Pc vs rasberry pi vs streamer

Άσχετο: Υπάρχει τρόπος να στείλω σήμα i2S από την HDMI του raspberry χωρίς μεγάλες μετατροπές; Όπως στέλνω σήμα από την USB για παράδειγμα;

Η HDMI που έχει το RPi είναι όντως HDMI, δεν έχει σχέση με I2S.

Αν θέλεις να στείλεις I2S μέσω καλωδίου HDMI χρειάζεται κατ' ελάχιστο να βάλεις κάποιο κατάλληλο HAT.

Το gentoo έχει επιλογή να στείλεις σε I2S. Να ορίσεις σαν DAC κάποιο I2S.
Εννοεί μόνο μέσω HAT;

Εννοεί από την I2S έξοδο του RPi, η οποία υλοποιείται μέσω τριών pins που βγαίνουν στον GPIO connector. Οπότε μόνο μέσω HAT.
Το gentoo εχει πολλές επιλογές, αρχικά εχει denafrips i2s το δοκίμασα δεν εχω ηχο, εχει ianfifo ii το δοκίμασα μετά απο συμβουλή σε διπλανό forum τίποτα, εχει ian canada dac i2s το δοκίμασα τίποτα. Για να δούμε αύριο στον καφέ μας τι μαγικά θα κάνει ο dim dim παρέα με τον Τzimisce. Πραγματικά ελπίζω να είναι κάτι απλό που να μου διαφεύγει.
Μου πήρε 45 λεπτά να το μοντάρω και 6 ώρες έως τωρα να προσπαθώ να το κάνω να παίξει.

To project ανέβηκε πολύ προσθεσα ρολόγια και i2s.
View attachment 259149
View attachment 259150
View attachment 259151
Από hardware όλα ρολόι, μετρημένες οι τροφοδοσίες δίνουν αυτο που πρέπει 3,3 οι διπλές 5 η μόνη, όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά. Το gentoo αναγνωρίζει τα ρολόγια σαν pidac.... αλλά ήχος τίποτα ακόμη??
Πρωινός καφές βόλτα ο σκύλος και μετά μεταφορά του denafrips παρέα μετο ian canada pi στο γνωστό ζεστο συμφορουμιτικο σπιτι για συνάντηση με το γιατρό dimdim.
Αφού το χαρήκαμε απο τη usb κάναμε ότι δοκιμή μπορεί να φανταστεί καποιος για να παίξει απο την i2s.
Tσεκ στην πλακέτα τροφοδοσιας ότι δίνει 3.3 και 3.3 στα ρολόγια και i2s. Στο gentoo ότι dac υπήρχε + ότι προτάθηκε παραπάνω, ο γιατρός καψε και volumio με το οποίο αναψε και το led in και out στην πλακέτα του clock αλλα ήχος πουθενά. Φυσικά για να ολοκληρώσω ειχα φέρει 2 τυπικά καλής ποιότητας όχι hiend hdmi, που δοκιμάστηκαν και τα δύο. Θυμωμένος αποχώρησα αφού παίξαμε και με τα switches της πλακέτας ακολουθώντας μέχρι και τις οδηγίες του ΑΙ, αλλα μπαα...
Το i2s και τα ρολόγια τα πήρε ο dim για εξέταση στο εργαστήριο του.

Εμένα αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι το Revolution της Allo δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Denafrips Pontus II, τουλάχιστον στην είσοδο USB.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά είχα στο καλάθι μου ήδη ένα ανάλογο DAC (το Holo Cyan) έτοιμος να το τσιμπήσω και απογοητεύτηκα!
Μήπως τελικά η ποιότητα του Streaming είναι τόσο πεπερασμένη που ένα DAC των 500€ φτάνει την κορυφή της;

Όχι. Δεν είναι αυτό. Μια χαρά είναι το streaming. Υπάρχουν κορυφαία συστήματα στο οποία το streaming δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα τοπικά αρχεία.

Οπότε κάτι άλλο παίζει..

