ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Απο το ρεπορτάζ του ιδίου (enet.gr)

"Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».
Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς»."

Ακούτε τέτοια πράγματα στο βίντεο?
Γιατί αν ακούτε, εγώ κουφάθηκα... και τσάμπα το στερεοφωνικό.....

Μα κι εγώ πρώτος για την σύμπτωση και την χρονική συγκυρία (και ουχί Βαλκυρία :ADFADF1:) ομίλησα.

Δεν μου πάει ρε παιδιά.
Απ το 91 που εισήλθαν επισήμως στη χώρα μας οι συμπαθείς γείτονες, βρέθηκαν εν έτι 2010, με την Ελλάδα αδύναμη και να βάλλεται από παντού,την ημέρα της 25ης και ενώ στην Ευρώπη συνεδρίαζαν για το μέλλον,μια χούφτα λιμενικών να γκαρίζει συνθήματα κατά των Αλβανών?
Προσέξτε,όχι των Τούρκων ή των Σκοπιανών αλλά των Αλβανών.
Και 19 χρόνια τώρα γιατί δεν τα ακούγαμε ?

Κουτόχορτο προβοκάτσιας μου μυρίζει..

Το αναφέρω γιατί έχει πρωτοστατήσει ο εν λόγω στην αναγνωριση τής αρβανίτικης γλώσσας (ταχουμε συζητήσει αυτά πολλάκις Μπίλυ)ως μειονοτικής γλώσσας(:Banane0:) και φυσικά πρωτοστατεί στην αναγνώριση τής ´Μακεδονικής´στην Ελλάδα...
Μπορει βέβαια νάναι τυχαία ολα αυτά και το βιντεο ναναι αληθινό.
Υπάρχουν άρθρα του για την έκθεση Killilea και ανήκει στην ομάδα Κωστόπουλου...
Ε αφού συζητάμε ,ας έχουμε και ένα αλαφρύ βιογραφικό...Δημοσιο προσωπο ειναι.

Βλέπουμε λοιπόν πως καραδοκεί το φίδι να τσιμπήσει όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Πρέπει μάλλον να περιμένουμε και άλλα κτυπήματα κάτω απο τη μέση απο "παρατηρητές" αλλά και προβοκάτορες.
Γιατί εάν είναι όντως αληθινό-έχω τις επιφυλάξεις μου- τότε μιλάμε για καθαρή προβοκάτσια με βούλα.
Κανενας ειδικός να το αναλύσει βρέθηκε άραγε ή θα μας πούν οτι τεχνικά είναι αδύνατον;....

Eγώ αληθινό το βλέπω.

1ον Γιατί πήρε δημοσιότητα το θέμα και θα το μαθαίναμε αν το σύνθημα ακούστηκε από αλλού ή καθόλου...

2ον Το περιβάλον του video (ήχος και εικόνα) φαίνεται πραγματικό / μη επεξεργασμένο.
Δείτε και ακούστε και τον παπά στο τέλος. Λέει "Μη τους ακούτε, μας φάγανε το Αιγαίο!" Ουσιαστικά αντιδρά στο σύνθημα και φαίνεται και το πρόσωπό του. Αν ήταν στημένος θα σχολίαζε πιο άμεσα το σύνθημα και όχι έτσι όπως έγινε, να εκφράσει το πόνο του σε άσχετο θέμα...

3ον Παρόμοια και πιο σκληρά συνθήματα ακούγονται και δημοσιοποιούντε κατά καιρούς σε στρατόπεδα όλης της χώρας. Που είναι το παράξενο? Ήρθε η ώρα να κάνει κάποιος τη βλακεία και σε παρέλαση... Μακαριοι οι πτωχοί... Και από αυτούς μπόλικοι...

Re: Απάντηση: ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

3ον Παρόμοια και πιο σκληρά συνθήματα ακούγονται και δημοσιοποιούντε κατά καιρούς σε στρατόπεδα όλης της χώρας. Που είναι το παράξενο? Ήρθε η ώρα να κάνει κάποιος τη βλακεία και σε παρέλαση... Μακαριοι οι πτωχοί... Και από αυτούς μπόλικοι...

