PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Το PayPal πως θα κάνει report;
Τα στοιχεία που έχει είναι mail διεύθυνση και όνομα.
Δεν κρατά αφμ.

Δεν ξέρω τι κάνει το paypal αλλά αφού μπλέκεται με χρηματικές συναλλαγές χλωμό το κόβω να μη στέλνει reports.
Η paypal από όσο γνωρίζω είναι τράπεζα με έδρα το Λουξεμβούργο και πιστεύω ότι ισχύει και σε αυτή ότι και με τις υπόλοιπες τράπεζες της ευρώπης.
μπορεί να κάνω και τεράστιο λάθος, καλύτερα να μιλήσεις με paypal ή κάποιο λογιστή.

Δεν ξέρω τι κάνει το paypal αλλά αφού μπλέκεται με χρηματικές συναλλαγές χλωμό το κόβω να μη στέλνει reports.
Η paypal από όσο γνωρίζω είναι τράπεζα με έδρα το Λουξεμβούργο και πιστεύω ότι ισχύει και σε αυτή ότι και με τις υπόλοιπες τράπεζες της ευρώπης.
μπορεί να κάνω και τεράστιο λάθος, καλύτερα να μιλήσεις με paypal ή κάποιο λογιστή.

Το paypal δεν είναι τράπεζα αλλά ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών μαζί με το ebay.

θυμιστε μου λιγο..
ποτε μπαινουν οι επιστροφες χρηματων απο το "ολοκληρωθηκε" στο πορτοφολι του Paypal...?

Last edited:
Εάν μιλάς για refund τότε αμέσως μόλις δοθεί η εντολή του refund από την άλλη πλευρά.
Είναι κάτι άμεσο δεν χρειάζεται μέρες.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Το paypal δεν είναι τράπεζα αλλά ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών μαζί με το ebay.

Σύμφωνα με το link:
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. is duly licenced as a Luxembourg credit institution in the sense of Article 2 of the law of 5 April 1993 on the financial sector as amended and is under the prudential supervision of the Luxembourg supervisory authority, the Commission de Surveillance du Secteur Financier, with registered office in L-1150 Luxembourg.

Η paypal είναι ένα πιστωτικό ίδρυμα όπως πιστωτικά ιδρύματα είναι και οι τράπεζες στην Ελλάδα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το link:
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. is duly licenced as a Luxembourg credit institution in the sense of Article 2 of the law of 5 April 1993 on the financial sector as amended and is under the prudential supervision of the Luxembourg supervisory authority, the Commission de Surveillance du Secteur Financier, with registered office in L-1150 Luxembourg.

Η paypal είναι ένα πιστωτικό ίδρυμα όπως πιστωτικά ιδρύματα είναι και οι τράπεζες στην Ελλάδα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Και ο αντίλογος
Feds: PayPal not a bank
Why specifically is PayPal not a bank?
Is PayPal a bank?

Λίγες από τις πολλές αναρτήσεις που μπορεί να βρει καθένας στο διαδίκτυο.

Και ο αντίλογος
Is PayPal a bank?

Λίγες από τις πολλές αναρτήσεις που μπορεί να βρει καθένας στο διαδίκτυο.

Επίσημο paypal link: https://www.paypal.com/lu/webapps/mpp/about
PayPal (Europe) S.Γ* r.l. et Cie, S.C.A. is duly licenced as a Luxembourg credit institution in the sense of Article 2 of the law of 5 April 1993 on the financial sector as amended and is under the prudential supervision of the Luxembourg supervisory authority, the Commission de Surveillance du Secteur Financier, with registered office in L-1150 Luxembourg.
Δε λέει bank, όμως μιλάει για credit institution, ότι ορίζει το Article 2 of the law of 5 April 1993.
Αυτό για μένα λέει πολλά.

Και πάμε στα ανεπίσημα links που υποθέτω ότι υπερισχύουν του επίσημου αν κατάλαβα καλά:
Εδώ μιλάει για το Federal Deposit Insurance Corporation, από όσο το είδα είναι για USA, δεν ξέρω γιατί το έβαλες, δεν είδα στο link κάτι για europe.

"In short, there are different levels of "being a bank." PayPal may well have become a bank in Europe with the intention of upping its regulatory classification in the future, but for now, it can continue to operate identically to its U.S. operations with no additional regulatory insight."
Ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι, μιλάει ότι στην ευρώπη είναι τράπεζα και ας έχει την ίδια λειτουργία με ΗΠΑ όπου δεν ξέρω τι γίνεται εκεί αλλά εδώ ότι λέει το Article 2

Για το τρίτο λινκ, ένα λινκ που ο καθένας λέει ότι πιστεύει, κάποιοι λένε ότι είναι τράπεζα και οι άλλοι ότι δεν είναι

Φυσικά και μπορούμε να ανατρέχουμε σε όλα τα ανεπίσημα και άκυρα λινκς αντί για το επίσημο.
Και το επίσημο λέει για credit institution και απλά αναφέρω ότι η τράπεζα της Ελλάδος όλες τις τράπεζες τις αναφέρει σαν πιστωτικά ιδρύματα.
Ίσως στο Λουξεμβούργο το πιστωτικό ίδρυμα να σημαίνει κάτι άλλο.

