Παρέα με ένα berry 1500 και έναν 906

Καλημέρα σε όλους...Ξεκίνησα λοιπόν αλλά δεν είδα φως...Πήρα καλύτερης ποιότητας rca χθές και θα κάτσω να τα κολλήσω σε αντικατάσταση των καρφιών, φγια να αποφύγω τη μετατροπή...Λες να καταλάβω διαφορά? Μείωσα τα καλώδια ώστε να είναι πιο κοντα στα ηχεία (βέβαια είμαι λιγότερο από 1μ. μήκος στο 1 και 2,5 με 3μ στο άλλο.) Το καλώδιο του ρευματος δεν πρέπει να είναι το δικό του μάλλον από καποιο υπολογιστή πρέπει να είναι λές να έχει πρόβλημα? Ο ήχος είναι θολός πάντως δεν έχει το clarity του ονκυο...:7SFGSFG:

με συγχωρείς....
αλλά περιμένεις να διορθωθεί το roll off του μπέρυ, που όντως υπάρχει αλλά δεν είναι και κάτι τόσο φοβερό, με μιά αλλαγή rca και κοντύτερων καλωδίων?

αν ήταν έτσι....
τουλάχιστον μην παιδεύεσαι άδικα.
Τώρα όσον αφορά την καθαρότητα του 906, αν και δεν έχω ακούσει το μηχάνημα, το ψιλοαμφιβάλλω, και εννοείται, δεν νομίζω ότι από οδήγηση μπορεί να σταθεί δίπλα στο μπέρυ.

Λένε ότι ο συγκεκριμένος έχει καλή τροφοδοσία αν και με 5 φορτία θεωρώ ότι ίσως δεν αρκεί κυρίως για ψιλοδύσκολα ηχεία (κάτω από 90db) γιαυτό προσπαθώ με τον μπέρρυ μιας και τον έχω. Διαφορετικά από αυτά που ακούω σκέφτομαι τα hypex gia ta 2 h 3 κανάλια μπροστά. Προσπαθώ επίσης με τον μπέρυ γιατι διαβάζω τόσα καλά από τόσο κόσμο..μπορεί η σχεδίαση του να είναι άλλη και ισως πιο παλιά αλλα θέλω να δώ τι γίνεται...

Νομίζω ότι το θέμα στην αρχή ήταν όχι μέχρι ποια συχνότητα ακούμε, αλλά αν είναι δυνατόν να ακούσεις διαφορά 1 dB στα 19000Ηz.

+1

Σύμφωνα με τη Βιβλιογραφία η ελάχιστη ακουστή διαφορά (σε ισχύ) είναι 3db στη δυσμενέστερη περιοχή συχνοτήτων όσον αφορά την ευασθησία του αυτιού μας. Στο 1 και στα 3 Khz σίγουρα είναι πολύ κάτω από 3db ίσως κάτω και από 1db (διότι εκεί τα αυτιά μας είναι περίσσόετρο ευαίσθητα). Αλλά στα 20Khz πολύ αμφιβάλλω.

Εγώ σίγουρα δεν ακούω μέχρι τα 19Khz αλλά όταν σε κάποιο equalizer πείραξα κάτι κοντά στα 20Khz άκουσα διαφορές. Πιστεύω όμως ότι είναι τα παραγώγα ενδοδιαμόρφωσης που άλλαξαν τον ήχο καί έδωσαν την ψευδαίσθηση την αλλάγής στις ψηλές.

Να σας πώ μερικές εντυπώσεις! Ύστερα από πολλές δοκιμές βλέπω η μάλλον ακούω :ears:

