Παραδοσιακό ξύρισμα

Γιατι ρε να προτιμησεις ? Αφου η R41 στο μουτρο σου δουλευει αψογα. Στον FSword οχι.

Θα τις παρεις ολες να γραψεις βιβλιο ? :ROFLMAO: Που δεν θαχει και καμια αξια γιατι η εμπειρια η δικη μου στο δικο σου μουτρο δεν εχει καμια αξια οπως ξερουμε ολοι.

Εχω την 97r και την 94r. Αγριες μηχανες. Θα τις προτεινα μονο για τα χερουλια.
Το χερουλι της 97 βαρυ, κλασσικο και ομορφο με καλο κρατημα
Το χερουλι της 94 επισης βαρυ, αγριο μπακλαβαδωτο, με αψογο κρατημα (το φοραω στην r41)
Εχω και την 96r την πεταλουδα. Ομορφη μηχανη αλλα ειναι τσεκουρι κι αυτη.

Γιατι ρε να προτιμησεις ? Αφου η R41 στο μουτρο σου δουλευει αψογα. Στον FSword οχι.

Έτσι ακριβώς. Μπορεί να πάρεις την Parker και να σε ξυρίζει χάλια. Αν θες να το κάνεις για ποικιλία πάω πάσο, αλλά αν είναι για καλύτερο ξύρισμα μην περιμένεις πολλά, δεδομένου ότι είσαι ευχαριστημένος με την R41.

Εγώ την Parker 97R έχω, λόγω ατσάλινης λαβής (η κεφαλή είναι ίδια σε όλες τις closed comb). To πρωί έκανα ένα απολαυστικό ξύρισμα με γένια βδομάδας :-)

Eιπαμε.....αλλοι τρωνε τα λεφτα τους εκει και αλλοι αλλου.
Η Parker κανει, οσο τρια ποτα.
Ποσο κανει το εισιτηριο για το γηπεδο??
Ξερεις ποσο κανουν τα δολωματα για ψαρεμα??

Ε... εγω θα τα δωσω για ξουρισμα 😜

Ααα....ωραια γιατι η 94r εχει κοντη λαβη.
Αρα ειτε την 91 η την 89 η την 65 παρω ειανι το ιδιο πραγμα με διαφορετικη λαβη??

Δεν ξέρω μοντελο αλλα parker πήρα :D
Πήρα και ένα asb της la toja, επιτέλους, ένα σωστό μπωλ της yagi (ένα τετραπλάσιας τιμής muhle τσάμπα και βερεσέ το πληρωσα) και κατι ξυραφάκια Gillette minora (3.40 euro τα πέντε o_O ).
Επιτέλους άνοιξε μαγαζί με ξυριστικα που μπορείς να δεις τι παίρνεις,ρε αδερφέ.
Έτσι την πάτησα με το μπωλ της muhle και τώρα θα το χρησιμοποιώ ,για να πίνει νερό ο γάτος🐺

Σημερα επεισηλθε ο εξης προβληματισμος :D

Καλυτερα με closed και πολλα και "ακινδυνα" περασματα ή open και λιγα και "φοβο καρδιας"

Ωραιοτατο ξυρισμα με την Parker,ισως πρωτη φορα με τοσα και απροσεκτα περασματα ΚΑΝΕΝΑ κοψιμο και με το σωστο μπωλ της Yagi ,θαυμασιος αφρος-μαρεγκα.
Μαλλον με βλεπω να γυρναω στην closed nodachi.

Last edited:
  • Like
Reactions: DomieMic65
Υπάρχουν στο σπίτι για τεστ όλοι οι συνδυασμοί CC Tatara και είμαι και καοχος πλέον του NMM!!
Παρά το ότι νόμιζα πως η full Nodachi θα μου αρέσει πολύ τελικά μάλλον είναι too much για εμένα!
Μέχρι στιγμής κεφαλή NM (η δικιά μου δλδ) είναι αυτή που μάλλον προτιμώ!
Βέβαια στο χθεσινό ξύρισμα ανακάλυψα πως η οδηγία της εταιρίας για 24 μοίρες γωνία είναι μάλλον απολύτως σωστή, ακόμα και αν με αυτόν τον τρόπο η μηχανή δίνει την αίσθηση πως φρενάρει λίγο. Ναι μεν μπορεί να ισχύει αλλά ταυτόχρονα κόβει χωρίς να ερεθίζει... σε πιο κάθετη θέση σε εμένα αγριέυει πολύ και χάνει και το χαρακτηριστικό για το οποίο οι Tatara είναι γνωστές το εξαιρετικό smoothness!
Πηγαίνοντας με το "top cap" δλδ με μικρότερη γωνία από ότι έχω συνηθήσει με τις άλλες μου μηχανές (34C, R41) είχα πιο smooth ξύρισμα και πολύ αποτελεσματικό και μάλιστα με γένια ούτε μέρας! Το να ξυριστώ τόσο σύντομα είναι εντελώς overkill για εμένα αλλά με έχει πιάσει οξεία Tatarίτιδα!🪒🪒🪒
Τούτου λεχθέντος που θα έλεγαν και οι αρχαίοι ημών ξουρο-πρόγονοι :ROFLMAO: θα δωθεί και άλλη ευκαιρία στην NN κεφαλή με προσοχή ώστε να κρατηθεί πιο κλειστή γωνία και με γένια κανονικά και όχι χνούδι χαχαχα και ελπίζοντας πως και πάλι η ΝΜ θα μου αρέσει για να μην μπαίνουμε και σε άλλα έξοδα!!!
Αν μου δωθεί η ευκαιρία θα ήθελα να δοκιμάσω και την OC Masamune base plate!PXL_20210605_163224900.jpgPXL_20210603_172407365~2.jpgPXL_20210603_172157372~2.jpgPXL_20210603_171726028~2.jpgPXL_20210603_171534462~2.jpgPXL_20210603_162721757.jpgPXL_20210528_133214461.jpg

