- 17 June 2006
- 49,609
μπα....
δεν είχε coaxial.
Αρα το άλλο....
Την κουρτίνα 2 !
(Σαγρέ μαίανδρο τί να τον κάνω;)
Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση, φίλε Λεμόνι, η σταθερή περιοδικότητα των τετραγώνων που μέτρησες με τον παλμογράφο σου στην emu. Εκείνη την ώρα έπαιζες κάποιο συγκεκριμένο σήμα;
Κανονικά, όταν μεταφέρεται σήμα από την spdif, μία οποιαδήποτε κυματομορφή, ακόμα και σταθερό ημίτονο, τότε μέσω της spdif πρέπει να "τρέχουν" σειρές παλμών που αντιστοιχούν σε σειρές "λέξεων" 16 ή 24 ή και περισσότερα μπιτ χωρίς απολύτως καμιά περιοδικότητα παλμων. Δεν ξέρουμε και τι υπαγορεύει το πρωτόκολο μεταδοσης.
Τα τετράγωνα που φαίνονται στον παλμογράφο του Λεμόνι, μπορούν να μεταφραστούν ψηφιακά σε 01010101 κλπ. Άρα αποκλείεται να είναι κάποιο μουσικό σήμα ή ημίτονο. Μήπως υπάρχει κάποια κατάσταση ηρεμίας ή απουσίας σήματος, όπου το πρωτόκολο πραγματικά στέλνει αυτή την περιοδική παλμοσειρά "0101010101010......" ; Και αν ναι, τότε πόσο αυτό μπορεί να δείξει τι συμβαίνει στην μετάδοση δεδομένων πραγματικής μουσικής; Μπορούν κάποια όμορφα ή κάποια στραβοχυμένα τετράγωνα να μας δώσουν στοιχεία έστω και έμμεσα πχ για το τζίτερ;
...
Και μιας και μας άναψες και επειδή δεν θέλω να ρίξω και άλλες μετρήσεις που πριν από λίγο πήρα από το ένα media player, να ρωτήσω κάτι ουσιώδες για να μην ανεβάζω "ανούσια" πράγματα και στο τέλος γελάτε!
Το σήμα s/pdif το βλέπουμε την ώρα που παίζει ένα ημίτονο για παράδειγμα ή χωρίς σήμα. Το αναφέρω διότι πάντα οι έξοδοι s/pdif έχουν σήμα είτε στο μηχάνημα παίζει audio αρχείο είτε όχι.
Εάν μου απαντήσετε καταφατικά, ότι δεν χρειάζεται να παίζει ημίτονο για την μέτρηση τότε supersonic...βγαίνει κελεπούρι κάποιο media player!
Αει γειά σου Ευάγγελε, σου λέει μετά χαράς το λεμόνι (βλέπε Μανόλης), το ρωτούσα πριν δύο σελίδες για να μη γίνει καμία "πατάτα", αλλά ο supersonic βιαζόταν
Όπως τα λες είναι, τα εμφανιζόμενα τετράγωνα είναι χωρίς σήμα! Απλά ένα συνεχόμενο περιοδικό σήμα.
Τελικά να ρίξω ένα ημίτονο 1KHz, να δούμε το πως το εμφανίζει (σίγουρα όχι καθαρό...όπως πριν);
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.