PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Δηλαδή να φάω και προμήθεια; Στις άλλες συναλλαγές που μου έστελναν invoice δεν είχε κάποια προμήθεια. Αλλά δοκίμασα και το "φίλοι και οικογένεια" και πάλι τα ίδια...

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Δηλαδή να φάω και προμήθεια; Στις άλλες συναλλαγές που μου έστελναν invoice δεν είχε κάποια προμήθεια. Αλλά δοκίμασα και το "φίλοι και οικογένεια" και πάλι τα ίδια...

Βρήκες την αιτία που δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή ;

Όχι, δε γνωρίζω. Πώς μπορώ να τη βρω δηλαδή, να ρωτήσω την τράπεζα; Δε μου φαίνεται να έχει και πολύ νόημα - για την ώρα τουλάχιστον. Θα ξαναπροσπαθήσω αύριο και βλέπουμε.

Last edited:

Όχι, δε γνωρίζω. Πώς μπορώ να τη βρω δηλαδή, να ρωτήσω την τράπεζα; Δε μου φαίνεται να έχει και πολύ νόημα - για την ώρα τουλάχιστον. Θα ξαναπροσπαθήσω αύριο και βλέπουμε.

Είσαι σίγουρος ότι το υπόλοιπο ήταν αρκετό ;
Μερικές φορές με τις μετατροπές νομισμάτων υπάρχουν χρήματα που <χάνονται> και δεν είναι και λίγα

Σίγουρα, ναι, ήταν το πρώτο που κοίταξα. Δεν ξέρω, με τα όρια των τραπεζών ανά πελάτη τι ισχύει πλέον; Αλλά δεν έχω φτάσει τόσο ψηλά μεσ' το μήνα...

1.000 ευρώ το μήνα .
Αλλά κάτι δε <κολλάει> αν υπήρχαν αρκετά χρήματα και δεν υπήρχε υπέρβαση ορίου
Μήπως ο πωλητής είναι μπλοκαρισμένος ;

Δεν εχει προμηθεια, εχω κανει δεκαδες αναμεσα σε λογαριασμους μου

Κάτσε ρε συ, όταν πήγα να πληρώσω για φίλους και οικογένεια μου έβγαλε προμήθεια (στο goods and services λέει ξεκάθαρα ότι δε χρεώνουν, άρα στο άλλο χρεώνουν). Επίσης δεν έχεις μεγαλύτερη διασφάλιση στην αγορά για dispute κτλ. αν διαλέξεις goods and services; Μπορεί να λέω κι ό,τι να'ναι δεν ξέρω.

Πάντως το είπα στον πωλητή και μου έστειλε link για απευθείας πληρωμή μέσω PayPal, αλλά τα ίδια. Εκεί μου έβγαλε "ελέγξτε με το πιστωτικό σας ίδρυμα", κάτι τέτοιο (όχι σε ελληνικά). Σε άλλον που είχα πληρώσει επιτυχώς μου είχε στείλει invoice και το εξόφλησα μέσω PayPal - πάλι με direct link αλλά άλλο interface.

Κάτσε ρε συ, όταν πήγα να πληρώσω για φίλους και οικογένεια μου έβγαλε προμήθεια (στο goods and services λέει ξεκάθαρα ότι δε χρεώνουν, άρα στο άλλο χρεώνουν). Επίσης δεν έχεις μεγαλύτερη διασφάλιση στην αγορά για dispute κτλ. αν διαλέξεις goods and services; Μπορεί να λέω κι ό,τι να'ναι δεν ξέρω.

Πάντως το είπα στον πωλητή και μου έστειλε link για απευθείας πληρωμή μέσω PayPal, αλλά τα ίδια. Εκεί μου έβγαλε "ελέγξτε με το πιστωτικό σας ίδρυμα", κάτι τέτοιο (όχι σε ελληνικά). Σε άλλον που είχα πληρώσει επιτυχώς μου είχε στείλει invoice και το εξόφλησα μέσω PayPal - πάλι με direct link αλλά άλλο interface.

Αν δοκιμάσεις με κάρτα άλλης τραπέζης πιθανόν δεν θα έχεις πρόβλημα

Λοιπόν μίλησα με την τράπεζα και επιβεβαιώθηκε ότι δε φταίει η κάρτα/το υπόλοιπο/το μηνιαίο όριο. Απλά ο κωδικός του πωλητή/προϊόντος προς αγορά είναι ανάμεσα σ' αυτούς για τους οποίους ισχύουν ακόμα τα capital controls. Πάντως περίεργο γιατί αυτοί οι κωδικοί νομίζω αφορούν κοσμήματα, τυχερά παιχνίδια, έργα τέχνης και... προσωπικές υπηρεσίες (sic). Εγώ κάτι κεραμικά πήγα να πάρω, τι να πω; Μήπως τα βλέπει για... έργα τέχνης;

Anyway, ο παλιός τρόπος παίζει ακόμα; Βέβαια η κοπέλα που μ' εξυπηρέτησε μου πρότεινε να δοκιμάσω και έμβασμα.

Last edited:
Τώρα που ξαναβλέπω τις μη επιτρεπόμενες κατηγορίες συναλλαγών αναφέρει πρώτη πρώτη και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. Μήπως το βλέπει έτσι;

FSword επειδή στέλνω από ένα λογαριασμό στον άλλον για να έχω χρήματα μέσα δεν χρεώνει τίποτα. Επίσης σε συνδρομές όπου δεν απαιτείται dispute το ίδιο.
Η κεραμική είναι Τέχνη οπότε...

Κάτσε γιατί μάλλον δε λέμε το ίδιο πράγμα. Έχω ένα λογαριασμό PayPal συνδεδεμένο μόνο με κάρτα. Όταν πάω να πληρώσω λέει πληρωμή για goods/services (με σημείωση ότι δε θα χρεωθώ κάτι παραπάνω) ή μεταφορά χρημάτων σε φίλους (κάπως έτσι - δεν το έχω μπροστά μου τώρα). Και με τους δύο τρόπους τρώω πόρτα (βάζω την email του πωλητή για να προχωρήσω τη συναλλαγή). Εσύ πώς εννοείς τη μεταφορά χρημάτων;

Κάτσε γιατί μάλλον δε λέμε το ίδιο πράγμα. Έχω ένα λογαριασμό PayPal συνδεδεμένο μόνο με κάρτα. Όταν πάω να πληρώσω λέει πληρωμή για goods/services (με σημείωση ότι δε θα χρεωθώ κάτι παραπάνω) ή μεταφορά χρημάτων σε φίλους (κάπως έτσι - δεν το έχω μπροστά μου τώρα). Και με τους δύο τρόπους τρώω πόρτα (βάζω την email του πωλητή για να προχωρήσω τη συναλλαγή). Εσύ πώς εννοείς τη μεταφορά χρημάτων;

Ο Βαγγέλης έχει 2 λογαριασμούς paypal και μεταφέρει χρήματα από τον ένα δικό του λογαριασμό στον άλλο και μένει το ποσό στο balance paypal οπότε πληρώνει χωρίς πρόβλημα .
Τώρα το γιατί τρώς πόρτα πρέπει να το ψάξεις

Επέκταση του προγράμματος προστασίας του πωλητή στην Ελλάδα και για μη υλικά αγαθά

Την επέκταση του προγράμματος προστασίας ενός πωλητή στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η PayPal, η μεγαλύτερη ψηφιακή
πλατφόρμα πληρωμών με παρουσία σε περισσότερες από 200 χώρες.​

Πλέον εκτός από τα υλικά αγαθά, το "Πρόγραμμα Προστασίας Πωλητή" καλύπτει και συναλλαγές που αφορούν υπηρεσίες,
εισιτήρια (συναυλίες, shows, αθλητικές εκδηλώσεις, κ.α.), καθώς και στον ταξιδιωτικό / τουριστικό κλάδο (ταξίδια, κρατή-
-σεις πτήσεων ή ξενοδοχείων, κ.α.). Όπως και πριν, το πρόγραμμα καλύπτει προβληματικές συναλλαγές όπως όταν ο λογα-
-ριασμός από όπου έχει πληρώσει ο αγοραστής αποτελεί θύμα υποκλοπής, ή την περίπτωση ο αγοραστής να ισχυριστεί ότι
δεν έχει παραλάβει το προϊόν. Σύμφωνα με την PayPal, το πρόγραμμα καλύπτει του πωλητές για όλο το ποσό των αποδε-
-κτών πωλήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Σύμφωνα με έρευνα της Accenture, μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες διασυνοριακών πωλήσεων, εκτός από την ένδυση,
είναι τα ταξίδια (εισιτήρια, διαμονή, ξεναγήσεις, κ.α.), η οποία και αντιπροσωπεύει μάλιστα το 25% των συνολικών πωληθέ-
-ντων αγαθών, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει τους Έλληνες εμπόρους να πραγματο-
-ποιήσουν πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών με μεγαλύτερη ασφάλεια όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά στο σύνολο των χωρών
που δραστηριοποιείται η PayPal.

[via]

τον Αυγουστο καποιος καταφερε και τσιμπησε απο την χρεωστικη μου 35 ευρω.πηγα τραπεζα,(ειχα ακυρωσει τηλεφωνικα την χρεωστικη για σιγουρια)αμφισβητησα την συναλλαγη και εχθες επιστραφηκαν τα χρηματα.
αρχισε ομως το Paypal να μου στελνει μηνυματα οτι δεν μπορει να ολοκληρωθει αυτην η ερευνα και συγχρονως μου εχει κανει περιορισμο στον λογαριασμο του Paypal.
τι να κανω?

paypal.jpg

Νομίζω οτι απο κάτω σου ζητάει να κάνεις μια ταυτοποίηση του λογαριασμού σου με φωτό, ταυτότητα κτλ. Το δοκίμασες;

Sent from my iPhone using Tapatalk

καποιο μπερδεμα εχει γινει.
καταρχην μεσα στο wallet εχω περασμενη την καρτα και εννοειται οτι περιμενει confirm.
οταν παταω στα ζητουμενα τον διακοπτη για confirm(ειναι μεσα στον πινακα με τα ζητουμενα απλα δεν φαινεται),δεν μου ζηταει τον 4ψηφιο αλλα με βαζει να κανω add καρτα.
θα κοιταξω να διορθωσω αυτα που ζηταει μηπως και..