Αυτά από εμένα, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο

Last edited:
Απλά, μια παρατήρηση στη μετάφραση που έκανες:
PayPal may well have become a bank in Europe δεν σημαίνει ότι έγινε τράπεζα αλλά ότι θα μπορούσε να γίνει τράπεζα, και συνεχίζει:
"με πρόθεση (στόχευση) την αναβάθμιση της ταξινόμησής της στο μέλλον, αλλά προς το παρόν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όπως λειτουργεί τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, χωρίς πρόσθετο κανονισμό".

Και για να κλείσουμε το θέμα, και από την πλευρά μου, η Paypal δεν διαθέτει ίδια κεφάλαια, όπως όλες οι τράπεζες, αλλά διακινεί τα χρήματα των πελατών της, μέσω των καρτών τους, και για την τροφοδότηση του balance τους χρησιμοποιεί λογαριασμούς-συλλέκτες της Deustche Bank.

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Όταν λέμε ίδια κεφάλαια για μια τράπεζα εννοούμε τα χρήματα που έχει από τους μετόχους της, τα κέρδη της από τις συναλλαγές και τις επενδύσεις που κάνει με τις καταθέσεις των πελατών της κλπ. Η paypal δεν έχει ίδια κεφάλαια.

Τα χρήματα που στέλνουν στο balance, όσοι εξακολουθούν να το κάνουν, δεν είναι καταθέσεις που μπορεί να διαχειριστεί η Paypal, γιατί διακινούνται στις συναλλαγές των πελατών της με εμπόρους κλπ.

Πως δεν έχει ίδια κεφάλαια; Αρχικό κεφάλαιο δεν υπήρχε; Κέρδη δεν έχει;

Ο ορισμός του credit institution στην Ευρώπη είναι διαφορετικός απ' ότι είναι στην Αμερική. Από το λίγο που το έψαξα, δεν υπάρχει ρητή απαίτηση να υπάρχουν "ίδια κεφάλαια" όπως έχουν οι κλασικές τράπεζες.

Οπότε στην Ευρώπη τουλάχιστον το PayPal είναι credit institution, δηλαδή πρακτικά τράπεζα.

Εξάλλου, η ακριβής μετάφραση του "PayPal may well have become a bank in Europe with the intention of upping its regulatory classification in the future, but for now,.." είναι "η PayPal μπορεί να έγινε τράπεζα στην Ευρώπη έχοντας πρόθεση στο μέλλον να αναβαθμίσει την regulatory κατάταξή της, αλλά για την ώρα...".

Τέλος, το PayPal όντως διαχειρίζεται το balance μας όπως γουστάρει, επενδύοντάς το σε ότι γουστάρει, και επωφελείται από αυτό. Περισσότερα εδώ: https://ftalphaville.ft.com/2015/08...-valley-shadow-financier-no-its-just-paypal/?

Ναι μετρανε...

Ερωτηση.
Ειχα την αισθηση ( εκτος και να θυμομουν λαθος) πως οταν γινεται μεταφορα χρηματων απο το balance σε φιλους και συγγενης δεν υπηρχε επιπλεον χρεωση απο το paypal.
Παρολα αυτα ακομα και για το πιο μικρο ποσο, μου ζητα τελη 3,99 ευρω.
Θυμαμαι λαθος η εχει αλλαξει κατι;

Σε σχέση με αυτό που ρώτησα παραπάνω παρατηρώ πως αν η μεταφορά χρημάτων από το balance γίνει προς χρήστης εντός Ευρώπης δεν υπάρχει έξτρα χρέωση.
Αντιθέτως αν η μεταφορά γίνει σε χώρα εκτός ευρωπη τότε υπάρχει χρέωση.
Δεν ξέρω αν αυτό συνέβαινε πάντα.
Ίσως κάποιος παλιός να θυμάται η να γνωρίζει

Re: Απάντηση: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Σε σχέση με αυτό που ρώτησα παραπάνω παρατηρώ πως αν η μεταφορά χρημάτων από το balance γίνει προς χρήστης εντός Ευρώπης δεν υπάρχει έξτρα χρέωση.
Αντιθέτως αν η μεταφορά γίνει σε χώρα εκτός ευρωπη τότε υπάρχει χρέωση.
Δεν ξέρω αν αυτό συνέβαινε πάντα.
Ίσως κάποιος παλιός να θυμάται η να γνωρίζει

περισυ μετεφερα χρηματα (80-100 ευρω) σε εναν φιλο εντος ΕΕ που αγορασε κατι για λογαριασμο μου και πληρωσα μια μικρη προμηθεια της ταξης του 1.5-2% (δεν ηταν φιξ ποσο)

Καλημερα παιδια,

Εχει κανενας θεμα με το wallet οταν παει να το ανοιξει απο την σελιδα του pp?
Εμενα συνεχεια μου γραφει οτι υπαρχει καποιο λαθος στο να τραβηξει τα στοιχεια και μου λεει να προσπαθησω αργοτερα αλλα αυτο γινεται εδω και ενα μηνα.
Θελω να μετατρεψω καποια USD σε EUROS και δεν μπορω.
Εχω στειλει μηνυμα στο pp και ακομα περιμενω να μου απαντησουν.