Άλλο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης... κατ' αρχάς εκεί ΔΕΝ ακούγονται δημόσια (: μεταξύ αορίστου αριθμού προσώπων) και εν πάση περιπτώσει, στην εκπαίδευση δικαιολογούνται σε κάποιον βαθμό και ορισμένες υπερβολές. Εντούτοις δεν γνωρίζω κανέναν μόνιμο στρατιωτικό αρκετά ηλίθιο για να φωνάξει τέτοια συνθήματα σε παρέλαση... όχι ότι αποκλείω το να υπάρχουν τέτοιοι... αλλά θεωρώ ότι σίγουρα υπάρχει μια συναίσθηση τι μπορεί να παιανιστεί δημοσίως.

Eγώ αληθινό το βλέπω.

1ον Γιατί πήρε δημοσιότητα το θέμα και θα το μαθαίναμε αν το σύνθημα ακούστηκε από αλλού ή καθόλου...

2ον Το περιβάλον του video (ήχος και εικόνα) φαίνεται πραγματικό / μη επεξεργασμένο.
Δείτε και ακούστε και τον παπά στο τέλος. Λέει "Μη τους ακούτε, μας φάγανε το Αιγαίο!" Ουσιαστικά αντιδρά στο σύνθημα και φαίνεται και το πρόσωπό του. Αν ήταν στημένος θα σχολίαζε πιο άμεσα το σύνθημα και όχι έτσι όπως έγινε, να εκφράσει το πόνο του σε άσχετο θέμα...

Παράξενο είναι οτι σε κανένα απ τα στρατόπεδα που υπηρέτησα εγώ (και με το Μακεδονικό στην έκρηξή του) δεν άκουσα τέτοια,παρόμοια ή χειρότερα συνθήματα.

Κατα τα λοιπά η χρονική στιγμή ( ελληνιστί timing) ,του συμβάντος δεν σε προβληματίζει?

Μα κι εγώ πρώτος για την σύμπτωση και την χρονική συγκυρία (και ουχί Βαλκυρία :ADFADF1:) ομίλησα.

Δεν μου πάει ρε παιδιά.
Απ το 91 που εισήλθαν επισήμως στη χώρα μας οι συμπαθείς γείτονες, βρέθηκαν εν έτι 2010, με την Ελλάδα αδύναμη και να βάλλεται από παντού,την ημέρα της 25ης και ενώ στην Ευρώπη συνεδρίαζαν για το μέλλον,μια χούφτα λιμενικών να γκαρίζει συνθήματα κατά των Αλβανών?
Προσέξτε,όχι των Τούρκων ή των Σκοπιανών αλλά των Αλβανών.
Και 19 χρόνια τώρα γιατί δεν τα ακούγαμε ?

Κουτόχορτο προβοκάτσιας μου μυρίζει..

γιατι ο κοσμος αγανακτισε με τους "γειτονες" μας
γιατι ο αλβανος εχει αμεσο αντικτυπο στην κοινωνια και οχι ο τουρκος η ο σκοπιανος
ο τουρκος δεν μπαινει μεσα στο σπιτι σου δενει και βασανιζει την ανυμπορη γιαγια σου για να της κλεψει μια πενυχρη συνταξη
ουτε σου κλεβει περιπτερα
πραγματικα αν θελετε πειτε με ρατσιστη
αλλα εχω βαρεθει να περπατω στην ομονοια και να μου την πεφτουν αλλοι για να με κλεψουν και αλλοι για να μου πουλισουν ναρκωτικα
προχθες περιμενα την κοπελα μου εξω απο το μετροπολις και παλι καλα που την ειδα να ερχετε γιατι την ακολουθουσαν 2 αλλοδαποι και μωλις πηγα προς το μερος της αυτοι γυρισαν πισω
και η κοπελα μου στο τσακ εχει γλυτωσει βιασμο στο τσακ απο αλλοδαπο
και μαλιστα 2 στενα πριν απο το σπιτι της

λοιπον αυτα βλεπει ο ελληνας και γινετε εξω φρενων και σαφως δεν τον ενοχλει ο τουρκος η ο σκοπιανος γιατι αυτος δεν σου κλεβει το σπιτι
ουτε το περιπτερο αυτος κανει αλλα κολπα
αλλα δεν κινδηνευει η σωματικη σου ακαιρεοτητα αμεσα