• Like
Reactions: Tzimisce and Kosh
Σημερα επεισηλθε ο εξης προβληματισμος :D

Καλυτερα με closed και πολλα και "ακινδυνα" περασματα ή open και λιγα και "φοβο καρδιας"

Ωραιοτατο ξυρισμα με την Parker,ισως πρωτη φορα με τοσα και απροσεκτα περασματα ΚΑΝΕΝΑ κοψιμο και με το σωστο μπωλ της Yagi ,θαυμασιος αφρος-μαρεγκα.
Μαλλον με βλεπω να γυρναω στην closed nodachi.

Δεν έχει σημασία open ή close με την επιθετικότητα.
Κατά τα άλλα, τι θεωρεί καλύτερο το δέρμα σου, τι το αφήνει πιο ξεκούραστο.
Εγώ κάνω τέσσερα περάσματα με την ανοιχτή της Blackbird, αλλά δεύτερη φορά δεν περνάει το ξυράφι από το ίδιο σημείο σε κάθε πέρασμα!
Αν ξυριστώ με χαλαρή μηχανή και πολύ buffing, ερεθίζεται το δέρμα μου και είμαι για balm,

• Like
Reactions: DomieMic65
Εγώ κάνω τέσσερα περάσματα με την ανοιχτή της Blackbird, αλλά δεύτερη φορά δεν περνάει το ξυράφι από το ίδιο σημείο σε κάθε πέρασμα!

Ρε θα μας μουρλανεις o_O
Πως γινεται αυτο??

Η επαφη και η τριβη με το μεταλο της μηχανης (οχι της λεπιδας) ειναι μεγαλο προβλημα για μερικους.
Ο ιδιος λογος που δεν μπορω να χρησιμοποιησω ηλεκτρικη ξυριστικη.

Ρε θα μας μουρλανεις o_O
Πως γινεται αυτο??

Καθαρό πέρασμα, δεν περνάω δεύτερη φορά με την ίδια φορά από το ίδιο σημείο, ότι πήρε πήρε.
Μετά, lathering, και από άλλη γωνία.
Θέλεις όμως αντρίκιες μηχανές για να το κάνεις αυτό και να καταλήξεις τριζάτος.

Καθαρό πέρασμα, δεν περνάω δεύτερη φορά με την ίδια φορά από το ίδιο σημείο, ότι πήρε πήρε.
Μετά, lathering, και από άλλη γωνία.
Θέλεις όμως αντρίκιες μηχανές για να το κάνεις αυτό και να καταλήξεις τριζάτος.
Ναι ρε φίλε αλλά (σχεδόν) μόνο η blackbird μπορεί να το κάνει αυτό στο 100% του ... από όσο έχω δει σε βίντεο δλδ!

• Like
Reactions: Tzimisce
εχει ξαναμπει αυτο Σιμο

Πρωτα τα μαθαμε εμεις και μετα ο Σταροβας :D
OK, πάντως εμένα δεν με βολεύει το ξυράφι, ακόμη έχω την "συλλεκτική φαλτσέτα" του πατέρα μου, έχω την λύση σε ξυριστικές μηχανές.

Δωστε της μια ευκαιρια...ισως βρειτε λυση, σε τιμη χωμα, για καθημερινα ξυρισματα!!!

Το διπλο ακρο και οι πεντε κεφαλες ειναι λαθος περιγραφη.
Διπλο ακρο εννοει το πλατω και το καπακι
και πεντε κεφαλες εννοει πεντε λεπιδες.

• Like
Reactions: Tzimisce