pentax k-x

Συμφωνώ απόλυτα! Να πώ ακόμα με την ευκαιρία, για όσους ενδιαφέρονται ότι η γεωμετρία του κάδρου στα 17-23 χλστ είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του tamron 17-50.

Παιδια επειδη βλεπω και εγω οτι υπαρχει προβλημα με τους μαμα (αυτους που περνεις πακετο προσφορα) τους φακους στην πενταξ με το σταθεροποιητη της μηχανης και βγενουν λιγο κουνημενες, με τον Sigma μπορεις να χρησιμοποιεις σταθεροποιητη του φακου και της μηχανης ταυτοχρονα?

στην ολυμπους αποσο ξερω καλυτερα να χρησιμοπιηεις μονο μια απο τις δυο σταθεροπιησεις, οποτε φαντοζομαι και στην πενταξ το ιδιο θα γινεται

Οχι , τον 1 πρεπει να τον απενεργοποιεις.Η σταθεροποιηση στον φακο ειναι πιο αποδοτικη οποτε απενεργοποιεις αυτον της μηχανης.

Παιδια επειδη βλεπω και εγω οτι υπαρχει προβλημα με τους μαμα (αυτους που περνεις πακετο προσφορα) τους φακους στην πενταξ με το σταθεροποιητη της μηχανης και βγενουν λιγο κουνημενες, με τον Sigma μπορεις να χρησιμοποιεις σταθεροποιητη του φακου και της μηχανης ταυτοχρονα?

Τι ακριβώς πρόβλημα σταθεροποίησης υπάρχει με τους kit?
Στο μόνο που υπολείπονται είναι σε οξύτητα στα δικά μου μάτια ενώ ο 18-55 έχει και αρκετό distortion εως 20 που βέβαια διορθωνεται. Σε τι ταχύτητα σου βγαίνουν κουνημένες?

Προσωπικά με το κιτ των 200gr το χέρι μου είναι πιο σταθερό από ότι με τον zoom του μισού κιλού και αυτό μάλλον έχει να κάνει και με το ότι η k-x είναι μικρή και o "βαρύς" φακός δεν ισορροπεί. Ισως βέβαια να είναι και απλή συνήθεια

Γενικά πάντως αν χρησιμοποιείς του φακού πρέπει να απενεργοποιείς της μηχανής

Last edited:
Ακριβώς όπως τα λέει ο Paul...

Πάντως και ο σταθεροποιητης της pentax μια χαρα είναι, σε χαμηλές ταχύτητες μέχρι 1/4 καλο είναι να χρησιμοποιείς το stabilizer του φακού αν έχει...

Να υπενθυμίσω εγώ οτι ο σημαντικότερος παράγοντας στο να μην βγεί κουνημένη μια φωτογραφία είναι να είναι σταθερά τα χέρια σου. Το σύστημα σταθεροποίησης είναι εκεί για να αντισταθμίζει τις μικρές απειροελάχιστες κινήσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε ακόμα και οι πιό σταθεροί απο εμάς.

Δεν είναι πανάκεια ή μαγικό anti-blur φίλτρο.

Αν τα χέρια σου τρέμουν, βάλε και 4 συστήματα μαζί, πάλι κουνημένη θα βγει. Ανεξάρτητα του τί αφήνουν να εννοηθεί με το μάρκετινγκ οι εταιρίες.

Και προφανώς μιλάμε μόνο για την κίνηση της μηχανής και όχι για την κίνηση του ίδιου του θεματος που στις χαμηλές ταχύτητες που μιλάμε γίνεται πολύ αισθητή. Και σε τρίποδο να είσαι, σκύλο καθαρό με ταχύτητα 1/4 δεν πρόκειται να βγάλεις.

Εννοείται ότι η αναφορά μου στο 1/4, αφορούσε σταθερά αντικείμενα...:ernaehrung004:

Τι ακριβώς πρόβλημα σταθεροποίησης υπάρχει με τους kit?
Στο μόνο που υπολείπονται είναι σε οξύτητα στα δικά μου μάτια ενώ ο 18-55 έχει και αρκετό distortion εως 20 που βέβαια διορθωνεται. Σε τι ταχύτητα σου βγαίνουν κουνημένες?

