Παραδοσιακό ξύρισμα

Πηγα πριν απο λιγο σε ενα μαγαζι (μικρο) εδω στις Σερρες που πουλαει κατι ανοξειδωτα μαχαιρια, πολυεργαλεια κτλ για να παρω ενα νυχοκοπτη και ειδα οτι ειχε και κατι πινελα omega και μια μηχανη merkur καπου στη βιτρινα και πιασαμε κουβεντα με τον ιδοκτητη, και ειπε οτι εδω και καποιους μηνες (τωρα εχει ηρεμησει το πραγμα) πουλουσε διαδικτυακα καθημερινα 50 και 60 ειδη παραδοσιακου ξυρισματος (απο κει που δεν πουλουσε τιποτα) λογω.... Σταροβα... !!!! Του το ειπαν δηλαδη ατομα που παρηγγελναν, οτι ειδαν το καναλι στο youtube και αρχισαν να ασχολουνται με το σπορ και να δοκιμαζουν....

Ειχε ετοιμοπαραδοτα κατι ξυραφακια perma sharp (δεν τα εχω δοκιμασει) και θα παρω μια 5δα, αλλα - αυτο μου εκανε εντυπωση - ειχε καμμια 20ρια συσκευασιες απο τα αγαπημενα μου πλεον, ξυραφακια merkur.... που νομιζω ετοιμοπαραδοτα, τελευταια φορα που κοιτουσα, δεν τα ειχε κανενα απο τα 3 σχετικα μαγαζια (Πειραια, Λαρισα, Θεσσαλονικη) και λεω να τα... φορτωσω ολα να μου βρισκονται :afro:

Βεβαια στα 6,5 ευρω τη 10δα και οχι στα 4 που τα περνω απο το εξωτερικο, αλλα χαλαλι...

Πρέπει να'σαι από τους λίγους που τους αρέσουν τα ξυραφάκια (όχι οι μηχανές) της Merkur. Αλλά περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα. Τα perma sharp είναι φοβερά ξυραφάκια, αρκετά κοφτερά όμως έχε υπόψη σου.

Τι να πω... καθησαν στο δερμα πολυ καλα... με ολα τα αλλα που δοκιμασα ειχα θεματακια, με αυτα κανενα απο την πρωτη στιγμη, βεβαια ειναι και πολλα ακομα που δεν εχω δοκιμασει καθολου, οπως τα βοσκχοντ, τα περμασαρπ, τα μπικ, τα διαφορα ζιλετ κτλ αλλα... εχουμε καιρο.

Τα perma sharp είναι φοβερά ξυραφάκια, αρκετά κοφτερά όμως έχε υπόψη σου.

Μολις παρελαβα για πρωτη μου φορα λιγες πενταδες . Τα προτιμησα αντι των πολυ καλων αλλα και πολυ ακριβων feather.

Tα voskhod ειναι μακραν τα αγαπημενα μου μεχρι τωρα. Ειτε με την V3A ειτε με την R41.

Σε μια υπερβολη σκεψης ελπιζω το τεφλον να μην ειναι κακο για την υγεια του δερματος μακροπροσθεσμα.

Από τα feather προτιμώ τα perha sharp. Ένα κλικ λιγότερο κοφτερά αλλά διατηρούν σχεδόν την ίδια κόψη για 2-3 ξυρίσματα. Ενώ τα feather πάσχουν λίγο εδώ.

Το ξυραφάκι πάντως είναι απ' τα πιο υποκειμενικά πράγματα. Οπότε το τι ταιριάζει στον καθένα λίγη σημασία έχει πέραν του ιδίου.

Καλημερες.
Χρόνια με μουσι εγώ αλλά σκέφτομαι σοβαρά να το ξυρισω μιας που το δέρμα κουράστηκε, παρολου που φροντιζα το μούσι λάδια κρέμες βούρτσισμα πλέον το δέρμα απο μέσα είναι κόκκινο και βγάζω έντονη ξηροδερμια.

Παλια ειχα ασχοληθεί με πινελάκι και ξυράφι ζιλετ το απλό το sensitive διότι το αλλο που έχει πλαστικό και ανασηκωνει τις τρίχες για βαθύ ξύρισμα μου προκαλούσε ερεθισμούς.