Το ειχε κανενας το προβλημα αυτο?

Απάντηση: Re: PayPal (Ερωτήσεις - Βοήθεια - Γενικές πληροφορίες)

Καλημερα παιδια,

Εχει κανενας θεμα με το wallet οταν παει να το ανοιξει απο την σελιδα του pp?
Εμενα συνεχεια μου γραφει οτι υπαρχει καποιο λαθος στο να τραβηξει τα στοιχεια και μου λεει να προσπαθησω αργοτερα αλλα αυτο γινεται εδω και ενα μηνα.
Θελω να μετατρεψω καποια USD σε EUROS και δεν μπορω.
Εχω στειλει μηνυμα στο pp και ακομα περιμενω να μου απαντησουν.

Το ειχε κανενας το προβλημα αυτο?

Tο δοκίμασα μόλις τώρα ,κανένα πρόβλημα .

Aπο χθές άρχισαν να έρχονται email για την τροποποίηση της συμφωνίας
Αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον είναι το παρακάτω

«3.1 Σύνδεση πηγής χρηματοδότησης. Μπορείτε να συνδέσετε ή να αποσυνδέσετε μια χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα (σε ορισμένες περιπτώσεις), έναν τραπεζικό λογαριασμό ή/και PayPal Credit ως πηγή χρηματοδότησης στον λογαριασμό σας. Διατηρείτε επικαιροποιημένα τα στοιχεία της πηγής χρηματοδότησης (δηλαδή αριθμό πιστωτικής κάρτας και ημερομηνία λήξης). Αν αυτά τα στοιχεία αλλάξουν, ενδέχεται να τα επικαιροποιήσουμε κατά τη διακριτική μας ευχέρεια χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους σας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την τράπεζα ή τον εκδότη της κάρτας και από τρίτα μέρη (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των συνεργατών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της PayPal και των δικτύων κάρτας). Αν δεν θέλετε να ενημερώσετε τα στοιχεία της πηγής χρηματοδότησής σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τράπεζα ή τον εκδότη της κάρτας σας για να ζητήσετε αυτήν την ενέργεια ή να καταργήσετε την πηγή χρηματοδότησης στο προφίλ του λογαριασμού σας. Αν ενημερώσουμε τα στοιχεία της πηγής χρηματοδότησής σας, μπορεί να διατηρήσουμε τις ρυθμίσεις προτίμησης που συνδέονται με αυτήν.

Μπορείτε να επιλέξετε να επιβεβαιώσετε την κάρτα ή τον τραπεζικό λογαριασμό σας, για να μπορούμε να επαληθεύσουμε την εγκυρότητά τους και το γεγονός ότι είστε ο κάτοχός τους. Ενδεχομένως να σας επιτρέπουμε να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια ακολουθώντας τη διαδικασία σύνδεσης και επιβεβαίωσης κάρτας (για τις κάρτες) ή επιβεβαίωσης τράπεζας (για τους τραπεζικούς λογαριασμούς) ή άλλες διαδικασίες που ενδέχεται να σας κοινοποιούμε ή να δημοσιεύουμε ανά διαστήματα.»

Αντιμετωπιζω ενα προβλημα, καθε βοηθεια δεκτή.

Προσπαθω να αλλαξω το email στο paypal. Και ο τροπος για να το κανω αυτο, ειναι πρωτα να καταχωρισω και ενα δευτερο και υστερα να διαγραψω το πρωτο.

Καθως δηλωνω το δευτερο email πρεπει να γινει confirm οτι ανηκει σε μενα. Ετσι, μου ερχεται σε αυτο το νεο Mail ενα μυνημα που λεει "πατηστε το λινκ για επιβεβαιωση." Τοτε ανοιγει μια σελιδα που γραφει: "Εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης για επιβεβαίωση της διεύθυνσης email σας".

Oταν ομως βαζω τον κωδικο paypal, αντι να τελειωσει η διαδικασια εμφανιζεται με κοκκινα γραμματα το μυνημα:

"Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την ολοκλήρωση του αιτήματός σας αυτήν τη στιγμή. Δοκιμάστε ξανά σε λίγο."

Προσπαθω εδω και 2-3 ημερες. Κανω κατι λαθος ή κατι εχουν παθει αυτοι. ?