Παραδοσιακό ξύρισμα

To lucky tiger bay rum, λογω χρωματος, το μπερδευεις ανετα με ξυδι.
Για την αποφυγη ατυχηματων το εχουν φτιαξει πικρο-φαρμακι.
Το ειχα κανενα χρονο μεχρι να τελειωσει. Καλη μυρωδια, αλλα
σε 10 λεπτα εφευγε. Το aspen κραταει λιγο περισσοτερο, ωραια
μυρωδια, φρεσκαδα και σπιρταδα οινοπνευματος, αλλα καιει
πολυ κατα την εφαρμογη για τα γουστα μου.

Γενικά τα Lucky Tiger δεν έχουν διάρκεια.
Βέβαια έχουν περισσότερη διάρκεια από το σανταλόξυλο της Muhle που κρατάει κάποια δευτερόλεπτα και από το Witch Hazel που έχω που κρατάει μέχρι να βγει από το μπουκάλι. :D

Για το καλοκαίρι έχω φτιάξει ένα after shave λεμόνι με ελάχιστο οινόπνευμα, ανθόνερο αμαμελίδας, αλόη, μια σταγόνα γλυκερίνης και μπόλικη μενθόλη και είναι αστέρι!

Ώρες είναι να ανοίξεις κανά νήμα με .....παρασκευή παραδοσιακής κολωνιας!
Το νου σουυυυυυ...θα ανοίξω σχετικό με παρασκευή....παραδοσιακού ελληνικού καφέ:flipout:

Μα δεν είναι και επιστήμη να φτιάξεις ένα καλό after shave... :flipout:

Παίρνεις ένα after shave που σου αρέσει το άρωμα, προσθέτεις τι πάει στο δικό σου δέρμα (ανθόνερο αμαμελίδας π.χ.), χώνεις και κρυστάλλους μενθόλης αν γουστάρεις και έτοιμο. :nounder:

Aπα πα πα !!!

Μου λειπει λιγο λεμονι.

Αποψε εκανα μαλλον το καλυτερο μου ξυρισμα ever.

4 ημερων γενια (ειχα πολυ καιρο να μεινω τοσες μερες αξυριστος) επαιξα R41 με feather πανω σε σαπουνι proraso λευκο (μονο οτι εχει μενθολη μου αρεσει και με δροσιζει απο προστασια δεν το βλεπω ) και δεν καταλαβα τιποτα. Ηταν δε τοσο απροβληματιστο το ξυρισμα που πρωτη φορα δεν ετσουξε καν το asl (old spice original).

Aισθηση που εμενα μου αρεσει ( η καυση του οινοπνευματος) αλλα αυτην την φορα πηγαν ολα μαλλον τελεια.

BBS απο τα λιγα με 3 περασματα.

Προρασο (κρεμα σανταλγουντ) , ρ41 και φιδερ, Αυτος ειναι ο βασικος και απροβληματιστος συνδιασμος ξυριστικων μου εδω και δυο χρονια.
Για λεμονι, ενα ειναι το λεμονι και ελεγμενο φαραμακευτικα: Speick. Λιγο ακριβο ομως, και τελειωνει γρηγορα.

Αν το θεωρείτε διαφήμιση σβήστε το ποστ, εγώ το πιο καταπληκτικό άρωμα σε after shave και αφρό που έχω βρει είναι της ελληνικής MIKROVITA. Αν έχει δοκιμάσει κάποιος, θα ξαναπάρει, έχουν φτάσει σε φοβερό επίπεδο τις ανδρικές σειρές για όλα τα προιόντα, ένα έχω να πω, μπράβο. Είχα δοκιμάσει και άλλες ελληνικές μάρκες και είχα απογοητευτεί.

Λεμονάκι (το έχω εδώ) check
Κρύσταλοι μενθόλης check
Witch hazel check
Τι λεμόνι ψάχνεις να βρεις βρε;

R41 - Feather και Prorasso είναι λίγο κορώνα γράμματα, εκτός αν πηγαίνεις για ξύρισμα μετά από αρκετές ημέρες ή για 2 περάσματα.

