παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

Re: Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

Αχ θα με κανεις να στεναχωρησω τον φιλο μου τον Petasis τωρα για το θεμα της φωτογραφησης πανελ με ψηφιακη μηχανη και δεν το θελω :D

Παντως οταν το στησω καλυτερα λιγο (γιατι ακομα δεν τελειωσα και το στησιμο του ηχητικου πανω της αλλα και του HTPC ) καποιο βραδυ θα κανω καμια αποπειρα αν και την αποψη μου την ξερετε. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σχηματισει κανεις γνωμη απο μια ψηφιακη φωτογραφια.

Ενδεικτικα μπορει να χρησιμοποιειται αλλα ουσιαστικα οχι.

μα ναθ δεν πρόκειται κανείς να βγάλει συμπέρασμα από τις φωτογραφίες . το αρτιστικ του πράγματος μας ενδιαφέρει.

πχ 3 τέτοιες φωτογραφίες της gt30 έχουν αρτιστικ άποψη και δείχνουν την σουρεάλ διάθεση του φωτογράφου χωρίς ambilight (φωτο 1 και 2) και με ambilight (φωτό 3)

ry%3D480

ry%3D480

4170e5ddb9d3dcaeb88d7e4930bc6755.jpg

επίσης μπορείς να μας παρουσιάσεις το ir στην gt30 για να καταλάβει πολύς κόσμος περί τίνος πρόκειται

4e6adf218a0a1fd024ae9835051cd365.jpg

δεν σου εφτανε η πρωτη και θελεις και δευτερη? :speechless-smiley-0

Τωρα συγκρινουμε το HD με το SD ή διαφορετικες τηλεορασεις?
Η d6000 που αναφερθηκε, πιστευεται οτι εχει σημαντικες διαφορες (σε HD) απο την GT30?

Η απεικονιση SD σε διαφορετικου μεγεθους τηλεορασεις μπορει και να ισχυει αυτο που ειπωθηκε αλλα απο την αλλη εχουμε και διαφορετικες αποστασεις (χμ ας πουμε).

Εν παση περιπτωση την κυρικαη θα παω στο σπιτι του κουμπαρου να την "τεσταρω" ενδελεχως και θα μεταφερω τις εντυπσεις μου.

Παντως νοιωθω λιγο αμηχανα που βλεπω αλλους να θριαμβολογουν για την επιλογη τους και εγω ακομα ψαχνομαι. Μηπως δεν καταλαβαινω τι βλεπω?...

οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από samsung d6000/6500

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1321982

Σύμφωνα με την LG , την Samsung και την Sony είναι φυσιολογικό φαινόμενο σε όλες τις τηλεοράσεις edge LED (έτσι λένε τουλάχιστον σε όποιον διαμαρτύρεται).

Re: Απάντηση: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

Πολύ συννεφιά, μάλλον θα βρέξει... ;)

μπα εδώ αθήνα λιακάδα έχει δεν νομίζω.

Ομορφαντρα μου Βασιλη απο καλλιτεχνικες οσες θελεις :ernaehrung004:

Και θα παρουσιασω σε αποκλειστικοτητα (νομιζω) το ambilight της GT30 limited edition.

Kοστισε κατι παραπανω αλλα ειναι ωραιο το ατιμο.

(απo ir μην περιμενεις αποτυπωση καλλιτεχνικη εχω κυρηξει στρατιωτικο νομο μεχρι και ο 3χρονος εχει εκπαιδευτει να βλεπει τηλεοπτικο σε zoom2 :D)

δεν σου εφτανε η πρωτη και θελεις και δευτερη? :speechless-smiley-0

Τωρα συγκρινουμε το HD με το SD ή διαφορετικες τηλεορασεις?
Η d6000 που αναφερθηκε, πιστευεται οτι εχει σημαντικες διαφορες (σε HD) απο την GT30?

Η απεικονιση SD σε διαφορετικου μεγεθους τηλεορασεις μπορει και να ισχυει αυτο που ειπωθηκε αλλα απο την αλλη εχουμε και διαφορετικες αποστασεις (χμ ας πουμε).

Εν παση περιπτωση την κυρικαη θα παω στο σπιτι του κουμπαρου να την "τεσταρω" ενδελεχως και θα μεταφερω τις εντυπσεις μου.

Παντως νοιωθω λιγο αμηχανα που βλεπω αλλους να θριαμβολογουν για την επιλογη τους και εγω ακομα ψαχνομαι. Μηπως δεν καταλαβαινω τι βλεπω?...

Μην βιαστείς να κρίνεις την τηλεορασάρα αυτή. Δόστης αβάτζο κανα τρίμηνο να στρώσει πρώτα. Πίστευε και μη ερεύνα, μετά την Κυριακή του Πάσχα θα καταλάβεις την αξία της.

Τους γράφεις 5 απλά πράγματα και καταλαβαίνουν το... μισό. Χάσιμο χρόνου το λένε αυτό δημοτικιστί.