Αυτό μου το είχε προτείνει ο δερματολογος μου οπως και την κρέμα της nivea την ασπρη sensitive και αυτη.

Τι ξυραφάκια μου προτείνετε γενικά εχω μαλακή τρίχα πινελακι έχω βέβαια μπορεί να θέλει αλλαγή διότι ειναι χρόνια στην ακρη και οι τρίχες του μπορει να έχουν ξεραθεί χαλάσει.

Υπαρχει κανενα σαιτ που παραγγέλνεις ξυραφάκια και μηχανή; κρεμες; και λογικά μετά αφτερ σειβ η κρέμα καλύτερα;

Για ρίξτε βρε παιδιά λίγο τα φωτα σας.
Ευχαριστώ οποιος απαντήσει

E πες ντε! Ας πούμε κρατώντας την όλη επένδυση (αρκετά ή έστω λίγο) κάτω από το $100.

Εσύ πας για δυνατό σετ...
Rockwell 6C σε white chrome (μην σκεφτείς gun metal κλπ βαφές γιατί θα την κλαις, θα χαλάσει η επίστρωση αμέσως). 50$
Αυτό το πινέλο. 14$
Σαπούνι Dr Jon's (20$) ή Soap Commander (15$) ή WSP (15$) ή Zingari Sego (22$).
Σε λεπίδες, δώσε 5-6$ να πάρεις ένα sampler να δεις ποια θα σου κάτσει. Κάτι τέτοιο π.χ.
Αυτά από Αμερική.
Η μηχανή είναι κατά κάποιο τρόπο ρυθμιζόμενη.
Μέχρι το 4 δεν νομίζω ότι μπορεί να κοπεί άνθρωπος...
Από το 3 και πάνω όμως αρχίζει να ξυρίζει, στο 1 ειδικά θα μείνεις αξύριστος!
Και όταν νιώσεις σίγουρος και δεν φοβάσαι να κοπείς και λίγο, παίζεις στο 5 και στο 6.

φθηνό πινέλο ασβού με καλής ποιότητας βάση που ούτως ή άλλως χρειαζόμουν https://www.wellshaved.gr/semogue-shaving-brush-pharos-c3tpb-aw

Πολύ όμορφο το SOC.
Βέβαια είναι pure, παίζει να σε τσιμπάει λίγο (όχι όσο του χοίρου φυσικά) αλλά σίγουρα θα θέλει ξεβρώμισμα 2-3 ημέρες.

Lord L6 για δοκιμή με ξυραφάκια astra platinum, derby, fether (σιγά μην φοβηθώ)
Κάποια κρέμα ξυρίσματος με άρωμα κέδρου που δεν θυμάμαι γύρω στα 16 ευρώ
στύψη alu

Εγώ πιο πολύ φοβάμαι τις derby... :flipout:
Το θέμα είναι να μην πιέζεις αλλά να αφήνεις το ξυράφι ίσα ίσα να ακουμπάει το πρόσωπο και αυτό θα κόβει.
Αν έχεις μέσα feather δεν θα χρειαστεί να πιέσεις καθόλου, οπότε δεν θα έχεις και λόγο να κοπείς!
Αν βάλεις derby και σκαλώνει, θα σε κάνει να πιέσεις και τότε θα κοπείς!
Υποθέτω ότι η κρέμα είναι μία Taylor of Old Bond Street.
Αγγλική, πολύ όμορφα αρώματα, δεν λέει κάτι σε ιδιότητες, υπάρχουν καλύτερες κρέμες και σαπούνια σε καλύτερες τιμές, αλλά μια χαρά θα σε βολέψει. :smile:
Όπως αναφέρθηκε, σε αυτά τα λεφτά το tabac είναι απίστευτο σαπούνι αν δεν σου δημιουργεί ερεθισμούς (μόνο εμένα έχω ακούσει να του δημιουργεί ερεθισμούς βέβαια).

Βεβαια στα 6,5 ευρω τη 10δα και οχι στα 4 που τα περνω απο το εξωτερικο, αλλα χαλαλι...