Απορίες ενός αδαούς:
- απο πότε αγήματα εκφωνήζουν συνθήματα στις παρελάσεις?
- απο πότε οι αξιωματικοί είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι τέτοια συνθήματα στις παρελάσεις θα δημιουργούσαν πολιτικό θέμα τόσο μεγάλο που θα τους καρατομούσε?
- απο πότε τα συνθήματα που εκφωνεί ένα άγημα, δίνονται απο κάποιους με πολιτική περιβολή μέσα απο τον κόσμο?
- απο πότε βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα και τίθεται σε διαθεσιμότητα ένας άνθρωπος χωρίς να έχει προηγηθεί επίσημη ΕΔΕ? Έχουμε συντεταγμένο κράτος ή το κράτος ανήκει στον εκάστοτε υπουργό? Μαρτυρίες απο τους ίδιους έχουμε? Αν είχαν εντολή για συνθήματα? Για πρώτη φορά? την 28η Οκτωβρίου είχαν συνθήματα στην παρέλαση? Ποιά? Μαρτυρίες απο πολίτες?
- όλως τυχαίως το περιστατικό συμβαίνει σε παρέλαση για πρώτη φορά φέτος που γίνεται συζήτηση για κατάργηση των παρελάσεων.
- Το βιντεο βγήκε απο δημοσιογράφο σε θέση μακριά απο τους επισήμους. Περίεργο οι δημοσιογράφοι συνήθως βρίσκονται δίπλα-απένταντι απο τους επισήμους.Αυτός πως και ήταν μακριά? Ο δημοσιογράφος το τράβηξε μόνος του ή του το έδωσε κάποιος πολίτης? Πρέπει να το πει αυτό...

+1

Πολύ εύστοχες οι παραπάνω παρατηρήσεις. Μήπως πέφτουμε όλοι σε μια λούμπα προβοκάτσιας, την εποχή μάλιστα που συζητείται έντονα η κατάργηση των παρελάσεων;

Ας είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι λοιπόν, πριν αρχίσουμε τους εύκολους αφορισμούς και τις επικρίσεις.

Αλλο πράγμα ο πραγματικός ρατσισμός και άλλο ο κατασκευασμένος αντι-ρατσισμός με κάθε ευκαιρία.
Υπάρχουν πάμπολλοι μετανάστες(και πολλοί Αλβανοί)πού έχουν προσφέρει στην Χώρα και έχουν ενσωματωθεί ,εργαζόμενοι τίμια και σκληρά και έχοντας υποστεί μεγάλη εκμετάλλευση , και τά παιδιά τους προκόβουν , συχνά περισσότερο απο καλομαθημένα ελληνόπουλα.

Το ότι υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες ´αντι-ρατσιστές´που σπάνια έχουν βγεί εκτός Πλατειας Κολωνακίου,είναι άλλο ζήτημα.
Οι ´αντι-ρατσιστές´τών Μ.Κ.Ο. ειναι μιά ιστορία με πολλά ερωτηματικά που ούτε αντιμετωπίζουν επι της ουσίας το ρατσιστικό φαινόμενο,αλλά συχνά λένε πάμπολλες ανακρίβειες..

Last edited:
Άλλο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης... κατ' αρχάς εκεί ΔΕΝ ακούγονται δημόσια (: μεταξύ αορίστου αριθμού προσώπων) και εν πάση περιπτώσει, στην εκπαίδευση δικαιολογούνται σε κάποιον βαθμό και ορισμένες υπερβολές.

Παράξενο είναι οτι σε κανένα απ τα στρατόπεδα που υπηρέτησα εγώ (και με το Μακεδονικό στην έκρηξή του) δεν άκουσα τέτοια,παρόμοια ή χειρότερα συνθήματα.

Κατα τα λοιπά η χρονική στιγμή ( ελληνιστί timing) ,του συμβάντος δεν σε προβληματίζει?

Ταξιαρχία Κομοτηνής πρίν 15 περίπου χρόνια...
Το στρατόπεδο είναι κάτι περισσότερο από μέσα στη πόλη και φωνάζαμε για τους Τούρκους (οι ντόπιοι μουσουλμάνοι μένουν μερικά μέτρα παραπέρα...) τα "καλύτερα". Ο Επιλοχίας τα πίστευε, εμείς νομίζαμε ότι είχε πλάκα και ακουγόταν ωραία ο αντίλαλος!!!
Μου έχουν πεί και άλλα που κάνανε αλλά δεν είναι της ώρας...

Δεν είμαστε και τόσο αγαθοί, μη παραμυθιάζεστε!

