Παραδοσιακό ξύρισμα

Καλά, σίγουρα! Παίζει ρόλο και με τι ξυρίζεσαι.
Με απλές μηχανές που δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικές, δεν έχω θέμα.
Αν μπει στο παιχνίδι καμία blackbird, Λαμδα, R41...

Πω πω Παναϊα μου..... τι γιαταγανι ειναι η Tatara ωρε παληκαρια:)
Ειμαι διακοπες και πηρα για να τα εχω στο εξοχικο μονιμα, τα απαραιτητα συνεργα.
R41,διαφορα ξυραφακια ,simpson πινελο,μπωλακι muhle και γιατροσαπουνο (μαζι με ενα προβατακι,μια κρεμα και αφρο Latoja.... για να υπαρχουν:p )
Ψες εβαλα ενα voskhod στην R41 και νομιζα οτι ξυριζομε με 34c.
Aπροσεκτα, ατσαλα ,αφηρημενα......ρε ουτε μια αμυχη...ενα nick ρε αδελφε....ΤΙΠΟΤΙΣ....αυτα ειναι κολπα φιλαρακια;)
Παιρνεις τη λαιμητομο και μετα ολα τα αλλα ειναι χαδια😀

τσεκαρε και το νερό στο εξοχικό τι ιχνοστοιχεια έχει και απο που έρχεται, μπορει να παίζει σημαντικό ρολο στο ξύρισμα

Απο ενα βουνο έρχεται ,αλλα είναι τίγκα στα άλατα.
Κατέστρεψα μια μπανιέρα από βλακεία.
Έβαλα ένα υλικό που ήταν για τα άλατα ,αλλά μαζί με τα άλατα έβγαλα και το σμάλτο....σωστοοοοος??. :D

Ολοσωστος ! :giggle::giggle::giggle::giggle:

Με τα άλατα θα είναι πιο σκληρό το νερό και πιθανόν θα έχεις έξτρα φυσική προστασία στο ξυραφι σου,

στο χωριό πάντα ξυρίζομαι πιο καλά και εγώ, ίσως να είναι τυχαίο. Δοκίμασε ίδια λεπίδα και μηχανή εδώ και δες τυχόν διαφορά

Σήμερα έβαλα μια Gillette κίτρινη και έκανα μαρέγκα με το "προβατάκι".
Παρόλο που είναι αρκετές κλάσεις κάτω από τα γιατροσάπουνα το "πρόβατο" , η Gillette έκανε ακόμα μια φορά το θαύμα της.
Φοβερά ξυραφάκια (y)

Συνήθως με το σκληρό νερό δεν έχουμε καλό αφρισμό.
Σε κάποια σαπούνια όπως το La Toja δεν παλεύεται, δεν αφρίζει ούτε με τάμα...

Ναι ισχυει για τον αφρό αυτο που λες , απλά εχω ξυριστει στο χωριό με νερό σκετο χωρις κοψιμο χωρις αφρό καν και με το ιδιο ξυραφι (Gilette διλεπιδo) εδω εφτυσα αιμα και με αφρό .

Όταν κατεβαίνω στο γυναικοχωριό δυσκολεύομαι να κάνω αφρό με τα περισσότερα σαπούνια για αυτό κατεβαίνω μόνο με συγκεκριμένα.
Για κάποιο λόγο κάνω και εγώ όμως πολύ καλά ξυρίσματα χωρίς ίχνος ερεθισμού.
Και το νερό εκεί έχει τόσα μεταλλικά στοιχεία και τέτοια σκληρότητα που δεν πίνεται.

Μήπως αντί να τα σκάμε σε σαπούνια λοιπόν και κρεμουλες γεμίζουμε παγούρια νερό και τα πουλάμε στην ΑΘΗΝΑΣ ? :giggle:

Σαν το γιατροσάπουνο δεν έχει... :D
Σωστοοοοοοοοοοος :)
Όντας σε διακοπές δοκιμάζω διάφορα, που στην Αθήνα δεν το έχω κάνει.
Σήμερα λοιπόν δοκίμασα την κρέμα της Latoja, με ξυραφάκι feather στη R41.
Μέτρια πράγματα .
Έχω (μάλλον) καταλήξει στα γιατροσαπουνα με ξυραφάκια της Gillette (κίτρινο ή ruby)
Επίσης πιστεύω ότι η tatara ήταν υπερβολή.
Η R41 είναι κορυφή (y)

Σωστοοοοοοοοοοος :)
Όντας σε διακοπές δοκιμάζω διάφορα, που στην Αθήνα δεν το έχω κάνει.
Σήμερα λοιπόν δοκίμασα την κρέμα της Latoja, με ξυραφάκι feather στη R41.
Μέτρια πράγματα .
Έχω (μάλλον) καταλήξει στα γιατροσαπουνα με ξυραφάκια της Gillette (κίτρινο ή ruby)
Επίσης πιστεύω ότι η tatara ήταν υπερβολή.
Η R41 είναι κορυφή (y)
Η αλήθεια είναι η r41 είναι vfm και τα γιατροσαπουνα είναι τα καλύτερα

Εμενα στην r41 μου αρεσει το πώς κόβει η rubie πολυ μου αρέσει, βεβαια σαν τις πρασινες 7clock μου κάνει πολύ γλυκό ξυρισμα αλλα και βαθύ. Το βλέπω να αγοράσω καμια 100αδα απο αυτες

Σημερα ,εχει αρχισει κατι να αλλαζει μεσα μου.
Αφου απετυχα παταγωδως να σιαξω μαρεγκα της προκοπης με το γιατροσαπουνο,αποφασισα να βαλω αφρο (La Toja)να τελειωνω.
ΚΑΙ......
Τι ωραιο ξυρισμα ρε παιδια!!!!!!!
Θα δοκιμασω και με Proraso και μαλλον με βλεπω να κανω μαρεγκα στις διακοπες 😀

Σήμερα είχαμε ακόμα μια δοκιμή.....Cella σαπουνι και το υπόλοιπο σεταπ ίδιο με τον αφρό latoja.
Καλύτερος (για μένα παντα) ο αφρός.
Για να δούμε τελικά, που θα καταλήξω :unsure:

Το Cella είναι πολύ τίμιο σαπούνι αν αντέχεις τη βρώμα του...
Εγώ ούτε να το μυρίσω!
Πως και απέτυχες μάναμ να κάνεις αφρό με σαπούνι που δουλεύεις τόσο καιρό;