Πανάκριβα τα Merkur και χωρίς λόγο!
Ένα ευρώ το ένα; :flipout:

Υπαρχει κανενα σαιτ που παραγγέλνεις ξυραφάκια και μηχανή; κρεμες; και λογικά μετά αφτερ σειβ η κρέμα καλύτερα;

Πάρα πολλά! Και Ελλάδα και εξωτερικό!
Wellshaved, hairmaker, twobarbers, kosmosman είναι τα τέσσερα που ξέρω τουλάχιστον εγώ για Ελλάδα.
Για εξωτερικό άσε ακόμη. :D

Σε τι budget θέλεις να κινηθείς;

Σε τι λεφτα ε; δεν εχω ιδέα βρε παιδιά σε τι τιμες κυμαίνονται πιστεύω για αρχη κανενα 70ευρω είναι καλα; αντε 100ευρω ωστε να παρω μηχανή και τα ανταλλαχτικα ξυραφακια της.
Ξανα λεω εχω μαλακη τρίχα αμα παίζει καποιο ρολο αυτό

Στα 100 πας στο σετάκι που είπα και στον Maestro.
Rockwell 6C σε white chrome κάπου στα 50
Πινέλο RazoRock Big Bruce Plissoft στα 20 ,
Ένα σαπούνι Tabac να πας απευθείας στα πολύ καλά σαπούνια (20 )
Δώσε και 5-6 σε διάφορες λεπίδες (Astra, Permasharp, Voskhod κλπ) και είσαι έτοιμος με πράγματα που θα τα βλέπουν τα εγγόνια σου και θα λένε "με αυτά ξυριζόταν ο παππούς". :D

Στα 100 πας στο σετάκι που είπα και στον Maestro.
Rockwell 6C σε white chrome κάπου στα 50
Πινέλο RazoRock Big Bruce Plissoft στα 20 ,
Ένα σαπούνι Tabac να πας απευθείας στα πολύ καλά σαπούνια (20 )
Δώσε και 5-6 σε διάφορες λεπίδες (Astra, Permasharp, Voskhod κλπ) και είσαι έτοιμος με πράγματα που θα τα βλέπουν τα εγγόνια σου και θα λένε "με αυτά ξυριζόταν ο παππούς". :D

Οοο ευχαριστώ παρα πολυ.
Αυτά τα προϊόντα μπορώ να τα πάρω απο τα σαιτ που μου ειπες ποιο πάνω σωστά;

Tabac καλό είναι να πάρεις από Ευρώπη, στην Αμερική είναι πολύ πιο ακριβό.
Αν θέλεις να σου βγάλω set από Αμερική, θα γίνει αλλαγή σε κάποια προϊόντα για να πάρεις Αμερικάνικα. :smile:

Ο Maggards είναι λιγότερο βλαμμένος από τους άλλους Αμερικάνους. :p
Κανονικά βάζουν από έξω και το κόστος των μεταφορικών.
Αυτός εκτός του ότι δεν το κάνει, αν μείνεις χαμηλά, σου κατεβάζει και λίγο το ποσό που γράφει στο κουτί και δεν έχεις θέμα.
Δηλαδή αν είσαι στα 35-40$, θα σου γράψει από έξω 22$ για να μην τρέχεις.
Δεν λέει όμως να το κάνει σε παραγγελία των 200 , θα χάσεις πρακτικά και την ασφάλεια του πακέτου και αν το χάσεις στη μεταφορά θα κλαις! :smile:

Αρα πχ λέμε τωρα ένα σετ απο αυτόν ξυριστική μηχανή, πινέλο τι άλλο καμια κρέμα ξυρίσματος η σαπούνι; (εγω πχ ειχα κρέμα τις nivea που εβαζα λιγο στο μπολακι και έφτιαχνα την σαπουναδα κρέμα για το ξυρισμα)
Έχει σαιτ αυτός ο Αμερικάνος; αλλα για βγαλε μου ενα σετακι να τσεκάρω.

Αυτος εδω ειναι

Eγω πηρα μια κεφαλη και μια λαβη (εχει πολυ καλες τιμες στις λαβες εδω ειναι καπως υπερτιμημενες) εχει και μια καλη σειρα απο σαπουνια το μετανιωσα που δεν πηρα κανα δυο.

