Passengers

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Passengers (2016)

Εδω ομως θα ειχαμε μια πολυ σημαντικη διαφορα σχετικα με περιπτωσεις ανθρωπων που αντιμετωπισαν αντιξοοτητες. Εδω δεν υπαρχει η πιθανοτητα διασωσης. Ο ανθρωπος οντως μπορει να ειναι φοβερα ανθετικος ψυχολογικα, φτανει να μπορει να ελπιζει σε κατι. Αν χαθει αυτο, δεν νομιζω οτι θα εχει τοσο μεγαλες αντοχες.

Εννοειται οτι η διαβιωση θα ειναι πολυ ανετη κατι το οποιο κανει το διλημμα ακομα πιο ενδιαφερον. Αν το κομματι της υλικης διαβιωσης ηταν πολυ ασχημο, θα ηταν πιο ευκολη η επιλογη της αυτοκτονιας.

Η ταινία αυτό ακριβώς το μήνυμα περνάει στο τέλος..

Ότι μπορείς να κάνεις σπίτι σου το μέρος που τελικά βρέθηκες χωρίς να το θέλεις..
και να βρεις έστω έναν σκοπό (με κάποιο είδος ελπίδας..) να πραγματοποιήσεις στα περιορισμένα όρια που έχεις..

Το ζευγάρι βρήκαν και οι 2 έναν σκοπό και έκαναν κάτι τελικά..
πιστεύω μπορεί να το βρει και ένα άτομο ακόμη..
αλλά με κάποια βοήθεια έστω από ρομπότ στην προκειμένη περίπτωση..

Νομίζω και στην πραγματική ζωή μας υπάρχουν πολλά άτομα εξάλου που επιλέγουν την μοναχικότητα χωρίς να τους ενοχλεί απόλυτα..

Είναι όπως έλεγα στον χαρακτήρα του καθένα.. τι θα γίνει τελικά..
αλλά νομίζω δεν έχει τόσο αξία τώρα να φτάσουμε στην προσωπική ψυχανάλυση.. :cool:

το κομματι του να κινδυνευσει το σκαφος δεν το παιρνω υποψιν, γιατι το θεωρω ευρημα της ταινιας για να προχωρησει η υποθεση. Εμενα μου αρεσει καθαρα το φιλοσοφικο ερωτημα "ξυπναω καποιον/καποια/καποιους και τον/την/τους καταδικαζω ή οχι". Αρχικα, σιγουρα θα δοκιμαζα να την παλεψω μονος μου. Στην πορεια μαλλον θα αρχιζα να τρελλαινομαι λογω ελλειψης επαφης με αλλους ανθρωπους. Η ευκολη λυση βεβαιως ειναι οτι αν το ειχα βρει, θα εμπαινα στο autodoc και επιστροφη στον υπνο. Αν δεν επαιζε αυτο (που δεν μου αρεσει γιατι ειναι λιγο cheat).... με βλεπω να αυτοκτονουσα με overdose απο καποιο ηρεμιστικο. Δεν πιστευω παντως οτι μπορει να μεινει ανθρωπος ζωντανος για την πληρη διαρκεια της ζωης του μονος του, ειδικα αν δεν εχει ερθει στον κοσμο σε τετοιο μοναχικο περιβαλλον.

δηλαδή για να καταλάβω, θα σου δινόταν η ευκαιρία (γιατί περι ευκαιρίας πρόκειται :grinning-smiley-043) να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με την Τζένιφερ Λόρενς σε ένα σκάφος χλιδής με όλα τα κονφόρ, και εσύ θα προτιμούσες να αυτοκτονήσεις με ηρεμιστικά?

αλλά νομίζω δεν έχει τόσο αξία τώρα να φτάσουμε στην προσωπική ψυχανάλυση.. :cool:

χμμ.. ψιλοδιαφωνω εδω. Τα scifi μου αρεσουν για τα ερωτηματα που θετουν μεσα σε ενδιαφερον περιτυλιγμα. Μετα απο 5 χρονια δεν θα θυμαμαι το avalon ουτε την Jennifer Lawrence, αλλα σιγουρα θα θυμαμαι το κεντρικο ερωτημα!!

μονο αν βρεθει καποις σε ακραιες συνθηκες, μπορει να παρει ακραιες αποφασεις... ετσι απο το καναπε μας, ολοι γινομαστε φιλισοφοι !
Δεν μπορουμε να ξερουμε τι αποφασεις θα περναμε σε αντιστοιχη κατασταση.

ΥΓ... Εγω θα τη ξυπναγα παντως την Jeniffer! :p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πιο πιθανόν είναι να ζούσα σίγουρα 90 χρόνια παρέα με την Kate Mara από το Morgan λοιπόν..