-Πολύ περισσότερο μπάσο σε σχέση με πρίν (ο μπέρυ έχει επιπλέον πυκνωτές όποτε μάλλον αυτό το δικαιολογεί) αλλά σε σημείο που θα το χαρακτήριζα ανεξέλεκτο. Σε ταινία όπου έκαναν παρέα με το σαμπ είχα συντονισμούς (που παλια δεν είχα) και γενικότερα αισθηση μπουμαρίσματος. Τα ηχεία έχουν bass reflex μπροστά και δεν είναι κολλημένα και στον τοίχο.
-Πολύ πιο έντονες μεσαιες που ξεχωρίζουν. Αυτό σε ταινία οδηγεί σε μια εικόνα ότι το μεσαίο που οδηγείται από τον ονκυο είναι άσχετο (*) με διαλόγους που δεν ακούγονται και χανονται
-Οι υψηλές μάλλον είναι το πρόβλημα. Χάθηκαν .- (τελεία και παυλα είναι αυτ). Δεν ακούω κάποια πράγματα που πρίν ήταν μπροστα μου και αυτό μου φαίνεται ότι είναι που θαμπώνει τον ήχο.
Από την άλλη παραδέχομαι ότι ο ήχος στο σύνολο του ήταν πιο δυναμικός και πιο πλούσιος

Τώρα αναρωτιέμαι (*) να κάνω καταρχήν ένα νέο σετάρισμα με το audessey γιατί όλες οι δοκιμές έγιναν με βάση αυτά που έιχα βρεί στο παρελθόν για συγκρισιμότητα
Το καλώδιο ρευματος που τόσα ακούω για αυτό...Δεν έχω το δικό του αλλά ένα κοινό από υπολογιστή (απλά διαλεξα το πιο χοντρό που είχα)
Παίζει ρόλο το γεγονόςότι όλο μου το σύστημα παίρνει ρευμα από ένα σταθεροποιητή τάσης (με μοτερ) 5KVA? Υπάρχει περίπτωση να μου χαλάει τον ήχο?
Αυτή τη στιγμή ο τελικός πέρνει ρευμα από μια μπαλαντέζα αό τον σταθεροποιητή (δεν μπορώ να κάνω και αλλιως)

PS τα RCA δεν τα έβαλα ακόμα αλλά χρησιμοποίησα μετατροπή από RCA σε καρφί (πλήρως μεταλλική κατασκευή αλλά φθηνή)

Αν χρησιμοποιήσω ένα ρελεδάκι κοινό και τα 12v trigger του ΟΝΚΥΟ για να ανοίγει αυτόματα ο μπέρυ λέτε να υπάρχει πρόβλημα στον ήχο
Τέλος ποια σειρά ακολουθώ για το άναμα (πρώτα ο τελικός ή πρώτα ο ονκυο) γιατί σε κάποια στιγμή ακούστηκε θόρυβος από τα ηχεία

Καλό βράδυ σε όλους

+1

Σύμφωνα με τη Βιβλιογραφία η ελάχιστη ακουστή διαφορά (σε ισχύ) είναι 3db στη δυσμενέστερη περιοχή συχνοτήτων όσον αφορά την ευασθησία του αυτιού μας. Στο 1 και στα 3 Khz σίγουρα είναι πολύ κάτω από 3db ίσως κάτω και από 1db (διότι εκεί τα αυτιά μας είναι περίσσόετρο ευαίσθητα). Αλλά στα 20Khz πολύ αμφιβάλλω.

Εγώ σίγουρα δεν ακούω μέχρι τα 19Khz αλλά όταν σε κάποιο equalizer πείραξα κάτι κοντά στα 20Khz άκουσα διαφορές. Πιστεύω όμως ότι είναι τα παραγώγα ενδοδιαμόρφωσης που άλλαξαν τον ήχο καί έδωσαν την ψευδαίσθηση την αλλάγής στις ψηλές.

ποια παραγωγα ενδοδιαμορφωσης.

τα eq δεν δημιουργουν τετοια αλλα αλλαγη αποκρισης συχνοτητας και φασης

το οτι ακουγεται φταιη οτι πειραζη ενα ολοκληρο φασμα συχνοτητων αναλογα

το q αυτο λεω τοσες μερες αλλα τιποτα.