Εσύ πας για δυνατό σετ...
Rockwell 6C σε white chrome (μην σκεφτείς gun metal κλπ βαφές γιατί θα την κλαις, θα χαλάσει η επίστρωση αμέσως). 50$
Αυτό το πινέλο. 14$
Σαπούνι Dr Jon's (20$) ή Soap Commander (15$) ή WSP (15$) ή Zingari Sego (22$).
Σε λεπίδες, δώσε 5-6$ να πάρεις ένα sampler να δεις ποια θα σου κάτσει. Κάτι τέτοιο π.χ.
Αυτά από Αμερική.
Η μηχανή είναι κατά κάποιο τρόπο ρυθμιζόμενη.
Μέχρι το 4 δεν νομίζω ότι μπορεί να κοπεί άνθρωπος...
Από το 3 και πάνω όμως αρχίζει να ξυρίζει, στο 1 ειδικά θα μείνεις αξύριστος!
Και όταν νιώσεις σίγουρος και δεν φοβάσαι να κοπείς και λίγο, παίζεις στο 5 και στο 6.

Θαενκς!

Υπάρχει κάνας μπούσουλας σε λεπίδες για να επιταχύνω το ψάξιμο ξεκινώντας από τις πιο πιθανές σε επιτυχία; (άμα είναι να'χω μια βδομάδα ερεθισμό σε κάθε δοκιμή, καλό καλοκαίρι πάλι!)

Θαενκς!

Υπάρχει κάνας μπούσουλας σε λεπίδες για να επιταχύνω το ψάξιμο ξεκινώντας από τις πιο πιθανές σε επιτυχία; (άμα είναι να'χω μια βδομάδα ερεθισμό σε κάθε δοκιμή, καλό καλοκαίρι πάλι!)

ΟΧΙ.

Καθε λεπιδα ειναι διαφορετικη σε καθε προσωπο.

αυτη που ειναι για εμενα θεικη εσενα μπορει να σε σκισει. Και τουμπαλιν.

Εγω μετα απο λιγους μηνες ενασχολησης παντως τωρα μολις πηρα πρωτη μου φορα λεπιδες σε παραπανω απο ενα πακετο.

Θα παρεις ενα πακετακι απο το καθενα θα κανεις τις δοκιμες σου οπως κανει ολος ο κοσμος.

Αν δεν σου κανουν στες στην ακρη και στο επομενο πακετακι. Σιγα το κοστος τωρα.

Καλημερες, ωραιες τιμές έχει ο Αμερικάνος σε σχέση πάντα με Ελλάδα.
Ξανα βαζω όμως το ερώτημα Αμερική τελωνείο εκει τι κάνετε; του λετε να βαλει τιμη πακέτου κάτω απο 25 δολάρια; η σπάτε την παραγγελία σε δυο;

ΟΧΙ.

Καθε λεπιδα ειναι διαφορετικη σε καθε προσωπο.

αυτη που ειναι για εμενα θεικη εσενα μπορει να σε σκισει. Και τουμπαλιν.

Εγω μετα απο λιγους μηνες ενασχολησης παντως τωρα μολις πηρα πρωτη μου φορα λεπιδες σε παραπανω απο ενα πακετο.

Θα παρεις ενα πακετακι απο το καθενα θα κανεις τις δοκιμες σου οπως κανει ολος ο κοσμος.

Αν δεν σου κανουν στες στην ακρη και στο επομενο πακετακι. Σιγα το κοστος τωρα.

Μωρέ δεν είναι το κόστος, το θέμα είναι πως αν σε κάθε λάθος επιλογή τρώω έναν ερεθισμό που θα με ταλαιπωρεί 4-5 μέρες, μετά θα το παρατήσω το σπορ απογοητευμένος.

Για να δούμε...

Έχει σαιτ αυτός ο Αμερικάνος; αλλα για βγαλε μου ενα σετακι να τσεκάρω.

Το site είναι αυτό που έγραψε ο Ναθαναήλ.
Δες το σετάκι που έγραψα στον Maestro. :smile:

Θαενκς!