@aikon κανένα θέμα διαφήμισης.
Ελληνικά προϊόντα υπάρχουν πολλά και καλά.
Π.χ. το balm του Κορέ, με καλέντουλα και ginseng.
Της Apivita που έχω πάρει είναι και αυτό πολύ καλό αλλά όχι τόσο.
Επίσης τα άλλα αρώματα του Κορέ δεν είναι τόσο καλά (μην με ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρω :D )

Ok για την Lord, είναι από τις καλές φτηνές μηχανές, η κεφαλή της είναι απομίμηση της Merkur 34C.
Το Arko όμως δεν παλεύεται. Σαν να ξυρίζεσαι σε δημόσια τουαλέτα είναι ρε φίλε!
Στα ίδια λεφτά υπάρχει το Derby, πολύ καλύτερο.
Δεν συζητάμε για το La Toja που είναι κλάσεις ανώτερο και από τα δύο και σε άρωμα και σε ιδιότητες.

Lord L6 8
Arko 1.90 (Derby 1.5 )
Omega, ακόμη και το 49άρι να πάρεις που είναι καλύτερο από αυτό που χρησιμοποίησε, 7
1 για τις 5 λεπίδες που θα βγάλεις 15 ξυρίσματα άνετα;
18 το σετ.

Ε, after shave υποτίθεται ότι έχεις ρε μάστορα, τι έκανες τόσα χρόνια;

Αν πας να πάρεις μία Fusion π.χ. με λεπίδες για ένα μήνα και έναν αφρό ξυρίσματος θα σου βγει περισσότερα λεφτά.

το asl ριχνει εξω τον προυπολογισμο.

Αν ηταν ψαγμενος θα εβαζε μια του Lidlή μια uomo στα 3 ευρω και θαταν σχεδον μεσα.

Ας κανω μια αναφορα κι εγω με τα δικα μου...

Εκανα 5 ξυρισματα με τη μερκουρ φουτουρ (ολα στη σκαλα 1, την πιο ασφαλη) και το μερκουρ ξυραφακι, σε γενια 4 ημερων, με το σαπουνι fine sanke bite και ενα συνθετικο πινελο της ωμεγα hi brush η καπως ετσι.

Το ξυρισμα απολαυση.... δυο περασματα και προσωπο αυτο που περιμενεις, χωρις ερεθισμους, κοψιματα κτλ δε νομιζω να βρω καλυτερο συνδυασμο μηχανης/ξυραφιου αν και θα δοκιμασω το ιδιο και με τα φεδερ μια και τα εχω.

Το πινελο κανει καλη δουλεια αλλα προτιμω τον ασβο σαν αισθηση στο προσωπο (αν και η διαφορα τιμης δινει σημεια υπερ του συνθετικου).
Το σαπουνι κανει πολυ ευκολα αφρο, καλο αφρο και πλουσιο, καμμια σχεση με τα προρασο... με αυτα παιδευομαι πολυ να βγαλω αφρο. Δεν ξερω ομως αν εχει να κανει και με το πινελο η το νερο, γιατι τα προρασο τα χρησιμοποιουσα στη σλοβακια με τον ασβο ενω το fine στην ελλαδα με το συνθετικο.
Ολα παιζουν το ρολο τους αλλα νομιζω κυριως ευθυνεται η ποιοτητα του σαπουνιου... αλλωστε 3,5 ευρω το προρασο με τα 17 του fine, καποια διαφορα πρεπει να εχουν στην πραξη.
Το αρωμα του δε λεει και πολλα μετα το πρωτο ξυρισμα, ειπαμε, halls καραμελα και οχι τοσο δυνατο μετα το ανοιγμα...