Μην βιαστείς να κρίνεις την τηλεορασάρα αυτή. Δόστης αβάτζο κανα τρίμηνο να στρώσει πρώτα. Πίστευε και μη ερεύνα, μετά την Κυριακή του Πάσχα θα καταλάβεις την αξία της.

Και εγω δεν συμπαθώ τις πανασονικ (πιο πολυ το οπαδικο παθος υπερ της), αλλα σε σχεση με εσενα ειμαι στρουμφιτα. Γιατι τοση αποστροφη?

Κι επανέρχομαι. Βεβαίως και με πείραξε που απο 5 απλές εξήγησεις έμεινε σε κάποιον μόνο η ειρωνία, για το "μην βιαστείς να κρίνεις την tv" αλλά σιγά, το ξεπέρασα :ears:
Το δεδομένο είναι ότι όποιος πήρε επίπεδη τηλεόραση για να μείνει με ανοιχτό το στόμα.. από το άθλιο σήμα του ΑΝΤ1, βεβαίως και έκανε λάθος επιλογή να πάρει επίπεδη τηλεόραση.
Έπρεπε να πάρει μια CRT, όπου λόγω μικρού μεγέθους δεν φαίνονται οι ατέλειες ούτε του σήματος του... ΑΝΤ1, ούτε της μικρής ανάλυσης γενικά των SD σημάτων.
Από εκεί και πέρα μάλλον κουράστηκε το νήμα, καλώς ή κακώς η αγορά της TV έγινε και καλύτερα να συνεχίσουμε στο αντίστοιχο thred.

Κι επανέρχομαι. Βεβαίως και με πείραξε που απο 5 απλές εξήγησεις έμεινε σε κάποιον μόνο η ειρωνία, για το "μην βιαστείς να κρίνεις την tv" αλλά σιγά, το ξεπέρασα :ears:
Το δεδομένο είναι ότι όποιος πήρε επίπεδη τηλεόραση για να μείνει με ανοιχτό το στόμα.. από το άθλιο σήμα του ΑΝΤ1, βεβαίως και έκανε λάθος επιλογή να πάρει επίπεδη τηλεόραση.
Έπρεπε να πάρει μια CRT, όπου λόγω μικρού μεγέθους δεν φαίνονται οι ατέλειες ούτε του σήματος του... ΑΝΤ1, ούτε της μικρής ανάλυσης γενικά των SD σημάτων.
Από εκεί και πέρα μάλλον κουράστηκε το νήμα, καλώς ή κακώς η αγορά της TV έγινε και καλύτερα να συνεχίσουμε στο αντίστοιχο thred.

ANT1??? "..με ανοιχτό το στόμα.."???

Ποιο ANT1? Χτες έβλεπα ΕΡΤ HD - τον αγώνα! Ναι, και πολλές φορές ξεχνούσα να κλείνω το στόμα!
Την 42G30 έχω ...

Και εγω δεν συμπαθώ τις πανασονικ (πιο πολυ το οπαδικο παθος υπερ της), αλλα σε σχεση με εσενα ειμαι στρουμφιτα. Γιατι τοση αποστροφη?
Καμία αποστροφή, σιγά μην αποστρέφομαι μια τηλεόραση. Κουβέντα κάνουμε. Απλώς βαρέθηκα το λιβάνισμα της gt συγκεκριμένα, της πανασονικ γενικότερα και των πλάσμα ακόμη περαιτέρω. Δεν λέω ότι είναι κακή τηλεόραση, ούτε προσβάλλω αυτούς που την αγόρασαν, αλλά ρε αδερφέ δεν είναι τόσο καλή όσο λένε, ούτε ασύγκριτα καλύτερη από άλλες τηλεοράσεις που κυριολεκτικά απαξιώνονται. Κάποιος έγραψε εδώ, ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιός, ότι σε thx mode η εικόνα είναι φαντασμαγορική, έ όχι ρε παιδιά δεν θα τρελαθούμε κ´όλας!!!

Σε σχέση με κάποιες Sharp με ανύπαρκτη χρωματική ακρίβεια και κάτι Philips με φωτορυθμικά λαμπάκια όντως είναι ασύγκριτα καλύτερη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορ

Καμία αποστροφή, σιγά μην αποστρέφομαι μια τηλεόραση. Κουβέντα κάνουμε. Απλώς βαρέθηκα το λιβάνισμα της gt συγκεκριμένα, της πανασονικ γενικότερα και των πλάσμα ακόμη περαιτέρω. Δεν λέω ότι είναι κακή τηλεόραση, ούτε προσβάλλω αυτούς που την αγόρασαν, αλλά ρε αδερφέ δεν είναι τόσο καλή όσο λένε, ούτε ασύγκριτα καλύτερη από άλλες τηλεοράσεις που κυριολεκτικά απαξιώνονται. Κάποιος έγραψε εδώ, ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιός, ότι σε thx mode η εικόνα είναι φαντασμαγορική, έ όχι ρε παιδιά δεν θα τρελαθούμε κ´όλας!!!

