Παρουσίαση : Νέα iMac

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

 Νίκος;1054585 said:
Γιατί το αποφεύγουν?
Γιατι παρολο που ειναι φθηνοτερες, οι χρηστες στους οποιους απευθυνονται (επαγγελματιες κλπ) δεν προτιμανε το αυξημενο πλατος των 16:9, γιατι χανουν σε υψος..
Για αυτο πχ δεν θα δεις ακριβες dell ή eizo να εχουν 16:9 οθονες, αλλα 16:10.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Τελικά η Apple μας κοροϊδεύει όλους εμάς τους mac χρήστες κ μας πασάρει αρχαίο hardware των 50 ευρώ σε πακέτο των 1000 ευρώ. :grinning-smiley-043

Παμε ξανα:
Οπως και να εχει, οι οθονες των iMac δεν πρεπει να συγκρινονται με αυτες των 130 ευρω που βλεπουμε στα περισσοτερα μηχανηματα, ουτε με την παμφθηνη οθονη 20"(κατω απο 130 ευρω) που ειχε ο προηγουμενος iMac 20" παρολο που εδινες 1000+ ευρω!
Ειναι πολυ καλυτερες.
Ενδεικτικα για οποιον θελει μια οθονη παρομοιων επιδοσεων, τα κοστη τα ανεφερα πιο πανω.

Ας κάνουμε ένα follow up. Ρωτώ για τον 24άρη imac με κύριο σημείο αγοράς ή απόρριψης το μόνιτορ κυρίως για φωτογραφική δουλειά και λιγότερο για δουλειές γραφείου ή για θέαση βίντεο. Για gaming ας αποκαλύψω ότι δεν έχω παίξει ποτέ παρότι υπάρχει ένα Ps2 μέσα στο σπίτι μου.

Π.χ σκέφτομαι ένα NEC 231 http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-nec-ea231wmi-bk.html .

Αν μπορούσα να το συνδυάσω και με ένα IMAC και με πολλές προσευχές ότι δεν θα μου συμβούν ξανά ό,τι μου συνέβη μέχρι τώρα στις επαφές μου με MAC σε επαγγελματικό επίπεδο και ότι δεν θα έχω σχέση με παροχή υπηρεσιών RAINBOW (εν έτει 2006 με συμβόλαιο υποστήριξης μιας τριάδας IMAC σε δίκτυο πολλών ΗΥ για δουλειά ψηφιοποίησης, όταν δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε σωστά κάποια πράγματα πού έπρεπε να δουλεύουν έτσι στα MAC πήραμε γραπτώς την απάντηση ότι η λύση είναι να αντικαταστήσουμε όλα τα ΗΥ με IMAC) σκέφτομαι μήπως περάσω στην αντιπέρα όχθη. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω 3-4 φορητά ΗΥ στο σπίτι (και μονίμως ένα (όποιο νάναι) σε επισκευή, 2 σταθερούς ΗΥ στο σπίτι και 2-4 ακόμη ΗΥ στο παν/μιο κοινόχρηστα. Αλλά το σκέφτομαι... για τον 27 άρη σίγουρα δεν μπορώ να φθάσω εκεί ψηλά, άλλωστε έχω μηχάνημα με πολύ αξιοπρεπείς επιδόσεις για επεξεργασία εικόνας.

Τα 1100 που ανέφερα ήταν αγορά από Γερμανία (καινούριος).

Ας κάνουμε ένα follow up. Ρωτώ για τον 24άρη imac με κύριο σημείο αγοράς ή απόρριψης το μόνιτορ κυρίως για φωτογραφική δουλειά και λιγότερο για δουλειές γραφείου ή για θέαση βίντεο. Για gaming ας αποκαλύψω ότι δεν έχω παίξει ποτέ παρότι υπάρχει ένα Ps2 μέσα στο σπίτι μου.

Π.χ σκέφτομαι ένα NEC 231 http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-nec-ea231wmi-bk.html .