Προσωπικά με το κιτ των 200gr το χέρι μου είναι πιο σταθερό από ότι με τον zoom του μισού κιλού και αυτό μάλλον έχει να κάνει και με το ότι η k-x είναι μικρή και o "βαρύς" φακός δεν ισορροπεί. Ισως βέβαια να είναι και απλή συνήθεια

Γενικά πάντως αν χρησιμοποιείς του φακού πρέπει να απενεργοποιείς της μηχανής

Aπο review καπου ειχα φιαβασει οτι εχουν λιγο προβλημα, τεσπα για να το λετε εσεις παιδια οτι ειναι οκ σας εμπιστευομαι μιας και κανω το πρωτο βημα και παω σε DSLR (περιμενω να μου ερθει η ΚΧ) απο διαφορες κομπακτ που ειχα τοσα χρονια! Τι λετε ειναι καλη για τα πρωτα βηματα σε αυτη την κατηγορια? Ο φακος Sigma Φακος 17-70 mm f/2,8 - 4 DC Macro OS HSM ειναι καλος για μακροφωτογραφιση?

Last edited:
H K-x είναι εξαιρετική και νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα και για τα πρώτα και για τα επόμενα βηματά. Ο sigma έχει τη λέξη macro στο ονομά του περισσότερο για marketing και επειδή μπορεί να εστιάσει πιο κοντά από τους υπόλοιπους φακούς της κατηγορίας. Οι πραγματικοί μάκρο είναι σταθεροί φακοί. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι βέβαια, αλλά θα αφήσω χώρο για τους πιο έμπειρους στο θέμα :)

Aπο review καπου ειχα φιαβασει οτι εχουν λιγο προβλημα, τεσπα για να το λετε εσεις παιδια οτι ειναι οκ σας εμπιστευομαι μιας και κανω το πρωτο βημα και παω σε DSLR (περιμενω να μου ερθει η ΚΧ) απο διαφορες κομπακτ που ειχα τοσα χρονια! Τι λετε ειναι καλη για τα πρωτα βηματα σε αυτη την κατηγορια? Ο φακος Sigma Φακος 17-70 mm f/2,8 - 4 DC Macro OS HSM ειναι καλος για μακροφωτογραφιση?

Αφού έχεις σταθεροποιητή στο σώμα μην ξοδεύεσαι να πάρεις φακούς που το έχουν ενσωματωμένο! Εγώ με την Κ10D, που είναι και τέσσερα χρόνια παλαιότερη, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα όταν χρησιμοποιώ τον κιτ 18-55! Θα σου πρότεινα να πας να πάρεις έναν Tamron 17-50 non VC, είναι πολύ καλύτερος από τον Sigma σε οξύτητα και πάσχει μόνο στην εστίαση στα σκοτεινά. Για χρήση μάκρο, προτίμησε να πάρεις έναν σταθερό φακό macro!

Eυχαριστω για τις συμβουλες! Περιμενω πρωτα να την παρω και μετα απο αρκετη χρηση κοιταω και για φακους γενικοτερα εαν δεν μεινω σε καποιο θεμα ευχαριστημενος...

...Τι λετε ειναι καλη για τα πρωτα βηματα σε αυτη την κατηγορια?...

Κατά τη γνώμη μου ίσως η καλύτερη επιλογή σ' αυτά τα χρήματα...

Επίσης η pentax έχει μια μεγάλη τράπεζα πληροφοριών που λέγεται http://www.pentaxforums.com/forums/
θα σε βοηθήσει για μελλοντική αγορά φακού, αφού έχει reviews για φακούς pentax αλλά και thirdparty, όπως επίσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες...

Και αφού σου αρέσουν οι macro φωτογραφίες κοίτα τι έκανε αυτός εδώ με έναν σχετικά φθηνό εξοπλισμό Κ100D και εναν Tamron 90mm/2.8 σε συνδυασμό με extension tubes...

Κατά τη γνώμη μου ίσως η καλύτερη επιλογή σ' αυτά τα χρήματα...

Επίσης η pentax έχει μια μεγάλη τράπεζα πληροφοριών που λέγεται http://www.pentaxforums.com/forums/
θα σε βοηθήσει για μελλοντική αγορά φακού, αφού έχει reviews για φακούς pentax αλλά και thirdparty, όπως επίσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες...