Οχι δεν τους έβαλα τώρα. Ο μπέρρυ μου ε'ιναι αυτός που είχε ο Ακριβοπουλος... Από ότι βλέπω μέσα έχει πυκνωτές και χοντρότερα καλώδια σε κάποιοα σημεία. αν θυμάμαι καλά κάτι μου είχε πεί και για τη γέφυρα. Α! ξέχασα και την μεγαλύτερη ψύκτρα που δεν τον κάνει να ανάβει ανεμιστήρα ποτέ. Τώρα πρόσεξα -για πρώτη φορά- ότι όταν παίζει αναβοσβήνει το πορτοκαλί φωτάκι αυτό τι δείχνει ότι απλά πάει το σήμα ή ότι δεν είναι αρκετό. Tα RCA δεν τα έχω βάλει ακόμα τι λές θα κάνουν τίποτα?

αν θελης να τον επιταχυνης λιγακι βγαλε τους extra πυκνωτες και βαλε

στους δικους του bypass 330uf ηλεκτρολυτικους και 3.3uf mkp.

8x ενα για καθε πυκνωτη.

με τα rca δεν θα κανης τιποτα.

μπορης ακομα να αλλαξης τους c13 και c17 10uf στην εισοδο με 2.2uf mkp

μη βαλης ρελεδακι γιατι μετα απο λιγο θα μαυριση και θα χαλαη τον ηχο.

το πορτοκαλι λαμπακι ειναι το σημα εισοδου και οσο δυναμωνης αναβοσβυνη

πιο εντονα μεχρι αρχιζη να αναβοσβηνη το κοκκινο αν αντεχουν τα ηχεια

σου τοσο δυνατα.

ο τελικος ανοιγη τελευταιος και κλεινη πρωτος.

Να σας πώ μερικές εντυπώσεις! Ύστερα από πολλές δοκιμές βλέπω η μάλλον ακούω :ears:

-Πολύ περισσότερο μπάσο σε σχέση με πρίν (ο μπέρυ έχει επιπλέον πυκνωτές όποτε μάλλον αυτό το δικαιολογεί) αλλά σε σημείο που θα το χαρακτήριζα ανεξέλεκτο. Σε ταινία όπου έκαναν παρέα με το σαμπ είχα συντονισμούς (που παλια δεν είχα) και γενικότερα αισθηση μπουμαρίσματος. Τα ηχεία έχουν bass reflex μπροστά και δεν είναι κολλημένα και στον τοίχο.

μας μπερδεύεις κανονικά....
ποιό είναι το πρίν και ποιό το τώρα?
Περισσότερο μπάσο δεν υπάρχει με επιπλέον πυκνωτές, απλά ελέγχεται καλύτερα. Εχεις συντονισμούς πιθανότατα διότι με τον 906 δεν είχες καθόλου μπάσο.

-Πολύ πιο έντονες μεσαιες που ξεχωρίζουν. Αυτό σε ταινία οδηγεί σε μια εικόνα ότι το μεσαίο που οδηγείται από τον ονκυο είναι άσχετο (*) με διαλόγους που δεν ακούγονται και χανονται

Εδώ και αν μπερδευτήκαμε. Πιό έντονες σε σχέση με πότε?
Τελικα οι μεσσαίες από ποιόν βγαίνουν?
Τελικά τι σεταπ έχεις ?

-Οι υψηλές μάλλον είναι το πρόβλημα. Χάθηκαν .- (τελεία και παυλα είναι αυτ). Δεν ακούω κάποια πράγματα που πρίν ήταν μπροστα μου και αυτό μου φαίνεται ότι είναι που θαμπώνει τον ήχο.
Από την άλλη παραδέχομαι ότι ο ήχος στο σύνολο του ήταν πιο δυναμικός και πιο πλούσιος

Τώρα αναρωτιέμαι (*) να κάνω καταρχήν ένα νέο σετάρισμα με το audessey γιατί όλες οι δοκιμές έγιναν με βάση αυτά που έιχα βρεί στο παρελθόν για συγκρισιμότητα

Πες μας ντε οτι χώνεται και η οδύσσεια στη μέση.
Ξεκινάς χωρίς αυτήν, πρώτα, και αφού δεν καταφέρεις τίποτα, τότε τη βάζεις και σετάρεις με βάση αυτά τα μηχανήματα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν ισχύει το σετάρισμα με εκείνα του παρελθόντος....