Αν μπορούσα να το συνδυάσω και με ένα IMAC και με πολλές προσευχές ότι δεν θα μου συμβούν ξανά ό,τι μου συνέβη μέχρι τώρα στις επαφές μου με MAC σε επαγγελματικό επίπεδο και ότι δεν θα έχω σχέση με παροχή υπηρεσιών RAINBOW (εν έτει 2006 με συμβόλαιο υποστήριξης μιας τριάδας IMAC σε δίκτυο πολλών ΗΥ για δουλειά ψηφιοποίησης, όταν δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε σωστά κάποια πράγματα πού έπρεπε να δουλεύουν έτσι στα MAC πήραμε γραπτώς την απάντηση ότι η λύση είναι να αντικαταστήσουμε όλα τα ΗΥ με IMAC) σκέφτομαι μήπως περάσω στην αντιπέρα όχθη. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω 3-4 φορητά ΗΥ στο σπίτι (και μονίμως ένα (όποιο νάναι) σε επισκευή, 2 σταθερούς ΗΥ στο σπίτι και 2-4 ακόμη ΗΥ στο παν/μιο κοινόχρηστα. Αλλά το σκέφτομαι... για τον 27 άρη σίγουρα δεν μπορώ να φθάσω εκεί ψηλά, άλλωστε έχω μηχάνημα με πολύ αξιοπρεπείς επιδόσεις για επεξεργασία εικόνας.

Φιλε , αν βρισκεις τον 24" στα χρηματα που κανει ο 21", τοτε να χτυπησεις χαλαρα τον 24"!!

Eχει καλυτερη(μεγαλυτερη αναλυση και προτιμοτερη αναλογια πλευρων) και αισθητα μεγαλυτερη οθονη , εχει καρτα γραφικων 3 φορες πιο γρηγορη(σχεδον ιδιων επιδοσεων με την Ati 4670 που εχει το δυνατο μοντελο 21" των 1500 ), εχει μεγαλυτερο και ταχυτερο σκληρο, σε επεξεργαστη ειναι σε παρομοια επιπεδα(γιατι μπορει να υστερει ελαχιστα σε συχνοτητα , αλλα εχει διπλασια μνημη cache).

Ακομα και αν δεν παιζεις παιχνιδια ωστε να σε ενδιαφερει η καρτα γραφικων, μελλοντικα θα σε ενδιαφερει η δυνατη καρτα γραφικων.
Γιατι οταν μελλοντικα το mac os x θα αρχισει να εκμεταλλευται το hardware και την καρτα γραφικων τοσο καλα οσο τα windows(εκτος παιχνιδιων, πχ σε εφαρμογες video encoding κλπ), η δυνατοτερη καρτα γραφικων του 24" θα δειξει τα δοντια της..

Ουσιαστικα ο 24" υστερει μονο στο οτι δεν εχει ασυρματα πληκτρολογιο.
Ποντικι κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστεις αλλο, γιατι κανενα δεν φημιζεται οτι ειναι ευχρηστο ή πρακτικο.

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Το 24"άρι είναι μια χαρά για την δουλειά που το θες, παίρνει μέχρι 8GB μελλοντικά αν θες να το αναβαθμίσεις για Photoshop.
Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, και στο θέμα του service και σε θέμα λειτουργικού οπότε τέτοια προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσεις.
Αν σε απασχολεί κάτι άλλο ρώτα πριν προχωρήσεις στην αγορά.

Απάντηση: Re: Παρουσίαση : Νέα iMac

Για κάτσε.. Η 27άρα της Apple έχει ανάλυση 720p, ή απλά ο αντάπτορας είναι άχρηστος / για κλωτσιές;

Ή έχω μπερδευτεί κάπου;

Οι αναλύσεις των οθονών είναι :

21.5" -> 1920 * 1080 pixels
27" -> 2560 * 1440 pixels

Δεν ειναι αχρηστος ο ανταπτορας... απλα ο imac δεν δεχεται 1080p.
Δεχεται μονο 720p kai την native αναλυση.
Ενας macbook - pro ας πουμε μπορει να συνδεθει σε αυτη την αναλυση.
Ενα PS3 - xbox 360 κλπ, επειδη δεν μπορει να βγαλει αυτη την αναλυση, αρκειται σε 720p.

Την πάτησες Γιάννη, έπεσες στην παγίδα του Δημήτρη (τον οποίο φαντάζομαι τώρα σαν το avatar μου) : Εβγαλες μόνος σου άχρηστο το imac :p

Ναι βρε... αχρηστος ειναι.:SFGSFGSF:
Μην τον παρεις καλυτερα, δεν παιζει και bluray... τι να τον κανεις!
Δεν δεχεται 1080p ... MONO 2500 pixels ...ρε συ μας δουλευεις !!!

Μα, ο αντάπτορας αναφέρει μόνο 720p! Ρητά μάλιστα..

Γιατί δεν μιλάει και για την native ανάλυση του panel? Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, τη στιγμή που ακόμα και τα low end PCs μπορούν να δώσουν αυτή την ανάλυση.

(σιγά μην γλίτωνε το θάψιμο το imac.. :D)

Upscale γιατί να κάνει; Η native ανάλυση του 27" panel δεν λες παραπάνω ότι είναι 2550 χ 1440?

Οπότε ο αντάπτορας δέχεται μέχρι 1900 χ 1200, ενώ το panel έχει native ανάλυση 2550 χ 1440.

Τελικά ισχύει αυτό που έλεγες παραπάνω, ότι δηλαδή τα 2550 χ 1440 περνάνε από τον αντάπτορα;

Τα πραγματα ειναι απλα... μη μπερδευεσαι.
Δεν υπαρχει συσκευη , εκτος απο υπολογιστες που να βγαζουν τετοια αναλυση (2500χ1440). Αυτοι μπορουν να συνδεθουν ανετα αν εχουν εξοδο mini ή απλο display port.
Oi οιπολοιπες συσκευες βγαζουν 720 p kai 1080p, ο imac dexetai mono 720p.
Αν ηταν η συσκευη και scaler , θα μπορουνε να κανει το 1080p convert σε 2500 , αλλα δεν ειναι.

Εδώ είναι το μπέρδεμα.

Η συσκευή λέει ότι είναι DVI to Mini DisplayPort adapter. Εγώ ακούγοντας αυτό, θα περίμενα να υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις, μέχρι και την native ανάλυση του panel. Γιατί να μην το κάνει άλλως τε;

Αλλά αυτό δεν το καταφέρνει. Και γιαυτό, υποστηρίζω ότι είναι άχρηστη. :-)

Τα XBOX / PS3 / whatever δεν με απασχολούν. Εγώ το PC μου θα ήθελα να συνδέσω, και αυτό δεν το καταφέρνει σωστά.

Υ.Γ. θυμάμαι κάποια στιγμή να διαβάζω ότι υπήρχε ένα θέμα με την συμβατότητα DisplayPort -> Mini DisplayPort, κάποιο πρόβλημα με τα καλώδια. Αυτό έχει διορθωθεί;

Με λιγα λογια, ενας φορητος 'η ενας υπολογιστης που εχει εξοδο duallink dvi ή hdmi μπορει να συνδεθει με αυτον τον ανταπτορα με τον iMac και να δειξει 2560x1440?
Ή προκειται για εναν "κουτσο" ανταπτορα που σε συνδυασμο με το "feature" του Imac να δεχεται 720p και οχι 1080p(εκτος της native) τον καθιστα καπως αδιαφορο?

Last edited:
Apple iMac 22″ με Touchscreen

Πριν πάρετε αέρα και αρχίζετε να κάνετε οικονομίες να ξέρετε ότι πρόκειται για φήμες ή ανυπόστατες πληροφορίες κάπου στην Κίνα.
Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα μπορώ να μοιραστώ μαζί σας ότι η Apple σκέφτεται νέο iMac με οθόνη 22″ και touchscreen.
Αν το νέο μοντέλο εμφανιστεί ποτέ θα συμπληρώσει την σειρά των 21″ και 27″ iMacs με το twist της οθόνης αφής.
Οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο για παραγωγή από τους κατασκευαστές Quanta και Sintek Photronic.

Μέχρι και αν δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Η ιδέα ενός touschreen based iMac είναι όντως δελεαστική αλλά μην ξεχνάμε ότι
η Apple δεν μπαίνει σε αγορές προσπαθώντας να πάρει μερίδιο αγοράς αλλά ανατρέπει τα δεδομένα της αγοράς δημιουργώντας κάτι επαναστατικό.
Τα All-In-One PCs με touchscreen μόλις κυκλοφόρησαν με παρέα μερικά touchscreen laptops αλλά αυτό είναι όλο.
Δεν μου φαίνεται έτοιμη η αγορά για την Apple. (πηγή: pestaola)

avclub.jpg