Και αφού σου αρέσουν οι macro φωτογραφίες κοίτα τι έκανε αυτός εδώ με έναν σχετικά φθηνό εξοπλισμό Κ100D και εναν Tamron 90mm/2.8 σε συνδυασμό με extension tubes...

Ασχετο αλλά όλες οι εταιρείες εχουν αντιστοιχα φόρουμς με τεράστιο πλούτο πληροφοριών οχι μονο η Pentax

Οι Νικονάκηδες π.χ έχουν (εχουμε) το πολύ καλό

www.nikonians.org

αλλά και ενα σωρο microsites με σχετικές πληροφοριες (nikondigitutor, nikonschool κλπ)

Για την επιλογή της Pentax K-x πάντως συμφωνώ .. σετάκι με τον 90άρη Tamron θα εχεις ενα πολύ καλο πακέτο για φωτογράφηση macro!

Last edited:
έψαχνα για αυτοματισμούς στην κ-χ και δυνατότητα timelapse και πέτυχα το εξής
http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-dslr-discussion/98646-time-lapse-pentax-k-x.html

δουλεύει εξαιρετικά και είπα να το μοιραστώ..
το θέμα τώρα είναι να βρούμε καλώδιο και μετασχηματιστή για να μπαίνει στο ρεύμα η μηχανή. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα μόνο το αυθεντικό σε απαράδεκτη τιμή
http://cgi.ebay.com/OFFICIAL-Pentax...es_Chargers&hash=item45f169de1e#ht_762wt_1139

Eπειδη σημερα θα εχω την ΚΧ, ειδα οτι εχει βγει update του filmware! Να το περασω γιατι λεει οτι διορθωνει καποια προβληματα ή δεν αξιζει τον κοπο?

να το περάσεις το 1.01!! Με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες ακολουθείς τις διαδικασίες και σε λίγα λεπτά έχεις τελειώσει

Μιας που σας βρηκα ας γραψω και γω..
Λοιπον απο τα δειγματα χρηστων στο flickr
προκειται για εξαιρετικη μηχανη,που οπωσδηποτε ξεπερνα
τις προσδοκιες ενος ερασιτεχνη.
Και τολεω αυτο επειδη εχω δει καλυτερη χρωματικη αποδοση-γενικως-
απο κανον και νικον.
Το θεμα ειναι οι φακοι βεβαιως,οπου οι φακοι του κιτ δεν ειναι στο αναλογο
επιπεδο.Και για να πας στο αντιστιχο επιπεδο ειναι πιο ακριβοι οι φακοι
απο τους αντιστοιχους κανον.Εκει ειναι ολο το παιχνιδι.

Παρελαβα πριν λιγο την KX! Την πηρα απο Pixmania γιατι εδω οι μαγαζατορες περα βρεχει, σε οσους πηρα τηλεφωνο ελεγαν οτι δεν την εχουν, οτι θα την παραγγειλουν και εχει ανεβασει την τιμη η αντιπροσοπεια και αλλα τετοια! Τελικα την πηρα με φακο 18-55, θηκη της πενταχ πολυ ωραια που περνει και 3-4 φακους μεσα, μνημη sandisk 4Gb SDHC, μπαταριες, λουρακια, καλωδια που ειχε μεσα το πακετο και ακομα τριποδακι μινι της Hama, 3 προστατευτικα οθονης και πανακια καθαρισμου φακων, και τελος μου εστειλαν δωρο χωρις να το ξερω φορτιστη και 4 επαναφορτιζομενες Sanyo Eneloop! Ολα αυτα τελικη τιμη μαζι με μεταφορικα 509 ευρο! Εδω θα μου πηγεναν πολυ ακριβοτερα ολα αυτα! Τεταρτη εκανα παραγγελια, σημερα παρελαβα! Πολυ καλο τελικα το "μηχανακι", μπραβο στην πενταχ! Eιδη της εκανα update και τραβηξα μερικες φοτο!

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0006.jpg
    IMG_0006.jpg
    110.9 KB · Views: 90
  • IMG_0007.jpg
    IMG_0007.jpg
    103.4 KB · Views: 88
Last edited: