Ας κανω μια αναφορα κι εγω με τα δικα μου...
Εκανα 5 ξυρισματα με τη μερκουρ φουτουρ (ολα στη σκαλα 1, την πιο ασφαλη) και το μερκουρ ξυραφακι, σε γενια 4 ημερων, με το σαπουνι fine sanke bite και ενα συνθετικο πινελο της ωμεγα hi brush η καπως ετσι.
Το ξυρισμα απολαυση.... δυο περασματα και προσωπο αυτο που περιμενεις, χωρις ερεθισμους, κοψιματα κτλ δε νομιζω να βρω καλυτερο συνδυασμο μηχανης/ξυραφιου αν και θα δοκιμασω το ιδιο και με τα φεδερ μια και τα εχω.
Το πινελο κανει καλη δουλεια αλλα προτιμω τον ασβο σαν αισθηση στο προσωπο (αν και η διαφορα τιμης δινει σημεια υπερ του συνθετικου).
Το σαπουνι κανει πολυ ευκολα αφρο, καλο αφρο και πλουσιο, καμμια σχεση με τα προρασο... με αυτα παιδευομαι πολυ να βγαλω αφρο. Δεν ξερω ομως αν εχει να κανει και με το πινελο η το νερο, γιατι τα προρασο τα χρησιμοποιουσα στη σλοβακια με τον ασβο ενω το fine στην ελλαδα με το συνθετικο.
Ολα παιζουν το ρολο τους αλλα νομιζω κυριως ευθυνεται η ποιοτητα του σαπουνιου... αλλωστε 3,5 ευρω το προρασο με τα 17 του fine, καποια διαφορα πρεπει να εχουν στην πραξη.
Το αρωμα του δε λεει και πολλα μετα το πρωτο ξυρισμα, ειπαμε, halls καραμελα και οχι τοσο δυνατο μετα το ανοιγμα...
Ηθελα να δοκιμασω τα ξυραφακια μεχρι ποσα ξυρισματα ,μπορουν να δωσουν, αλλα ενω και το 5ο ξυρισμα εδωσε αριστα αποτελεσματα, ενοιωθα το ξυραφακι να ψιλομαγκωνει λιγο, σαν να ηθελε.... στροπαρισμα, οποτε ειπα να το αλλαξω και μαλλον θα μενω στα 4 περασματα στο καθε ενα χωρις να το σκεφτομαι.
Στη συνεχεια χρησιμοποιησα παλι τα ιδια υλικα και την ιδια προετοιμασια κτλ αλλαζοντας ομως μηχανη και χρησιμοποιωντας την μερκουρ HD η 34C.
Aποτελεσμα το ιδιο η μαλλον 1 κλικ (και λιγοτερο) απο οτι με την πιο επιθετικη φουτουρ και αυτο γιατι ισως επρεπε να της δινω λιγη πιεση παραπανω μια και ειναι αρκετα πιο ελαφρια, θα το δω στο 2ο ξυρισμα.
Η μεγαλη διαφορα της 34C απο τη φουτουρ, ειναι οτι νοιωθεις πολυ πιο ασφαλης με τη μικρη, πως πρεπει να κανεις χοντραδα για να κοπεις και τελικα μαλλον σωστα της εχουν δωσει τον τιτλο της ιδανικης για αρχαριους.... αριστο αποτελεσμα και μεγαλη ασφαλεια.
Αν αγοραζα τωρα, θα επερνα τη φουτουρ (πιο γκατζετ) αλλα και με την 34 μπορω να εχω ακριβως τα ιδια αποτελεσματα (στα μισα χρηματα).
Μενει τωρα, οταν γυρισω και ξαναχρησιμοποιησω τη bismarck να δω αν μπορω να παρω το ιδιο αποτελεσμα με αυτο των μερκουρ και με τη σαβετα... θελει βελτιωση η τεχνικη αλλα μαλλον και ακονισμα το μαχαιρι, γιατι τετοιο λειο δερμα με τη σαβετα δνε καταφερα να παρω στις 3-4 φορες που προλαβα να τη δοκιμασω.
Αυτα τα ολιγα...