Ηθελα να δοκιμασω τα ξυραφακια μεχρι ποσα ξυρισματα ,μπορουν να δωσουν, αλλα ενω και το 5ο ξυρισμα εδωσε αριστα αποτελεσματα, ενοιωθα το ξυραφακι να ψιλομαγκωνει λιγο, σαν να ηθελε.... στροπαρισμα, οποτε ειπα να το αλλαξω και μαλλον θα μενω στα 4 περασματα στο καθε ενα χωρις να το σκεφτομαι.

Στη συνεχεια χρησιμοποιησα παλι τα ιδια υλικα και την ιδια προετοιμασια κτλ αλλαζοντας ομως μηχανη και χρησιμοποιωντας την μερκουρ HD η 34C.
Aποτελεσμα το ιδιο η μαλλον 1 κλικ (και λιγοτερο) απο οτι με την πιο επιθετικη φουτουρ και αυτο γιατι ισως επρεπε να της δινω λιγη πιεση παραπανω μια και ειναι αρκετα πιο ελαφρια, θα το δω στο 2ο ξυρισμα.
Η μεγαλη διαφορα της 34C απο τη φουτουρ, ειναι οτι νοιωθεις πολυ πιο ασφαλης με τη μικρη, πως πρεπει να κανεις χοντραδα για να κοπεις και τελικα μαλλον σωστα της εχουν δωσει τον τιτλο της ιδανικης για αρχαριους.... αριστο αποτελεσμα και μεγαλη ασφαλεια.

Αν αγοραζα τωρα, θα επερνα τη φουτουρ (πιο γκατζετ) αλλα και με την 34 μπορω να εχω ακριβως τα ιδια αποτελεσματα (στα μισα χρηματα).

Μενει τωρα, οταν γυρισω και ξαναχρησιμοποιησω τη bismarck να δω αν μπορω να παρω το ιδιο αποτελεσμα με αυτο των μερκουρ και με τη σαβετα... θελει βελτιωση η τεχνικη αλλα μαλλον και ακονισμα το μαχαιρι, γιατι τετοιο λειο δερμα με τη σαβετα δνε καταφερα να παρω στις 3-4 φορες που προλαβα να τη δοκιμασω.

Αυτα τα ολιγα...

Η Fine είχε ξεκινήσει με τη φιλοσοφία να φτιάξει το Tabac σε διαφορετικά αρώματα και με ασφαλή υλικά.
Είναι πολύ καλύτερο σαπούνι από το Tabac σε θέμα συστατικών, αλλά αυτά τα συστατικά τελικά πρόσθεταν στις ιδιότητες του Tabac.
Πάντως, συνεχίζει να κάνει ωραία σαπούνια.

Feather με τη Futur, δεν υπάρχει καν λόγος να χρησιμοποιήσεις.
Καλύτερα να ανέβεις σε επιθετικότητα, να δοκιμάσεις το 3 ή το 4.

Την διαφορά την πήρες επειδή η 34C ως mild μηχανή έχει λιγότερες ανοχές στη γωνία από την futur.
Πρακτικά θα μπορείς να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα με οποιαδήποτε μηχανή, ανεξαρτήτου επιθετικότητας όταν θα έχεις την τέλεια γωνία.
Αυτό που θα αλλάζει θα είναι το βάθος του ξυρίσματος, δηλαδή πόσες ώρες θα σου κρατάει το bbs. :smile:

Αν ηταν ψαγμενος θα εβαζε μια του Lidlή μια uomo στα 3 ευρω και θαταν σχεδον μεσα.

Μα δεν είναι ψαγμένος.
Απλά του άρεσε ο συγκεκριμένος τρόπος ξυρίσματος και αποφάσισε να βγάλει βιντεάκια μετά από λίγο καιρό.
Θέλει χρόνια για να βρεις και να δοκιμάσεις τόσα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά.

Έχει πάρει κανείς πρόσφατα το asl Emperor? Πήρα το πρώτο πριν 2 βδομάδες, δεν μύριζε σχεδόν καθόλου, μίλησα με το κατάστημα, μου έστειλαν άλλο από νέα παρτίδα αλλά και πάλι δεν βγάζει σχεδόν κανένα άρωμα.