Παρατήρηση κυματομορφής spdif

Κελεπούρι 1...

attachment.php

Κελεπούρι 2...

attachment.php

Ποιο κελεπούρι προτιμάτε...

Attachments

• kelepouri1.jpg
    kelepouri1.jpg
    94.6 KB · Views: 53
  • kelepouri2.jpg
    kelepouri2.jpg
    93.4 KB · Views: 53
Ο supersonic αποφάνθει...
μπα....
δεν είχε coaxial.
Αρα το άλλο....

Φίλιππος, γουστάρησε την κουρτίνα 2!

Την κουρτίνα 2 !
(Σαγρέ μαίανδρο τί να τον κάνω; :flipout:)

Και ο νικητής είναι: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59919

Φίλε supersonic, σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει να κάνει με οπτική vs ομοαξονική, στα γρήγορα και στα όρθια είδα και την οπτική του "νικητή" και εάν δεν ήταν ταυτόσημη με την παρουσιαζόμενη ήταν πολύ κοντά! (εάν θες αύριο να ανεβάσω και της οπτικής του O2media.

Επίσης αν προσέξεις, το πρώτο έχει uneven slope μεταξύ του +ve edge rise και του -ve edge fall...

Το 2ο όμως είναι even ...

(Sorry αλλά την ελληνική ορολογία δεν την ξέρω ...)

υπότιθεται όμως ότι αυτά θα μεταφραστούν σε ο ή 1.
Εγώ με το μάτι κόβω ότι πιό σωστό είναι σαφώς το 2.

Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση, φίλε Λεμόνι, η σταθερή περιοδικότητα των τετραγώνων που μέτρησες με τον παλμογράφο σου στην emu. Εκείνη την ώρα έπαιζες κάποιο συγκεκριμένο σήμα;
Κανονικά, όταν μεταφέρεται σήμα από την spdif, μία οποιαδήποτε κυματομορφή, ακόμα και σταθερό ημίτονο, τότε μέσω της spdif πρέπει να "τρέχουν" σειρές παλμών που αντιστοιχούν σε σειρές "λέξεων" 16 ή 24 ή και περισσότερα μπιτ χωρίς απολύτως καμιά περιοδικότητα παλμων. Δεν ξέρουμε και τι υπαγορεύει το πρωτόκολο μεταδοσης.
Τα τετράγωνα που φαίνονται στον παλμογράφο του Λεμόνι, μπορούν να μεταφραστούν ψηφιακά σε 01010101 κλπ. Άρα αποκλείεται να είναι κάποιο μουσικό σήμα ή ημίτονο. Μήπως υπάρχει κάποια κατάσταση ηρεμίας ή απουσίας σήματος, όπου το πρωτόκολο πραγματικά στέλνει αυτή την περιοδική παλμοσειρά "0101010101010......" ; Και αν ναι, τότε πόσο αυτό μπορεί να δείξει τι συμβαίνει στην μετάδοση δεδομένων πραγματικής μουσικής; Μπορούν κάποια όμορφα ή κάποια στραβοχυμένα τετράγωνα να μας δώσουν στοιχεία έστω και έμμεσα πχ για το τζίτερ;

Φίλιππε, εννοείς ότι έχει άνιση κλίση με το uneven slope?

Δηλ. όπως λένε οι γριούλες, by far ή με τα μπούνια το κελεπούρι 2?

άνιση κλίση εννοεί ότι δεν ανεβαίνει κατεβαίνει στο βορρά νότο.

Αχα νέα δεδομένα.

Εμένα με αρέσει το πρώτο γιατί το σύστημα δε ενδιαφέρεται για την ομορφιά δηλαδή το ριπλ αλλά για το πόσο ξεκάθαρη είναι η αρχή και το τέλος του παλμού.
συμφωνώ με τον gfle