Ο χρόνος ήταν ότι πρέπει απ´όπου και αν προείρθε αυτή η βλακεία.
Αποπροσανατολισμός από τις γκάφες του Γιωργάκη? Προβοκάτσια για να εκμεταλευτούν οι γείτονες? Έκφραση σοβινισμού με αφορμή τη ν Εθνική εορτή? Μια χαρά δένει όπως και να το δείς.
:ernaehrung004:

Α καλά απο μπούρδες εντός στρατοπέδων πάμπολλες...
Δεκαετία 80 ,νέος διοικητής μάς μαζευει όλους και βγάζει λόγο γιά τίς ´κουμουνίστριες Βουλγάρες´πού ´πλανεύουν ´τά παλληκάρια μας στά σύνορα..:flipout::flipout:
Ειχαμε σκάσει όλοι στά γέλια...

Βέβαια ο άνθρωπος ήταν προφητικός γιατί μέ το πού έπεσε το καθεστώς στην Βουλγαρία(αυτος βέβαια πιστευε πώς η πτώση τού καθεστώτος θα έφτιαχνε νεοφιλελεύθερο παράδεισο...) δημιουργήθηκαν Πρακτορεία που μετέφεραν έλληνες εκεί για εκδρομή και γνωριμία μέ κορίτσια τής Βουλγαρίας με σκοπό τον γάμο ή οτι άλλο ήθελε προκύψει..:ADFADF1:

γιατι ο κοσμος αγανακτισε με τους "γειτονες" μας
γιατι ο αλβανος εχει αμεσο αντικτυπο στην κοινωνια και οχι ο τουρκος η ο σκοπιανος
ο τουρκος δεν μπαινει μεσα στο σπιτι σου δενει και βασανιζει την ανυμπορη γιαγια σου για να της κλεψει μια πενυχρη συνταξη
ουτε σου κλεβει περιπτερα
πραγματικα αν θελετε πειτε με ρατσιστη
αλλα εχω βαρεθει να περπατω στην ομονοια και να μου την πεφτουν αλλοι για να με κλεψουν και αλλοι για να μου πουλισουν ναρκωτικα
προχθες περιμενα την κοπελα μου εξω απο το μετροπολις και παλι καλα που την ειδα να ερχετε γιατι την ακολουθουσαν 2 αλλοδαποι και μωλις πηγα προς το μερος της αυτοι γυρισαν πισω
και η κοπελα μου στο τσακ εχει γλυτωσει βιασμο στο τσακ απο αλλοδαπο
και μαλιστα 2 στενα πριν απο το σπιτι της

λοιπον αυτα βλεπει ο ελληνας και γινετε εξω φρενων και σαφως δεν τον ενοχλει ο τουρκος η ο σκοπιανος γιατι αυτος δεν σου κλεβει το σπιτι
ουτε το περιπτερο αυτος κανει αλλα κολπα
αλλα δεν κινδηνευει η σωματικη σου ακαιρεοτητα αμεσα

Κοίτα,έχεις ένα δίκιο..
Απ την άλλη εμένα μου επιτέθηκε Ελλην (πρεζόνι),τρείς η ώρα το μεσημέρι,Ακαδημίας 35 (δίπλα στο Πολιτικό Γραφείο του Σημίτη),απέναντι σχεδόν απ το σπίτι μου.Με χτύπησε 4 φορές στο κεφάλι για να μου πάρει το κινητό.
Πού αλλού να προστατευθώ όταν το κέντρο έχει γίνει έτσι.
Την Ομόνοια βράδυ την "κυβερνούν" ανα γωνία οι dealers,πάσης εθνικότητας αλλά όχι αλβανοί..

Συνάδελφος της αδελφής μου,στο φανάρι Αγ.Κωνσταντίνου.Πετάγονται 4-5,του σπάνε τα τζάμια,τον μαχαιρώνουν,του πάιρνουν τα πάντα μέχρι και το παντελόνι.!!

Κατα τα λοιπά το Υπουργείο μετονομάσθη σε "Προστασίας του Πολίτη".
Τέτοια ειρωνεία δεν καταπίνεται εύκολα ..

