Παιδια επειδη βλεπω και εγω οτι υπαρχει προβλημα με τους μαμα (αυτους που περνεις πακετο προσφορα) τους φακους στην πενταξ με το σταθεροποιητη της μηχανης και βγενουν λιγο κουνημενες, με τον Sigma μπορεις να χρησιμοποιεις σταθεροποιητη του φακου και της μηχανης ταυτοχρονα?
Τι ακριβώς πρόβλημα σταθεροποίησης υπάρχει με τους kit?
Στο μόνο που υπολείπονται είναι σε οξύτητα στα δικά μου μάτια ενώ ο 18-55 έχει και αρκετό distortion εως 20 που βέβαια διορθωνεται. Σε τι ταχύτητα σου βγαίνουν κουνημένες?
Προσωπικά με το κιτ των 200gr το χέρι μου είναι πιο σταθερό από ότι με τον zoom του μισού κιλού και αυτό μάλλον έχει να κάνει και με το ότι η k-x είναι μικρή και o "βαρύς" φακός δεν ισορροπεί. Ισως βέβαια να είναι και απλή συνήθεια
Γενικά πάντως αν χρησιμοποιείς του φακού πρέπει να απενεργοποιείς της μηχανής
Aπο review καπου ειχα φιαβασει οτι εχουν λιγο προβλημα, τεσπα για να το λετε εσεις παιδια οτι ειναι οκ σας εμπιστευομαι μιας και κανω το πρωτο βημα και παω σε DSLR (περιμενω να μου ερθει η ΚΧ) απο διαφορες κομπακτ που ειχα τοσα χρονια! Τι λετε ειναι καλη για τα πρωτα βηματα σε αυτη την κατηγορια? Ο φακος Sigma Φακος 17-70 mm f/2,8 - 4 DC Macro OS HSM ειναι καλος για μακροφωτογραφιση?
...Τι λετε ειναι καλη για τα πρωτα βηματα σε αυτη την κατηγορια?...
Κατά τη γνώμη μου ίσως η καλύτερη επιλογή σ' αυτά τα χρήματα...
Επίσης η pentax έχει μια μεγάλη τράπεζα πληροφοριών που λέγεται http://www.pentaxforums.com/forums/
θα σε βοηθήσει για μελλοντική αγορά φακού, αφού έχει reviews για φακούς pentax αλλά και thirdparty, όπως επίσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες...
Και αφού σου αρέσουν οι macro φωτογραφίες κοίτα τι έκανε αυτός εδώ με έναν σχετικά φθηνό εξοπλισμό Κ100D και εναν Tamron 90mm/2.8 σε συνδυασμό με extension tubes...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.