Θα γίνουν δοκιμές.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Διαφορές άκουγα και εγώ που ήμουν πίσω από τα ηχεία.
Αλλά οι διαφορές ήταν ξεκάθαρα θέμα χαρακτήρα των DAC και της φιλοσοφίας τους.
Δεν υπήρχε κάτι που να έλεγε "αυτό είναι σαφώς καλύτερο από το άλλο".

Πρωινός καφές βόλτα ο σκύλος και μετά μεταφορά του denafrips παρέα μετο ian canada pi στο γνωστό ζεστο συμφορουμιτικο σπιτι για συνάντηση με το γιατρό dimdim.
Αφού το χαρήκαμε απο τη usb κάναμε ότι δοκιμή μπορεί να φανταστεί καποιος για να παίξει απο την i2s.
Tσεκ στην πλακέτα τροφοδοσιας ότι δίνει 3.3 και 3.3 στα ρολόγια και i2s. Στο gentoo ότι dac υπήρχε + ότι προτάθηκε παραπάνω, ο γιατρός καψε και volumio με το οποίο αναψε και το led in και out στην πλακέτα του clock αλλα ήχος πουθενά. Φυσικά για να ολοκληρώσω ειχα φέρει 2 τυπικά καλής ποιότητας όχι hiend hdmi, που δοκιμάστηκαν και τα δύο. Θυμωμένος αποχώρησα αφού παίξαμε και με τα switches της πλακέτας ακολουθώντας μέχρι και τις οδηγίες του ΑΙ, αλλα μπαα...
Το i2s και τα ρολόγια τα πήρε ο dim για εξέταση στο εργαστήριο του.
1760740422603.jpeg

Μια χαρά το βλέπω να δουλεύει.

Και το FiFoPi Ma δίνει έξοδο I2S και το HdmiPi Pro II δίνει έξοδο από την HDMI.

Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να το δοκιμάσω πάνω σε DAC, γιατί δεν έχω κάποιο που να δέχεται είσοδο I2S.

Πάντως βρήκα ένα θεματάκι, το οποίο όμως δεν μπορώ να γνωρίζω αν ευθύνεται για τα θέματα που είχαμε.
Ανάμεσα στις δυο πλακέτες (FiFoPi Ma και HdmiPi Pro II) έχεις βάλει standoffs των 10mm ενώ σύμφωνα με το manual έπρεπε να είναι 13mm.
Οπότε χωρίς να έχω βιδώσει τις πλακέτες μεταξύ τους είμαστε έτσι:

1760740786378.jpeg

Αν τις βιδώσω πιθανότατα θα ακουμπήσουν τα pins της φίσας τροφοδοσίας του HdmiPi Pro II με τις βίδες της φίσας του FiFoPi.
Κατά σύμπτωση οι τάσεις και οι πολικότητες είναι ίδιες, οπότε δεν θα γίνει μεγάλο κακό αν ακουμπήσουν, αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Οπότε θέλεις εκεί μεγαλύτερα standoffs.

Αύριο από κοντά η συνέχεια..

Να δούμε αν τελικά τα καταφέρω να έρθω γιατί δουλεύω, σε ευχαριστώ πολύ, φέρτα μαζί σου. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό.

Να δούμε αν τελικά τα καταφέρω να έρθω γιατί δουλεύω, σε ευχαριστώ πολύ, φέρτα μαζί σου. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό.

κανόνισε να έρθεις γιατί θα φέρω ηχητικά "εργαλεία" και θέλουμε τα αφτιά σου !!

εκτός τα εργαλεία θα δοκιμάσουμε jumpers (nordost) vs εργοστασιακά λαμάκια στα ATC του Μιχάλη .. θα χάσεις τέτοια ευκαιρία ;; :p

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αν ακουστεί διαφορά στο jumper επειδή θα αντικαταστήσει τον απλό χαλκό από το mid στο tweeter θα αγοράζω revolution 300€, θα τα ρυθμίζω και θα τα πουλάω 1500€ 😂

• Haha
Reactions: vlad66