Το καλώδιο ρευματος που τόσα ακούω για αυτό...Δεν έχω το δικό του αλλά ένα κοινό από υπολογιστή (απλά διαλεξα το πιο χοντρό που είχα)

Με το καλώδιο ρεύματος δεν θα δείς τίποτα, εκεί που ψάχνεις.

Παίζει ρόλο το γεγονόςότι όλο μου το σύστημα παίρνει ρευμα από ένα σταθεροποιητή τάσης (με μοτερ) 5KVA? Υπάρχει περίπτωση να μου χαλάει τον ήχο?
Αυτή τη στιγμή ο τελικός πέρνει ρευμα από μια μπαλαντέζα αό τον σταθεροποιητή (δεν μπορώ να κάνω και αλλιως)

Βγάλτα όλα. ΟΛΑ.
Και ξεκίνα από το μηδέν.
Οχι πάνω από μιά αλλαγή κάθε φορά στο σύστημα.
Ξεκινάς από το μηδεν, σκέτα μηχανήματα και αλλάζεις ένα πράμα τη φορά και δοκιμάζεις.

PS τα RCA δεν τα έβαλα ακόμα αλλά χρησιμοποίησα μετατροπή από RCA σε καρφί (πλήρως μεταλλική κατασκευή αλλά φθηνή)

Αν χρησιμοποιήσω ένα ρελεδάκι κοινό και τα 12v trigger του ΟΝΚΥΟ για να ανοίγει αυτόματα ο μπέρυ λέτε να υπάρχει πρόβλημα στον ήχο
Τέλος ποια σειρά ακολουθώ για το άναμα (πρώτα ο τελικός ή πρώτα ο ονκυο) γιατί σε κάποια στιγμή ακούστηκε θόρυβος από τα ηχεία

Καλό βράδυ σε όλους

Δοκίμασε τα παραπάνω με τη σειρά και τα ξαναλέμε.
Νομίζω ότι κάποιος, σε έχει μπερδέψει πολύ άσχημα σχετικά με το ποιές αλλαγές είναι αυτές που μπορείς να κάνεις και ακούγονται και με το ποιές είναι αυτές που ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.

ομολογω οτι και εγω μπερδευτηκα.

καπου νομιζα οτι μιλαη για πριν και μετα τους πυκνωτες για αυτο ρωτησα.

αν βαζοντας τον τελικο ειχες ρυθμιση το οντισι απο πριν θελη ξανα μετα.

σταθεροποιητης 5kva δεν νομιζω να χαλαη τον ηχο.

γενικα υπαρχη ενα μπερδεμα που και μονο με μια επαναρυθμιση του οντισι

μπορη να λυθη.

Οσο για το μπερδεμα άστα να πάνε..αυτό είναι σίγουρο. αυτή τη στιγμή αλλάζω θέση σε όλα. Όσο για το setup έχουμε και λέμε...

Ονκυο 906 σαν προενισχυτής για τα LF και ενισχυτής για τα center kai surround back
Πηγή Sony SACD c333 και Egreat M31B
Ηχεία Β&W 683 μπροστά
CM5 πίσω, ΗΤΜ1 Center και 610SW sub

To πρίν ήταν χωρίς τον μπέρρυ ή με αυτόν αλλά χαμηλά τα pots καθώς φοβόμουνα τα ηχεία. Επίσης το πριν είχε και μια σύντομη φάση βαβούρας που ο μπέρρυ είχε τα χαμηλά από τα 683 και ο Onkyo τις υψηλές.

Το τώρα είναι και μάλλον θα μείνει ο μπέρυ τα 683 και ο Ονκυο τα υπόλοιπα μέχρι κάποιος hypex να τα αναλάβει όλα σκέφτομαι αρχικά τα 3 μπροστά και μετά βλέπουμε.

Όσο για το αποτέλεσμα ναι πριν δεν είχα μπάσσα και το ενοχλητικό ήταν ότι σε μερικές φάσεις υπήρχε ένα μπέρδεμα δεν ήξερες τι άκουγες χαμηλά ο ήχος ήταν επίπεδος δεν είχα αίσθηση του χώρου κυρίως στη μουσική.