Για να κάνεις ερεθισμούς που θα μείνουν πάνω από μία μέρα θα πρέπει να σε πειράξει η επίστρωση της λεπίδας. Αν σε φουντώσει, δες τι επίστρωση έχει και δεν τις χρησιμοποιείς ξανά (εμένα π.χ. με πειράζουν οι κεραμικές)
Οι ερεθισμοί που θα κάνεις λόγω πίεσης εξαφανίζονται εύκολα σε λίγη ώρα με το κατάλληλο προϊόν.
Speick balm αν είσαι Ευρώπη, Lucky tiger vanishing cream αν είσαι Αμερική.
Αυτό που θα δεις στις λεπίδες είναι κατά πόσο κόβουν τις τρίχες σου χωρίς να τις νιώθεις. Δηλαδή, να μην σκαλώνει και να μην νιώθεις να σου τραβάει τις τρίχες.
Astra πράσινες, Gillette 7 o'clock κίτρινες, Gillette Platinum, Gillette Rubie, Gillette Nacet, Permasharp, Rapira, Voskhod, Astra μπλε, Feather είναι ασφαλείς λεπίδες για να ξεκινήσεις.
Η τεχνική είναι απλή. Ξυρίζεις 5-10 εκατοστά, αν δεις και σε τραβάει, απλά πετάς τη λεπίδα και βάζεις το κουτάκι στην άκρη να τις δοκιμάσεις πάλι σε 5-6 μήνες που θα βελτιώσεις την τεχνική σου.
Οι περισσότερες βέβαια βελτιώνονται στο δεύτερο ξύρισμα γιατί φθείρεται η επίστρωση, οπότε αν νιώθεις ελάχιστο τράβηγμα, δώσε της και δεύτερη ευκαιρία.

Και όπως λέει και ο young padawan από πάνω, επειδή στο π.ξ. πάμε για την τέλεια αίσθηση, η λεπίδα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Ποια η πιθανότητα να έχουμε δέρμα με ίδια αντοχή και ευαισθησίες, τρίχα με την ίδια σκληρότητα και ίδια ακριβώς τεχνική; :smile:
Η γωνία προσβολής της τρίχας από τη λεπίδα καθορίζει πολλά πράγματα στην αίσθηση.

Καλημερες, ωραιες τιμές έχει ο Αμερικάνος σε σχέση πάντα με Ελλάδα.
Ξανα βαζω όμως το ερώτημα Αμερική τελωνείο εκει τι κάνετε; του λετε να βαλει τιμη πακέτου κάτω απο 25 δολάρια; η σπάτε την παραγγελία σε δυο;

Αν πάρεις από τον Αμερικάνο Ευρωπαϊκά προϊόντα θα φας καπέλο 30%. Οπότε βλέπε μόνο τα Αμερικάνικα εκεί.
Τελωνείο από εκεί δεν πληρώνεις, εκτός αν το παρακάνεις. Από μόνος του προσέχει τι τιμή θα βάλει.
Υποθέτω όμως ότι αν δει ο τελωνειακός μία κούτα καινούργια πράγματα που ζυγίζουν καμιά 10αριά κιλά, δεν είναι χαζός να πιστέψει όποια ετικέτα έχει βάλει ο Αμερικάνος από έξω :D

Μωρέ δεν είναι το κόστος, το θέμα είναι πως αν σε κάθε λάθος επιλογή τρώω έναν ερεθισμό που θα με ταλαιπωρεί 4-5 μέρες, μετά θα το παρατήσω το σπορ απογοητευμένος.

4-5 ημέρες, μιλάμε για αλεργική αντίδραση.
Μου έχει τύχει με μία λεπίδα και ένα σαπούνι τέτοιο πράγμα και έχω δοκιμάσει εκατοντάδες!
Έχοντας σταθερά τα πάντα, δοκιμάζεις μόνο ένα πράγμα κάθε φορά (λεπίδα π.χ.) και βλέπεις αν θα σου κάνει τέτοια αντίδραση.
Αν είναι από την πίεση θα είναι σε συγκεκριμένα σημεία (συνήθως στον λαιμό που είναι πιο ευαίσθητο το δέρμα) και χαλαρώνει σε μισή ώρα max με ένα Speick balm :smile: