pentax k-x

άλλες δύο πρώιμες απόπειρες που κατά τη γνώμη μου δεν πέτυχαν γιατί επέλεξα λάθος χρονικό διάστημα ανάμεσα στις λήψεις

http://www.youtube.com/watch?v=_xlMwYuq84I

http://www.youtube.com/watch?v=BFCZJJGLm2g

με τις μπαταρίες δεν έκανα κάτι. oi ενελουπ σε timelapse με χρήση του pk_tether (δεν ανάβει καθόλου η οθόνη σε όλη τη διαδικασία) βγάζουν τουλάχιστον 600 κλικ χωρίς να μασάνε. Περισσότερα δεν έχω δοκιμάσει. Το καλώδιο δεν το παίρνω για κανένα λόγο με τόσα πολλά λεφτά..

ναι έχω βγάλει 5-6 time lapses Μέχρι στιγμής με διάρκεια απο μισή ώρα μέχρι μερικές ώρες και δε με έχει προβληματίσει στο παραμικρό.
αν ασχολιόμουν λίγο παραπάνω θα έκανα και ένα ωραίο crop στα 1920χ1080 γιατί με τη μαμίσια ανάλυση το μόνο που μπορώ να κάνω είναι 1626χ1080. Επίσης την ένωση των frames την έκανα με εντελώς μπακαλίστικο τρόπο χρησιμοποιώντας το quicktime.... Αν κάποιος έχει καμία πρόταση πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ πιο αποτελεσματικά τα frames να μη διστάσει να το πει :) ...
Το ελεύθερο πρόγραμμα Photoscape (V. 3.5) κάνει , μεταξύ των άλλων,αρχεία GIF κατάλληλα για animation χρησιμοποιώντας ακολουθίες εικόνων Jpeg. Όλος ο χώρος που πιάνει στον υπολογιστή είναι περίπου 24ΜΒ. Δοκίμασε το! Έτσι κι αλλοιώς κάνει και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Καλησπέρα σε όλους,πήρα το θάρρος να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα με την k-x. Θα ήθελα τη γνώμη σας για να βελτιωθώ, μιας και είμαι αρχάριος.Ο φακός που χρησιμοποιήθηκε είναι manual παλιός minolta rokkor 50mm f1.4 στον οποίο εφάρμοσα αντάπτορα για να ταιριάξει στην κ-χ.Τα θέματα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, πιο πολύ τα τεχνικά μου λάθη θέλω να εντοπίσω .
Φιλικά
Νίκος

imgp3667.jpg

imgp3673.jpg

imgp3669.jpg

Καλησπέρα σε όλους,πήρα το θάρρος να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες που τράβηξα με την k-x. Θα ήθελα τη γνώμη σας για να βελτιωθώ, μιας και είμαι αρχάριος.Ο φακός που χρησιμοποιήθηκε είναι manual παλιός minolta rokkor 50mm f1.4 στον οποίο εφάρμοσα αντάπτορα για να ταιριάξει στην κ-χ.Τα θέματα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, πιο πολύ τα τεχνικά μου λάθη θέλω να εντοπίσω .
Φιλικά
Νίκος
Πολύ γουστάρω το τριαντάφυλλο σου, Νίκο!
Με τί διάφραγμα τράβηξες; 1.4 σταθερά; Εγώ θα σκοτείνιαζα λιγάκι κατά 1/3 στοπάκι ας πούμε ! Από ψάξιμο έχω καταλήξει ότι το χρειάζεται η Κ-χ.

Πολύ γουστάρω το τριαντάφυλλο σου, Νίκο!
Με τί διάφραγμα τράβηξες; 1.4 σταθερά; Εγώ θα σκοτείνιαζα λιγάκι κατά 1/3 στοπάκι ας πούμε ! Από ψάξιμο έχω καταλήξει ότι το χρειάζεται η Κ-χ.

Nαι με 1.4 τράβηξα, μα έχεις απόλυτο δίκιο το θέλει το λίγο σκοτείνιασμα.

γενικά τόσο φωτεινοί φακοί όπως αυτός δεν έχουν πολύ sharpness σε τέρμα ανοιχτά διαφράγματα και οι φωτογραφίες βγαίνουν λίγο soft. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις αντίστοιχες λήψεις λίγο πιο κοντά στο θέμα σου και με διαφραγμα φ/2 -φ/3. ειδικά για ημέρα μη φοβηθείς να δώσεις ISO 800. Πιστεύω οτι θα παράξει η μηχανή πολύ πιο "δυνατές" εικόνες έτσι. Ο φακός τι βίδωμα είχε ? Μ42?

καλησπέρα συνφορουμίτες!!
Μια ερωτησούλα(κρίσεως περισσοτερο):Βρήκα την KX με το διπλό κιτ φακών (18-55, 50-200) με 2 χρόνια εγγύηση, 599 euro, στο mediamarkt.
Επίσης, απο χθες, βλέπω ότι το pixmania δίνει το διπλό κιτ στα 589 euro μαζί με θήκη και κάρτα μνήμης 4GB.
προτιμώ την 1η επιλογή γιατί η λογική "παω-βλεπω-αγοράζω" μου ακούγεται ποιο "καθαρή".Ποια ειναι η άποψη σας?
όποιος έχει κάτι να μου προτίνει, καλοδεχούμενος.

Αν δεν ανήκει εδώ το ποστ μου, παρακαλώ να μεταφερθεί.

για προτείνετε κανένα blower ή σύστημα καθαρισμού γιατί έχουν κάτσει 4 κόκκοι πάνω στον αισθητήρα και δεν κουνιούνται με τίποτα... έχω δει κάτι μεγάλα blower σε σχήμα ρουκέτας και στα σχόλια τους λένε οτι κάνουν καλή δουλειά.

Εγώ πήρα το sensor klear loupe kit της lespen, καλό ναι μεν αλλά δυστυχώς δεν βλέπεις τους τόσο μικρούς κόκκους με τη λούπα, το καλό στην υπόθεση είναι το πενάκι του κιτ που έχει τριγωνική κεφαλή και βοηθάει αρκετά, μετά ένα καλό φύσημα και καθάρισες...

για προτείνετε κανένα blower ή σύστημα καθαρισμού γιατί έχουν κάτσει 4 κόκκοι πάνω στον αισθητήρα και δεν κουνιούνται με τίποτα... έχω δει κάτι μεγάλα blower σε σχήμα ρουκέτας και στα σχόλια τους λένε οτι κάνουν καλή δουλειά.

Για επωνυμο
http://cgi.ebay.com/Giottos-Large-R...059?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588b4ac0ab

Κινεζικα κλπ
http://shop.ebay.com/i.html?_trkpar...Accessories&_trksid=p3286.c0.m14.l1513&_pgn=1

Καποιοι χρησιμοποιουν κλυσμα...σαν μπλοουερ διευκρινιζω.

Παντα ενα προσεκτικο και καλο φυσημα με το blower πριν αρχισουμε να αγγιζουμε τον αισθητηρα.Επειδη εχω σταθερους ,αλλαζω συχνα φακους οποτε βλεπω συχνα και σκονες αλλα ως τωρα φευγουν ειτε με τον κραδασμο ειτε με φυσημα.

ωραία λοιπόν. παραγγέλνω αρχικά το επώνυμο blower (φανταζομαι θα έχει καλό φινίρισμα και δε θα ρίχνει επιπλέον κομματάκια πλαστικού :P)

ωραία λοιπόν. παραγγέλνω αρχικά το επώνυμο blower (φανταζομαι θα έχει καλό φινίρισμα και δε θα ρίχνει επιπλέον κομματάκια πλαστικού :P)

Και αυτο που εχω μια χαρα δουλευει.Η διαφορα ειναι οτι μεσα στον συρφετο σιγουρα θα υπαρχουν και σκουπιδια παρα το απλο της κατασκευης.
Αν θυμαμαι καλα το ειχα αγορασει 7 ευρω ..εδω βγαινει σχεδον ακριβοτερο απο το Τζιοττο.
Giotto δεν ειναι να το σκεφτεσαι για τετοια ποσα , εγω δεν το εψαξα καθολου γιατι το παραγγειλα πακετο με κατι δαχτυλιδια μακρο ,ανταπτορες κλπ.

http://cgi.ebay.com/Air-Dust-Blower...igital_Camera_Accessories&hash=item2eb2c3a89f

Μεγάλη απογοήτευση σήμερα. Κλάταρε ο 18-55 και τώρα ο Θεός βοηθός για το τι θα μου πουν από την αντιπροσωπεία.