Όσο για τα RCA το ξεχνάω κιόλας...Τωρα τα υπόλοιπα μέσα στην ημέρα ένα ένα... Καλώδια δεν έχω τίποτα σπουδαία κάτι monster είναι όλα από interconnect μεχρι ηχείων (AWG-14).

Μια ερώτηση τώρα που ο ΟΝΚΥΟ δεν έχει φορτίο στα 2 μπροστινά κανάλια υπάρχει περίπτωση να κάψει καμιά έξοδο (μπορεί να λέω και βλακεία αλλα ας έχω το κεφάλι μου ήσυχο).

Και τέλος και σημαντικότερο ευχαριστώ όλους σας για ητν βοήθεια...:award:

Γιώργο (μπακ.) πες τι γνώμη σου σε παρακαλώ σε αυτό με την οδήγηση του ονκυο χωρίς φορτίο έχω κανένα φόβο να καεί η έξοδος?

Είπα να πω καλησπέρα και κανα δύο εντυπώσεις... Λοιπόν εγκατέστησα τον μπέρρυ έκανα και ένα setup με το audissey και άρχισε να δουλευει - τα pots σε θέση άνω των 3/4, στο 28 νομίζω - Σαν πρώτη εντύπωση σε δικάναλο και μουσική ο ήχος ήταν πιο πλούσιος και γενικότερα πιο γεμάτος - μου άρεσε θα έλεγα (δεν ξέρω αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις τον ήχο).
Όμως όλη αυτή η διαδικασία με έχει κάνει και λίγο περίεργο. Είμαι εδλω τρείς μέρες (με διακοπές για να πάω και στη δουλειά) και ακούω βλέπω και πάλι ακούω, στον καναπέ στο πάτωμα, μπροστά πίκω και πάει λέγοντας. Ναι η οδήγηση του ηχείου είναι καλύτερη το ηχείο για πρώτη φορά ακούγεται τόσο μελωδικό και φαίνεται ότι παίζει καλύτερα ΑΛΛΑ πάμε και στην απέναντι όχθη ενώ οι στάθμες στον ενισχυτή είναι όλες στο +XX db (χωρίς τον μπέρρυ ήταν στο -1,0db) η ένταση του είναι χαμηλότερη ακόμα και στο τέρμα-αφού πλέον το πολύ δυνοτά!!! δεν είναι πριν το τέρμα. Και το πρόβλημα αυτό που πάντα με προβλημάτιζε έβαλα ένα blue ray και πιο συγκεκριμένα το μπάτμαν returns που το έχω δεί άλλες 10 φορές και ανακαλύπτω ότι λεπτομέριες που ακούγονταν χωρίς τον μπέρρυ τώρα δεν ακούγονται. Πχ στην αρχή αν το έχετε δεί έχει ένα τζάμι που σπάει το οποίο πραγματικά το ζούσες νόμιζες ότι έσπασε δίπλα σου, τώρα απλά ακούς ένα μακρινό μουντό σπάσιμο. Αυτό που παραπονιόμουν οι διάλογοι είναι μουντοί παρά το ότι ανέβασα κιάλλο το κεντρικό. Λεπτομέρια δεν υπάρχει, είναι δυνατόν κάνω κάτι λάθος? Σημείωνω ότι έχω δώσει + στα πρίμα μόνο για τα δύο μπροστά.

Και κάτι τελευταίο στην αρχή που έπεζε χάλια ηταν δηλωμένο στον ονκυο ότι τα μπροστά ήταν διπλοενισχυμένα , λέτε να έπαιζε ρόλο? Επίσης αν παίξω μουσική σε pure mode χωρίς ηλεκτρονικά ο ήχος είναι απαίσιος....Εδώ λένε έχω χάσει τη μπάλλα...

Αστα είναι τραγική τα έχω παίξει έχω κάνει άπειρους συνδυασμούς και συνεχίζω...