. Ε, η τρέχουσα νομοθεσία ακριβώς αυτό προβλέπει. Αν δεν εφαρμόζεται, το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που πρέπει να την εφαρμόσουν, όχι στη νομοθεσία αυτή καθαυτή.
Lepton said:Βαγγέλη, δε νομίζω ότι αυτό που λες έχει συμβεί ποτέ. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι η αστυνομία στριμώχνει τους ταραξίες και τους οδηγεί μέσα στο Πολυτεχνείο. Αλλά αν το δικό σου σενάριο συμβεί (ή έχει συμβεί), εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσει να αλλάξει ο κανονισμός σχετικά με την περιφρούρηση του ασύλου. Όχι όμως και να καταργηθεί το άσυλο! Όπως λέει ο Παναγιώτης, διορθώνεις αυτό που δε λειτουργεί σωστά, δεν πετάς όλο το μηχάνημα.
konnos said:Συγγνωμη μιλας σοβαρα τωρα; Μας περνας για χαζους μηπως;
Lepton said:Συζητάμε για το αν πρέπει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο επειδή μία φορά το χρόνο κάποιοι γουστάρουν να προκαλούν επεισόδια.
Το αν οι ζημιές είναι μεγάλες ή μικρές έχει σημασία, διότι δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και την προτεραιότητα επίλυσής του. Όταν στα γήπεδα συνεχίζουμε να έχουμε πολύ συχνότερα μεγαλύτερες ζημιές, τραυματίες και ενίοτε νεκρούς, θα συζητάμε για το αν μερικές υλικές ζημιές πρέπει να τεθούν υπεράνω ενός θεσμού που αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας και πολιτισμού;
Μπελλος Ευαγγελος said:θα πω κατι χαζο ισως ......
αυτη την ημερα να μην ισχυει το ασυλο ........
ολες τις αλλες να ισχυει αφου δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις αυτο ....
στις 17Νοεμβρη ΝΟ ΑΣΥΛΟ !!!!!!! ....... ετσι για δοκιμη να το κανουν μια φορα ....
Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια προβοκάτσιας να καταργηθεί το άσυλο. ......... θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα φυλάξει δραστικά το άσυλο (π.χ. με security), αν θα κλείσει εργαστήρια για να καλύψει τις "ανυπολόγιστες" ζημιές ή αν... δεν τρέχει και τίποτα. Σε μια, δυο, άντε τρεις χρονιές θα βλέπαμε την πραγματική φύση του προβλήματος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.