.. παρά 1 χρόνο από το να ξύπναγε (έστω και τυχαία..) καμιά τρελή και να με έπρηζε κάθε μέρα..
και να μην είχα που να φύγω!! :p :laugh:

Και άμα με τρέλανε και μένα.. ποιος ξέρει τι θα έκανα μετά... :p

μονο αν βρεθει καποις σε ακραιες συνθηκες, μπορει να παρει ακραιες αποφασεις... ετσι απο το καναπε μας, ολοι γινομαστε φιλισοφοι !
Δεν μπορουμε να ξερουμε τι αποφασεις θα περναμε σε αντιστοιχη κατασταση.

απολυτως σωστο, αλλα αυτο ειναι ολος ο χαβαλες. Να εισαι σπιτι στη ζεστα και εξω να ριχνει κεραυνους (εκ του ασφαλους φιλοσοφιες) :)

Ερώτηση. Στη θέση του πρωταγωνιστή, τι θα κάνατε;

Εγώ θα ξύπναγα 5-6 νέους άντρες και 5-6 νέες γυναίκες αφού πρώτα θα είχα διαβάσει τα βιογραφικά τους για να ξέρω για τι ανθρώπους πρόκειται. Στην συνέχεια θα δημιουργούταν μία μικρή ανθρώπινη κοινωνία μέσα στο σκάφος με απογόνους εγγόνια και δισέγγονα τα οποία θα έφταναν κάποτε στον προορισμό τους.

Αλήθεια σε ποιο έτος υποτίθεται πως συνέβησαν όλα αυτά; Σε ποια χρονολογία ξεκίνησε το διαστημόπλοιο από την Γη; Αν αναλογιστούμε πως το σενάριο είναι μελλοντικό καμιά 50-100 χρόνια από σήμερα τότε σύμφωνα με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της ιατρικής και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, ίσως να έφταναν και όλοι στον προορισμό τους. Κάπου είχα διαβάσει μια μελέτη που έλεγε πως σε μερικές δεκαετίες από σήμερα ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων που θα γεννηθούν θα είναι τα 120 χρόνια και σε 2-3 γενιές από σήμερα οι άνθρωποι θα ζουν έως και 400 χρόνια..

Και αυτό είναι ένα ιδανικό σενάριο.. για να ζήσεις μία τέτοια κατάσταση..
το μόνο ζήτημα είναι πως θα το δέχονταν αυτό οι άλλοι..

Πάντως στην περίπτωση του πρωταγωνιστή.. (χωρίς να σταθώ ακριβώς στα πραγματικά πρόσωπα που παίξανε στην ταινία..)
το ρίσκο όντως ήταν μεγάλο..

από την άποψη.. πως και τι χρειάζεται μία γυναίκα για να δεχτεί να ζήσει τελικά μόνη με έναν άνδρα..

Εάν δεν υπήρχε τελικά η ερωτική σχέση στην ταινία.. πιο πιθανό το θεωρώ να τον είχε αφήσει τελικά μόνο..

Που είναι ο Μάνος ??? :cool:

δηλαδή για να καταλάβω, θα σου δινόταν η ευκαιρία (γιατί περι ευκαιρίας πρόκειται :grinning-smiley-043) να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με την Τζένιφερ Λόρενς σε ένα σκάφος χλιδής με όλα τα κονφόρ, και εσύ θα προτιμούσες να αυτοκτονήσεις με ηρεμιστικά?

ξαναδιαβασε τι εγραψα και μετα απαντας, γιατι κατι σου διεφυγε

μη ξεχναμε παντως οτι το σκαφος ηταν υπο καταρευση , και αν δεν επαιρνε την αποφαση να ξυπνησει καποιον, θα ηταν ολοι νεκροι ...

ξαναδιαβασε τι εγραψα και μετα απαντας, γιατι κατι σου διεφυγε

Εγραψες
Αρχικα, σιγουρα θα δοκιμαζα να την παλεψω μονος μου. Στην πορεια μαλλον θα αρχιζα να τρελλαινομαι λογω ελλειψης επαφης με αλλους ανθρωπους. Η ευκολη λυση βεβαιως ειναι οτι αν το ειχα βρει, θα εμπαινα στο autodoc και επιστροφη στον υπνο. Αν δεν επαιζε αυτο (που δεν μου αρεσει γιατι ειναι λιγο cheat).... με βλεπω να αυτοκτονουσα με overdose απο καποιο ηρεμιστικο.