Η προρύθμιση THX σε οποιαδήποτε συσκευή δεν είναι μια στάμπα που την μοιράζουν για πλάκα,προυποθέτει κάποια πράγματα που μόνο αυθαίρετα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Οσο για την συγκεκριμένη τηλεόραση που αναφέρεσαι, GT30 ,αλλά και γενικότερα οι Panasonic που έχουν πιστοποίηση THX, προυποθέτουν χρωματική συμπεριφορά όσο πιο κοντά στα πρότυπα του REC 709 αλλά και τιμές φωτεινώτητας του πάνελ,που αφορούν θέαση σε σκοτεινό ή ημισκοτεινό χώρο, από 80 έως 100nits περίπου.
Τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά η GT 30 καταφέρνει να τα πετύχει προφανώς,εξού και η πιστοποίηση.
Το εάν όμως αρέσει σε κάποιον ή όχι αυτών των χαρακτηριστικών η εικόνα, είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό και εξαρτάται επίσης και από τις συνθήκες θέασεις που έχει στον χώρο του.
Για έμένα, εφόσον λοιπόν τίθεται θέμα υποκειμενικότητας, δικαιολογούνται εξίσου διθυραμβικοί χαρακτηρισμοί αλλα και κραυγές απογοήτευσης.
Αυτό που δεν δικαιολογείται, είναι η απαξίωση κάποιου απέναντι σε κάποιον ο οποίος διαθέτει τον χρόνο του για να καταθέσει την άποψή του όποια και να είναι αυτή ήτε μας αρέσει ήτε όχι.

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

.... Απλώς βαρέθηκα το λιβάνισμα της gt συγκεκριμένα, της πανασονικ γενικότερα και των πλάσμα ακόμη περαιτέρω. Δεν λέω ότι είναι κακή τηλεόραση,.......

καπως ετσι το βλεπω και εγω. Νομιζω οτι υπαρχει ενας δογματισμος για τις πλασμα.
Βεβαια εδω υπαρχει ενας παραγοντας που δεν υπολογιζουμε. Καποιοι εχουν τις τηλεορασεις οπως την αγορασανε και καποιοι στησανε οργανα και της αλλαξανε τα "ματια" στις ρυθμισεις. Μπορει η GT ή/και καοπιες αλλες εκει να δειχνουνε την αξια τους.

Εγω παντως τρελαινομαι. Και ειμαι στις 85 ωρες με 6 μερες χρηση :D

προσεχε μην την καψεις :BDGBGDB55:

Σε σχέση με κάποιες Sharp με ανύπαρκτη χρωματική ακρίβεια και κάτι Philips με φωτορυθμικά λαμπάκια όντως είναι ασύγκριτα καλύτερη.

καλα ειπαμε να συγκρινουμε με αντιστοιχες, οχι με οτι λαχει....

σχετικα με SD και HD δεν καταλαβαινω γιατι η τηλεοραση μπορει να ειναι καλη στο ενα και οχι και στα δυο. Εννοειτε οτι με το που ειδα τι σημαινει HD σταματαω πλεον τα dvdrip και πλεον κατεβαζω μονο HD (αν και αυτα μονο HD δεν ειναι αφου rip ειναι και αυτα). Δεν συγκρινουμε ομως τις 2 ποιοτητες αλλα τις δυνατοτητες μιας τηλεορασης σχετικα με καποια αλλη (στο ιδιο παντα σημα).

Last edited:
Όταν μια τηλεόραση είναι καλή και ισορροπημένη δεν χωρούν ούτε διθυραμβικές κριτικές ουτε κραυγές απογοήτευσης. Όταν μια τηλεόραση έχει κραυγαλέα προτερήματα και κραυγαλέα μειονεκτήματα τότε είναι λογικό να υπάρχουν κραυγες απογοήτευσης και διθύραμβοι. Όταν μια τηλεόραση είναι καλή σε hd αλλά κακή σε sd ονομάζεται gt30.

Απάντηση: Re: παρολο το διαβασμα συμπερασμα δεν βγαινει για τη νεα αγορα

...σχετικα με SD και HD δεν καταλαβαινω γιατι η τηλεοραση μπορει να ειναι καλη στο ενα και οχι και στα δυο...

Μα είναι καλή και στα δύο, η σύγκριση όμως πρέπει να γίνεται με άλλες τηλεοράσεις που προβάλλουν ίδιας ποιότητας υλικό και όχι μεταξύ SD και HD. Είναι λογικό άλλωστε, όταν η ανάλυση μιας ταινίας είναι μικρότερη από το 1/4 της native ανάλυσης του panel, πως στο "ξεχείλωμά" της δε θα δείχνει τόσο καλά. Επιπλέον, αν συγκρίνεις την εικόνα μιας CRT με υλικό σε SD ανάλυση σε σχέση με μια plasma ή lcd με το ίδιο υλικό, είναι σίγουρο πως θα σου αρέσει πολύ περισσότερο αυτό που θα δεις στην CRT, αφού η ανάλυση του video είναι ίση ή μεγαλύτερη από την ανάλυση της τηλεόρασης (συνήθως 640x480). ;)