έμενα πάντως δεν μου κάθετε καλά......
μπορεί τα συνθήματα να είναι από διαφορετικό χρόνο
δηλαδή μπορεί να είναι από τα δοκιμαστικά μέσα στο στρατόπεδο η
από τίποτα χρυσά αυγά και απλά να μονταρίστηκαν με την παρέλαση

Πάντως αν όντως είναι αληθινό τοτε ο αξιωματικός ειναι μ@λ@κ@ας
με 3 λλλ και από σπάνια ράτσα γιατί εκ των προτέρων ήξερε τι
θα επακολουθήσει.....

στους δε δημοσιογράφους δεν έχω καμία εμπιστοσύνη...

+1

Κοίτα,έχεις ένα δίκιο..
Απ την άλλη εμένα μου επιτέθηκε Ελλην (πρεζόνι),τρείς η ώρα το μεσημέρι,Ακαδημίας 35 (δίπλα στο Πολιτικό Γραφείο του Σημίτη),απέναντι σχεδόν απ το σπίτι μου.Με χτύπησε 4 φορές στο κεφάλι για να μου πάρει το κινητό.
Πού αλλού να προστατευθώ όταν το κέντρο έχει γίνει έτσι.
Την Ομόνοια βράδυ την "κυβερνούν" ανα γωνία οι dealers,πάσης εθνικότητας αλλά όχι αλβανοί..

Συνάδελφος της αδελφής μου,στο φανάρι Αγ.Κωνσταντίνου.Πετάγονται 4-5,του σπάνε τα τζάμια,τον μαχαιρώνουν,του πάιρνουν τα πάντα μέχρι και το παντελόνι.!!

Κατα τα λοιπά το Υπουργείο μετονομάσθη σε "Προστασίας του Πολίτη".
Τέτοια ειρωνεία δεν καταπίνεται εύκολα ..

σαφως δεν λεω μονο τους αλβανους
αλλα αυτοι ακουγωνται πιο πολυ στεις ειδησεις και ειναι λογικο ετσι να πεφτει σε αυτους το μεγαλυτερο μεριδιο ευθηνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=118260&cid=6

για ποια συνθηματα αναφερετε οτι μεχρι προτινος ητανε η σημαια του εθνους? χασαμε το μετρο μου φαινεται!!!

Βρήκες και εσύ την δήλωση απ το "δεκανίκι" .
Περίμενες κάτι σοβαρότερο απ αυτόν?

Γιατί εγώ όχι.

Είμαι πατριώτης στο μέτρο της ηθικής μου ,της ανατροφής μου και της ιδεολογίας μου.
Δεν χρειάζομαι την καπήλευση και την καθοδήγηση του κάθε Καρατζαφέρη,ούτε τις υποδείξεις του για το πώς είναι ο Πατριωτισμός..

χασαμε το μετρο μου φαινεται!!!

Έτσι φαίνεται...
Από τη μια ο συγκεκριμένος να κάνει τέτοιες δηλώσεις και από την άλλη να κάνει παρέλαση μέχρι και το ΠΑΜΕ σε κάποιους δήμους...

Σίγουρα έχουμε χάσει το μέτρο... Από το ένα άκρο το άλλο...

E ναί..Να βγει εκτός νόμου το ΠΑΜΕ,που τολμά και ανασαίνει(και κάνει και απεργιες το ατιμο και διαδηλώνει ),,,..Ενώ ο μπάρμπα Γιώργος μπορει να λεει οτι θέλει ελεύθερα και να πουλάει ανέξοδο και κάλπικο πατριωτισμό....

E ναί..Να βγει εκτός νόμου το ΠΑΜΕ,που τολμά και ανασαίνει(και κάνει και απεργιες το ατιμο και διαδηλώνει ),,,..Ενώ ο μπάρμπα Γιώργος μπορει να λεει οτι θέλει ελεύθερα και να πουλάει ανέξοδο και κάλπικο πατριωτισμό....

Δεν εννοούσα αυτό φίλε μου... Σε παρακαλώ μην πηγαίνεις το θέμα προς τα εκεί...

Απλά τονίζω ότι οι παρελάσεις (και όσα τις ακολουθούν) δείχνουν να έχουν χάσει την ουσία τους. Από τη μια δίνουν βήμα στους εθνικιστές για τις ακραίες εκδηλώσεις τους (πολύ συχνά και προβοκάτσια) και από την άλλη μεταβάλλεται σε πεδίο πολιτικής διεκδίκησης (όχι και ο καταλληλότερος ρόλος για μία παρέλαση).
Ίσως είναι καιρός να δούμε σοβαρά το πόσο σημασία έχει πια να γίνονται...