είναι πλήρως κατανοητό το κείμενο σου, ή ύπνο ξανά ή αυτοκτονία,πουθενά ξυπνάω την Τζένιφερ, τι μου διέφυγε?

Αλήθεια σε ποιο έτος υποτίθεται πως συνέβησαν όλα αυτά; Σε ποια χρονολογία ξεκίνησε το διαστημόπλοιο από την Γη;

Κάποια στιγμή στην ταινία είπαν ότι οι πρώτες αποστολές σε άλλους πλανήτες είχαν αποφέρει μεγάλα κέρδη, οπότε λογικά μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον.

μη ξεχναμε παντως οτι το σκαφος ηταν υπο καταρευση , και αν δεν επαιρνε την αποφαση να ξυπνησει καποιον, θα ηταν ολοι νεκροι ...

Όχι απαραίτητα.. Θα μπορούσε να ξυπνήσει κάποιον αφού είχε διαπιστώσει τα πρώτα σημάδια της "ζημιάς". Έτσι θα ήταν και έστω κάπως καλυμμένος ηθικά.

Όχι απαραίτητα.. Θα μπορούσε να ξυπνήσει κάποιον αφού είχε διαπιστώσει τα πρώτα σημάδια της "ζημιάς". Έτσι θα ήταν και έστω κάπως καλυμμένος ηθικά.

Εναν αλλο μηχανικο ισως και οχι απαραιτητα γυναικα που θα βοηθουσε την κατασταση;

Εγραψες
Αρχικα, σιγουρα θα δοκιμαζα να την παλεψω μονος μου. Στην πορεια μαλλον θα αρχιζα να τρελλαινομαι λογω ελλειψης επαφης με αλλους ανθρωπους. Η ευκολη λυση βεβαιως ειναι οτι αν το ειχα βρει, θα εμπαινα στο autodoc και επιστροφη στον υπνο. Αν δεν επαιζε αυτο (που δεν μου αρεσει γιατι ειναι λιγο cheat).... με βλεπω να αυτοκτονουσα με overdose απο καποιο ηρεμιστικο.

είναι πλήρως κατανοητό το κείμενο σου, ή ύπνο ξανά ή αυτοκτονία,πουθενά ξυπνάω την Τζένιφερ, τι μου διέφυγε?

σωστος, δεν το εχω γραψει εδω. Σε προηγουμενα ποστ που εγραψα καθαρα πανω στην ταινια, ειχα πει οτι η αφυπνιση ισοδυναμει με καταδικη στην ιδια μοιρα με αυτον που ειναι ηδη ξυπνιος, οποτε θεωρω οτι αυτο ειναι εγωιστικη λυση που θα ηθελα να αποφυγω (σκεπτομενος χαλαρα και ασφαλης απο τον καναπε). Στην κατασταση της στιγμης, οπως ειπε ο Σπυρου, κανεις δεν ξερει τελικα τι θα εκανε.

Απάντηση: Re: Passengers (2016)

σωστος, δεν το εχω γραψει εδω. Σε προηγουμενα ποστ που εγραψα καθαρα πανω στην ταινια, ειχα πει οτι η αφυπνιση ισοδυναμει με καταδικη στην ιδια μοιρα με αυτον που ειναι ηδη ξυπνιος, οποτε θεωρω οτι αυτο ειναι εγωιστικη λυση που θα ηθελα να αποφυγω (σκεπτομενος χαλαρα και ασφαλης απο τον καναπε). Στην κατασταση της στιγμης, οπως ειπε ο Σπυρου, κανεις δεν ξερει τελικα τι θα εκανε.

Απαντώ στο ερώτημα σου
Θα ήμουν πάρα πολύ προβληματισμένος ,γιατί θα παρίστανα τον <θεό> ,επιλέγοντας το μέλλον ενός συνανθρώπου μου
Πιθανόν στο τέλος θα νικούσαν τα ανθρώπινα ένστικτα καί ίσως ξυπνούσα κάποια γυναίκα ,με καθαρά προσωπικά κριτήρια

μα προσπαθησε και να φτιαξει την καψουλα του (και απετυχε) , και εψαξε για τον Κυβερνητη και πληρωμα (και παλι απετυχε).

Οποτε, καλα εκανε και ξυπνησε μετα το μωρο :p

Δεν ηταν η πρωτη του επιλογη... περασε αλλωστε 1 χρονος και βαλε!

ρε παιδιά τι να λέμε, ο τύπος άντεξε έναν χρόνο με την Τζένιφερ σε κάψουλα να κοιμάται και αυτός να μπορεί να την ξυπνήσει όποτε θέλει. Ηρωας...ήρωας... :grinning-smiley-043