Re: Απάντηση: Παρατήρηση κυματομορφής spdif

Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση, φίλε Λεμόνι, η σταθερή περιοδικότητα των τετραγώνων που μέτρησες με τον παλμογράφο σου στην emu. Εκείνη την ώρα έπαιζες κάποιο συγκεκριμένο σήμα;
Κανονικά, όταν μεταφέρεται σήμα από την spdif, μία οποιαδήποτε κυματομορφή, ακόμα και σταθερό ημίτονο, τότε μέσω της spdif πρέπει να "τρέχουν" σειρές παλμών που αντιστοιχούν σε σειρές "λέξεων" 16 ή 24 ή και περισσότερα μπιτ χωρίς απολύτως καμιά περιοδικότητα παλμων. Δεν ξέρουμε και τι υπαγορεύει το πρωτόκολο μεταδοσης.
Τα τετράγωνα που φαίνονται στον παλμογράφο του Λεμόνι, μπορούν να μεταφραστούν ψηφιακά σε 01010101 κλπ. Άρα αποκλείεται να είναι κάποιο μουσικό σήμα ή ημίτονο. Μήπως υπάρχει κάποια κατάσταση ηρεμίας ή απουσίας σήματος, όπου το πρωτόκολο πραγματικά στέλνει αυτή την περιοδική παλμοσειρά "0101010101010......" ; Και αν ναι, τότε πόσο αυτό μπορεί να δείξει τι συμβαίνει στην μετάδοση δεδομένων πραγματικής μουσικής; Μπορούν κάποια όμορφα ή κάποια στραβοχυμένα τετράγωνα να μας δώσουν στοιχεία έστω και έμμεσα πχ για το τζίτερ;

Αει γειά σου Ευάγγελε, σου λέει μετά χαράς το λεμόνι (βλέπε Μανόλης), το ρωτούσα πριν δύο σελίδες για να μη γίνει καμία "πατάτα", αλλά ο supersonic βιαζόταν :flipout:
...
Και μιας και μας άναψες και επειδή δεν θέλω να ρίξω και άλλες μετρήσεις που πριν από λίγο πήρα από το ένα media player, να ρωτήσω κάτι ουσιώδες για να μην ανεβάζω "ανούσια" πράγματα και στο τέλος γελάτε!
Το σήμα s/pdif το βλέπουμε την ώρα που παίζει ένα ημίτονο για παράδειγμα ή χωρίς σήμα. Το αναφέρω διότι πάντα οι έξοδοι s/pdif έχουν σήμα είτε στο μηχάνημα παίζει audio αρχείο είτε όχι.
Εάν μου απαντήσετε καταφατικά, ότι δεν χρειάζεται να παίζει ημίτονο για την μέτρηση τότε supersonic...βγαίνει κελεπούρι κάποιο media player!

Όπως τα λες είναι, τα εμφανιζόμενα τετράγωνα είναι χωρίς σήμα! Απλά ένα συνεχόμενο περιοδικό σήμα.
Τελικά να ρίξω ένα ημίτονο 1KHz, να δούμε το πως το εμφανίζει (σίγουρα όχι καθαρό...όπως πριν);

Μην βιάζεσται να ανακυρήξετε νικητή γιατί μπορεί να του πάρετε το μετάλιο πίσω.

Ο δεύτερος μπορεί να έχει μεγαλύτερο τζίτερ παρόλο που είναι πιο όμορφος ο παλμός.

Αυτό που μετράει στα ψηφιακά είναι η ταχύτητα της αλλαγής και όχι τι συμβαίνει στην διάρκεια του παλμού.

Έτσι νομίζω...

Εννοώ οτι η γωνία που σχηματίζει η καμπύλη με τον y-axis απο -ve --> +ve edge δεν είναι ίδια με αυτήν απο +ve --> -ve edge....
Δηλαδή ανεβαίνει πιο γρήγορα απο οτι πέφτει ... και το lag αυτό κάνει το digital quantization εφιάλτη για τον μετατροπέα ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρατήρηση κυματομορφής spdif

Αει γειά σου Ευάγγελε, σου λέει μετά χαράς το λεμόνι (βλέπε Μανόλης), το ρωτούσα πριν δύο σελίδες για να μη γίνει καμία "πατάτα", αλλά ο supersonic βιαζόταν :flipout:

Όπως τα λες είναι, τα εμφανιζόμενα τετράγωνα είναι χωρίς σήμα! Απλά ένα συνεχόμενο περιοδικό σήμα.
Τελικά να ρίξω ένα ημίτονο 1KHz, να δούμε το πως το εμφανίζει (σίγουρα όχι καθαρό...όπως πριν);

Σίγουρα Μανόλη.
Θα δεις μία ορθογώνια μπάντα κατά πλάτος της οθόνης μάλλον άχρηστη για εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος. Αλλά για να μας φύγει, και μιάς και κάνεις εσύ τις αγγαρείες κι εμείς απλά το φιλοσοφούμε, ρίξε και το ημίτονο.

αυτή είναι καλύτερη από την προηγούμενη?

Attachments

• cec-12.jpg
    cec-12.jpg
    31.3 KB · Views: 28